måndag 9 januari 2023

Om slaget om skogen

Det torde stå klart för alla som har ens lite tummen på tidens puls att en av de stora stridsfrågorna under de kommande åren kommer att handla om skogen. Jag har här på bloggen uppmärksammat detta redan en tid - bl.a.skrev jag för drygt tre år sedan om Satu Hassis och de grönas försök att kapa äganderätten till landets skogar i klimatarbetets och kolsänkornas namn. Det är ingen dålig gissning att denna kamp om skogen kommer att intensifieras och anta allt hårdare former i framtiden.

Mats Nylund skrev en mycket initierad och läsvärd insändare i ÖT/Vbl för några dagar sedan i vilken han sågar klimatalarmisternas försök att kapa skogen och skogsbruket vid fotknölarna. Han konstaterar, helt riktigt, att minskade avverkningar inte är någon lösning på problemet med att skogen binder mindre koldioxid. Nylund berör också den springande punkten i dagens situation, nämligen den ökade användningen av kalhyggesfritt skogsbruk och hur detta har åstadkommit en minskad tillväxt i våra skogar - en sak jag har varit inne på också här på bloggen. Nylunds huvudtes är att vi, i stället för att minska uttaget ur skogarna, bör sköta våra skogar ännu bättre än nu och därmed öka skogens förmåga att ta upp koldioxid och även få ut mer förnyelsebar energi ur skogen.

Det är givetvis inte förvånande att klimatalarmisterna reagerar på en dylik insändare, och som ett brev på posten kom ett svar på Nylunds insändare några dagar senare, skrivet av en Daniel Paro. Denne Paro använder exakt samma teknik som t.ex. "Förvirringslobbyn" använder sig av här på bloggen - han bemöter inte det som sagts i Nylunds insändare utan mal på med andra frågor och infallsvinklar och försöker låta insatt för att förvirra de som till äventyrs läser hans text. Bl.a. talar denne Paro, utan att med ett ord försöka visa att Nylund skulle ha fel, för kontinuerligt skogsbruk och ett förbud mot vedeldning. 

Behöver jag säga att det är dylika figurer som kommer att störta vår ekonomi och vårt land i fördärvet. Eller som kommer att göra ett tappert försök i den riktningen. Förhoppningsvis inser våra makthavare att metoderna som används stavas försök att förvirra, faktaförvrängning och försök att motstå och motarbeta fakta. 

Om de inte gör det är vi illa ute. 

6 kommentarer:

  1. Skrev en kommentar tidigare under detta inlägg som "google" tydligen inte gillade.... Andra som har liknande erfarenheter ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 01:01. Jag får e-post när någon kommenterar, och ibland händer det sig att jag får e-posten, men ingen kommentar ses här på bloggen. Jag misstänker att det är något fel med Blogger som gör att kommentarer ibland "går vilse" i cyberspace...

      Radera
    2. Ooo... Konspirationsteorier... Fram med foliehatten. :D

      Radera
    3. Gör ett nytt försök, det jag avsåg kommentera var att vi så fort som möjligt borde gå ut ur EU ! Tänk på hur ni röstar nästa gång vi har den möjligheten ! Skogen har alltid omtalats som "Finlands gröna guld" ! Låt det så förbli ! För att spinna vidare, om andra vill ha/behöver våra produkter ( och helst vidareförädlade ) , varför ska EU dra nytta av det ??? Det sägs att UK "mår dåligt" efter EU-utträdet... Om jag behöver reservdelar till min brittiska bil skaffar jag dem naturligtvis från UK även om de inte är helt utan "extra" avgifter härefter...Samma sak för dem, om de behöver finländskt virke så fortsätter de att köpa av oss ! EU är ett monster som borde gå i graven med det snaraste !

      Radera
    4. Anonym 12 januari 2023 kl. 19:55, du kunde gärna läsa lite "Jacob Nordangård" innan du börjar skriva om konspirationsteorier !

      Radera
    5. Dra nu ner foliehattenen innan ödlemänniskorna tar över din hjärna.

      Radera