onsdag 4 september 2019

Skjut budbäraren!

Jag hade redan beslutat att ta en ordentlig paus här på bloggen från allt som har med den "moraliska revolutionen" att göra efter de intensiva dagarna efter Sofie Staras fruktansvärda ledare i ÖT/Vbl. Men signaturen "d" låter mig inte göra det. Vi har fastnat i en evighetsdiskussion under en av texterna om Staras ledare, inte angående statistik vilket det först såg ut att handla om, utan angående d:s behov att skjuta budbäraren. Likt ett par av insändarskribenterna i ÖT/Vbl i efterdyningarna av Staras ledare hävdar signaturen "d" att orsaken till att de homosexuella mår dåligt (och är överrepresenterade i själmordsstatistiken) är att det finns sådana som påtalar det felaktiga och skadliga i deras sätt att leva.

Det här är, inser alla som har ens lite insikt i hur människan fungerar, fullständigt galet. Jag begriper att det, ur propagandistisk synvinkel, är både behändigt och ändamålsenligt att på detta sätt skjuta budbäraren. Men samtidigt är det att göra det alldeles för enkelt för sig. Sanningen är nämligen den att en människa som går emot naturen och som bryter mot det som är nedlagt i själva skapelsen och som i förlängningen uttrycks i Guds heliga lag kommer att må dåligt. Inte för att det finns sådana som påtalar att människan gör fel, utan för att hon gör fel. En äktenskapsbrytare, eller en människa som lever ut sina homosexuella begär, skadar sig själv (och även andra) genom det hon gör. Denna skada kommer att göra sig påmind som någon form av illamående oberoende av om någon påtalar det felaktiga eller inte.

Vi människor kan nämligen inte gå emot Skaparens intentioner med oss människor utan att det får följder. Gör vi så skadar vi oss själva, och i förlängningen också andra. Som sagt, det är både behändigt och, ur propagandistisk synvinkel, synnerligen ändamålsenligt att skjuta budbäraren, men det kommer aldrig att göra att såren som vi människor orsakar oss själva försvinner. Även när den sista rösten som påtalar det felaktiga i t.ex. äktenskapsbrott och i homosexuellt leverne har tystats kommer illamåendet att finnas kvar. Det kommer bara att bli så oerhört mycket svårare att få grepp om det och framför allt att kunna göra något åt det.

91 kommentarer:

  1. Kristian, ibland undrar jag hur många gånger per dag man måste upprepa en lögn för att det skall bli en "sanning". Räcker det med tio, hundra eller tusen gånger?

    Om man sedan tänker sig tanken, att om man botar alla andra "onormala människor", så att dom inte längre syns eller finns. Blir man då botad själv också?

    Meningar som "homoseuallitet är en synd", "homoseuallitet är en styggelse", "homoseuallitet är onormalt", "homosexuella mår dåligt"... är uppenbara affirmationer vars uppgift är att övertyga sig själv om att "sådan är man verkligen INTE själv" (trots att alla tecken visa något annat), men även negativa affirmationer för att skada andra!

    Men, naturen kan man inte lura! En affirmation som har till syfte att vara destruktiv, skadande, illagörande för andra varelser, resulterar alltid i att affirmation även blir destruktiv, skadande, illagörande även för den som skapat och ”sänt iväg” den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09.10. Jag har också undrat det samma, alltså att hur många gånger en lögn behöver upprepas innan den blir en sanning. I hbt-frågorna har den gränsen överskridits på de flesta håll idag. Så det kan du ju uppenbarligen glädja dig över. Men här gäller det inte. Men du och dina gelikar försöker tappert, det må jag då säga! Men eftersom ni kämpar mot sanningen kommer ni förstås att förlora. När jag läser din kommentar ovan inser jag hur desperata detta faktum gör er. Ibland, men bara ibland, är det riktigt roande att se hur ni vränger och förvridet det jag skriver. Men mestadels är det bara tragiskt.

      Radera
    2. Kristian, du har själv valt din religion och det du vill tro på. Det har jag också, liksom alla andra människor i världen. När du säger att du har rätt och alla andra har fel, så är det med diktatorns tunga du pratar. Du kan då inte acceptera någon annan sanning än den du själv valt att tro på och med diktatorns hand vill du bekämpa alla andras livsval och tro.

      Jag kan enkelt bevisa att saken är den jag skrev förut med orden "Hur mår du?" Svaret ser du i din egen spegel!

      Radera
    3. Anonym 10.10. Huruvida jag har "valt min religion" är en teologisk fråga som vi kanske inte behöver gå in på här. Men nej, du har fel. På flera punkter. Främst när det gäller sanningen. Jag tror på Jesus och den kristna uppenbarelsen för att den är sann. Skulle den inte vara det skulle jag inte göra det. Sedan handlar denna fråga inte om tro. Homosexualitet (vilket vi diskuterar, det samma gäller för många andra liknande fenomen) är inte onaturligt för att Bibeln säger det utan för att det är så. Objektivt, biologiskt, psykologiskt och, ja, vetenskapligt.

