fredag 5 juli 2024

Nya friska tag?

Vi är bara ett par dagar in i Ungerns ordförandeskap i EU, och redan har detta lett till nya, och förhoppningsvis, friska tag i strävandena efter fred mellan Ryssland och Ukraina. Viktor Orban har redan träffat Ukrainas president Zelensky, och nu ska han träffa Putin. Detta är något EU borde ha gjort redan för länge sedan, men eftersom krigshetsarna har suttit som ordförande i EU:s ministerråd har inget skett. 

Nu ska ingen missförstå mig. Jag skulle givetvis helst se att Ukraina skulle klara av att tränga ut de ryska trupperna ur hela Ukraina och på det viset få ett slut på Rysslands anfallskrig. Men detta kommer inte att ske, och därför borde EU sträva efter fred så snabbt som möjligt innan Ukraina kollapsar fullständigt och EU/Nato tvingas gå in som stridande part för att försvara Kiev. 

Ungern vågar göra det som ingen annan har vågat, och detta är, trots krigshetsarnas protester, en mycket lovvärd sak.

56 kommentarer:

  1. Den av västs media, ledande
    EU-politiker och den av populasen så föraktade Orban framstår alltmer som Ljuset i Europa.
    Ett exempel som borde mana till efterföljd för finländska politiker.
    Beundrare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det absolut och borde vara förebild för finländska politiker.Att de skulle följa Orbans exempel är dock utopi.finska politiker är snälla lydiga byrackor som beroende på sak antingen går synligt,närmast i koppel för eu alt.usa!

      Radera
    2. Är du dum på riktigt Orban den pajasen. Ta nu del av några dagstidningar innan du skriver strunt.

      Radera
    3. Anonym 21:44:Du ger själv svar på din inskränkhet.Du har lagt ut ditt tankearbete på entreprenad åt dagstidningarna.

      Radera
    4. Anonym 5 juli 2024 kl. 21:56, det var en bra kommentar !!! , skrattade högt för mig själv då jag läste den

      Radera
  2. Understödes!

    Nonymos

    SvaraRadera
  3. Orban har inte mandat att förhandla. Den typen borde hållas hemma.

    SvaraRadera
  4. Orbán Viktor har sitt mandat av människors vilja till fred. - Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du skojar - du tror väl inte på vad du skriver - en massa skit.
      Orban är en pajas - men NONYMOSSEN vet inget heller. Heja du på Orban.

      Radera
    2. Tack för ditt ordval, Anonym 20:14. Jag slipper besväret att ens formulera ett svar. - Nonymos

      Radera
    3. Du tycker att Orban pajasen springpojke åt Putin skall visa långfingret åt väst. Det är du ensam om att tycka.

      Radera
    4. Anonym 5 juli 2024 kl. 21:40, Det finns visst orsak "att visa långfingret åt väst" ! , Själv hissade jag just "Aito avioliitto's" fina flagga som motvikt till morgondagens hissande av den stygga regnbågsflaggan där jag är bosatt.

      Radera
    5. Där du är bosatt. Flagga som du vill, låt andra flagga som de vill.

      Radera
    6. Anonym 6 juli 2024 kl. 00:13 , exact ! Jag låter deras flaggande vara ifred och hoppas på att mitt eget flaggande kanske uppmärksammas av ngn som kanske vill ta reda på vad mitt flaggande betyder ? !

      Radera
  5. Orban är en farlig pajas som drivit på inskränkningar i demokratin och den fria pressen. Han har även aktivt motarbetat stöd till Ukraina. Tänk om Ryssland anfallit Finland, då skulle en sån fjant ha motarbetat oss. Sämre representant för frihet och demokrati i EU får man leta efter - ei jatkoon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:40.Du kallar en sådan som i första hand värnar om sitt eget folk,ungrarna,för pajas och fjant.Vilken benämning har du då på alla andra frontfigurer inom alla andra eu-länder inkl.usa jämte västallierade som ej arbetar för sina resp. ursprungsbefolkningar?Det du likt en papegoja spyr ur dig har fastnat i hjärntvättsprocessen du utsatts för av msm,vår fria press (sarkasm).För övrigt:Bra inlägg - Nonymos!

      Radera
    2. Äntligen en kommentar som är Ok.

      Radera
    3. Anonym 5 juli 2024 kl. 20:57, lite oklart om du avser Anonym 5 juli 2024 kl. 18:40 eller Anonym 5 juli 2024 kl. 19:19....

