fredag 11 april 2014

Nej, nej och åter nej!


Så kom då det där förslaget som vi bara gått och väntat på. Socialdemokraternas partistyrelse har godkänt ett förslag till utbildningspolitiskt program som innehåller obligatorisk förskola från fyra års ålder. Detta motiveras med att utbildningsnivån annars kommer att falla ytterligare.

Att ett dylikt förslag kommer från Sdp ska inte förvåna. Vänsterideologin går ut på att samhället ska ta över fostrarrollen och -ansvaret från föräldrarna för att så snart som möjligt kunna börja forma de unga sinnena. Motiveringen må vara vilken som helst, men det är detta det handlar om: Att flytta fostrarrollen från de ”odugliga” föräldrarna till det allmänna.

Det vi ska lägga märke till här är den snabba, och målmedvetna, utveckling som är på gång. Fram till för ett år sedan hade Finland läroplikt. Märk väl: Inte skolplikt. Då, för ca ett år sedan, införde regeringen, på de rödgrönas initiativ, obligatorisk förskola i samband med de ekonomiska åtstramningarna. (Vilket nog sätter de amerikanska lagpåhaken – som annars ofta ses som omotiverade och konstiga – i helt nytt ljus...) Detta med den obligatoriska förskolan (Läs: Skolplikt) är något helt nytt och fullständigt främmande för det finländska skolsystemet. Det var väldigt få som protesterade då. Kanske för att de inte förstod vad som hände?

Nu vill vänstern alltså ta nästa steg och få alla barn bort från hemmet och föräldrarna redan från fyra års ålder. Nästa steg är utan tvekan att införa skolplikt för hela skolåldern. När man ser på historien och detta med skolplikt kan man konstatera att det kanske inte är så stor skillnad på extremhögern och vänstern trots allt. Målen må vara lite olika, men medlen är långt de samma. Barnen ska bort från föräldrarna. Endast på så sätt kan föräldrarnas rättighet att uppfostra sina barn fråntas dem och samhället kan börja forma barnen redan från små.  

Nu hoppas jag att alla som ännu har lite sunt förnuft inser vad som håller på att ske och säger ett klart och tydligt stopp för denna idioti. Ett bra tillfälle är när man går och röstar, t.ex. i EU-valet om någon månad. Det är alltså socialdemokraterna som kommer med detta förslag. Kom ihåg det!

37 kommentarer:

  1. Detta lagförslag är ju förstås väldigt störande för dom föräldrarna som har någon strikt avikande uppfattning och åsikter om samhället, livet osv. jämtemot "normen".

    Om du t.ex. är konservativ må det då vara politisk inriktning, religös inriktning eller något annan så sätter ju detta käppar i hjulet på vad någon skulle kunna "föräldrarnas indoktrinering".

    Dock förstår jag nog tanken som du lägger fram här, jag ser det defenitivt inte som samhällets uppgift att uppfostra våra barn, jag tror också att lite beroende på vilka uppfostringsmetoder och hur strikt det sker så är det ändå meningen att vi alla är individer och vi väljer den rikttning vi väljer då vi blir äldre oboeroende vad våra föräldrar vill, var och en skall ha möjliget att förverkliga sig själv, det skall inte vara bundet till ens föräldrars åsikter om hur dom tror saker och ting ligger till.

    Som förälder skall man ge kärlek och vägledning, det är jag som förälder som i slutändan anvsarar för hur mina barn ser på omvärlden och därför ser jag det som inte bara min skyldighet utan också min plikt att inte hålla dem fängslade i det som JAG tror är rätt utan dom skall ha en plattform utifrån uppfostran så att dom kan bilda sin egen uppfattning om allt som är omkring.

    SvaraRadera
  2. Min första tanke var också att det här inte är ett så hemskt förslag om man har en positiv livsinställning och tror på barnens egna förmåga att göra bra val i sitt liv. Klart man lär barnen mycket om livet hemma och om man håller sig till det som är sant har man ju inget att vara rädd för. Då förstärker bara skolerfarenheterna det de fått med sig hemifrån. Men för alla som tror att djävulen bara väntar på att sluka de små liven där ute så är det här förstås skrämmande.

    SvaraRadera
  3. När jag tänker mer på saken så försökte jag väl vara lite lustig på din bekostnad där, så för det ber jag om ursäkt.

    Hursolmhelst, syftet må vara vad det är med detta förslag(inte lagförslag som jag tidigare skrev), enligt Ilkka Kantola (SDP) är dom rädda för att utbildningsnivån sjunker om man inte gör detta.

    Förhoppningsvis är målet att lära barnen att tänka kritiskt, att inte ta till sig "sanningar" utan att ifrågasätta, de må då vara vetenskapliga, religösa eller annat.

    Alla vill vi säkert det bästa åt våra barn, vi vill ge dem det vad de behöver för att dom sedan skall klara sig senare i livet, kärleken till våra barn är ändå den viktigaste, inte åsikterna, jag är helt säker på att du Kristian kommer att älska dina barn precis lika mycket fastän något av dem bestämmer sig för att inte bli troende, på samma sätt som jag kommer att älska mina barn om något av dem kommer att bli troende, kärleken till ens barn är så mycket mer än det.

    Det där som du skriver i tredje stycket stämmer säkert, jag började först tänka på saken när jag läste det och så är det ju, fastän jag själv är grön av mig så måste jag ändå utgå från att barnens bästa plats är hos sina föräldrar, så är ju inte alltid fallet tyvärr...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus Nylund

      ”Hursolmhelst, syftet må vara vad det är med detta förslag(inte lagförslag som jag tidigare skrev), enligt Ilkka Kantola (SDP) är dom rädda för att utbildningsnivån sjunker om man inte gör detta. ”

      Det handlar inte alls om detta utan om den socialdemokratiska ideologin. Det de inte vill höra talas om är att Finland började tappa placeringar i Pisas ranking just det år då barnen med rätt till förskola första gången fanns med i undersökningen.

      Eleverna är omotiverade, skoltrötta och initiativfattiga. Hur skulle de kunna vara annat när de skall lagras allt längre, standardiseras, matas och aldrig kunna utveckla sin fulla potential därför att de hela tiden skall följa andras takt och tempo och skolan monotona ensidiga gång.

      Radera
  4. Det viktigaste vi kan ge våra barn är kärlek, tid, omsorg och fram för allt en proper utbildning.

    Jag har inga åsikter om när dom borde börja skola, men är av den åsikten att barnen skall vara så mycket och så länge som möjligt med egna föräldrar eller resp. vårdnadshavare.

    När skolan börjar skall dom få en bra utbildning som baserar sig på vedertagen vetenskap, och det viktigaste!! dom skall lära sig ifrågasätta, och lära sig kritisk tänkande, tänka själva!!

    Det skall inte finnas utrymme för några fantasier om nåt som vi inte vet. När dom är vuxna får dom själva bilda en uppfattning om dom vill tro på talande ormar och dyl.

    Utbildning av våra unga är en av de viktigaste vi kan föra vidare till nästa generation, och en garanti att dom inte blir intutade en massa fantasier. Vi vill ju inte ha det som i Afganistan eller Pakistan var flickor blir skjutna för att dom vill gå i skola....

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Malala_Yousafzai

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enflop
      ”Det viktigaste vi kan ge våra barn är kärlek, tid, omsorg och fram för allt en proper utbildning.”

      Så om det måste prioriteras ser du hellre en ”proper utbildning”.

      Radera
    2. ”När skolan börjar skall dom få en bra utbildning som baserar sig på vedertagen vetenskap, och det viktigaste!! dom skall lära sig ifrågasätta, och lära sig kritisk tänkande, tänka själva!!”

      Och vem skall bedöma och avgöra det? Kommunisterna? Först måste oliktänkandet rensas bort. Så kan alla samlas under tvång och läras att ifrågasätta, tänka kritiskt och tänka själva.

      Ha ha! Skollogik?

      Radera
    3. Anonym 22:06, e du e riktig klok eller? vem ska bedöma och avgöra, är det lässarna eller vem??

      Haha lässarlogik :)

      Radera
    4. Anonym 23:35. Nu läser du slarvigt! Läs igen, och läs rätt denna gång. För övrigt håller jag fullständigt med Anonym 22:06.

      Radera
    5. Eflop. Inser du att det du skriver inte håller ihop? Du blandar friskt och kommer med märkliga påståenden. Vad har situationen i Afghanistan med vårt utbildningssystem att göra? Eller med den kristna tron - som jag antar att du anser är den "sammanhållande" länken i din kommentar? Får jag bara påminna dig om att det var just den kristna tron, och i synnerhet den idag allmänt bespottade Paulus - som öppnade för det att kvinnorna skall ses som lika värdefulla som männen.

      Sedan kan jag inte låta bli att suga lite på detta... "Det skall inte finnas utrymme för några fantasier om nåt som vi inte vet." Om vi skulle följa detta i utbildningen skulle vi få rensa ut mycket av det stoff vi idag lär ut i skolorna. Bl.a. inom biologin... Har du annars koll på vilken skillnaden är mellan religionstimmarna och biologitimmarna? På de förra lär man ut att "Så här tror människorna", på de senare "Så här är det".

      Radera
    6. Ursäkta att jag är otydlig, men jag sorterar alla 3000 religioner under samma kategori (Obevisbara fantasisagor)

      Därför kan jag dra paralleller mellan olika religiositeter så som Afganistan och övriga religioner.

      Det som vi ser i världen i fråga om religioner och utbildning, är ju att de obildade är tvungen att leva i fantasier som maktlystna lokala "präster" tutar i dom.

      Utbildning för alla barn är ett måste för att de skall kunna förstå världen och själv kunna bilda sig en uppfattning om olika saker.

      I fråga om biologi och religion har jag inga svårigheter att veta vad som är falsk och fantasier. Det minns jag i alla fall från våra biologitimmar att fladdernöss inte var fåglar och att ormar inte pratar...

      Eflop

      Eller tycker ni att vi borde använda bibeln som lärobok i skolan?

      Radera
    7. Att sakna urskiljningsförmåga är inte det samma som att dra paralleller.

      "Afganistan och övriga religioner" = 9 år skola?

      Jag motsätter mej inte utbildning, tvärtom. Jag motsätter mej en skola där sådana som du med dina föreställningar är med och påverkar innehållet. Men hej, ordna du bara. Jag vill inte hindra dej. Mina barn kommer bara inte att vara elever där, och mina pengar skall inte användas för att bekosta den.

      Radera
    8. Dina barn är redan elever i vår skola, och vi bekostar den. Det gör vi ju så gärna :)

      Vårt skolsystem i Finland och skandinavien är bra. Vi har ett bra skolsystem med mindre religion och mera faktabaserad undersvisning än förr, då jag gick i skolan. När jag gick i skola skulle vi ju kunna rabbla katekesen utantill hahha, till vilken nytta?

      Det är som sagt inte vårt skolsystem i skandinavien som jag skulle villa ändra utan undervisning i allmänhet i världen. Ju mindre religiöst svammel desto bättre värld får vi. Vi i skandinavien är ju en bra bit på väg :)

      Eflop

      Radera
    9. Eflop. "Ursäkta att jag är otydlig, men jag sorterar alla 3000 religioner under samma kategori (Obevisbara fantasisagor)"

      Jag hoppas att du inser att du generaliserar - och det bra mycket mera än vad som är gångbart. Du kan inte göra så som du gör här, alltså dra alla religioner över samma kam, utan att göra grovt våld på sanningen. "Det vi ser i världen i fråga om religioner och utbildning" gäller ju inte här, och inte för den kristna tron, eller hur? Men kanske du menar att sanningen inte är så viktig när det gäller denna sak? Det viktiga är att sådana som du får sitta i orubbat bo med sina felaktiga och på generaliseringar byggda bild av dessa saker... Nåja, hålls du i din bubbla bara och låt inte oss störa dig med fakta! :)

      Radera
    10. Anonym 19:48. Vem riktar sig din kommentar till? OM det är mig du talar om när du säger att "Jag motsätter mej en skola där sådana som du med dina föreställningar är med och påverkar innehållet" så får jag kontra med att säga att varför det? Motivera gärna, så får vi se hur du menar/tror att jag kommer att försöka påverka skolans innehåll...