      Så noterar jag att du i din första kommentar inte alls brydde dig om att diskutera det jag framhöll utan att du gick direkt till att analysera min person. Det säger en hel del. Förutom att din analys också är så fel den bara kan vara. Liksom din analys angående mitt mående. Så för att inte dra ner allt du skriver till samma nivå kan du gärna sluta försöka bjuda på dylika analyser som du inte har redskapen att göra!

      Radera
    4. Kristian Nyman4 september 2019 10:54

      Enligt din sanning, men det är inte din sanning som driver resten av världen och det är inte du som bestämmer hur andra människor lever sina liv.

      Jag, liksom många, många miljoner andra homosexuella är skapade som homosexuella och därför är det normalt för oss. Objektivt, biologiskt, psykologiskt och, ja, vetenskapligt!

      Du själv analyserar ju hela tiden oss homosexuella och lyckas rätt så tragikomiskt få allt fel. Men, det är ju så negativa affirmationer fungerar. När det gäller din egen hälsa, så speglar den här bloggen allt...

      Radera
    5. Anonym 11:37. Jag måste säga att jag tycker synd om dig. Så oerhört förvillad. Det är Rom. 1 i praktiken. Men kom ihåg att det finns en frälsning och en Frälsare som kan hjälpa och hela! Också dig.

      Radera
    6. Var det allt du hade att komma med?

      Radera
    7. @Anonym 4 september 2019 20:56 "Var det allt du hade att komma med?" , "Ett ord till Katrina och jag tror" - https://www.youtube.com/watch?v=Xf29xh9mTyk Johannes-"för dem som låter sig frälsas ja", är det lika för dig ? Vill du inte låta dig frälsas ?

      Radera
    8. https://www.youtube.com/watch?v=rB3YeQRa_L4 På engelska, men det är så inlevelsefullt berättat att jag bara måste dela även denna video :)

      Radera
    9. Anonym4 september 2019 21:36

      Hela internet är full av falska profeter. Den här bloggen är inget undantag.

      Har sedan inget intresse av att slösa min tid på värdelösa länkar med bländverk.

      Radera
    10. Anonym 09:29. Vad behändigt! Alla som inte säger exakt vad du tycker och tänker är "falska profeter"! Inget behov av några bevis eller argument. Det bara är så! Härligt!

      Radera
  2. Kristian, om vi nu ska vara helt ärliga så handlar det om hur du sköt mig som budbärare, om att de siffror jag tog fram om dina påståenden inte passade dig. Du fortsatte med halmdocketaktiken och anklaga mina sätt att hantera statistik utan att du kunde komma fram med ett enda konkret exempel. Inte ett.

    Budbäraren Tuula Uusitalo som gjort en vetenskaplig utredning och som jag citerade, verkar du också skjuta ner. Varför klarar du inte av att kommentera ett enda ord av det jag citerade?

    Jag hoppas det blir en evighetsdiskussion, jag hoppas andra stämmer in och bidrar med sakliga argument och stöder de personer som är i riskgruppen att bli isolerade av alla nedvärderande skriverier som fortsättningsvis pågår här.

    Så nu skadar personer med homosexuellt beteende även andra, Kristian? Hur förklarar du det? Vad menar du riktigt med detta? Försök nu gärna förklara så att alla förstår rätt och att du inte blir avrättad som budbärare...

    "skadar sig själv (och även andra)"

    Hur, konkret, skadar en homosexuell andra?


    d

    SvaraRadera
  3. d. Klarar du överhuvudtaget av att läsa innantill? Jag har flera gånger sagt att de siffror du presenterade passar mig fullständigt utmärkt! Problemet är bara det att de inte tycks passa dig och att ditt resonemang går tvärt emot de siffror du själv presenterade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska igen citera dig:

      "Läs igenom din sifferexercis en gång till. Du antar en massa saker utifrån de siffror du presenterar. Du kan inte behandla statistik på det där sättet, det är helt enkelt inte seriöst."

      Nu passar det plötsligt fullständigt utmärkt? Ok.

      Du, du och ditt, igen. Vänligen presentera den del i resonemanget som inte passar ihop med de siffror som du, nu, accepterar.


      d

      Radera
    2. d. Du är nog en expert, du! Nämligen på att (miss)tolka och få skruvat sake er! Citatet ovan handlar om det som följer EFTER din sifferexercis.

      Det jag hävdade var, kort och gott, att homosexuella mår sämre än icke-himosexuella och begår självmord i högre grad. Punkt. De siffror du presenterade sade samma sak. Men ändå klarar du inte av att inse att vi I DET JAG UTTALADE MIG OM sade i princip samma sak. I stället började du gräla om det som följde på detta. Nå, det får du förstås göra om du vill. Jag ids inte bry mig i det. Men när du så börjar dra ogrundade och huvudlösa slutsatser, ja, då behöver det sägas som jag sade i citatet du klistrade in.

      Angående den "evighetsdiskussion" du efterlyser: Den klarar du bra av att få till stånd ensam, mig förutan, om du fortsätter som hittills att opponera dig mot de siffror du själv presenterade. Lycka till med det!

      Radera
    3. Du, du och du, ser du själv att halmdocketaktiken inte fungerar? Alla kan se i vilken ordning allt är sagt, och att du inte nånsin kommer att komma med sakargument i den diskussionen, det torde stå klart.

      Men livet går ju vidare, du undvek följande sakfråga som du själv initierade:


      "skadar sig själv (och även andra)"

      Låt höra nu, hur och vem andra skadar en homosexuell, rent konkret? Visst är vi överens om att det är ditt citat?


      d

      Radera
    4. d. Jag gillar inte din "debatteknik", måste jag säga. Men jag ska, trots att du vet detta precis lika bra som jag, ändå svara på din fråga. (Men samtidigt konstaterar jag att du - igen - tar fasta på en parentes...)

      It takes two to tango. Men det visste du förstås. Sedan har vi föräldrar, syskon, släkt och vänner som påverkas. Det finns många exempel på hur närstående har bedragits av sin kärlek och börjat acceptera synden när en son eller dotter har drabbats. Allt p.g.a detta elände att det idag bara finns ett sätt att "hjälpa" som är godkänt - nämligen att acceptera. Innan vi inser att detta inte är att hjälpa utan att stjälpa, om vi någonsin får nåden att inse det, kommer många människor att skadas illa. Både timligt och evigt.

      Radera
    5. Bra kristian ! Låt oss inte tröttna trots det massiva motståndet ! https://www.youtube.com/watch?v=vhiHoqp0neU

      Radera
    6. https://www.youtube.com/watch?v=64K7HmLM54Y

      Radera
    7. Nu pratar du om att nära och kära "påverkas" då du tidigare sa att de "skadas". Jag tycker det är en skillnad där. Man kan ju påverkas i positiv riktning, men det är ju självklart inte vad du avser.

      Vad menar du handgripligen, konkret, uttalat, bokstavligen med att "skadas"? Förmår du inte utveckla ordet "skadas"?

      "It takes two to tango", du menar att det jag gör fel, gör du också fel? Det är hur man använder idiomet. Eller hur tänkte du där?

      Så kontentan: det är den homosexuellas fel att släkt och vänner börjar acceptera synden för att de bryr sig om hen? Förstod jag nu rätt?

      d

      Radera
    8. Men ge dig nu äntligen "d" ! Det är väl inte direkt den homosexuellas fel att släkt & vänner börjar acceptera synden, utan ytterst vår själafiende djävulen !? Jag tror INTE på honom, men vet att han finns ! Det är klart att vi alla gör fel, frågan är bara om vi kan erkänna att vi gör fel och behöver en Frälsare som ställt allt till rätta ? Du "d" har ännu inte erkännt dina synder och ditt behov av en Frälsare....

      Radera
    9. En liten rättelse, "d", jag behöver inte en lista på dina synder då jag har tillräckligt med mina egna.... Men avsaknaden av DITT behov av en frälsare efterlyser jag dock eftersom du inte tycks vara i behov en frälsare som vi andra syndiga människor...

      Radera
    10. Jag tycker inte heller att det är den homosexuellas fel att släkt och vänner börjar acceptera synden, men Kristian verkar påstå det. Eller så har han uttryckt sig otydligt.

      Ska även du anonym börja prata mig istället för sak? För all del, för monolog om det får dig att känna dig bättre... :D

      d

      Radera
    11. Jag har följt era diskussioner på avstånd för jag har inte haft tid att lägga mig i. Att som homosexuell behöva försvara sig för varför man är som man är - hemskt bara där! -men "d" det enda jag kan säga är : Kristian är fullt övertygad om att han bär på sanningen för att han tror att det är så Gud tänker. Jag har flera gånger, precis som du, försökt visa en annan sida av detta men det är inte för att ändra på K:s åsikt ( för det går inte) men för att förhoppningsvis ge stöd till de som kämpar där ute o känner sig skuldbelagda o anklagade. Jag har tidigare skrivit om att den homosexualitet som nämns i Bibeln inte är den homosexualitet idag. Den i Bibeln handlar om ett sätt att straffa genom att gå till sängs med en slav eller någon man tyckt gjort en orätt, o i Bibeln beskrevs detta beteende som nåt man måste få bort såklart. Det handlade inte om kärlek. Men i denna värld blandar man ihop saker o ting o det drabbar människor av idag. Så all heder till dej "d" som står upp för detta. Men kör inte slut på dej om du vill få "rätt" för den diskussionen kommer aldrig hända.
      Ha det gott!
      Med vänlig hälsning, Pia E

      Radera
    12. Pia E. Och jag har gång på gång visat att det du framfört om Bibeln är falskt - och gett dig referenser som visar detta. Men det går inte att ens med fakta få dig att inse att du har fel. Detta beror på att den moraliska revolutionen och det som följer med den idag har fått mer eller mindre religiösa drag. Dess "sanningar" är dogmer som inte kan (och inte får) utmanas med fakta. En bra början skulle vara att inse att det jag och andra hävdar inte är "åsikter" utan fakta. Men det går förstås inte.

