torsdag 12 september 2019

En miljon!

Idag passerar räkneverket här på min blogg en miljon. En miljon besök enskilda besök sedan september 2011. 1236 inlägg och flera kommentarer än blogger förmår hålla koll på. (Blogger håller bara de 1000 senaste kommentarerna i minnet, och när jag går tillbaka 1000 kommentarer i statistiken kommer jag inte längre tillbaka än till maj 2019!) Totalt torde det röra sig om ungefär 15 000 kommentarer sedan Thomas Björkman skrev den första kommentaren här för exakt på dagen (!) åtta år sedan. Tack till alla som varit med i diskussionen!

När jag läser den första texten inser jag att det blivit mera försök till samtidsanalys än jag först hade planerat. Men eftersom jag skriver om sådant som ligger "nära mitt hjärta" blir det texter om sådant som jag funderar på och som har aktualiserats på olika håll i samhället. Jag har många gånger konstaterat att den här bloggen är något av en "säkerhetsventil" för mig - när jag reagerar på något jag ser, hör eller läser får jag avreagera mig här. Jag REagerar, som jag så ofta har poängterat. Jag misstänker att det skulle ha blivit många, många fler insändare ifall jag inte skulle ha haft den här bloggen. På så vis har jag kunnat bespara sådana som inte aktivt söker upp vad jag skriver från mina reaktioner. Och säkert gott så.

 Skrivandet är något som jag inte tror att jag skulle kunna sluta med. Topelius sade att han skrev ett ord om dagen. Tack vare den nya tekniken som möjliggör en mycket snabbare skrivprocess blir det för mig (åtminstone) en text om dagen. Inte alla här på bloggen, men ändå. Under de här åtta åren har det också blivit ett par, tre, böcker, och om jag får ha hälsan och inspirationen i behåll så blir det säkert flera.

Så kan jag inte låta bli att skriva några ord om yttrandefriheten. Det har hänt mycket på det området på bara åtta år. Om det går lika fort under de kommande åtta åren är det ingen självklarhet att en blogg som denna får vara kvar. Åtminstone inte på en plattform som blogger. Jag skrev i insändaren i ÖT/Vbl den 16/8 att vi idag lever i en värld där sanning, förnuft och fakta inte längre är det som leder och styr samhällsutvecklingen. Att det idag i stället är lögnen som regerar. Så är det, tyvärr, väldigt långt. I en sådan situation är det viktigt att det finns sociala medier, som t.ex. bloggar, där sanningen kan få rum i samhällsdebatten och där censuren inte kommer åt den med sina långa fingrar. Jag försöker hålla fram sanningen, så gott jag förmår och så långt jag har förstått den. Med detta givetvis inte sagt att jag alltid vet vad som är sant och rätt, men jag jobbar på det.

Så ännu några få ord om räkneverket. Jag vet inte vad som händer när det passerar miljonen. (När jag publicerar denna text står det på 999 867.) Kommer det en siffra till? Börjar det om från 0? Blir det sex kryss i stället för siffror? Jag har försökt leta reda på ett räkneverk som har sju siffror, men jag har inte hittat något sådant. Så jag får hålla till godo med det jag har valt. Det lär väl ska visa sig vad som sker. Min gissning är att räkneverket börjar om från 0. En ny början i så fall, alltså. Nå, det är kanske inte så viktigt, sist och slutligen. Intressant nog, men inte så viktigt. Hur som helst börjar vi idag på den andra miljonen. Vem skulle ha trott det när KP-bloggen lades ner, att en fristående, värdekonservativ blogg som försöker stå på kristen grund och dessutom i lilla Svenskfinland kan nå sådana besökssiffror? Jag gjorde det åtminstone inte.

Så till sist lite reklam. Sådan är faktiskt tillåten här på bloggen – reklam för afrikanska häxdoktorer undantagen. Idag, mellan kl 14 och 18, kommer vi att finnas på SLEF-Medias bokcafé på Stationsgatan 1 i Jakobstad. Kom gärna in och ta dig en titt på de många goda böckerna SLEF-Media har till försäljning, ta dig en kaffekopp eller kom in för att byta några ord!

10 kommentarer:

  1. Tackar för att du orkar skriva, hoppas du fortsätter länge till. M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian,
      Minns att Markus N skrev gratulationer när bloggen passerade 1/2 miljon strecket och nu har bloggen passeat 1 miljon,imponerande och GRATTIS!Tror jag följ bloggen sen starten efter att Kyrkpressen bloggen lades ned.Vad kan vara att intresset för en kristen och värdekonservativ blogg,förutom att frågorna skaver, väcker ett sådant intresse i Svenskfinland och bloggen fått så många läsare?!Kollsde för ett par vecker sen hur många enl.räkneverket,innan dagens 1 miljon uppnås,minns att det var åtskilliga tusen som saknades,men att det gick så här fort var en överraskning:-)
      "Min önskan"som ett tv program heter som sänds på Yle Tv,blir att du i någon bloggpost behandlar "klimatnödläget" från det bibliska perspektivet.Då man läser klimatalarmisternas domedagsprofetior är det slående hur deras profetior stämmer väl överens med vad Bibeln säjar och talar om hur situationen ser ut i ändens tid!