      "mina pengar skall inte användas för att bekosta den" Nå, menar du då att det är rätt att jag är med och bekostar en skola som jag inte vill sända mina barn till? (Den dag vi kanske kommer i den situationen?) Idag har vi friheten att ordna undervisningen själva om vi inte gillar den allmänna skolan, men det som denna text handlar om är att vänstern med list försöker avskaffa denna möjlighet. (I klartext: Deras mål är att ersätta läroplikten med skolplikt.) Men om jag/vi idag skulle gå in för alternativet med hemundervisning: Varför ska vi då, utgående från det du skriver, vara med och bekosta också den allmänna skolan - där våra barn i så fall inte skulle gå? Frågan måste få ställas...

      Radera
    11. Eflop. "Dina barn är redan elever i vår skola, och vi bekostar den. Det gör vi ju så gärna :)"

      Vad då "vi"? Vi är ALLA med och bekostar skolan, vissa av oss är (har varit) dessutom med och beslutar om skolan. Jag tror inte att den uppdelning i vi och ni andra som du här försöker åstadkomma är så alldeles lyckad.

      Vad gäller katekesen och utantilläsning så kan man givetvis fråga sig hur bra det var. Men katekesen presenterar den kristna tron på ett kortfattat sätt, och kunskap är ju inte tung så länge den finns i huvudet och inte bara i böcker. Dessutom är det väl inte illa att träna upp sitt huvud i unga år - det har man nytta av sedan hela livet.

      Radera
    12. Kristian Nyman 06:52

      Du menar väl 19:04?

      Ursäkta otydligheten, det var till Eflop! Det var säkert inte tillräckligt uppenbart med citatet osv från föregående kommentar om man läser snabbt.

      I övrigt menar jag just det som du skriver i kommentar 06:52. Jag menar att du, jag, Eflop och alla andra måste ha möjligheten att välja en bra undervisning för våra barn.

      Radera
    13. Anonym 13:41. Ja, det menar jag. :) Det blir lätt fel när man kommenterar under tidspress... Lite lättare skulle det (kanske) vara om de som kommenterar anonymt skulle använda signatur - och hålla sig till den, då skulle man också lättare kunna följa en tråd och veta vilka kommentarer som hör ihop. Men jag har medvetet alt en liberal linje här, så var och en får själv välja hur man gör.

      I sak tycks vi stå på samma sida.

      Radera
  5. Barnen skall lära sig självständighet så fort som möjligt. Det vet varenda förälder som tänker efter, och utan att tänka särskilt på det så ger man genast frihet och utrymme i samma takt som barnet lär sig. Vänsterideologin handlar om självständighet från familjen, kulturen och traditionen men absolut ingen självständighet från systemet. Det mesta går ut på att odla ett beroende i förhållande till systemet, som man aldrig skall växa ur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om friheten tas från folk i vardagen så skall det inte förväntas ett ansvarstagande folk. Om folk vill vara fria och leva självständiga liv så är det inte en ensidig sak utan då skall man inte göra, eller låta sig göras, beroende.

      Radera
    2. Anonym 17:39. Säkert sant, rätt och riktigt. Men frågan är hur detta att inte låta sig göras beroende skulle gå till idag - med mindre än att man tvingas sätta all sin vakna tid (och mera därtill) på att ordna saker så att man inte står i detta beroendeförhållande? Speciellt för den som ska gå först. Problemet idag är att vi ser det som så oerhört självklart att farbror staten ska göra allt för oss. Själva tanken på att det faktiskt är vi själva som ska göra och ställa för oss har drunknat i "omhändertagningsmekanismerna" som vi har skapat. Allt sköts s.a.s. uppifrån idag, och att ställa sig utanför detta, ja att redan ifrågasätta detta, är en enorm tröskel att gå över.

      Jag har faktiskt varit inne på detta tidigare - för ett knappt år sedan hade jag en serie (1-5) om "Samhällsfördraget" med början här: http://kristiannyman.blogspot.fi/2013/04/samhallsfordraget-del-1.html

      Radera
    3. Den gamla dygden att sköta, och klara att sköta sig själv, att inte ligga andra till last behöver återupptäckas.