      Radera
    13. Tack PiaE, är full medveten om att Kristian inte är mottaglig, men all konversation exponerar honom också.

      Många funderar nog varför han inte fortfarande kan besvara raka frågor som borde vara så tydliga. Läser man kommentarer så finns det redan antydan till skepticism gentemot Kristian uttalanden. Vackert så!

      Ja, Kristian, tolkade jag dig rätt nu här ovan?

      "Sedan har vi föräldrar, syskon, släkt och vänner som påverkas. Det finns många exempel på hur närstående har bedragits av sin kärlek och börjat acceptera synden när en son eller dotter har drabbats..."

      Menar du att det du kallar för att skada de närmaste är att dessa närmaste tvingas acceptera synden? Du insinuerar att det är de homosexuellas fel? Menar du detta?


      d

      Radera
  4. d 15.05. Gud har sagt sitt ord om All synd och Styggelse och kallar till att ångra tro och vända bort från officiell synd så att Hans Nåd får plats. Därför, då man inte ens skall diskutera det som en gång var dömt som ovärdigt så anklagar jag dig och dina gelikar inom kyrkan för att ha fört Kristian och Kyrkan in i en diskussion som då er part upphäver lagen som är helt ofruktbar. Guds Ord är Kyrkan grund. Kyrkan skall välsigna och förlåta bort synd och styggelse i Helig Ande och Sanning alltid där ångrande samlas och Rätt predikas och oupphörligt varna för all synd. Det finns en sådan kyrka ännu de troendes bibliska gemenskap och tro; inte den officiella evl.fi eller andra samfund som för nyttans skull ser till majoriteten av indifferenta och deras folkvilja ( Laodicea).

    SvaraRadera
    Svar
    1. tionde raden: en diskussion som är helt ofruktbar....

      Radera
  5. Ulrik, djävulens advokat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, Ulrik slår till mot det strunt som djävulen advokater för fram.
      När jag skriver att Gud vill förlåta och göra hel, bådadera eller endera så finns det en fara för att nikolaiter som förespråkar både tro och fritt levande i otukt och andra köttsliga och sataniska synder samtidigt med nåden får samma effekt i homosamfund som tidigare bland heterootuktiga. De aktar inte på Lagen utan tar för sig var det passar men är vid kritik snabba att bravera med sin kyrklighet och sina goda gärningar. De har som människor utan ånger och som förhärdade ingen vilja och förmåga att förstå syndanld och ånger hos dem som rentav kan vara nästan döda i sin synd. När dessa som vunnit kyrkan till sin bjuder in även homosexuella till en ' satans synagoga' så är det fel att döma annat än som Uppenbarelseboken på flera ställen räknar upp vem som inte kommer till himlen. Eftersom dessa sekter ljuger om etiken så är de som lögnare ställda utanför Guds Rike. Sodom och Gomorra och senare i historien andra städer där otukt våld homosexuella och förtryck och förgiftningar(farnakeios) satta till varnande exempel för alla generationer och människor. Hänvisar till Biblia och kunniga teologer gällande utvecklingen av orden för synd. Nej, jag är inte djävulens advokat, jag är en syndig människa fattig gällande helighet och på lycksalig nivå i inkomst om vi skall tro kvällstidningars enkäter.

      Radera
  6. Ulrik, hur var det nu med åttonde budordet. Du verkar ha glömt det, trots de stora orden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Nå, är det tung att skrolla,din fjolla😝

      Radera
    3. Ursäkta skrämskottet du anonym.u

      Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  10. Ännu en hycklare som trodde man kunde omvandla homosexuella. Nu ber han om förlåtelse. Visade sig att han själv var homosexuell och kom nu ur skåpet. Man kan inte annat än småle åt dessa korkade kristna människor som tror att man själv väljer att bli homosexuell.

    En efter annan kommer de ur såpet, den som ropar mest.... :)

    https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/459723-conversion-therapy-group-founder-comes-out-as-gay-apologizes

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Vem tror att man själv väljer att bli homosexuell? Jag har då inte hört någon annan än du säga något sådant.

      Radera
    2. Vår predikant sade att det är ett "ris" ( vitsaus) som Gud sänder över ogudaktigheten. Alltså enligt Romarbrev 1. Om man ångrar och tror evangelium och söker Guds vilja och godhet på allvar är det inte värre än för en horisk att bli fri till ett helgat liv .. tror ja sa poitsi

      Radera
  11. Kristian Nyman5 september 2019 06:16

    Kristian, ta och förklara det där.

    Är det inte det DU säger hela tiden när du kallar folk för onormala och när DU tror att folk kan botas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:36. "när DU tror att folk kan botas"

      Det handlar inte om tro. Det finns allt för många ex-homosexuella människor i vår värld idag för att någon skulle kunna säga att det bara handlar om att "tro att någon kan botas".