      Radera
    4. Anonym 20:57 och 01:48 Jess!

      Radera
  6. Oavsett omdömena om Orbán är han statschef i ett fritt land och ordförande i EU. Ingen krigshetsare som exempelvis Stoltenberg har något mandat att rusa till för att förklara att han "inte representerar Nato". En sådan förklaring i oträngt mål är en förolämpning mot Orbán och Ungerns suveränitet.

    De krigsgalna drivs av pengabegäret och det är det sämsta mandat som kan tänkas. Alla vägar bör prövas för fred till Ukraina och heder till den som vågar träda upp mot vapenindustrins ekonomiska intressen.

    Dit "då skulle"-argument har ett rätt litet sakligt värde.

    Nonymos

    SvaraRadera
  7. Tre kommentarer. För det första blir man nog förbryllad då kristna människor som dessutom har förstånd börjar bannlysa YLEs/Rundradions programutbud och rekommenderar att man ska avstå från att följa s.k. mainstream-media. Man kan säkert kritisera programutbudet och vissa programledares ståndpunkter - men ändå! Alternativet till ett någorlunda kontrollerat och balanserat allmänt nyhetsutbud med faktagranskning är, att programinnehållet skapas av kommersiella eller kraftigt tendentiösa (eller rentav propagandistiska) aktörer. Det finns ett begrepp som kallas "medialäskunnighet". Den ska också vi kristna behärska. Aposteln uppmanar ju oss att träna våra sinnen för att kunna skilja det goda från det dåliga.Vi har olika intressen och resurser till mediaövervakning. Men det skulle garanterat bli riktigt ensidigt, om man bara följde till exempel ett par finska s.k. kristna radio- och TV-kanaler...

    Vad Ukraina beträffar, finns det tyvärr bara en väg till rättvis fred i nuläget: Ukraina behöver få vapen, vapen och mera vapen samt hjälp till ett samhällsutveckling som också förnyar det militära tänkandet. Sedan angriparen har fått tillräckligt stryk börjar den svåra fredsprocessen. Även om de historiska händelserna alltid är unika, visar den angripande partens historia, att större samhälleliga förändringar hittills har skett efter kännbara militära förluster: 1857 och 1905 samt 1917. Ekonomisk kollaps räckte till 1991. Utan de två sistnämnda skulle varken vi, de baltiska staterna, Polen, Ukraina eller en rad andra stater ha fått en chans till självbestämmanderätt.

    Det KAN VARA, att en bestående fred i Ukraina förutsätter vissa justeringar av 1991 års gränser som en del av en helhetslösning. Men om vi återgår till gammaldags "intressesfärer" där stormakterna anser sig ha särskilda rättigheter gentemot sina grannar, inklusive rätt till militärt ingripande vid behov, får vi definitivt se fram emot ett tredje världskrig. Alla finländare borde förstå det här när vi tänker på vad som inträffade efter augusti 1939 när en viss Vjtsheslav Molotov och Joachim von Ribbentrop började rita om Östeuropas gränser. Eller när vi tänker på följderna av Neville Chamberlains "appeasement" gentemot Hitler år 1938. Eller Winston Churchills ökända förslag till Josif Stalin om Storbritanniens och Sovjetunionens procentuella dominans över olika stater i Östeuropa under andra världskrigets slutskede. Allt detta tål dessutom så kallad faktagranskning. Det historiska materialet och följderna av de olika ländernas politik i stormens öga kan förstås bedömas olika, men den stora bilden är klar. Det finns en tid för krig och det finns en tid för fred.

    Låt oss be om en rättvis fred till Ukraina och politiska ledare enligt Guds sinne till alla länder oavsett den nuvarande regimen. Såväl när vi talar om den "Eurasiska unionen" som den Europeiska unionen!

    Marko Sjöblom




    SvaraRadera
    Svar
    1. En fruktansvärd kommentar av en man som ger sig ut för att vara kristen! "VAPEN, VAPEN, VAPEN"!

      Denna gång mår jag verkligt illa.

      Nonymos

      Radera
    2. Allt är inte vad det ser ut att vara kan man än en gång konstatera!Ta dig ej vatten över huvudet,Marko,utan försök hålla dig till det du studerat.Verkar vara tillräckligt utmanande för dig.

