torsdag 16 juni 2016

Islams sanna ansikte?


En av de viktigaste frågorna vi har att fundera på här i väst idag är denna: Vilket är islams sanna ansikte? Varför är denna fråga då så viktig? Jo, därför att svaret på frågan kommer att, nej, det måste, styra hur vi ser på dagens situation med en massa muslimska flyktingar som kommer och har kommit hit till våra länder. Är islam, som många västmuslimer påstår sekunderade av en långt ening media, en fredens religion som går att förena med västliga värderingar? Eller är islam en krigshetsens och hatets religion som aldrig kommer att vila förrän hela världen på sätt eller annat har bringats under islamskt styre?

Om man vill tillspetsa frågan så kunde man framställa den på följande sätt: Är de terroristdåd som har drabbat väst under de senaste åren utförda av muslimer som har missförstått vad islam är och som missbrukar religionen, eller är de utförda av muslimer som har förstått vad islam verkligen är och som tar sin religion på allvar?

Det här är givetvis ingen lätt fråga att besvara. Men man kunde kanske säga som en kommentator sade att "Den som vill hävda att dessa terrordåd inte speglar det sanna islam har en styv uppgift framför sig." Detta givetvis för att islam bygger på Koranen, och i Koranen finns det uppmaningar till heligt krig mot "de otrogna". Men jag ska inte gå längre in på detta. I stället vill jag, för att belysa hur islam fungerar, dela en länk. Och återberätta (en del av) historien som gömmer sig bakom länken.

Asia Bibi är en pakistansk fembarnsmor som sedan 2010 har suttit i en dödscell och väntat på att hennes dödsdom ska verkställas. Hennes brott? Hon drack ett glas vatten när hon blev törstig. Men det kan ju inte vara ett sådant brott som skulle kunna ge dödsstraff, säger du kanske? Nej, inte i sig. Men problemet är att Asia Bibi är kristen. Hennes muslimska arbetskamrater menade att det att hon drack vatten ur samma källa som de gjorde innebar att de blev nedsmutsade av henne. De uppmanade henne att konvertera från hennes "smutsiga religion", varpå Asia Bibi svarade: "Jag kommer inte att konvertera, Jag tror på min religion och på Jesus Kristus. Och varför är det jag som ska konvertera och inte du?"

Det tog rätten fem minuter att enas om att denna gruvliga hädelse förtjänade döden, och i november 2010 dömdes Asia Bibi så till döden. Dödsdomen firades öppet på gatorna i Karachi och Lahore, och under den senaste tiden har starka krafter krävt att dödsdomen mot henne ska verkställas. Asia Bibi har tillbringat de senaste fem åren i sin dödscell under fullständigt omänskliga förhållanden. Myndighetspersoner som på olika sätt har tagit henne i försvar har kallblodigt mördats (guvernören Salman Taheer och ministern Shahbas Bhatti).

Så här går det till i ett islamskt land idag, 2016. Märk mycket väl: Inte i ett land lett av IS, utan i ett land där vanliga muslimer är i majoritet. Tilläggas kan att Asia Bibi inte är ensam om detta öde.

Det är således ingen hemlighet vad jag anser om islam. Men märk nu mycket väl – och detta får följder för det jag skrev i det första stycket – att problemet uttryckligen är islam. Inte muslimerna. De är inte problemet, utan de är offer för det verkliga problemet.    

5 kommentarer:

  1. Det verkliga problemet är Synden, Djävulen Otron och "världen" och de ting som är i världen."
    Ingen människogrupp eller kultur är värd tillbedjan.
    Även vi Kristna bör tänka på vad Skrifterna och Profeterna och Lagen Lär i Nya Förbundets tid; omvända oss i de det; och inte vara så snabba att ta parti för det ena vilddjuret mot den andra Antikristen.
    Det som komplicerar saken är att vi Säger oss ta ställning för Bibeln och Kristus men ändå går vi bara bitvis till Rätta världen och oss själva...
    Nå, Nog medger jag att du inte kan ta upp för många teman på en gång.
    Men vad vinner vi som kristna med att stöda antikristendomen och nyhedendomen här i väst och samtidigt delta i slaget mot den andra antikrist och lämna den tredje utan rätt information om Tingens Ordning i Jesus Kristus???+ Jo för att vi blivit veka och fega och trolösa varav jag tror mig vara den fegaste hälsar Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
  2. För den som är intresserad av "Islams sanna ansikte",rekommenderas en fängslande bok av Nabeel Qureshi.
    "Jag sökte Allah,men fann Jesus".Nabeel har pakistansk bakgrund
    uppväxt i USA utbildad läkare."Boken ger en unik inblick i hur det att växa upp som muslim i västvärlden....får i boken ta del ett vittnesbörd som är mer värt än tusen läroböcker."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den boken har jag också läst/införskaffat efter ett tips av Kristian här (om jag inte minns fel). Mycket bra bok och den ger ett ganska sympatisk bild av åtminstone den grupp Nabeel tillhörde. Den grupp ,Ahmadiyya, som Nabeel tillhörde är ju också marginaliserade och förföljda, ej accepterade av stora delar av islam. Diskuterar man tex. Nabeel i egenskap av muslim på svenska forum så dyker det genast upp svenska muslimer som säger att Nabeel inte var muslim.

      Konflikten Nabeel lever i är närmast teologisk. Det finns ingen större konflikt jämtemot det västerländska samhället trots att de lever isolerade. Nabeels far var ju yrkesmilitär i USA tex. Men uppbrottet från islam blir ändå väldigt kännbart för Nabeel och där ser man att även den grenen av islam är väldigt "oflexibel".

      Men eftersom ahmadis inte heller accepteras av islam så ger boken inte något riktigt svar på hur islams sanna ansikte är. Det ger bar en bild av ett av de många ansikten islam har. Det är alltjämt det som är islams huvudproblem, det finns för många olika ansikten.

      Radera
    2. Patrik,
      Tack för en intressant kommentar,efter att ha läst boken,"Jag sökte Allah,men fann Jesus"instämmer i din kommentar en mycket bra bok och ger en sympatisk bild av Nabeel och hans muslimska familj!
      Ahmadiya har ca 10 miljoner anhängare en gren av islam,sekten finns i Pakistan och betraktas som sekterisk av andra muslimer.Ahmadia ifrågasätter inget i Koranen,så därför kan man nog anse att boken (Nabeel)ger en ritig bild av islams många ansikten,det är väntat att många svenska muslimer inte betraktar honom som muslim.det vanliga och enklaste sättet av avfärda kritik av Koranen och den muslimska tron.
      Blev starkt berörd av boken och de svåra och smärtsamma insikterna i den långa process och svåra beslut som blev resultatet av att konvertera till den kristna tron,trots konsekvenserna,brutna familjerelationer till släktingar och vänner.Har beställt boken "Jihad-brännande frågor och svar" av samma författare Nabeel Qureshi.

      Radera
  3. Västvärldens, Rysslands och kapitalismens och nyliberalismens länders sanna hedniska ansikte pryder du ändå med den fallna kyrkans självbevarelsedrifts isebeliska skönmålning av falsk frihet käre vän säger Ulrik

    SvaraRadera