måndag 20 juni 2016

Om den böjda verkligheten


Jag läser regelbundet Aftonbladet på nätet. Inte för att få nyheter – de får jag annanstans ifrån – men för att hålla mig ajour med vad som är på gång inne i åsiktskorridoren och vilka strömningar som just nu är populära inom vänsterliberalismen. I den senaste texten skrev jag om hur censuretablissemanget/de vänsterliberala gärna vill försöka "böja" verkligheten för att få den att se ut som de vill att den ska göra. Jag har här på bloggen varit inne på flera exempel på detta tidigare, och alltid när jag hittar flera exempel brukar det bli en bloggtext av det. Jag har bland annat skrivit om hur ärkefeminister vill böja verkligheten så, när det gäller risken att bli våldtagen, att en kvinna inte ska behöva tänka sig för vad hon har på sig, var hon rör sig och hur mycket alkohol hon sätter i sig. I den riktiga verkligheten fungerar det givetvis inte på detta sätt. Detta nu för att ta bara ett exempel på detta hur man försöker böja verkligheten.

Efter massakern i Orlando hittade jag ett par fullständigt bedrövliga texter på Aftonbladets webbplats. En kolumn av Anders Lindberg var värst av dem alla. (Lindberg är också annars en av de som är mest intresserade av att försöka böja verkligheten och få den till vad han vill att den ska vara.) I denna kolumn trängs galenskaperna så till den grad att det är svårt att veta var man ska börja. Nå, homofobin är kanske en bra startpunkt. Alla som inte anser att homosexuella ska ha rätt att gifta sig är homofober. Detta alltså i den verklighet Lindberg (och givetvis många andra) vill få till. Den riktiga verkligheten är givetvis en annan. Redan i kolumnens rubrik påstår Lindberg att massakern i Orlando inte har något alls med islam att göra. Detta tycks för övrigt vara viktigt för dessa som försöker böja verkligheten. Islam är en fredens religion. Vi som ser verkligheten utan dessa samma glasögon som Lindberg bär ser något helt annat. Ja, Lindberg får i sin kolumn t.o.m. flyttat problemet från islam till den kristna tron. Den som läser hans kolumn och ser vad han egentligen skriver får den uppfattningen att detta fruktansvärda dåd borde leda till att vi tar itu med de problem som den kristna tron orsakar. Det är intressant hur verkligheten, i rätta händer, kan slå knut på sig själv.

Sedan avslutar Lindberg, efter att ha flyttat fokus från islam (det lilla han talade om islam) till den kristna tron, med att påstå att "Med tiden kommer homofoberna att förlora allt. Eftersom det enda de har är vapen." Så ser det alltså ut i Anders Lindbergs fullständigt skruvade värld: Kristna människor som värnar om familjen och äktenskapet och gör detta med goda argument har inget annat att komma med än vapen. Vapen som de hotar att döda alla homosexuella med. Men detta kommer givetvis inte att lyckas, utan de kristna kommer att i tidens längd att förlora allt. Behöver jag säga att Lindberg här inte bara böjer verkligheten utan att han till och med slår smällknut på den? Ja, och vad är detta om inte hatprat? Men i den böjda verkligheten kan givetvis inte den som står i "det godas" tjänst göra sig skyldig till något sådant som hatprat.

Vi som vill värna om äktenskapet, om familjen och om barnen gör inte detta med vapen i hand. Vi gör det med argument, goda sådana, och vi har både naturen, sanningen och den riktiga verkligheten på vår sida.

Nu ska jag avsluta med något som låter ganska hårt, men jag tror att det behöver sägas. IS/Daesh hatar väst för den frihet vi har här. Den frihet som garanterar oss rätt att t.o.m. publicera sådant skräp som Anders Lindberg skriver. Det är denna frihet som de framför allt attackerar när de utför sina terrordåd. Detta gäller också för dådet i Orlando. IS/Daesh vill förgöra denna frihet, och gärna med den alla oss som hyllar den och lever i den. Men varför gör de sig överhuvudtaget besvär? Med den böjda och deformerade verklighet – och verklighetsuppfattning – som idag dominerar i media, och därför också (snart, om inte redan) bland vanliga västerlänningar kommer vi att förgöra oss själva. De olika friheterna är redan långt kringskurna, demokratin är allvarligt hotad och den könsnihilism som hyllas i alla tonarter i väst kommer att skapa generationer av människor som har sådana sår och är så trasiga att det ordnade samhället på allvar riskerar att gå under. IS/Daesh är i själva verket inte något större hot mot oss. Men vi själva är det. För verkligheten är vad den är, och om vi motarbetar den och försöker böja den så att den blir sådan vi vill att den ska vara – och sedan agerar utifrån denna låtsade verklighet som vi har skapat åt oss – kommer den riktiga verkligheten att slå tillbaka. Hårt. För vi kan kanske lura oss själva, men verkligheten sådan den är kan vi varken bedra eller ändra på.

7 kommentarer:

  1. Det är också synnerligen intressant att se vad som händer när man påtalar den böjda verkligheten. Om man säger, vilket ju är helt riktigt, att det är mera riskfyllt för en lättklädd kvinna som rör sig på stan en lördagsnatt än för en kvinna som håller sig hemma samma tid på dygnet får man vara beredd på att få ordentligt med mothugg. (Se länken ovan!) Om man påtalar den ökade risken för terrorattacker om/när Pride-folket provocerar extrema muslimer kan man tydligen (i Sverige) bli både mordhotad och önskad livet ur. Trots att det enda man (läs: Stanley Sjöberg) har gjort är att säga precis som det är. Men i en böjd verklighet ska det inte få vara någon skillnad på hur en kvinna klär sig och var hon befinner sig, och inte heller på hur provokativt hbt-människorna och deras stödtrupper beter sig. Den som hävdar något annat (alltså hur sakerna i verkligheten ligger till) ska tystas ner.

    SvaraRadera
  2. Du slår bredvid nu. Som en jämförelse: Det har någon gång också funnits en verklighet där färgade fått behandlas ojämlikt. Man har sagt "men det är ju en annan ras", "de är ju helt annorlunda än oss vita", "klart det inte går att de skulle ha samma rättigheter som vi, åka i samma bussar, använda samma toaletter som vi", "hur skulle det se ut!?". "Jaha, får man inte kalla dem det de är nu heller..."

    Det var verkligheten då. För väldigt många människor. Men så började t.ex media påpeka att så kan vi inte ha det, vi ser på saken på helt fel sätt = det är inte de som är problemet. Och på det sättet blev den förtryckande, rasistiska verkligheten så småningom (!) förändrad och nuförtiden förstår vi bättre.

    Vi måste kräva att det är våldtäktsmännen vi tar tag i och inte de kvinnor som vill röra sig ute sent. Så småningom kommer upplysningen att öka så att vi lär pojkarna/männen rätt istället för att ursäkta dem med "pojkar är pojkar" eller "vad hade hon där att göra den tiden". Den dag kommer då såna kommentarer är så pinsamma att skulden hamnar där den ska, på förövaren. Fram till dess får vi alla hjälpa till med att skapa en rättvisare verklighet för alla förtryckta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:59. Nej, jag slår inte bredvid. I stället är det du som inte förstår vad jag pratar om. Kanske för att jag har uttryckt mig otydligt. Nåväl, jag ska förtydliga mig. Jag pratar inte om konventioner, alltså om sådant där vi människor kan bestämma vad som gäller, utan om sådant som är vad det är oberoende av vad vi människor bestämmer. Svarta och vita har samma rättigheter om vi bestämmer att det ska vara så. Kvinnor har lika rösträtt om vi bestämmer att det är så. Men oberoende av vad vi människor bestämmer så kan två män inte få barn tillsammans. Oberoende av om vi intalar oss att det finns sex, åtta eller femtio kön så finns det endast två. Oberoende av om vi bestämmer att en kvinna ska få gå halvnaken i stan klockan två på morgonnatten utan att riskera att bli överfallsvåldtagen så är risken att så sker betydligt större än om hon är hemma i sin säng. Givetvis, och där är vi säkert eniga du och jag, ska vi jobba med detta och se till att skulden alltid läggs där den hör hemma, men verkligheten är ändå vad den är när det gäller risken.

      Radera
    2. Vi människor kan bestämma att vi ger homosexuella lika rättigheter som heterosexuella. Så då låter vi även dem få bli prövade för adoption eller skaffa barn på liknande sätt som ensamstående eller par med fertilitetsproblem. Det är inte svårare än så.

      Huvudsaken är att vi bestämmer att det aldrig är ok att skuldbelägga kvinnan pga hennes klädsel och att vi aldrig ursäktar män med såna kommentarer.

      Och angående könen så är det inte riktigt så enkelt att det bara skulle finnas två kön. Läs på lite.

      Radera
  3. Kristian, jag är helt säker på att mer kvinnor blir våldtagna hemma än i parker på småtimmarna. Även att barn råkar väldigt illa ut i många "fina kristna" hem har vi ju sett tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 07:03. Nu byter du samtalsämne. Visst kunde vi också diskutera våld och våldtäkter i parrelationer, men det är inte vad detta handlar om.

      Radera
  4. PÅ TAL OM ATT BÖJA VERKLIGHETEN+
    Sådant skall ert tal vara att ert ja är ja och ert nej är nej vad därutöver är är av ondo+
    Vi kan alltså inte bekänna brott inbördes i församlingen och sedan om vi av vederbörlig part blir tillfrågade förneka. Men vi behöver varken tala för någon annans del eller ljuga för någons skull inför världen utan vi kan nog säga: Fråga själv av honom eller henne. Min sak är det inte.
    Alla som sysslat med sådant ont(att ha dubbla vittnesbörd) kan ju giva de parter som vederbörliga är rätt besked även om det är saker som är inaktuella eller som ingen bryr sig i mera.
    Problemet för dem som varit berusade eller drogade förrän de kom till tro är att minnesluckor kan finnas, som människor, de själv eller djävlar utnyttjar; MEN; I Sanningens Ande finns allt upptecknat och allt är skrivet i jorden och på himmelen. Sök försona er med Gud i Jesus, församlingen och samhället och lev i Kristi tro så går det er väl kunde man säga åt sådana som kommer till Tro på gamla dar.... Ty om vi då är älskade av Gud så samverkar allt till det bästa både för dem som tror och samhällets bestående ordning samt Gud till Ära och Tacksägelse och människorna till tacksamhet till Herren Jesus Kristus som säger i Skriften: Säll är den man vars skuld är överskyld och vars synd(er) är förlåten(na)....
    En sådan man går aldrig eller mycket ogärna mera på fritiden i lögnares sällskap och vill inte gärna ge rum åt vår egen naturliga lögnaktiga feghet ty av Lagen blir ju munnen tillstoppad på varje punkt på hos varje människa i världen.
    Men i Tron på Jesus och förlåtelsen får vi upprättas mer och mer i Ordet bönen, sakramenten och de heligas gemenskaper.... og göra vad gott vi kan eller orkar
    Läs Bibeln och bliv vis och handla vist säger jag åt mig själv och alla, jag Torsten Nils Ulrik Morgonpredikant

    SvaraRadera