      Radera
    3. Ibland ser man ju i denna blogg kommentarer som uppenbarligen är avfattade i hastigt mod eller av mindre omdömesgilla författare med bristfälligt ordförråd och ovana att argumentera.

      Sådana är det ändå jämförelsevis lätt att ha överseende med och glömma.

      Men så kommer Marko Sjöbloms lismande inlägg som är både långt och i sig välavvägt men som uppvisar en så morbid blodtörst under kristen täckmantel, att det överträffar alla andra övertramp jag sett här: Vapen, vapen, mera vapen! Mera lidande, mera blod! I Jesu namn, halleluja, ge fienden mera stryk!

      Denna uppblåsta högfärd och naiva självtillräcklighet är mera än jag klarar av och jag ser ingen anledning att offra sinnesfriden för sådant.

      Därför: tack för mig en tid framöver på denna plats. Det fanns alltså en gräns.

      Nonymos

      Radera
    4. 21.40 sluta skriva NONYMOSSAEN . dina åsikter är inte ngt. att notera.

      Radera
    5. Anonym 5 juli 2024 kl. 22:18, Är du också en "krigshetsare" ? Vår Frälsare Jesus är given all makt i himmelen såsom också på jorden ! Det må vara dig förlåtet vad du skrev, ändå sker vad vår Herre har i sitt sinne för att antingen slutligen förpassa oss till det ena stället eller till det andra !

      Radera
    6. 21,40
      aj, ja - det brände gubben. men dina åsikter gäller. tummen ner för din åsikt

      Radera
    7. Marko. Några korta kommentarer till dina kommentarer. För det första: Problemet idag är att det inte finns några seriösa nyhetsförmedlare. Yle är långt också drabbat av att vara propagandistiskt och framför allt finns där en stark strävan att undervisa/säga åt läsarna vad de ska anse om olika saker. Just därför är det du nämner om "medialäskunnighet" så oerhört viktigt idag. Vi bör läsa brett - och det inkluderar mainstreammedia - men vi behöver inse att det överallt finns en agenda. Både hos mainstreammedia och, framför allt, hos alternativmedia.

      Jag delar din åsikt att Ryssland borde få stryk. Problemet är att det inte kommer att ske med mindre än att Nato går in som stridande part. Det räcker inte med att sända bara vapen. Och det skulle eskalera kriget till den grad att vi skulle hamna i en situation där Ryssland skulle uppleva sin existens hotad. Skillnaden mot 1857, 1905 och 1917 är att Ryssland nu sitter på en stor mängd kärnvapen. Och som jag många gånger har konstaterat: En kärnvapenmakt har aldrig förlorat ett krig i sitt närområde.

      Det för över till den tredje paragrafen. Vi sitter nu i en rävsax som det inte finns någon bra lösning på. Vi kan spela rysk roulette med hela världen som insats, eller så kan vi konstatera att vi igen är i den bedrövliga situation som du så bra beskriver. Eller så kan vi hoppas på att de förluster/den åderlåtning av ekonomin som Ryssland förorsakat sig själv leder till en förändrad maktstruktur i landet. Detta är också det ett dubbeleggat svärd - ingen vet vad som kommer efter en sådan förändring. Det kan lika väl bli värre som att det blir bättre.

      Det sista du skriver är det enda vapen vi har som kan tänkas lösa denna bedrövliga situation, så ja, låt oss göra det!

      Radera
    8. Kristian. Jag delar nog definitivt inte Din uppfattning om att vi skulle sakna seriösa nyhetsförmedlare i vårt land. Alla nyhetsförmedlare har någon synvinkel och utgångspunkt. Samtidigt har andra aktörer mer tillförlitliga och bredare grepp än andra. Det här beror delvis på resurser. Att vänstersinnade länge har haft stor påverkan inom mediafältet stämmer, men det gör inte deras rapportering och analyser osanna eller värdelösa.

      Till er anonyma som har kommenterat mitt inlägg: Jag anser mig ha en viss kompetens och insyn på de frågor som jag kommenterar. Både utgående från min egen utbildning och arbetshistoria samt mitt ständiga läsande :)

      Marko Sjöblom

      Radera
    9. Jag bad Kristian nämna pålitlig högermedia, men inte ett enda förslag kunde han ge, utöver Fox News och Federalist (som inte är en nyhetsförmedlare) som jag nämnde. Det kan ju bero på flera saker:

      1. Kristian läser inga andra källor, trots att han påstår att han läser brett
      2. Kristian läser bara rubriker och kan inte på basen av det avgöra om det girar mot höger eller vänster
      3. Kristian vill inte att anhängarna läser nyheter överhuvudtaget, utan lyssnar bara på honom
      4. Kristian vägrar tro att media avspeglar samhället, utan tvärtom, och både retar sig och inbillar sig att en kommentar på Yle skulle påverka omvärlden.

