torsdag 26 september 2019

Om USA-vänsterns allt mer desperata Trumpkrig

Den som har följt med här på bloggen har säkert märkt att det har varit ganska tyst här den senaste veckan. Orsaken är att jag har haft en del hälsoproblem som har gjort att jag inte har klarat av att sitta framför en dataskärm. Nu gör jag emellertid ett litet försök.

Det har funnits mycket som jag gärna skulle ha kommenterat, men tiden får utvisa om jag kan återkomma till dessa saker ännu. Mycket av detta har handlat om Donald Trump. Den här texten kommer också att handla om honom. Just nu läser jag på Iltasanomat att den "visselblåsare" som kom fram med nyheten om att Trump skulle ha försökt påverka Ukrainas president att igen öppna undersökningen om huruvida Joe Biden och hans son varit inblandade i en korruptionshärva har lämnat in en klagan hos kongressens underrättelsekommitté. Enligt denna klagan skulle Trump ha försökt påverka flera utländska ledare så att dessa skulle försöka påverka presidentvalet 2020.

Det här luktar väldigt illa. Speciellt med bakgrund i det hopplösa försök New York Times gjorde sig skyldig till för bara några dagar sedan att igen svärta ner domaren i USA:s HD, Brett Kavanaughs, rykte. Efter att journalister på "The Federalist" påpekade att dessa anklagelser fullständigt saknade grund plockade NYT ner sin nyhet efter bara ett dygn, men skadan var förstås redan skedd. T.ex. Svenska Yle var snabbt ute med en nyhet om detta – utan att desto mera kontrollera fakta – och vad jag vet har de ännu inte dementerat detta. Trots att det alltså var en ren och skär lögn från första början. Nyheten är i vilket fall som helst bortplockad.

Nu kan det förstås hända att dessa nya anklagelser mot Trump är sanna. Men det är högst osannolikt, dock. Hatet, och desperationen, bland USA:s vänster mot Trump och mot den linje han har tagit när det gäller att utse domare till de olika domstolarna gör att man kan förvänta sig precis vad som helst från dem. Här förstår vi knappast hur oerhört viktigt Roe vs Wade är för USA:s vänster och för alla som kallar sig för feminister, och dessa krafter är helt tydligt beredda att göra precis ALLT för att förhindra att Trump får en period till i vita huset. Det vi nu ser är bara ett litet början, får man misstänka.



Termen "intelligenskommitté" ändrad till det mera korrekta "underrättelsekommitté" 28/9 kl 07:12.

9 kommentarer:

  1. Om man tänker att Trump lever till 90, så har han drygt 6000 dagar kvar att leva. Han har lyckats samla på sig inte mindre än 3500 stämningar. Det är ett par dagar per stämning om han vill reda upp dem under sin livstid.

    Obama har blivit stämd 46 gånger.

    Är det bara så att republikanerna var sämre på att hitta på orsaker att stämma sin president, eller vad har Trump gjort för att ge demokraterna denna fördel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:43. Jag tror inte att Trump har något som helst intresse av att reda upp dessa stämningar. Det ligger liksom inte i linje med vad han har visat upp hittills. Men svaret på din fråga är säkert både och. Trump gör vad han kan för att ge demokraterna orsak att stämma honom, och demokraterna gör vad de kan för att hitta på stämningar. De flesta av dessa är givetvis bara nonsens. Men garanterat inte alla.

      Radera
  2. Även om det inte direkt tangerar din bloggtext... Ett par intressanta länkar, http://www.oikonomia.info/?p=41773 och https://responsor.nu/2018/08/01/socialdemokraterna-sanningen-barcelonaavtalet/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:16. Sant att detta inte tangerar texten. Men det var intressant ändå. Jag hade aldrig hört om detta tidigare.

      Radera
  3. "Kongressens intelligenskommitte". 😅

    SvaraRadera
    Svar
    1. Esa. Snabböversättning från finskan. Känner du till den korrekta termen på svenska?

      Radera
  4. Vad var den finska termen? Älykkyyskomitea? Jag är en outsider rörande amerikanska kongressen, men håller en hacka på underrättelsekommitten eller nåt sånt.

    Men nog kunde jänkarna vara betjänta av en intelligenskommitte också... 🤣

    SvaraRadera
  5. Skummar man dagens nyhetsflöde stöter man på någonting som kallas representanthusets underättelsekommitte. Det är säkert detta som avses. Tråkigt nog

    SvaraRadera
    Svar
    1. Esa. Det är säkert den korrekta termen. Tack! Jag korrigerar i texten! (På finska står det nu i texten i Iltasanomat "Tiedustelukomitea", på engelska torde det vara "intelligence comitte").

      Radera