      ”Men frågan är hur detta att inte låta sig göras beroende skulle gå till idag - med mindre än att man tvingas sätta all sin vakna tid (och mera därtill) på att ordna saker så att man inte står i detta beroendeförhållande? Speciellt för den som ska gå först.”

      Det skulle strax vara lättare om större delen av tiden i arbete inte gick åt bara till att hålla igång systemet (samtliga skatter och avgifter). Då kan den frigjorda tiden, alt penningmedlen, användas mer produktivt.

      Samtidigt fordras det nog också att folk som vill vara självständiga prioriterar och lite ger avkall, eller snarare lär sig vänta på, att få materiella önskemål uppfyllda, och inte frivilligt gör sig till skuldslavar och binder upp sin tid för en stor del av livet. Varför om skolan är bra, lär man sig inte sådant?

      Ämnet handlar ju om en situation där vi är på väg mot en ännu högre grad av beroende, och det skulle vara ett steg i fel riktning. Ett steg i rätt riktning kunde vara att de tjänster man skaffar på privat väg, t.ex just undervisning, skulle ge avdrag (100%) i skatten, eftersom de kommunala tjänsterna då inte används. Den kommunala skolan skulle tvingas konkurrera om eleverna, se över sina kostnader, prioritera klokare och erbjuda en bättre kvalitet på utbildningen.

      Tack för länken, ska läsa mer så fort jag hinner.

      Radera
    4. Anonym 13:40. "Samtidigt fordras det nog också att folk som vill vara självständiga prioriterar och lite ger avkall, eller snarare lär sig vänta på, att få materiella önskemål uppfyllda, och inte frivilligt gör sig till skuldslavar och binder upp sin tid för en stor del av livet."

      Mycket viktig poäng! Jag tror dock att orsaken till att vi beter oss på detta sätt sitter djupare i oss människor än att endast skolan skulle kunna åtgärda problemet. Det kommer nog att behövas någon form av ekonomisk krasch för att tukta oss människor tillbaka till ett sundare förhållningssätt i denna sak. Får man frukta...

      Radera
    5. Kristian Nyman 06:20
      Precis, det sitter djupare och skolan kan inte åtgärda problemet, inte heller görs försök, just därför också att det sitter så djupt i systemet dit skolan hör, och i kulturen.

      Radera
  6. Jag har ofta tänkt att det är lite krångligt med den sk "demokratin". (Vox populi=vox carnem((jag är dålig på latinska maskulina gentivformer, tror jag)) Men kort sagt eenligt min åsikt har det visats att "Folkets röst= Köttets röst!!!? =Den köttsliga syndiga viljans röst. Vad skall vi då säga???+
    Vill vi ha en "kristen Kung", kristna tjänstemän och och en kristet-etisk lagstiftning???+ Det har vi Norden någon gång haft och på grund av synden, otron, korruptionen och världens avfall från förbundet med Levande Guds Ord så togs allt ifrån oss och såldes bit för bit av köttsliga själiska människor....
    Så kommer också allt som vi förtröstar på idag samhällsmässigt, materiellt och ekonomiskt genom västerlandets skuldtagningspolitik att bli en snara som så len har trätts på vår njutningsälskande nacke att vi inte märker förrän också Vårt lands avfällighet gjort att GUD sänder sina plågor som Han hotat sända över hela den värld som tillber världens stora stolta "vilddjur". Frid och Tro på Skriften Ord önskar torsten nils ulrik åt alla.p.s jag sku gärna arbeta t o m en teolog eller en vårdare som håller människor friska bidrar t ex med städare att vi har ett bra samhälle. Det är fel syn på "vad rätt arbete är" enligt Guds Ord som gör att vissa anser vara mer produktiva och skattenyttiga. Jag vet att det är något ruttet i världen och vårt land som endast Jesus kan befria enskilda ifrån. Låt oss ropa om hjälp och dagligen vända oss till Gud och läran enligt Bibeln och äldre katekeslära säger jag som är till hälften sjuk och till hälften bortstött från "normala" sammnhang men där har man ju inget att göra om man vill leva och predika i Sanning Nåd och Rätt...?p.s hoppas jag delvis har fel här alla ska vi arbeta så länge det går utan att synda. Ord Ande och Nattvard Hjälpe oss att göra vad rätt är och tage ifrån oss världens synder ty de snärjer oss alla. Men Kristian du kan inte peka finger annat än åt synde världen köttet djävulen och döden; gör du ngt anat så är det skrymteri.... med tanke på vad sann kunskap säger och hur vi alla ändå löper med i "samhället".
    Fnyys åt världen och världens furste säger lilla svaga jag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. I enlighet med 1Joh. 5:19 kunde man gå bra mycket längre än att säga vox populi = vox carnem. Men det ska vi kanske ändå akta oss för att göra offentligt, eller hur? :)