      Jag kan själv inte komma på en orsak varför man skulle panta på exempel på högermedia, så att alla kunde ta del av det som Kristian godkänner.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Faktum är att det, speciellt i Europa idag, finns väldigt lite seriös högermedia. Detta beror på att vad som kunde beskrivas som någon form av vänsterpsykos har drabbat journalismen. Vad detta beror på är en så omfattande fråga att det knappast går att gå in på här. Den högermedia som finns här är tyvärr väldigt agendadriven och många gånger mycket tendentiös, varför det inte går att rekommendera denna åt sådana som inte är drivna när det gäller källkritik och har en bra urskillningsförmåga.

      Men ja, jag läser brett. I motsats till dig. Jag läser inte bara rubriker, och jag vinnlägger mig om att förstå vad jag läser. I motsats till dig. Jag läser brett och uppmanar alla att göra det samma. I motsats till dig. Och nej. Media avspeglar inte samhället. Inte helt och fullt, i alla fall. Media fungerar idag långt som katalysator och propagandainstitut som driver samhällsutvecklingen. Svenska Yle är ett mycket bra exempel. Kommentarfältet i synnerhet. En kommentar där påverkar knappast någon, men censuren där speglar Svenska Yles inställning och synen på det uppdrag de har.

      Radera
  8. Till "Nonymos". Krig är enormt elände och vi är definitivt kallade att skapa fred. Men vi lever i den fallna världen och tyvärr har vi människor krigat i årtusenden.

    Marko Sj

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Jag anser mig ha en viss kompetens och insyn på de frågor som jag kommenterar.Både utgående från min egen utbildning och arbetshistoria samt mitt ständiga läsande" läser jag som kommentar av MS gällande kritiken av hans insändare 5.7.kl.21.37.Tankarna far till krombooi som med sitt bristfälliga finska uttal säger "ei se ole se meerä vaan se laatu".Det blir inte bra när en person valt teologisk utbildning då han i stället borde sökt sig till det militära och där fått sitt lystmäte av vapen,vapen mera vapen tillgodosett.Klavertrampet som fastställer att även han är en ulv i fårakläder i den kyrka han verkar i är taget utan återvändo.Som Nonymos konstaterade "uppblåst högfärd och naiva självtillräcklighet" lyser igenom likt forna tider,som MS,i detta fall utan relevans för nutida skeenden drar fram,när läkaren och prästen som länge lästa var auktoriteter på multiområden.MS verkar vara i nivå med vad krista kiuru är på hälso-området.Som fackman på området MS vad är din åsikt om den sk.covidpandemin?Var det Guds test,prövning av västvärldens befolkning?

      Radera
    2. Anonym 19:39. Jag känner inte Marko så alldeles bra, men utifrån det jag vet om honom kan jag nog gå i god för det han skriver om sin kompetens. Vi må ha lite olika åsikter i vissa frågor, men han är definitivt kvalificerad att uttala sig i de frågor vi här diskuterar.

      Radera
    3. För mig är kompetens förmåga att relatera till den verkliga världen i sådana saker som någorlunda objektivt går att konstatera med de sinnen som vi är utrustade med:ögon,öron,näsa och mun.Ur den synvinkeln ser jag inkompetens i inlägget 5.7.kl.21.37 gällande detta inkl.olämplighet att utföra kristet andligt arbete.

      Radera
  9. Vad säger dina tränade sinnen MS mot bakgrunden vad du skrev 5.7.kl.21:37 "Aposteln uppmanar ju oss att träna våra sinnen för att kunna skilja det goda från det dåliga" visavi de 2sista meningarna i 6.7.kl.19:39?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker inte fortsätta denna debatt med anonyma, som hånfullt angriper någons person.

      Mvh Marko Sjöblom

      Radera
    2. "Bättre fly än illa fäkta" speciellt när man redan,bevisligen,trampat i klaveret och ställs inför frågor som man borde vara utbildad för och ej har annat i verktygsbacken än inövade fraser.En går det inte att fly ifrån.

