fredag 6 november 2020

Fullständigt huvudlöst!

 Igår gick annonsdeadlinen ut för annonsen till Kyrkpressen. Det blev så att vi inte annonserade några domsöndagsmöten i Kållby. Restriktionerna på 10 personer kvarstår i Pedersöre (och Jakobstad), så därför är det inte möjligt att ordna något publikt möte i bönehuset. Samtidigt går ÖT ut med nyheten att Jaro på söndag kommer att spela sin sista seriematch inför, som det har tolkats, upp till 1500 personer på plats. Några dagar därefter (13/11) kommer Vasa Sport att ha sin hemmapremiär i ishallen i Vasa inför upp till 2600 personer. Halv kapacitet i båda fallen, alltså. 

Helt oberoende av vad vi får och inte får göra i Kållby bönehus är detta fullständigt galet. Situationen i vårddistriktet är ännu mycket allvarlig när det gäller smittspridning, och dylika folksamlingar (som garanterat har mera ljud - med tillhörande partikelutsöndring - än vad vi skulle kunna prestera i bönehuset) är ren och skär idioti. Nu har vi kämpat och hållit avstånd i en månad, och så får dessa idrottsföreningar riskera allt vad vi har åstadkommit bara för att samla folk till, ursäkta mig nu, något så onödigt som ett sportevenemang. Jag saknar ord. 

Sedan har vi också förstås hela rättviseaspekten. Varför får Vasa Sport samla 2600 personer tätt tillsammans (med alkoholservering) inomhus medan vi har en begränsning på 10? (Eller 20, beroende på hur man räknar.) Detta är också fullständigt obegripligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar