fredag 29 september 2017

Änglar och demoner


Det var C.S. Lewis som konstaterade att ju högre och härligare en ängel är, desto farligare och fruktansvärdare demon blir den om och när den faller. Sexualiteten är en härlig Guds gåva till oss människor, men om och när denna perverteras och förvandlas till något som Gud inte hade tänkt den blir den desto farligare för oss människor. Sexualitetens plats är i det livslånga äktenskapet mellan en man och en kvinna. Utanför denna, för sexualiteten, trygga plats förvandlas den höga ängeln till en fruktansvärd demon.

Jag lyssnade på Yle Puhe i början av veckan, och där sades något som jag reagerade på. Redaktörerna talade om preventivmedlens dag (eller vad dagen nu kunde tänkas heta på svenska – ehkäisyn päivä talade de om på finska), och i samband med det efterlyste de gratis preventivmedel åt alla. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när de menade att detta med gratis preventivmedel åt alla borde ses som en mänsklig rättighet. De sade det inte klart ut, men detta följer givetvis på synen på sexualiteten som en mänsklig rättighet. Som något som alla har rätt till, oberoende av livssituation och oberoende av sexuella preferenser.  

När jag satt och funderade på det jag hört trillade polletten så småningom ner. Det här är ju kärnan i hela problematiken kring sexualiteten idag! Här har vi själva orsaken till att de två lägren inte klarar av att förstå varandra! När en grupp ser sexualiteten som en gåva och den andra som en självklar rättighet omöjliggörs självklart en samsyn och till och med en förståelse av vad saken djupast handlar om. Jag begriper inte hur det är möjligt att jag inte har insett detta tidigare.

Om och när sexualiteten ses som en (mänsklig) rättighet blir det ju självklart att alla, som sagt oberoende av livssituation och sexuella preferenser, har rätt att leva ut sin sexualitet. Hela tiden. När denna syn så småningom kommer att genomsyra ett samhälle kommer alla dammar att brista och då blir t.ex. det könsneutrala äktenskapet en självklarhet. Liksom alla möjliga andra perversioner på det som Skaparen från början hade tänkt med sexualiteten. Och som sagt, ju högre en ängel är desto fruktansvärdare demon blir det av den när den faller.

Tro det eller ej, men människan är en väldigt skör varelse. Om hon behandlas fel går hon sönder. Och ju känsligare område detta missbruk drabbar, desto allvarligare blir skadan. Behöver jag säga det ännu en gång? Ju högre en ängel är desto fruktansvärdare demon blir den när den faller. Om en människa missbrukar sexualiteten – alltså använder den på annat sätt än Skaparen har tänkt det – kommer hon att gå sönder inombords. Sexualiteten är tänkt att delas med EN annan människa av MOTSATT kön i en LIVSLÅNG relation. Allt annat är missbruk och sådant som gör att människan går sönder inombords.

Tanken på sexualiteten som en mänsklig rättighet blir därför en av de mest destruktiva tankar som är i rörelse idag.

17 kommentarer:

 1. Ok, nu är vi inne på ett intressant ämne nämligen pervers sexualitet. När blir den pervers, hur hade gud tänkt sexualiteten Kristian?

  Prästerna måste ju vara personer med bäst insikt om sexualiteten och hur gud tänkt det eller hur? Som vi redan vet har vi tusetals präster i den västerländska kristendomen som våldtar barn. Det kan ju då inte vara perverst eller?

  Om vi bortser från de heliga goda prästerna hur är det med sexualiteten mellan en man och en kvinna som är gifta med varandra, kan den bli pervers? I såna fall när och hur?

  Jag väntar med spänning instruktioner hur jag skall bete mig sexuellt så inte jag blir anklagad för att vara pervers med min fru.

  Eflop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eflop. Det är ingen idé att göra sig lustig.

   Radera
 2. Krsitian, det är inte lustigt när du demoniserar oss medmänniskor med dina teser om sexualitet. Hur har gud tänkt om vår sexualitet? berätta du som vet

  Min fru är sexuellt väldigt aktiv och det händer att hon helt spontant ger oralsex åt mej t.ex i bilen. Det resulterar inte i nån befruktning förstås men vi får ju en sexuellt tillfredställelse båda två. Är vi perversa inför gud när vi har sex utan att det resulterar i nån befruktning?

  Vi utövar även sex fast hon inte kan bli gravid, det måste ju också vara väldigt perverst när vi inte kan få barn och har sex i alla fall, eller?

  Var finns instruktionerna hur vi ska bete oss så inte ängeln i mig förvandlas till en fruktansvärd demon :)

  Vinkvink finns inga änglar eller demoner..

  Eflop

  SvaraRadera
  Svar
  1. "men vi får ju en sexuellt tillfredställelse båda två" Är du säker på det ? Kanske det bara är du själv som blir tillfredsställd ? Gör du din fru samma tjänst en annan gång ? Om inte så är du bara en självcentrerad mansgris !

   Radera
  2. Läser jag faktiskt detta här? Nej det gjorde jag inte helt och hållet men jag såg vissa fragment av eflops porrnovell. Eflop borde kanske skriva sina sexnoveller nån annanstans. Detaljerade sexskildringar i ord eller bild är sällan (aldrig) till fördel i vare sig diskussioner eller berättelser vars syfte inte är huvudsakligen detaljstudium av ämnet. Eflops noveller hör altså inte hemma här.

   Det är vid sådana här tillfällen som min åsikt att yttrandefriheten alltid gäller testas. I en diskussion måste ju inläggen vara någorlunda relevanta för att det nte skall spåra ur. Ibland skriver folk också sådant som verkligen sänker derastrovärdighet och av ren omtanke skulle man kunna censurera. Eflop har dock nått bottnen redan långt tidigare så det gör kanske varken från eller tlll. Men man tycker lite synd om frun faktiskt.

   Radera
  3. Om vi ska gå in på detaljer så ligger nog jag som man i lä jämfört med min fru angående sexualitet. Hon får lätt tillfredsställelse och varje gång vi har sex får hon serieorgasmer, så nog ar vi mist lika jämställda vad gäller sexuell tillfredställelse i alla fall.

   Eflop

   Radera
  4. Det var ju Kristian som skrev om vad som skaparen hade tänkt om den mänskliga sexualiteten. Jag har ännu inte fått några förklaringar på det här. När skall Kristina förklara oss vad vår "skapare" tänkt med människors sexualitet? När övergår sexualitet till perversiteter? det är ju livsviktigt för oss människor att veta det så vi inte åker från vår trygga plats bland änglarna till de fruktansvärda demonerna.

   Eflop

   Radera
 3. Eflop. Du vet väl att Gud förbjudit att leka med andra spakar än växelspaken i våra automobiler?

  En bekymrad puritanist

  SvaraRadera
 4. Precis så här är det, Kristian!

  Hälsningar,
  Annika

  SvaraRadera
 5. Helt "off topic" är denna min kommentar och har inget med inlägget att göra men för den som behärskar finska önskar jag göra lite reklam för några verkligt läsvärda romaner av Sari Weckroth ( För övrigt en av Olas fd elever vid Efö ) http://www.mediapinta.fi/kirjailija/13252 http://www.mediapinta.fi/isbn/978-952-236-562-0 Har ännu inte den senaste boken "vapaiksi lunastetut" men redan titeln lovar gott ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym 23:43. De där böckerna låter mycket intressanta. Tack för tipset!

   Radera
 6. Ngt som däremot tangerar inlägget är http://www.inblick.se/nyheter/2017/09/14/sexualpolitiska-experiment-pa-sveriges-forskolor Skrämmande läsning ifall man orkar läsa artikeln till slut....

  SvaraRadera
 7. Tomma tunnor skramlar mest....

  Kristian skriver om människors missbruk av sexualitet men vet inte själv vad det betyder.

  Eflop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eflop. Svaret på din fråga finns klart och tydligt i texten ovan. Om du skulle läsa lite noggrannare.

   Radera
 8. Nå om jag måst som finnarna säger "väntää rautalangasta" så vill jag ha ett svar på vad du menar med det påståendet nedan.

  "alla möjliga andra perversioner på det som Skaparen från början hade tänkt med sexualiteten"

  Vilka är de perversiationer som skaparen hade tänkt inte skall ingå i mänskliga sexualiteten?

  Eflop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eflop. Svaret finns i texten ovan - till och med på flera ställen. Ei tarttee vääntää mistään, men det skulle hjälpa till om du läste lite noggrannare...

   "Sexualiteten är tänkt att delas med EN annan människa av MOTSATT kön i en LIVSLÅNG relation. Allt annat är missbruk och sådant som gör att människan går sönder inombords." (Ordet "missbruk" är synonymt med "perverterat") Så nu skrev jag dig det rakt på näsan.

   Radera
  2. Rätt ointelligent design att möjliggöra både oral- och analsex. Men hur blir det med sex för änkor och änklingar, ska de tvingas leva i celibat och ifall den andra parten inte är änka/änkling och äktenskap bör ju innefatta sex? Inte intelligent design det heller :D Ja, och hur blir det med sexleksaker, enligt din riktigt egen definition finns det hur mycket utrymme som helst för sådana.

   Radera