fredag 21 augusti 2020

Mera lögner på demokraternas partikonvent

I sitt tal i vilket han accepterade nomineringen till presidentkandidat fortsatte Joe Biden på den lögnernas väg som trampats upp tidigare under veckan av andra prominenta talare på konventet. Det som media i huvudsak har fäst sig vid - och jublat över - är hans tal om att han som president skulle vara "allierad med ljuset" i motsats till Trump som fört USA in i mörkret. Här ser vi igen hur duperad vår media är och hur lite journalistisk integritet som finns.

För snacka går ju. Men när man studerar Bidens åsikter (som under de senaste åren glidit mycket långt vänsterut i amerikansk kontext) ser man hur det "ljus" ser ut som han representerar. Han vill att aborter under den tredje tredjedelen av graviditeten ska vara tillåtna och att inga delstater ska ha rätt att på något sätt försöka rädda livet på de ofödda. Könsnihilismen ska nå nya höjder med katastrofala följder för alla som påverkas. Laglösheten som BLM-rörelsen står för ska inte bekämpas utan tillåtas ha mer eller mindre fria händer. Den (ekonomiska) förföljelsen av kristna kyrkor som vägrar böja sig för tidsandan kommer att trappas upp drastiskt. Med mera.

Ett sådant "ljus" står Joe Biden för. Trump har nog sina stora svarta fläckar, men något sådant mörker som Biden och demokraterna står för finns nog inte där. 

Och by the way: Var blev det världskrig som Trumps kritiker varnade för när han blev president? Han har startat noll (0) krig och nu dessutom medverkat till ett fredsfördrag mellan Israel och FÖE. Mörkt så det förslår!

45 kommentarer:

  1. Nå int verkar din gud bry sig om ljuset Trump heller fast ljushuvudet hade en nationell bönedag för att få covid-19 att försvinna. 180 000 likkistor bara i USA hittills. Gudarna skrattar åt korkade religiösa människor.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. För det första: Corona drabbar världen, och det är en uppmaning till alla att omvända sig. Till Trump, till dig och till mig. För det andra: Epidemin har skötts och misskötts både här och där. USA (och Trump) kunde säkert ha gjort en hel del annorlunda. Men Coronan är inte Trumps fel som demokraterna låter förstå.

      Radera
    2. Inte ens demokraterna i USA föreställer sig att Trump har copyright på covid-19. Men den arroganta och ignoranta presidenten kan med fog anses ha gett sjukdomen dess förödande spridning och omfattande dödlighet. Så fel har han definitivt gjort. Man behöver inte vara amerikansk demokrat för att inse det.

      Spectator

      Radera
  2. "det är en uppmaning till alla att omvända sig" varifrån har du fått den informationen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:32. Varifrån? Från Guds ord, Bibeln. Du kan läsa t.ex. Luk. 13.

      Radera
    2. Kristian. Bibeln är en sagobok. Den som vill kan tro på sagor. Men, man kan inte kräva att alla andra ska leva efter sagornas fantasiverklighet.

      Q

      Radera
    3. Q. Har du alls läst något av vad jag skrivit i detta ämne? Sagor börjar med "Det var en gång..." eller "För länge sedan i en galax långt borta..." Så börjar inte t.ex. Lukasevangeliet. "Factum est..."

      Radera
    4. var står det att det gäller covid-19?

      vem har skapat covid-19? Gud eller Satan?

      Radera
    5. Anonym 11:31. När man läser Bibeln, t.ex. Luk. 13, ser vi tydligt att katastrofer av olika slag alltid är en uppmaning till omvändelse. Guds hand är alltid utsträckt mot oss människor med denna uppmaning. Den dagen den inte längre är det är tiden slut. På riktigt slut, alltså.

      Angående din fråga så tror jag faktiskt inte att den onde är kapabel att skapa någonting. Kopiera kan han, men inte skapa.

      Radera
    6. Anonym22 augusti 2020 11:31

      Det var kineserna. Inte gud, trots Kristians försök att förvilla.

      Q

      Radera
    7. Kristian. Sant att sagorna börjar med "Det var en gång..." Så, börjar ju bibeln också "I begynnelsen skapade...". Kanske du Kristian skulle ta dig tid att läsa Bibeln själv och inte bara förvänta dig att folk ska läsa den för dig. Visserligen är det en sagobok, men du är ju ändå en vuxen människa som borde kunna läsa själv.

