onsdag 4 november 2020

Uppdatering 2 om USA-valet

USA har tagit paus i rösträknandet. Situationen är olidligt spännande, men vi får nu bara snällt lov att vänta på att man fortsätter räkna röster efter vad som säkert inte blir någon lång natt. Biden vann något oväntat Arizona, och detta gör att hela valet just nu står och väger. Trump har en stabil ledning i Georgia, Michigan och Pennsylvania, men eftersom det är förhandsröster från de stora städerna som är oräknade kan Trumps ledning snabbt minska när räkningen fortsätter. I North Carolina är Trumps ledning något mindre, men där är det troligtvis valdagsröster som är oräknade vilket torde innebära att Trump kommer att vinna denna stat. I Wisconsin är situationen så gott som helt jämn just nu, men där är det en del ´landsortsröster som är oräknade, varför också denna delstat till slut kan tänkas luta lite åt Trump. 

Det är som sagt olidligt spännande just nu, och vem som helst av de två kan vinna. För några timmar sedan trodde jag att valet redan var avgjort och att Trump skulle vinna, men nu är jag inte alls lika säker längre. Det som däremot är mycket illa är att Trump gick ut och påstod att han redan vunnit och att rösträkningen borde avbrytas. Detta är inte i enlighet med demokratiska spelregler, och något man får hoppas att han snart kommer be om ursäkt för samt ta avstånd ifrån å det starkaste.

10 kommentarer:

  1. "Det som däremot är mycket illa är att Trump gick ut och påstod att han redan vunnit och att rösträkningen borde avbrytas."

    Dethär borde inte ha kommit som någon stor överraskning åt dej om du har följt med Trump ens litet på någon mainstream media som inte är alltför långt högerut. Demokrati är inte hans starka sida, han gör det som han ser som viktigt för Donald Trump, resten är vad det är.

    Han har aldrig förbundit sej att acceptera valresultatet, däremot var det viktigt att fylla på med en konservativ domare för att öka möjligheterna att vinna ett eventuellt rättsmål i högsta domstolen. Det har han också erkänt i en intervju.

    Hans uttalande om de som försökte preja Biden/Hunter-bussen av vägen var också ganska talande, det var ungefär "det är fint folk, patrioter som inte gjort något fel". FBI-chefen fick sej däremot en spark i aktern eftersom de hade mage att titta närmare på det som hänt. Incidenten ledde till att Biden ställde in två framträdanden i Texas pga att de bedömde läget som för otryggt.

    Abortmotståndare blev han när det stod klart att den ståndpunkten gynnar hans väljarkår.

    Det finns säkert någon i Vita Huset som gör bra saker, men jag tvivlar på att de initiativen kommer från Trump.

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Trump har utsett tre originalister till högsta domstolen. Med en majoritet för originalisterna i HD torde det vara ganska säkert att låta HD ta sig an ärendet. Dessa domare går INTE i Trumps ledband utan de ser vad konstitutionen säger och röstar i enlighet med det. Vad Trump sedan tror om dem är inte avgörande.

      Radera
  2. Tramp ljuger och är i största allmänhet en fara för landet och världen. Om han vore en varmt troende person skulle detta på något sätt komma fram i hans agerande, tyvärr syns bara motsatsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:50. Presidentvalet är inte en omröstning om tro, trots att detta många gånger har varit på agendan. Det har gått bra i fyra år med Trump, frågan är om säkerheten i världen kommer att vara lika bra ifall Biden vinner och vi får fyra år med en uppenbart något dement 80-åring med fingret på knappen...

      Radera
    2. Oj hu hu fattar verkligen inte hur du tänker. Han är en pajas som är egenmäktig och egoistisk. Hur försvarar du att 500 barn fortfarande sitter inspärrade utan att veta var deras föräldrar är. Föräldrarna ville söka asyl men nekades komma in i landet. Det finns mycket mycket era galet med gubben.

      Radera
    3. Och ännu, hur tänker du om hans agerande med Paris avtalet, kontakerna till Nord Korea och Ryssland.

      Radera
    4. Anonym 10:20. Varför skulle jag behöva försvara det? Men saken är den att sammantaget är Trump så mycket bättre än Biden. Dessutom visar Biden, som jag konstaterade, tydliga tecken på begynnande demens. Jag vill verkligen inte ha en allt mer dement 80-åring med fingret på knappen!

      Radera
    5. "blogg om livet" De saker du listar är, de två första åtminstone, något av det bästa Trump har gjort under sin presidenttid. Och du försöker få detta till något dåligt? Hur tänker du nu riktigt?

      Paris-avtalet är, om det genomförs, katastrofalt för ekonomin. Detta har Trump insett och därför drog han USA ur avtalet. jag hoppas att också våra ledare skulle ha lika mycket klarsyn här. Nordkorea och deras kärnvapen har varit ett konstant hot i många år, under Trump har detta hot tonats ner ordentligt. Vad sedan gäller Ryssland vet jag inte vad du avser. USA:s förhållande till Ryssland har varit gott under Trumps tid i vita huset.

      Radera
  3. Han må vara den han är, men en nagel i ögat på "deep state" är han förvisso !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:28. Det är han. Och han har tydligen inte ännu förlorat. Flera nyhetskanaler har förklarat Arizonavalet avgjort, men tydligen håller Trump på att äta sig ikapp. Mot alla odds tar han nästa 60% av rösterna i Mericopa County, och det är där rösterna är oräknade. För att komma ikapp behöver han 59% av dessa röster...

      Radera