      Radera
    3. Anonym. Det var profeterat oxå i österbötten att en smittsam sjukdom skulle komma och så småningom krig-----farsoten som kallas covid( varför det?= på internet fanns ordet covid som en amerikansk patenterad domkraft) ja nog fanns det en domskraft till dödsavlidande och endels överlevande och skador redan i den sjukan ,i det som oxå kallas den senaste pandemin, och kriget närmar sig finland sverige och norge ja alla länder på grund av synden otron och en otrolig själviskhet gentemot dem som fick komma när låneekonomin upphaussades och gick bra, synden som lite olika och lika som på slutet av trettiotalet. Men vad är då mera fiende än trupper idag, jo otrons och förnekelsens och lögnens synd och hybridkristendomsstekniker med hjälp av media mitt bland döpta och kallade människor.
      Våldtäkter bland guds barn och otukt och sexuellt svinvåld i länder och på media och bättringsgörande utan att offren får upprättelse. Jo du anonym ,Marko kanske inte hörde att på farsoten kommer och kriget ty lutheraner får inte profetera och om någon profeterat rätt så är den ute ur gemenskapen i alla fall och alla får vi bråttom att upprätta vår rättfärdighet;; endera självrättfärdigande vilket jag syns göra själv då jag klaagar över detsom gjorts mot mig fast mitt hjärtats djupaste bön om förlåtelse i Helig Ande I Kristi blod rikligt gjort mig fruktande älskande sorgsen och så glad ty jag var ruttnande i synden när jag började be om förlåtelse från mitt världsliga liv som ung, den andra sejouren i världen gav mig sju stora synders onda andelast som Nådens Ande Herren Jesus dock tog bort och förlät; Han tyckte att jag inte trolöst avfallit utan hybridpåverkan genom djävuldyrkares förbannelser och självpåverkad av falska vänner och Min lojalitet mot syndare och brottsliga gjorde att jag Ville supa mig till döds Men det går ju till helvete då så Tack Jesus Kristus Gud och Fader; jag fick nåd att igen gå bättringens väg lyssnande till Bibeln predikan Guds Ord och Ande på många ställen och på många sätt på en full katekesmångfald som gör att jag inte kan leva länge i svikares läger. Ulrik Torsten Nils

      Radera
  10. Mera som en parentes, på Samnytt finns en artikel med runt 1200 kommentarer, "Ilska när Orbán reser till Moskva" . Lite tröttsamt att läsa alla kommentarer men det finns "pärlor" såsom "Magorissimo" och "CC-Carl Crona", saxar från CC - "Om ett gäng bryter sig in i ditt hem, våltar dina döttrar och mördar din fru. Mördar dina föräldrar och bryter benen av dina kusiner... och gör likadant med dina grannar...

    Vill du då sluta fred med dessa gärningsmän? Och vill du att dessa gärningsmän skall tvinga på dig en fred som innebär att du för all framtid skall tvingas att lyda gärningsmännen?

    Exakt så är det för Ukraina och för ukrainas folk. Bryter man ner det till individnivå så är det lättare att förstå och lättare att tänka empatiskt.

    Självklart ska Ukraina inte acceptera den fred som Viktor Orban eller Putin föreslår eller försöker tvinga på Ukraina.

    Förövarna (ryssarna) måste först bort, helst ställas inför domstol och dömas för mord, våldtäkt och tortyr.. m.m. Det går inte att acceptera en "fred" som innebär att förövarna skall få fortsätta att betämma om fortsatt och ännu mer förtyck, ännu mer våld och ännu mer förnedringar.

    Fred kan det bara bli om villkoren för fred blir rättvisa. Och det enda rättvisa här är att Ryssland lämnar Ukraina och att Ryssland framhöver inte får / har någon makt att bestämma över det ukrainska folket.
    /CC" Detta också som svar på "vapen,vapen mera vapen" !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den man som inte vidtar åtgärder då "ett gäng bryter sig in i ditt hem, våldtar dina döttrar och mördar din fru. Mördar dina föräldrar och bryter benen av dina kusiner... och gör likadant med dina grannar..." han är definitivt inte kristen om han står där och ber till Gud om att "förlåt dem deras synder"... utan att själv utge sig i strid för sina närmaste !