      Q

      Radera
    8. Q. Det är inte riktigt samma sak, det borde nog också du se. Sedan tycks du ha info om coronaviruset som många andra saknar. Presentera gärna källor för ditt påstående! Jag är väldigt intresserad - som det nu är tycks det vara bara Trump och du som sitter på den där informationen...

      Radera
    9. Läser Lukas 13 men det står ingenting om katastrofer. En kvinna blev botad, gallileer blev dräpta av Pilatus, vilket ju var en katastrof för dem, men att det skulle finnas nånting som ens påminner om gräshoppsinvasion, svält eller dylikt finns inte. Kanske du Kristian kan ge den exakta versen i Luk 13?

      Radera
    10. ”Tro på mig, annars skickar jag sjukdomar på er!” Låter inte som en vidare trevlig gud.

      Dessutom kan personer som aldrig hört om den här guden dö av sjukdomarna, som spädbarn.

      Radera
    11. -->Jan, var hittar du detta i Bibeln ? (”Tro på mig, annars skickar jag sjukdomar på er!”) Tro på mig så får er själ leva torde det dock stå någonstans ! -->lobbyisten, varför inte fästa vikt vid detta ord -"4 Eller de arton som dog när tornet i Siloam[b] föll över dem, tror ni att de var mer skyldiga än alla andra som bor i Jerusalem? 5 Nej, säger jag er. Men om ni inte omvänder er, går ni alla under på samma sätt." eller varför inte detta -"8 Men trädgårdsmästaren svarade: Herre, låt det stå kvar även i år, tills jag har grävt runt det och gödslat. 9 Kanske bär det frukt nästa år? Om inte, kan du hugga bort det." Ett ord för vår Herres tålamod gentemot oss ! Vilken "frukt" har du, lobbyisten, bidragit med ? Ok, de frukter som avses är inget vi kan frambringa av oss själva, däremot får vi vara glada om vi kan förnimma att vi handlat enligt Herrens vilja....

      Radera
    12. Lobbyisten. Anonym 03:05 gav svar på din fråga. Men jag kan inte låta bli att inpassa, igen en gång, att du läser oerhört slarvigt. Men det är inget nytt, förstås.

      Radera
    13. Jan. Du börjar i fel ända. Verkligheten är att utan Gud är vi helt utelämnade åt allt elände du bara kan komma på och oerhört mycket mera därtill. DET är utgångspunkten. Inte att allt är väl med oss människor.

      Radera
    14. Selvä, det var alltså gud som kastade ett stentorn och dödade människor som hot för att få folk att omvända sig? Och covid är bara en fortsättning?

      Det var minsann en "kärleksfull" gud :D

      Radera
    15. Lobbyisten. Du börjar också i fel ändå. Läs kommentaren åt Jan ovan.

      Radera
    16. Kristian hävdar att det tydligt finns katastrofer i Luk 13, men Anonym tycks ha en annan tolkning. Det är bra med en löst skriven bok eftersom alla får göra vad man vill av den. Lite som en målarbok.

      Radera
    17. Hela Bibeln verkar vara full av katastrofer. Bäst att inte tro, för då går det som det gick för dom i Bibeln.

      Q

      Radera
    18. En artikel enkom för lobbyisten ! https://www.varldenidag.se/nyheter/lamnade-hbtq-liv-gudsmotet-avgorande/repthm!1ApguZUt2aZRLmecIgGJPA/

      Radera
    19. Anonym24 augusti 2020 01:03. Du verkar ha hittat något roligt bland soporna igen, eftersom du länkar direkt till sopstationen. Tack, men åtminstone jag kommer inte att läsa skräpet.

      Q

      Radera
    20. Det intressanta är ju att det som krävs av hbtq är celibat för att få vara kvar i det "kärleksfulla församlingslivet". I artikelns sista stycket nämns ju celibat, inte att nån skulle ha blivit "botad", eftersom man inte heller kan bli "botad" från heterosexualitet.

