torsdag 7 april 2016

En legendar är borta

Igår nåddes världen av nyheten att country-legenden Merle Haggard avlidit, 79 år gammal. Så är ännu en av de stora borta.

Haggard var ett av de tyngsta namnen inom den s.k. "Outlaw-countryn", och hans image var oborstad och en aning burdus. Liksom budskapet i många av hans sånger - att säga att budskapet inte var politiskt korrekt är nästan ett understatement. Se till exempel här eller här. Sedan skrev han givetvis också mera finstämda sånger. Ett gott exempel på dessa hittar du här.

Och ja. Det var Merle Haggard som skrev sången "Okie from Muskogee" som i min tappning blev "Jag ir stolt att va en bondlurk ifrån Esse". Detta som ett tillägg åt de som till äventyrs kan ha hört min version.

1 kommentar:

  1. Intressant att du noterat Merle Haggards bortgång även i din blogg Kristian. Jag har lyssnat till Merle Haggard i över trettio år! Hans musik har talat till mig i olika sammanhang. Allt från när man varit trött på hela samhället av idag med låtar som "Big City", "Are the good times really over for good", när man var rebellisk i ungdomsåren med "Mama tried" etc men även andliga låtar som "What would it be like to be there", "This world is not my home" när man funderar över livet och evigheten. En STOR countrylegend är nu borta men hans musik lever länge ännu. Vi andra som lever kvar här på denna jorden kämpar vidare och hoppas på en bättre morgondag med det löfte vi har i vår tro och då passar faktiskt även en Haggard-sång in "One day at a time" och kanske på sätt och vis också "When my blue moon turns to gold again. Det finns en countrylåt för varje sinnesstämning och tillfälle.

    Jocki
    obotlig countryvän på den österbottniska prärien

    SvaraRadera