onsdag 23 april 2014

Smutsiga frimärken?


Finland kommer i höst att bli ett föregångsland med synnerligen tvivelaktiga förtecken. När (om?) Itella publicerar frimärksserien som hyllar Touko Laaksonens (1920-1991) konstnärliga verksamhet blir Finland det första landet i världen som har frimärken med erotisk konst. För att inte tala om homoerotisk konst. Visst ligger det så att säga i tiden att lyfta fram Laaksonen, som under sitt artistnamn Tom of Finland är en känd konstnär och homosexuell ikon, men man tycker att Itella ändå borde ha någon form av taktkänsla och inte publicera vilka frimärken som helst. Men idag är tiden som sagt tydligen sådan att denna propaganda ska fram med alla medel och på alla sätt.

Teuvo Hakkarainen passar så på att plocka hem de politiska löspoängen när han idag lämnade in ett spörsmål i riksdagen med målet att få Itella att skrinlägga planerna på att ge ut dessa frimärken. För en gångs skull har denne Hakkarainen och jag samma uppfattning. Det torde vara första gången. Jag har inte möjlighet att lämna in något spörsmål, men jag hittade, tack vara min hustru och hennes facebookande, en adress på adressit.com som syftar till samma sak som Hakkarinens spörsmål. (http://www.adressit.com/ei_tom_of_finland_-postimerkkia_suomeen) Gå gärna in och stöd den goda saken! (Man kan göra det utan att ens namn syns, om man så vill.) Jag har inte undertecknat många adresser på denna portal (den andra torde vara den om att få skjuta bort skarvarna...), men denna skrev jag gärna under .    

4 kommentarer:

  1. Kristian, kom ihåg att slicka på rätt sida av frimärket ;)

    Eflop

    SvaraRadera
  2. Det inlägget kom ju som ett brev på posten!

    SvaraRadera
  3. Fulare frimärken får man verkligen leta efter. Det var inga som helst problem med att teckna sitt namn i adressit.com. Dessutom är ju tobaksreklam vad jag förstår inte tillåten i Finland. I butikerna har man ju gömt undan askarna t.o.m. Inte kan jag förstå dubbelmoralen i att vi nu ska sända runt en rökande gubbe både inom- o utomlands.Tänk att man ska vara konstnär och inte komma på nåt bättre att avbilda än en bak! Kanske det bara är jag som tycker att konsten blivit konstig ?

    SvaraRadera
  4. Kanske konsten är lite "bakvänd"???+
    He, he, he säger torsten nils ulrik och tillägger; kanske är det trollkonst ty "gensträvighet är trolldomssynd".
    Att Trolla är lika med att LJUGA+
    Prisad vare JESUS KRISTUS och den heliga skrift som är Sanningens Vittnen!!!¤¤+

    SvaraRadera