lördag 19 december 2015

Uppdatering

Det har inte blivit så  mycket bloggande på sistone. Orsakerna är flera. Dels har vi slutspurtat med pälsningen (den blev klar i onsdags) och så har det varit ganska intensivt med bokförsäljningen. Ca halva upplagan är såld - tio dagar efter att boken anlände från tryckeriet. För detta går ett stort tack till A. som har varit till stor hjälp! Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så här mycket jobb med att ge ut på eget förlag, men man lär sig. (Av sina misstag, skulle kanske någon tillägga...)

Nu kan jag meddela att boken också finns att fås från Allkristen bokhandel i Jakobstad (och förmodligen också i Karleby). Förutom alltså från Slef-media och direkt av mig. Det går bra att e-posta mig (på kristiannyman72@gmail.com) och på så sätt komma överens om hur boken överlåts, eller så kan man givetvis bara komma in. För det mesta är nog någon hemma. Det går också bra att knycka i mig om du ser mig någonstans - eller min hustru. (Hon rör sig mera bland folk än vad jag gör...) Jag/vi försöker ha ett par ex med oss i bilen när vi är ute med den.

2 kommentarer:

  1. Kristian,
    Vill lämna några kommentarer och reflektioner efter att ha läst "deckar"romanen Pastorn.Instämmer i vad andra kommentarer här på bloggen sagt,mycket spännande roman,ville läsa den i ett streck,men tog ändå två dagar innan jag plöjt igenom de 423 sidorna.
    Några randanmärkningar,en mycket tilltalande layot och pärm,onödigt tjokt papper i boken vilket gör den tung,(sända som postpaket).Texten kunde varit något större(pieni präntti)som gör det lättare för oss "synsvaga",men boken var så spännande att jag glömde den detaljen.
    Mycket bra information för den oinvigde om rävfarmarens arbetsvillkor och vedermödor som ibland skymtat fram i dina inlägg på bloggen.Utan att gå in på innehållet i boken är det mycket aktuella frågor som avhandlas i romanen angående medias behandling av människor med en ortodox kristen livsyn typ pastor Anders.Nu kanske man kan invända att det som hände Johan och hans vänner var i det mest dramatiska slaget och sånt händer endast i fiktiva romaner.
    Vill hänvisa till en parallell som hände under sommaren komministern Torbjörn Lindahl i Luleå domkyrkoförsamling.Han blev anmäld till domkapitlet för sina skriverier på sin blogg om olika fobier,homo-kalixofobi,kvinnopräst-samkönade äktenskap osv.De två största dagstidningarna i Norrbotten,Kuriren och NSD;s drev i allt likt det som drabbade pastor Anders i romanen,den som vill läsa kan gå in på
    www.kyrkligdokumentation.nu,ärendet Torbjörn Lindahl.
    Ser framemot på en forsättning på romanen,journalisten Johans vidare öden kunde vara intressant att följa efter sin anställning på den österbottniska tidningen:-)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de orden, Ole! Jag har inte läst på så noggrant om fallet Torbjörn Lindahl, men jag läste texten som blev upphov till hela grejen. Den var festlig! :) Det att media inte förmådde - eller inte ville? - se att texten var ironisk (vilket var nästan övertydligt, enligt mig!) är nog så avslöjande. Denna sak hände ju efter att jag skrivit texten till boken, men likheten mellan verkligheten och fiktionen finns ju nog där.

      Jag har faktiskt två historier till på lager om Johans fortsatta "äventyr", men det kan nog dröja innan dessa finns på pränt...

      Så får jag önska dig en fridfull jul!

      Radera