      Profetiorna i Matteus 24,Markus 13 och Lukas 21 eller enl.Jes.51:6 och många andra bibelställen.
      Önskar dej Guds välsignelse o kraft i bloggandet o RE-ageranet på väg till den 2 miljonen:-)

      Radera
    2. Tack, M och Ole, för era kommentarer! "Klimatnödläget" är aktuellt, och jag funderar nog en del på det. Men det kan nog dröja ett tag innan jag får dessa funderingar till en bloggtext. Jag vill nämligen inte skriva om ett ämne jag inte riktigt behärskar. Men jag läser på! :)

      Radera
  2. Slutar aldrig att överraskas av hur människor tänker. Tänk att en blogg vars huvudsakliga ämne är homofobi som dessutom verkar gå i cirklar med samma åsikter om och om igen lyckas få över en miljon klick. Jag menar, det här är ju inte en kristen blogg med ämnen för kristna. Så, vad hittar då kristna människor här som på något sätt utvecklar deras kristna tro???

    Skrattade ändå gott åt Kristians uttryck " En miljon besök enskilda besök sedan september 2011". Vad menar han med "enskilda besök"? Nu är det ju inte en miljon olika besökare som varit här, utan kanske ett fåtal som är väldigt ivriga besökare!

    Trots att Kristian och jag är oense om ganska ALLT och att vi troligtvist skulle klösa ögonen ur varandra om vi möttes på gatan (nå, kanske inte det), så kommer jag att uppföra mig som en gentleman (som en av de få, verkar det som) och önska honom GRATULATIONER för de över 1 miljoner klicken!

    Hälsar den elaka anonyma :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är de facto nånting över en halv miljon, första besöket är då man kommer till framsidan, och nästa besöket då man öppnar ett inlägg för att läsa det. Dom som väljer ett äldre inlägg från högra spalten renderar inga extra klick. Dom som läser och skriver kommentar generar tre klick för ett inlägg

      Radera
    2. Du anonyme! Här finns ingen homofobi. Ordet fobi indikerar irrationalitet. Allt som påstås här kan ledas i bevis. Alltså är det rationellt.

      Radera
    3. Anonym13 september 2019 13:53

      Jaha, du har fel. Visst är det homofobi som härskar här!

      Sedan kvarstår ändå frågan; vad är det som driver vissa människor att varje dag tvingas höra samma mantra, om inte en affirmation om att sådan ÄR MAN eller ÄR INTE själv.
      Varför måste man hela tiden övertyga sig själv om en sak, om det motsatta inte är en obekväm sanning? För inga av de "sanningar" som presenteras här, har någon egentlig funktion hos de som redan accepterat sin läggning. De flesta homosexuella läser inte ens sådant där homofobiskt trams.

      Radera
    4. Anonym. Homosexualitet som ämne intresserar mig överhuvudtaget inte. Om du skulle klara av att läsa vad som verkligen har skrivits här skulle du se att det som behandlas i de texter där homosexualiteten berörs handlar om samhällsutvecklingen och om de krafter som försöker hjärntvätta oss med sina politiskt korrekta dogmer. (Hbt-lobbyn, som jag brukar kalla dessa.) Och om de omvälvande förändringar som detta håller på att leda till bl.a. på yttrandefrihetens område.

      Sedan får jag helt hålla med anonym 13:53. Här finns verkligen ingen homofobi. De homosexuella må leva som de vill så länge de inte skadar någon utomstående, men när de kräver att samhället ska anpassa sig och acceptera det onaturliga som något naturligt (med de följder detta får för samhället och för speciellt det uppväxande släktet) måste vi säga ifrån!

      I kommentaren 14:51 visar du hur fel det tydligen går att förstå detta om och när man inte bryr sig om eller klarar av att läsa det som skrivs utan påverkas av sina egna förutfattade meningar.

      Radera
    5. Anonym. "Enskilda besök" i den meningen att det handlar om besök på bloggen som räkneverket registrerat. Givetvis är det så att samma person kan registrera flera besök på samma dag, men då handlar det förstås om olika besök.

      Radera
    6. Fortsättning. Men givetvis kan man diskutera ordvalet "enskilda". Jag kunde ha lämnat bort det och bara skrivit "besök" så skulle vi ha sluppit den här diskussionen.

      Radera