      Radera
    2. Värst vad du vet mycket om s.k ex-homon :) Känner ingen homosexuell som blivit botad.

      Radera
    3. Kristian tycks ha statistik igen, om det nu "finns allt för många ex-homosexuella människor". Hur skulle det vara om Kristian kunde nämna en till att börja med. Efter det vore trevligt att se siffror om vi nu pratar antal. Världen idag är ingen källa, utan det bör vara riktiga siffor, tack.

      d

      Radera
    4. d. Nej, ingen statistik. Men vittnesbörd. Det är intressant att du säger att du inte har hört om någon f.d. homosexuell. För en tid sedan erbjöds ÖT ett sådant, kraftfullt, vittnesbörd, men enligt dåvarande chefredaktören var detta vittnesbörd "inte av intresse för ÖT:s läsare". Sanningen är väl snarare att det inte passade in id et narrativ vi prompt ska tvingas tro på och att det kunde ha stört hjärntvätten. Rosaria Butterfield kallar sig inte "ex-gay", med en mycket god motivering dessutom. Men det är de facto vad hon är. Och det finns givetvis flera. https://en.wikipedia.org/wiki/Rosaria_Butterfield

      Radera
    5. Kristian, nu ljuger du igen! Börjar bli tröttsamt med dina lögner...

      Har du sedan hört talas om bisexuella. Nej, jag gissade väl det...

      Radera
    6. Anonym 07:40. Se där avslöjade du att du inte alls begriper vad detta handlar om! I Rosarias fall är det så tydligt det kan vara att det i grund inte handlar om homosexualitet, bisexualitet eller ens om heterosexualitet. Det handlar om sinnet. Om en sinnesändring. Om att flytta fokuset från jag , mig och mitt. Mina begär. Mina rättigheter. Min sexualitet. Luther beskrev synden som att vara "inåtvänd till sig själv". Helandeprocessen behöver starta med att man kommer loss från detta. Annars sitter man ohjälpligt fast.

      Radera
  12. Svar till d och andra som funderar hur homosexuella uttryckligen skadar andra.. t.ex. rent fysiskt när man använder kroppen till sådant den inte är avsedd för orsakar skador som på sikt kan leda till inkontinens. Aids och andra sjukdomar är givetvis också skadligt. Sen kan ju även nämnas den skam och ångest som alla nära och kära drabbas av. Här endast några konkreta exempel på hur homosexuella skadar andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym5 september 2019 11:43

      "rent fysiskt när man använder kroppen till sådant den inte är avsedd för orsakar skador som på sikt kan leda till inkontinens. Aids och andra sjukdomar är givetvis också skadligt".

      Det var absolut det dummaste! Du menar att heterosexuella inte får sjukdomar, alltså? :-D

      Eller, så kan man helt enkelt förneka sanningen och skapa en hatblogg!

      Radera
    2. Jo, enligt eflops berättande anar han ändå inte att onaturlig vällustsynd kan orsaka kancer i halsen. Det har blivit vanligare med halscancer speciellt bland unga vuxna av båda könen. Det finns ingen automatik i detta heller men var och en som avviker ( sexuellt ) från naturen bär i sig själva förvillelse följder. Rättning i leden; lev normalt och stilla.

      Radera
    3. D. Det som gör att du täcks kalla Kristians blogg för hatblogg är att då kyrkan redan hade förlorat greppet om heterosexuella levernet och sedligheten så blev detta följande fråga där satanisterna läs de värdsliga ville få också detta införlivat i sin usla blinda nakna folk övervinnande angrepp på kristi yttre kyrka.
      Det har du däremot rätt i att det inte är någon brist på dolda och öppna könssjukdomar på grund av det horeri som nu och alltid varit vanligt. Numera när många haft och skrutit med tiotals partners så bär också de sin förvillelse lön i sina kroppar. Borde man med antibiotika ' avmaska hela populationen och sedan vid vite förbehålla dem att leva i ett livslångt äktenskap eller som fruktande ångrande i avhållsamhet från både otukt och homosynd????

      Radera
    4. Men nu är vi på raden!

      Homosexualitet handlar ju om en kärleksrelation, och som i alla andra kärleksrelationer existerar sex också där men det är ju inte för kopiösa mängder sex man vill ha en kärleksrelation-det är nog andra vägen. Jag är nog en helt vanlig hetero utan nån som helst egen homosexuell erfarenhet, men känner många homosexuella.

      Nu råkar jag dock känna till att det i ren heterosex idkas analsex, och där det är helt frivilligt av bägge parter och där organen och avföringskorvarna är rätt likadana till storleken. Misstänker nog inte nån inkontinens där inte, men det beror ju på vad man inbillar sig. Är ditt bekymmer nu att ringmuskeln hos homosexuella inte får tänjas på samma sätt som ringmuskeln hos heterosexuella?

      Andra sjukdomar, du kanske menar könssjukdomar, existerar nog i större mängder i heterosexuella relationer.