      JAg ser inte att vi behöver någon "kristen kung" idag - eller rättare sagt: Det är väl att hoppas för mycket att hoppas på det. Jag skulle nöja mig med en "sant liberal kung" som ger oss frihet att vara kristna fullt ut och inte tvingar oss att böja knä i tillbedjan inför sin tron. Detta nu helt kort.

      Radera
  7. Du träffar mitt i prick Kristian! Men sista stycket lämnar en följdfråga för mej. Vem skall man rösta på...? Som du skriver är det ingen större skillnad mellan extremhögern och vänstern när det gäller skolplikt. I båda fallen vill man styra uppifrån. I Finland skall man väl inåt mitten om man vill ha något mer jordnära, Centern. Juha Sipilä sade i en tv intervju för inte så länge sedan att Centerns linje inte är tvång. KD tycks mena att det är huvudsaken att vara med, fast det enda av någonsorts värde man förändrar är sej själva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:19. Mycket bra fråga! Det finns säkert inget alternativ som till alla delar är så som jag skulle vilja att det skulle vara. Så det blir givetvis frågan om en kompromiss där man måste se vilket alternativ som är närmast det ideala. Summa summarum talar det mesta nog för att det då blir kd för mig - åtminstone så länge som Päivi Räsänen sitter vid rodret.

      Radera
    2. KN 06:27 och KN kommentar till Ulrik 06:24

      Tyvärr är KD inte ett liberalt parti (det är politisk liberalism som avses, inte religiös/moralisk). KD verkar lika villigt som andra att använda tvång, bara det är den egna modellen det gäller, och så inger man sig i ett köpslående.

      KD borde försvara friheten och livsutrymmet. Regeringen skall helt avstå från att fundera på hur man genom lagstiftning skall styra folks levnadsvanor på det privata området. KD vill ses som ett familjeparti, men under vilken annan regeringsperiod har familjens autonomi fått ta stryk som under denna? Och det handlar inte om ekonomiska inbesparingar, i fördelningen av hemvårdsstödet och t.ex skolfrågan. Man måste sätta ner foten någon gång, dra ett klart streck och vid behov lämna regeringen. Centern har lovat riva upp beslutet om hemvårdsstödet om de kommer till makten.

      KD-kritiken gäller inte uttalanden som Päivi Räsänen har gjort och som hon kritiserats väldigt hårt för! Där har hon haft all rätt och frihet att uttala sig. Sådant gör hon lika bra i opposition.

      Gärna en ”sant liberal kung”, ledning.

      Den nuvarande oppositionens tongångar avviker i viss mån, åtminstone så länge de är i opposition. Centern har för tillfället en ovanligt bra partiledare. Det är inte att säga ”rösta på Centern”, men lyssna på vad som sägs. Leder det i en friare riktning eller i en mer reglerad? I EU-valet löns det också att fundera på det andra stora oppositionspartiet, Sannfinländarna, även med tanke på TNUs kommentar 18:22.

      ”Så det blir givetvis frågan om en kompromiss där man måste se vilket alternativ som är närmast det ideala.”

      Men det är skäl att tänka på att det ”alternativ” som ligger närmast idealet fortfarande kan vara ett steg i fel riktning (ifall alla alternativ är dåliga). Och då bidrar en röst på ett sådant alternativ till ett starkare mandat för den valda församlingen och linjen. (!) Att rösta bara för att rösta är ansvarslöst (jag menar inte att det är det du säger).

      Ber om ursäkt för kommentarens längd!