      "Världen idag har tidigare intervjuat människor som vittnat om att de valt bort en livsstil med utlevd homosexualitet till förmån för ett liv i celibat."

      Homosexuella borde med andra ord, för era homofobers skull, välja ett liv i celibat. Hur egoistiskt är det inte? Jag har en massa vänner, de är singlar, de är i förhållanden, de är gifta, och ni homofober vet inte vem de är, hur de tänker, vad som gör deras liv innehållsrika, utan ni tar till vilken propaganda som helst för att tillfredsställa er... ja, vad? Inte är det bibeln eftersom ni inte ens kan den tillräckligt bra, har Kristian lyckats citera nånting annat än "gud skapade man och kvinna"? Nej, inte har jag sett honom nämna 1 Kor 6:10 heller, och där nämns ju bara man och man, medan lesbiska, trans, queer går ju syndfria här. Dock räcker det knappast länge innan nån hittar på nån tolkning som inte står i bibeln.

      Av någon anledning verkar det vara otroligt viktigt för er homofober att bli botade, men är det för att ni själva vill bli botade? Tiainen ville bli botad, men insåg att det inte gick. Får ni en kick av att utöva makt på folk, som Knutby-pastorn gjorde, där allt handlade om bara sex? Vad fick anonym att avsätta tid på att söka bot för hbtq? Ingen normal människa bryr sig, ingen människa bryr sig som inte går och grunnar på sin egen sexualitet. Det är vad varenda av mina homo- och lesbovänner säger.



      Radera
    21. Lobbyisten. Du har fått så gott som allt om bakfoten här. Hur är det möjligt att förstå så här fel`? Har du övat länge?

      Radera
    22. Håller med hbqt-lobby.

      Radera
    23. Anonym

      du använder samma argumentationsteknik som Kristian och barn i trotsålder: "det är inte så/det stämmer inte/du vet inte/du läser fel/du är en idiot!".

      Du vet inte hur du ska förklara varför ni homofober är så fruktansvärt intresserade av homosex. Samtidigt är du omedveten om att vanliga människor inte bryr sig överhuvudtaget, men du bara antar att alla människor är som du och går och tänker på homosex. Det gör vi inte.

      Jag har sett församlingsliv under många år, och det är endast där det fungerar med den retorik anonym utövar här. Du är antingen med oss eller emot oss, och ha för allt i världen inte en egen avvikande åsikt...

      Radera
    24. hbqt-lobby24 augusti 2020 13:23

      Det som sker är grundskolan i hjärntvätt. Först försöker man bryta ner människans tankesätt, "du kan inget", "du vet inget", "du har fel"... för att sedan programmera in sina egna mörka åsikter.
      Oftast riktar dom in sig på barn som är enkla att övertyga med vackra berättelser om söta lamm och den gode Jesus. Men, under den vackra ytan finns bara rädsla och mörker.

      Q

      Radera
    25. Q. "Men, under den vackra ytan finns bara rädsla och mörker."

      Oj, oj. Jag beklagar verkligen det du måste ha utsatts för för att bli så här blind och få en så här märklig bild av vad den kristna tron är. Hur skulle det vara med någon form av terapi? Jag känner ju dig inte så jag vet ju inte vad som behövs, men jag säger detta bara som ett förslag.

      Radera
    26. Och där fick vi beviset i Kristians åsikt.

      Q

      Radera
    27. Q

      Jo, och det är betydande resurser som läggs på religionsundervisningen som istället kunde läggas på att utöka andra ämnen.

      Kristian är ju inte ensam med sitt sätt att agera, ju mera väckelsebetonat, desto hårdare är trycket att tycka lika. Det bottnar förstås i det att då en är osäker med sin tro, bönesvaren uteblir, så behövs stöd från den intima gruppen. Då ska det vara 100% stöd och uppbackning. Halvljumma troende duger inte. Man förstår när man är femte hjulet i sällskapet. ;-)

      Och Kristian, det är ingen märklig bild av den kristna tron, det är den bild som du avspeglar med ditt beteende. Jag känner väldigt många troende som däremot avspelgar det kärleksfulla och varma, det är människor man gärna bryr sig om och lyssnar på (fast jag inte längre delar deras tro). De är inte beroende av någon sekt som håller deras tro vid liv, inte behöver de racka ner nån heller.