      Skamen och ångesten beror enbart på att Kristian och andra gelikar ständigt basunerar ut deras (här bristfälliga) kunskaper om vad homosexualitet handlar om. Det är nånting mycket mera än homosex, som verkar begränsa mångas sätt att tänka på homosexualitet.

      Ulrik, det är lite svårt att försöka förstå vart du vill komma, men oralsex har funnits i alla tider, speciellt bland helt vanliga heterosexuella. Är det så att du vill även döma sådan sex bland heterosexuella som just du finner exalterande? Ja eller nej räcker som svar.

      d

      Radera
    5. Bibeln och sunt förnuft dömer. Det är inte mera exalterande efter den skada jag fick som nittonåring. Men det är ju Gud som säger att inte leva i överdriven lustan begärelse. Din fråga är ledande men jag avskyr både bild och tanke på sådant. Upplys era vänner när de är nyktra om orsak och verkaveså kan de frukta och älska Guds ordning.

      Radera
    6. PS d. PertasinPsom sprutades in i mig; ett syntetiskt petroleumderivat gjorde mig nog sårbar genom sin verkan. Men har nu fått ett natursaltpsykmedicin som dämpar ett översressat system tillsammans med tobaken och en rejäl nattkretinmedicin som om ngn lagt extra av ngt dåsigt i maten gjorde att jag sov för djupt vid kränkningar av min kropp här i Åbo. Alltså dubbelt hemfridsbrott och våldtäkt? Genom att man förberedde med dåsighetsmedicin på privat basis. Sådant har funnits alla tider. Gud har lagt en fälla här eller en lokaryysko och hennes vårdvänner och kanske en fallen polis. I övrigt är jag inte så from som i mina predikningar jag heller

      Radera
    7. d. "Skamen och ångesten beror enbart på att Kristian och andra gelikar ständigt basunerar ut deras (här bristfälliga) kunskaper om vad homosexualitet handlar om."

      "Enbart". Det blir värre och värre, det här. Jag hoppas du begriper att du är ute och cyklar riktigt ordentligt här.

      Radera
    8. Kristian, alla inlägg du kommenterar halmdockan, betyder det att du inte har nånting att bidra med i sakfrågan. Visst är du medveten om att läsarna och fattar det också? Det är övertydligt vid det här laget. :D


      d

      Radera
    9. d. Nej, ingen halmdocka. Alla kan se vilka siffror du presenterade - och hur du gick från siffror till spekulation.

      Radera
    10. Vad finns det för substans i din kommentar ovan? Hur många gånger har jag bett dig korrigera det som du upplever som felaktigt?

      I kommentaren ovan skriver du ingen bara "du du du"...


      d

      Radera
    11. d. Visste du att det är straffbart att sända lortar i meddelanden. Du är en liknande budbärare efter försändelsen om vissa av dina heterosexuella vänner....😷😷😷😷😷

      Radera
    12. d. Substansen finns där. Om du skulle bry dig om att se den. Men det enda du bryr dig om är att få till stånd en "evighetsdiskussion". Nej. Ursäkta Ni. För det är väl det du är ute efter? Att jag ska börja nia dig. När jag en gång inte får skriva du...

      Radera
    13. d. Fortsättning. Så undrar jag hur många gånger jag måste påpeka det du frågar efter. Ursäkta. Ni. Hela den här texten handlar ju om just det! Kom igen nu, ditt troll!

      Radera
    14. Tills du svarar korrekt och sak, och slutar kommentera vad jag är eller inte är. Ditt inlägg handlar ju inte om mig.


      d

      Radera
    15. d. Nej, det gör det inte. Trevligt att du insett åtminstone det.

      Radera
  13. Har ingalunda påstått att inte heterosexuella får sjukdomar, men nu var det inte ens detta som diskussionen handlade om, utan du hade uttryckligen önskat få höra exempel på vilka sätt homosexualitet kan vara skadligt för personen själv och för andra. Och jag gav dig några exempel som svar. Att homona är överrepresenterade i aids-statistiken kan väl inte ens den liberalaste hbtqipzn-ivraren förneka?

    Eller så kan man helt enkelt förneka sanningen och skapa en sodomi-parad där man viftar med regnbågsflaggor och glorifierar allehanda perversioner!

    SvaraRadera
  14. Kristian Nyman 5 september 2019 06:16

    "Eflop. Vem tror att man själv väljer att bli homosexuell? Jag har då inte hört någon annan än du säga något sådant."

    Hmmm...då föds man homosexuell eller hur? eller sker det här också nån typ av hokkuspokkus så att man som heterosexuell man vaknar en morgon och känner att idag ska ja bli homo och ber att få blåsa i killkompisens skinntrumpet?

    Eller hur funkar det? jag måste fråga dej Kristian som är expert på homosexualitet.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man prisges åt styggelse för att man inte tagit vara på kunskapen om Gud som man har av Bibel Dop och tro. Jag tror också att endel blir prisgivna då de är för veka när man försöker förföra dem. Genom skändning brukar endel människor bli så att de blir skändliga. Det finns dock Jesus, Vägen Sanningen och Livet som kan leda var och en som vill till renhet och frihet fast minnena trycker

      Radera
    2. Eflop. Nej, jag är ingen expert, men du kan kolla upp ordet "neuros" på wikipedia. Eller var du väljer att göra det. Det är inget man föds med, och inget man väljer.

