onsdag 20 september 2017

Vägen till förföljelse av kristna, del 2


Jag skrev i den senaste texten om de tre stegen som leder fram till förföljelse, och om att konservativa kristna idag, också i Finland, har utsatts för både desinformation (i medierna) och diskriminering som ett resultat av denna desinformation. Så konstaterade jag avslutningsvis att den långa rad av terrordåd som Västeuropa har utsatts för under de senaste åren har gett den politiskt korrekta agendan ytterligare ett redskap för att komma åt konservativt troende kristna.

Här handlar det om att man gärna drar alla konservativt troende över en kam – oberoende av vilken religion de bekänner sig till. Vi kan ofta få läsa och höra att konservativa kristna och konservativa muslimer (=islamister) beter sig på liknande vis. Det som då gärna dras fram är, igen en gång, ämbetsfrågan och hbt-frågorna. Med detta sagt måste vi ändå konstatera att det finns en mycket större tolerans mot muslimers, från den liberala agendan i väst, avvikande åsikter. Detta givetvis för att ingen vill riskera att framstå som trångsynt eller, ve och fasa, rasistisk. Därför finns det idag två olika standarder – en för muslimer och en för kristna. En vänstersinnad feminist, till exempel, kan acceptera att en muslim anser att det är fel med kvinnliga imamer, medan en kristen som ger uttryck för att det är fel med kvinnliga präster genast får stämpeln "kvinnohatare". Att ha dubbla standarder brukar vanligen kallas hyckleri, men ännu har jag inte hört någon använda det ordet för att beskriva detta fenomen.

Desinformationen, och i viss mån diskrimineringen, tar sig olika uttryck här. Dels har vi alltså detta med olika standarder och det därmed förknippade faktumet att infödda kristna bedöms oerhört mycket hårdare än inflyttade muslimer. Dels har vi den yttrandefrihetshämmande mattan av censur som våra medier drar över alla diskussioner kring detta tema. Senast för några dagar sedan blev jag invecklad i en diskussion på svenska yle kring just detta ämne. En feministisk kommentator gav uttryck för tanken att det inte är någon skillnad på konservativa kristna och konservativa muslimer. (Artikeln under vilken kommentaren postats handlade om en muslimsk man som hade kastat syra i ansiktet på sin fru när hon vill skiljas från honom.) På detta replikerade jag med att hävda att det visst är stor skillnad och att det är närmast kriminellt att påstå något annat. (Tanken här var att dylika generaliseringar är desinformation och att detta förr eller senare kommer att leda till diskriminering och kanske även förföljelse.) Nåväl, detta fick givetvis inte stå oemotsagt. En annan kommentator försvarade hållningen att det inte är någon skillnad på konservatism inom olika religioner och tog så till hbt-kortet och det faktum att "många homosexuella genom tiderna" har begått självmord som en följd av den kristna kyrkans ställning till dem. (Här bortsåg kommentatorn från det faktum att detta knappast har något med den kristna kyrkans syn att göra utan att det handlar om att människan inom sig har en viss kunskap om den naturliga lagen och om rätt och fel och att det snarast är denna vetskap som ligger bakom dessa beklagliga självmord.)

Jag ville givetvis svara på denna bedrövliga kommentar, men här trädde så censuren till. Jag antar att det var referensen till islam som en svärdets religion, i motsats till kristendomen som en korsets religion, som blev för mycket för moderatorerna. Av allt att döma ska vi alla idag bringas att tro på den politiskt korrekta (men vetenskapligt inkorrekta) uppfattningen att islam är en fredens religion, en uppfattning som alltså fakta (hur accepterade dessa fakta än är inom religionsforskningen) inte kan tillåtas ändra på. Min kommentar blev således censurerad och alla läsare av kommentarfältet blir nu kvar med bilden att det inte är någon skillnad på "konservatism inom olika religioner".

På detta sätt sprider alltså våra medier idag desinformation om klassisk, konservativ kristen tro, något som i förlängningen leder till diskriminering och även kan leda till regelrätt förföljelse. I detta fall för att islam ska framstå i så positiv dager som möjligt. Eller åtminstone inte i någon sämre dager än kristendomen. Många gånger behöver medierna inte ens själva servera dessa farliga osanningar. Det räcker med att använda sig av censuren och så låta de politiskt korrekt hjärntvättade få sista ordet i kommentarsfältsdiskussionerna.   

4 kommentarer:

 1. Det handlar om dethär, plockat från en kommentar: "Intressant att när en man häller syra i ansiktet på en kvinna så är det feminismens och liberalismens fel. Är det också feminismens fel när en man slår en kvinna?"

  När jag läser diverse texter var man diskuterar invandrare och problem så kommer det från liberalt håll ofta fram just dethär, man är så fast i sin övertygelse att man kan överhuvudtaget inte se några andra problem förutom just dom man själv vill se, det är inte islams fel, det är inte invandringens fel, det är inte den misslyckade integrationes fel utan det är mannens fel, så vänder man tyngdpunkten ifråga och skyller allt på mannen istället, det är mannen som slår, det är mannen som våldtar, sen att statistiken visar att invandrarmannen är överrepresenterad i brottstatistiken så det vill man inte se eftersom det inte passar in i ens egen agenda men att generellt skylla på patriarkatet det går bra, men sen igen, allt år inte så svart och vitt heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Markus. Ja, speciellt när det gäller flyktingsituationen och muslimerna är det viktigt, tror jag, att framhålla att det verkligen inte är så svart och vitt. Det finns problem, men lösningarna är det inte så lätt att komma åt. Speciellt inte om man, som vissa politiska partier har en tendens att vilja göra, generaliserar. Eller kanske rättare sagt: Det är så man kommer fram till den enkla lösningarna, men eftersom det inte alls är så svart och vitt som dessa hävdar så blir dessa lösningar mera ett problem än lösningar. Det där blev krångelfilosofiskt, men kanske någon poäng kan skönjas...

   Radera
 2. Kristian. Du pratar om desinformation i medierna och i nästa andetag (parentes) säger du vad hbtqi-människors självmord beror/inte beror på.... Hur skulle någon kunna ta dig på allvar sen du kläckt en sådan groda? Du, som kristen heterosexuell lekman i frågan, kan rimligtvis inte sitta på den informationen. Speciellt som fall på fall trätt fram och vittnat om hur just kyrkans trångsynthet fått dem att överväga självmord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym 19:12. Varför skulle jag inte kunna göra det? Tvärtom vågar jag påstå att de som sitter fast i detta inte klarar av att se nyktert på saken. Men den här diskussionen har vi haft förr, och den har inte presenterat någon lösning som båda parterna kunde vara nöjd med.

   Radera