      Radera
    28. Q. Du fortsätter att segla. Något "tryck att tycka lika" har jag aldrig upplevt. Sådant finns bara i små och vilsegångna sekter.

      Radera
    29. Du har "aldrig upplevt" det men vet att det finns i "små och vilsegångna sekter". Hur kan du veta det? Om du aldrig upplevt det kan du inte veta var det finns. Men du vet att det finns, sannolikt för att du känner din lilla och vilsegångna sekt.

      Läs rätt Kristian, jag [hbqt-lobby] svarade Q, det var inte Q som skrev ovanstående. :D

      Radera
    30. Lobbyisten. " Hur kan du veta det? Om du aldrig upplevt det kan du inte veta var det finns."

      Du har nog en oerhört smal verklighetsuppfattning. Det finns andra vägar till kunskap än att man själv upplever en sak. T.ex. böcker. Du kanske kunde försöka läsa en sådan någon gång?

      Radera
    31. Då Kristian inte vill svara på frågor så vänder han alltid till att angripa person och tror sig veta vad jag är och inte är. Håll dig gärna till sak.

      På tal om att läsa böcker, du svarade heller aldrig på min fråga om Orwells 1984. Vad var det mest vågade i boken? Vill du att jag ska berätta? Du har ju knappast läst den eftersom du valde att inte briljera med din kunskap om den.

      Radera
    32. Lobbyisten. Jag har läst den, och jag vet nog vad du tror att svaret på frågan är. Men där finns nog olika åsikter också om den saken.

      Sedan är det nog andra som står för angreppen på person här. (För övrigt: Hur kan man påstå att det handlar om att angripa person när den som påstår sig bli angripen döljer sig bakom en pseudonym?)

      Radera
    33. Fortsättning. För övrigt är ditt påstående som jag bemötte 18:10 SÅ BEDRÖVLIGT att du förtjänade precis allt du fick. Och säkert mera därtill.

      Radera
    34. "Hur kan man påstå att det handlar om att angripa person"

      Du besvarar inte frågan eller håller dig till ämnet, utan försöker styra in diskussionen till att misstänkliggöra mig som person. Ad hominem, du vet, klassiska retoriska klavertrampen man tar till då argumenten tryter?

      Eftersom jag är bakom pseudonym kan du än mindre veta vad jag har eller inte har för verklighetsuppfattning, eller vad jag läser. Ämnet var om att tvingas tycka lika.

      Du måste ju bemöta mig såsom du klarar av, alla lever vi enligt våra begränsningar.

      Radera
    35. Lobbyisten. Ämnet var att man kan lära sig också genom att läsa böcker. Men det låtsas du inte förstå utan hakar upp dig på det andra jag skrev. Nå,d et har varit ditt modus operandi hela vägen, så varför ska jag förvänta mig att du ändrar dig nu?

      Radera
    36. Inte riktigt så heller, det var ämnet DU böt till då jag förklarade för Q om att tvingas tycka till. Du får lägga dig i den diskussionen, men håll gärna koll på vad som skrivs av vem och när, inkluderande dig själv.

      Radera
  3. Borde inte Kristian göra ett inlägg om lögnerna vid republikanernas partikonvent?

    https://apnews.com/b4abebde7c4403f059b9e6e599de49e4

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:36. Var inte orolig. Vår vänstermedia ser nog till att alla får veta om det finns något att få veta. Det samma gör de inte med de galenskaper demokraterna för fram.

      Radera
  4. Lögn är det däremot inte att Trump har av någon anledning betalat en porrstjärna för att hålla tyst, nu dömdes han även att betala Stormy Daniels rättegångskostnader eftersom hon bröt mot det avtal han inte vågade underteckna. Hon påstår att de haft (hetero)sex fyra månader efter Trumps son Barron föddes. Trump medger att 130 000 dollar betalades för att hon ska hålla tyst, men vägrar säga vad som är värt så mycket.

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-43334326

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trump är och står för mycket som hans väljare inte gör. Men de ansåg för fyra år sedan att han trots detta var bättre än Clinton. Och nu det samma när det gäller Biden. Dessa två är nämligen så dåliga rent politiskt.

      Radera