      Radera
    3. Ska du Kristian berätta på vilket sätt neuros och homosexualitet hör ihop? :D :D

      Nej, du är verkligen ingen expert, du har inte ens de mest grundläggande kunskaper i ämnet...


      d

      Radera
    4. d. Ge dig! Eller lär dig att läsa innantill.

      Radera
    5. Nej, berätta nu Kristian om det revolutionerande fyndet, att homosexualitet kopplas ihop med neuros!!! Världen är idel öra!!!

      d

      Radera
    6. d. Du visar nu bara hur dåligt påläst du är. Psykologer har talat om detta hur länge som helst. Men i den bubbla du sitter tycks detta inte ha klarat av att tränga in.

      Radera
    7. Stekel skrev ju om neuroser 1922, inte bara om homosexualitet utan om olika perversioner. Han kopplade samman neurosen med det förtryckta religiösa jaget, du kan Kristian säkert utveckla det bättre eftersom du verkar vara så påläst. Stekel var inte på samma linje som Freud, av nån anledning. Utveckla gärna det också, Kristian.

      För en mindre påläst är det enkelt att hitta det enda vetenskapliga publikationen av Cabaj där ordet "neurosis" och "homosexuality" nämns. Abstraktet börjar så här:

      "Though there is no correlation between mental illness and homosexuality, there are unique concerns that play a role in symptomatology and psychotherapy around neurotic and characterological issues in gay patients. Homophobia, both in the therapist and in the patient, external and internalized, is the significant "hidden" factor. "

      Med andra ord kopplar Cabaj ihop det psykiska illamåendet hos homosexuella med homofobi, med sånt du Kristian håller på med.

      Vidare väntar jag ännu med spänning på en utveckling av ditt påstående om "erfarenheter från centraleuropeiska länder". Mycket intressant!

      d

      Radera
    8. d. Man kan hitta en del när man paniksurfar på nätet, ja. Men det ger givetvis inte någon heltäckande bild. Jag satt en gång på en föreläsning på Turun Yliopisto där en holländsk psykolog redogjorde för detta. Övertygande, bör tilläggas.

      Radera
    9. Kristian, paniksurfa är nog mera heltäckande än "nån" vars namn du inte kommer ihåg, som hade sagt nånting du inte kan exemplifiera.


      Sen var det den där andra frågan...
      d

      Radera
  15. Ulrik, menar du att män i allmänhet är beredda att blåsa skinntrumpet (styggelse enligt Ulrik) om man inte hört om gudar dop och andra fantasier?

    Ni får vrida och vända på era fantasier om gudars regler och dop hur mycket ni vill. Ung .2% av alla människor i alla kulturer är homosexuella. De minskar inte, ökar inte hur mycket ni än vill. Om 200 år är fortfarande 2% av människorna homosexuella, och det kan vi leva med eller hur? No big deal. De biter ju inte om int man vill ;)

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. "De minskar inte, ökar inte hur mycket ni än vill."

      Hur vet du det? Som jag ser det spekulerar och antar du saker. Erfarenheten från vissa centraleuropeiska länder tyder på motsatsen.

      Radera
    2. Läs Romarbrev första kapitlet, eflop. Fakta komplett kan läsas lätt

      Radera
    3. Kristian hittar på lite fakta igen, "erfarenheten från vissa centraleuropeiska länder tyder på motsatsen" :D :D

      d

      Radera
  16. Det här var nog det mest komiska kommentarsfältet jag läst på länge. Gav mig många goda skratt. Jag brukar skratta ganska mycket då jag läser om vad religiösa människor uppfunnit. Ibland ser jag ingen skillnad på ett skämt och ett teologiskt påstående, eller en komiker och en teolog.

    Tanken på en allsmäktig Gud som är besatt av vad vi människor gör med våra könsorgan tycker jag är fruktansvärt komiskt. Kommer Gud att konfrontera oss med var vi har stoppat våra intima delar då vi möter Honom efter döden? Tydligen bryr sig inte Gud om att förhindra orkaner, ISIS och barncancer, men kan inte acceptera att vissa individer i Hans egna Skapelse är homosexuella. Allt detta är UPPENBART ett människopåhitt.

    Humanisten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Weekendens största skämt😂😂😂.Hu hu du huhmanist, man skall inte reta Krist, ty hastigt upptänds Hans vrede och man förgås på sin väg.. .

      Radera
    2. Humanisten. "Tanken på en allsmäktig Gud som är besatt av vad vi människor gör med våra könsorgan tycker jag är fruktansvärt komiskt."

