lördag 29 augusti 2020

Varför?

Nyhetsmedia rapporterar idag om kravaller som utbrutit i Malmö sedan en aktivistgrupp igår kväll offentligt brände ett par exemplar av Koranen. Avsikten var helt tydligt att förarga Sveriges muslimer och provocera fram våld. Vilket alltså också lyckades. 

Min fråga är: Varför? När vi alla vet att Koranen är helig för muslimerna och att ett dylikt, fullständigt onödigt, angrepp på den oundvikligen leder till upplopp. Varför göra det? Bokbål är ALDRIG lösningen på några problem. Bokbål skapar bara mera problem och, i detta fall, leder det till våldsamheter och förstörelse. 

Om man vill angripa Koranen finns det mycket bättre, och enklare, sätt att göra det. T.ex. genom att ifrågasätta innehållet och visa på de felaktigheter och uppenbara svagheter som finns i boken. Här kan t.ex. Dan Gibsons arbete vara tills tor hjälp, liksom Patricia Crones dito.

20 kommentarer:

  1. "Om man vill angripa Koranen finns det mycket bättre, och enklare, sätt att göra det. T.ex. genom att ifrågasätta innehållet och visa på de felaktigheter och uppenbara svagheter som finns i boken".

    Det samma gäller ju för bibeln också! Koranen och bibeln har ju samma kärna!

    Inte ofta att jag håller med Kristian, men här lyckades han hitta något av värde.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. "Det samma gäller ju för bibeln också! Koranen och bibeln har ju samma kärna!"

      Du stackars vilseledda människa! Igen uttalar du dig om något du inte vet något om.

      Radera
    2. Kristian. Ingenting hindrar dig från att ta reda på sanningen själv.
      Du har väl aldrig ens läst koranen, gissar jag.



      Q

      Radera
    3. Q, lite repetition igen, lyssna vad Mona Walter har att säga om islam ! https://www.youtube.com/watch?v=8o9HPOZTGL8

      Radera
    4. Anonym29 augusti 2020 14:18

      Varför läser du inte själv boken och skaffar din egen uppfattning? Du kan väl läsa?

      Q

      Radera
    5. Q. Jag är teolog. Givetvis har jag läst. Men den är tråååååkig! Ingen kronologisk ordning, ingen inre ordning och en massa suror som inte betyder någonting. Och framför allt ingen NÅD. Så mycket för "samma kärna".

      Radera
    6. Anonym 14:18. Mona är frispråkig! Få se hur länge hon får hållas.

      Radera
    7. -->Q, Visst kan jag läsa men varför skulle jag det när Mona Walter faktiskt trovärdigt framför sanningarna om koranen & haditerna ?

      Radera
  2. Givetvis är det att provocera och det kunde nog ske på annat sätt. Men om man vill se och visa den stora allmänheten på våldsreligionen islam så är det kanske rätt att locka fram dess fula tryne på detta sätt... Kanske det är bättre att det sker nu förrän alltför många muslimer nästlat sig in i våra västerländska rättssystem och i politiken, snart kommer sharialagar att gälla överallt i det västerländska samhället ! Tänk det tvärtom, muslimer bränner Biblar, inte skulle det kännas bra men vilken kristen människa skulle börja ta till sånt våld som muslimerna gör ? Islam och muslimer borde ALDRIG ha fått tillträde till Europa och västvärlden !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 15:18. Balansen mellan att vara ett öppet samhälle och ett fritt samhälle är inte alltid lätt. I den här specifika frågan är det en omöjlighet. Men du har helt rätt vad gäller bränning av de olika böckerna. Vi kristna t.ex. skriver bloggtexter och opponerar oss på ett civiliserat sätt.

      Radera
  3. Jag tycker det var bra gjort. Lite lustigt när det är just denna sortens barbar-beteende som Stram kurs demonstrerar emot, och så svarar muslimerna genom att - just det, bete sig som barbarer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:10. Slutsatsen är helt korrekt, men jag tar mig friheten att inte hålla med om att det var bra. Men det är kanske för att jag VET vad Islam står för. Alla gör det ju inte, och det kan ju hända att detta öppnar ögonen på någon.

      Radera
  4. Kristian, du borde ha varit på plats och predikat, det hade säkert hjälpt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian vågar inte predika anti-hbtq bland hbtq, anti-sambo-sex-utanför-äktenskap bland sambo-sex-utanför-äktenskap och definitivt inte anti-islam bland muslimer. Den enda samling han vågar verka i är hans okritiska sekt. :D

      Radera
  5. Vadå inte vågar? Kristian lägger ju ut texten här bland oss inte-helt-så-samstämmigt troende, i en extern församling där såväl den uppkäftiga Mimmi som den oppositioneĺla hbtq-lobby hör till sektens periferi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok, han vågar alltså spy sin anti-hbtq-propaganda bland er sekt som om det vore ett verkligt problem bland er. En Daniel skrev ju att det var ett aktuellt tema, frågade varför, men fick aldrig svar.

      Hbtq-människor kommer ju inte till denna blogg, och vem skulle det för att läsa en massa ohyfsad smörja baserad på lögner och fantasier?

      Försökte få Kristian att diskutera med en av mina hbtq-vänner, men han blev ju skiträdd för att bli konfronterad med sina lögner.. :D

      Vågar han konfrontera sambon som idkar utomäktenskaplig sex? Självklart inte.

      Hur många hbtq-personer känner du anonym 2:19 personligen?

      Radera
    2. Lobbyisten. Att du orkar! Ge dig nu.

      Radera
    3. Du har själv Kristian inget problem med att orka med din falska anti-hbtq-propaganda, och det är inte särskilt betungande att avsätta lite minutrar här och där för att avslöja dina falska påståenden.

      Radera
    4. Lobbyisten. "och det är inte särskilt betungande att avsätta lite minutrar här och där för att avslöja dina falska påståenden."

      Något sådant har jag inte hittat i dina skriverier. Mycket annat otrevligt, men inte några "avslöjanden av falska påståenden".

      Radera
    5. Den onde går runt som ett rytande leijon...

      Radera