      Radera
    3. Anonym 17:13. Vi ser nog långt på detta på samma sätt, men jag menar nog att vi inte får låta bli att rösta. En ogiven röst är (i ett läge när de rödgröna får ca hälften av rösterna) en halv röst på dem. Men givetvis är det ett stort problem när alla partier ropar i princip likadant i just denna sak.

      Radera
    4. KN 06:34 Det finns lägen när det riktigt står och väger då man kan behöva göra så, det skriver jag under – s.a.s. ;) Men det förutsätter att det finns alternativ. När det bara finns rödgrönt vart man än ser så är nog de enda verkliga alternativen ”en hel röst på de rödgröna”, alt ett så svagt mandat som möjligt. (Låt de stackars smulorna fara, det går inte att leva på dem.) Utvecklingen utvisar.

      Någon gång när påsken är förbi kunde du gärna om du vill analysera lite hur pass liberala, anti-liberala de olika partierna är... som förslag.

      Radera
    5. Anonym 14:57. Nu ser jag kanske ändå inte så negativt på situationen som du gör. Jag menar nog ändå att vi idag har en hel del gott i samhället och mycket frihet som vi behöver göra vad vi kan för att bevara. Det handlar nog inte bara om "smulor". Förvisso är utvecklingen negativ och därmed framtiden är osäker, men som det nu är menar jag att vi nog ändå behöver göra vad vi kan för att fördröja den rödgröna rörans planer. Det finns bättre alternativ än att ge en fullmakt in blanco. Menar jag. Vad gäller ditt förslag så låter det onekligen som ett intressant företag, men ett inte alltför litet sådant. Vi får se vad tiden räcker till för, jag lovar inget!

      Radera
  8. Jag kommer väl ihåg ALLA som drog in oss i eusmörjan säger torsten nils ulrik+++!
    Det var ett Grundlagsbrott och avtalsbrott som i ännu högre grad än förr skall svida.. Fastän stanken från de stupade stigit upp i hela världen och också som Bibeln skriver på alla våra orter så kanske vi inte har gjort omvändelse och bättring enligt Guds Ord.
    SALIGA är de som fått Nåd att Tro på Jesus i den Helige Ande och som bekänner som Skriftens Ande manar.

    SvaraRadera
  9. FN-deklaration om mänskliga rättigheter, art 26 mom 3:

    Rätten att välja den undervisning, som skall ges åt barnen, tillkommer i främsta rummet deras föräldrar.

    https://sv.wikisource.org/wiki/FN:s_deklaration_om_de_m%C3%A4nskliga_r%C3%A4ttigheterna_(1940-talets_%C3%B6vers%C3%A4ttning)

    SvaraRadera
  10. Konvention om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter, art 13 punkt 3:

    Konventionsstaterna åtar sig att respektera föräldrarnas... frihet att välja andra skolor för sina barn än de som har inrättats av offentlig myndighet, om de följer det som staten kan ha föreskrivit eller antagit som minimistandard, samt deras frihet att trygga en religiös och moralisk uppfostran för sina barn som är förenlig med deras egen övertygelse.

    (http://www.manskligarattigheter.se/dynamaster/file_archive/060505/44fcfb237283ba3a391609d394755c60/Konventionen%20om%20ek%20soc%20och%20kult%20r%e4ttigheter.pdf)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:48 och 18:55. Tack för de länkarna! Frågan blir, när man läser detta, hur Sverige och Tyskland har lyckats klara sig undan påföljder... Deras skolsystem är ju idag ett klart brott mot denna konvention.

      Radera
    2. KN

      Ja och sedan finns Europakonventionen som understryker detta. De är förstås ”bara” deklarationer, inte den grundläggande rättens utgångspunkt, men deklarationer, artiklar, som kommit till för att hindra vänsterns och ytterhögerns älsklingsstrategi, att genom skolan slippa åt att indoktrinera ALLA och skapa ett totalitärt samhälle.

      Tyskland införde dagens skolplikt med nazisterna. Sverige är en skamfläck i Europa på denna punkt. Det finns tillfällen då Sverige fått backa i den här frågan både tidigare och på senare tid. Men situationen förefaller närmast kunna bero på att Sverige saknar en organisation med intresse och resurser att driva saken vidare, ett center för lag och rätt...

      Radera