      Det handlar inte om det. Men jag kan, på ett sätt, förstå att det kan vara svårt för någon som inte har koll på de grundläggande sakerna i den kristna tron att förstå sig på detta. Guds lag, om vi alltså nu rör oss på ett teologiskt plan (vilket vi inte behöver göra i denna fråga - redan naturen som sådan talar sitt alldeles tillräckligt tydliga språk om vi bara väljer att inte blunda för det), finns inte till för att bråka med oss människor, utan för att skydda oss från det onda och från ondskan. Vår egen och andras.

      När vi ser följderna av den moraliska revolutionen lockar det verkligen inte till några skratt. Den som skrattar i dagens situation med skilsmässor, promiskuitet, övergrepp på barn, våldtäkter och psykiskt trasiga människor som en följd av allt detta - den människan är antingen fullständigt blind eller en psykopat.

      Radera
    3. Kristian Nyman7 september 2019 06:58

      "Guds lag, om vi alltså nu rör oss på ett teologiskt plan (vilket vi inte behöver göra i denna fråga - redan naturen som sådan talar sitt alldeles tillräckligt tydliga språk om vi bara väljer att inte blunda för det), finns inte till för att bråka med oss människor, utan för att skydda oss från det onda och från ondskan. Vår egen och andras".

      Och, det tycker du att har fungerat bra? Prata om att vara förblindad! Hela vår historia är full av religiösa krig och ondska. Ateisterna är nog den människogrupp som har varit mest osynlig av alla i hela vår historia! Helt enkelt för att religiösa grupper har gjort allt för att försöka utrota dem.

      Låt oss inse fakta. Det finns ingen Gud, bara människor som leker Gud.

      Radera
    4. Krig är en följd av SYNDEN. OTRON är största synden när det gäller Frälsningen. Tänk käre anonym på vad vi har att vänta nu när både otro, otukt och styggelse, lögn och avguderi och girighet och besinningslöshet framförallt bland drogade och beusade och morden är vanligare än vad vi tror liksom dråpen när man får besinningslöst fram och många av oss älskar lustan mer än vad vi älskar Gud. Kort sagt man hinner aldrig bena ur syndakretsen all deras gärningar men otro är början till synd och nu regerar otron. Huomio! Gör dig klar för följderna.

      Radera
    5. Kristian,
      Humanisten skriver"det mest komiska kommentarsfältet jag läst på länge,gav mej många goda skratt".För mej tvärtom,gråten vill stocka sej i halsen efter att tagit del av den smörja som dessa anonyma troll producerar på bloggen.
      Noterat att under en längre tid dessa anonyma kommentatorer frekvent återkommer ex.signaturen d,inget att säja ,inte ens försök att förstå vad bloggtexterna handlar om,enbart att misstolka och personangrepp,
      Många människor har idag ett stort behov av bekräftelse och eftersom alla kommentarer publiceras (utom svordomar o reklam)de flesta kommenteras och ger tillfredställelse till skribenten,kan väl ses som själavård:_)
      Föreslår att när kommentarsfältet går över styr som på denna tråd "att bloggkommentarer avslutas",eller inte kommentera all smörja som skrivs och på det sättet inte trigga trollen,med den effekt den nu kan ha?

      Radera
    6. Ole menar alltså att yttranderätten enbart gäller dom som har "rätt" åsikt.

      Radera
    7. Kristian har tidigare väldigt bra skrivit om detta ! Låt alla röster höras och bemöt dem med sakliga argument!,Förbjud åsikter och de bara går "under jord" och fortsätter att frodas ! Detta är allt annat än vad Sofia Stara förespråkar som promt säger att "detta publicerar vi INTE" ... Hur kan man vara så blind ? Det inte ens liknar ngn form av förståelse av folk med annat synsätt !!!

      Radera
    8. Anonym 12:19. "Och, det tycker du att har fungerat bra?"

      Vem har sagt att det har fungerat bra? Orsaken till att det inte har fungerat bra är att vi människor struntar i Guds lag. Om vi, också du och jag, sätter oss ner och ärligt skärskådar våra liv och våra val ser vi ett tydligt mönster: Mycket av det elände vi upplever, men ingalunda allt (redan det att vi lever i en av synden förorenad och fördärvad värld skapar mycket elände utan medvetna val att göra det onda), är ett resultat av att vi gjort felaktiga val, val som gått emot Guds goda vilja och hans lag.

      Dina ord om att "religiösa" har försökt "utrota" ateisterna saknar helt historiska belägg. Det motsatta finns det dock en del exempel på. Sovjetunionen som ett närstående sådant.

      Radera
    9. Ole. Jag förstår vad du föreslår, men jag väljer nog att hålla fast vid min policy visavi kommentarerna. Jag borde väl vara mera konsekvent, egentligen, när det gäller detta och inte svara på de mest huvudlösa spyorna, men det är svårt att låta bli. Men jag ska försöka skärpa mig där.

      Radera
  17. Vasabladet igår, en väldigt bra insändare av Joakim Förars och ett mindre bra svar av Sofia Stara..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:54. Helt riktigt. Men jag skulle kanske använda lite starkare ord om Staras svar...

      Radera