      Radera
    2. Anonym 21.15. Jag håller helt med. Problemet är bara det att vi lever i verkligheten, inte i en fantasivärld. Alternativen är att försöka få till stånd en så fördelaktig (läs: en så lite ofördelaktig som möjligt) fred nu, eller så det samma om en tid när ytterligare några 10 000 ukrainare har dödats/sårat. Eller att Nato tvingas gå in och bli stridande part.

      Radera
    3. Tack Kristian !

      Radera
    4. Anonym kl.21:15 Parentesen fortsätter "Magorissimo"Väst har fullständigt missräknat att provocera Ryssland till ett proxykrig i Ukraina i tron att de kunde få Ryssland kollapsa.Det fungerade inte.Att Ryssland attackerade Ukraina kom inte från tomma intet.Om Ryssland eller Kina skulle knyta Mexico till sig i militär allians och hota USA på samma sätt som USA hotar Rysslands säkerhet genom Ukraina hur skulle USA agera?Lika aggressivt som Ryssland gör i Ukraina.Ukraina har redan förlorat kriget,det vet militärstrateger i NATO.Deras mål är att ju längre kriget pågår att försöka försvaga Ryssland.För detta dör ukrainare.Dags för dig att vakna och lägga vackra meningar som "Ukraina skyddar Europa" bakom dig.

      Radera
    5. Anonym 6 juli 2024 kl. 22:12 ,Tack för din kommentar ! Du har läst på bland kommentarerna ser jag ! Håller nog med dig och inte heller är jag av den åsikten att "Ukraina skyddar Europa" !

      Radera
  11. Intressanta nyheter på "Fria Tider", https://www.friatider.se/ungern-slar-ner-pa-krigshetsande-medier

    SvaraRadera
    Svar
    1. peterkrabbe.wordpress.com alltid på kärran som här om Orban.sverige i texten bara att byta till "anna vasalle",finland

      Radera
    2. Anonym 11 juli 2024 kl. 21:47, intressant ! Du kanske också skulle vara intresserad av att läsa Jakob Nordangård's "Den digitala världshjärnan " ?

      Radera
    3. Jag tittade på övriga rubriker på ekonomistintresserade fria tider och fann att mammon var blaskans huvidintresse. Och De kloka mammonsdyrkare kan när de ser att guld och silverpriserna stiger dra slutsatsen att krig står för dörren...
      Silver och Guld stoft är och mull, endast Jesus Kristus Gud och Fadern är av livsnödvändighet full. Så låt oss be i Ande o Sanning Ty sådana bedjare vill Fadern ha när man redan börjar utsuga de fattiga och vilsna igen.
      Det finns ingen mat på internet eller i era politiska klokheter bara nyhetsfreakade idioters wannabelieve åsikter. Men om ni inte har eget arbete eller annan sysselsättning så knåpa och klåpa ihop bloggkommentare ni oxå. Ulrik

      Radera
    4. Anonym 22:16. Du gör reklam för Norrgårds bok. Får jag anta att det är du som ligger bakom en viss postförsändelse jag fick igår? I så fall får jag tacka! Boken ser intressant ut, och jag har satt den i min "läslista". Den är tvåa där just nu, efter Stephen MacAlpines "Farliga åsikter".

      Radera
    5. Anonym 11.7.kl.22:16 tack för tipset men för tillfället åtminstone ingen fördjupande litteratur för mig.

      Radera
    6. Kristian 12 juli 2024 kl. 06:24, Nordangård, jo jag är den skyldige ;) ( fick ett bra erbjudande, den kostade inte många euro ) Det som är bra med Nordangård är att nästan varenda sida har noter för den som själv vill kolla upp hans källor, allt finns öppet på nätet om det han skriver om ! Läs gärna först hans reflektion på sid.177 , "Men sanningen är inte något som kan byggas av lögner. Sanningen är absolut och är den egentliga suveränen. Du kan inte äga vetenskapen. Vetenskap är en metod för att komma fram till sanningen, inte en världsåskådning i sig ." Nu avslöjar han ju inte vad han menar med "sanning" även om det kan anas... Tack själv för ditt boktips om "Farliga åsikter" !

      Radera
    7. Anonym 21:57. Som sagt, tack för den! Reflektionen du citerar låter sund och realistisk. Den sätter samtidigt fokus på ett av dagens stora problem: Vetenskapen har blivit en ny religion/världsåskådning för många idag. Science har ersatts med scientism. Men jag antar att Nordangård kommer in på detta också.

      Radera