lördag 9 april 2022

När bara ett svar duger

Efterdyningarna av häxprocessen mot Päivi Räsänen är ännu inte på långt när över, och om det går så illa att riksåklagaren väljer att driva denna fruktansvärda process vidare kommer de inte att göra det på ett bra tag ännu. 

I ÖT kan vi läsa en avslöjande insändare av Simon Gripenberg. Han attackerar Räsänen (och Kurt Hellstrand) och i hans text blir det klart att det i frågan om sexuella minoriteter bara finns ett svar som duger. Om man försöker hjälpa och vara ett stöd på något annat sätt än genom att fullständigt acceptera alla möjliga märkligheter på detta område är man hård, dömande och kränkande. Enligt Gripenberg borde rättsprocessen ha gett Räsänen "djupare insikter" och hon borde också visa ånger. Trots alltså att domstolen var enig om att hon inte gjort något klandervärt, än mindre gjort sig skyldig till något brott. 

Sedan gör sig Gripenberg skyldig till en närmast brottsligt dålig exeges när han skriver: "Enligt min egen värdegrund tycker jag tvärtom att det är självklart att vi bör ta parti för de utsatta och försöka leva oss in i deras situation – det gjorde visst också Jesus?"

Detta är givetvis helt i linje med det jag nämnde ovan att det i denna fråga bara finns ett giltigt svar eller kanske rättare sagt, bara en godkänd hållning. Att "ta parti för de utsatta" är att godkänna allt. Eftersom Jesus också gjorde det. Eller gjorde han? Frågan är förstås retorisk. Jesus godkände aldrig synden. Helt enkelt eftersom denna skiljer oss människor från Gud och för att den skadar människan. Vi kan t.ex. se på hur Jesus förhåller sig till den ertappade synderskan i Joh. 8. Enligt Gripenberg och hans många gelikar sade Jesus åt henne att "jag förstår dig, gå och fortsätt som förut, med min välsignelse". 

Det är bara det att han inte gjorde det. Han sade i stället åt henne: "Inte heller jag dömer dig, gå nu och synda inte mer." 

Jesus älskar alla oss syndare. Han dömer oss inte utan han kom för att förlåta oss. Men inte för att vi ska kunna fortsätta synda, utan för att vi ska få en ny chans (i själva verket många nya chanser) att börja om och göra rätt. 

Problemet är att Gripenberg et consortes inte begriper detta, och eftersom de inte begriper detta klarar de inte heller av att förstå att Räsänen i själva verket står på de homosexuellas sida. De förstår inte heller att hennes insikter i själva verket är så oerhört mycket djupare än de som ropar på en fällande dom och som kräver ursäkter och ånger av henne. I stället ser dessa bara hårdhet, hat och kränkande beteende. 

Och så blir det bara så fel, så fel. 

 

182 kommentarer:

  1. Kristian skulle nog ha fått en spark i baken av Jesus om han levt på Jesu tid. Tur för hycklaren Kristian att han inte gör det... Ganska uppenbart att Kristian inte förstått ett dugg av det som Jesus lärde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Anonym9 april 2022 10:28

      Japp.Kristian skulle ha fått en spark i baken. Vi skulle alla få det, av någon orsak. Det är det som var så bra med Jesus. Han delade inte upp oss i goda och onda. Ingen förtjänar att klassas som god. I sekulariseringens tid har samhället delats upp i goda och onda. Det finns en god linje man skall följa, det må gälla klimat, corona eller Ukraina. Inom kristendomen är det så att ingen tillåts iklä sig den goda rollen. Så när någon påtalar att något syndigt pågor måste det göras balanserat så det inte blir en uppdelning i goda och onda. En bra predikant måste hitta ett sätt att predika så att alla får sin beskärda del av smockorna. Detta håller folket ödmjukt. Folket håller just nu på och blir sturska. Åtminstone de som positionerat sig tryggt bland de goda.

      Radera
    2. Patrik. Tack för den kommentaren! Den satt bra här. Dylika påminnelser passar f.ö. alltid bra. Åt alla.

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommentaren, som innehöll mycket som är sant, innehöll en svordom. Återkom gärna utan svordomen!

      Radera
    2. Så du tar bort svordomar, men inte rasistiska tillmälen? https://kristiannyman.blogspot.com/2022/04/en-avslojande-skandal.html?showComment=1649425295807#c1921127711095663270

      Radera
    3. Jan. Jag ogillar rasistiska tillmälen, men jag censurerar dem inte.

      Radera
    4. Så du ogillar dem inte tillrcäkligt för att ta bort dem? Det är inte cencur att stoppa spridningen av rasism, det är folkvett.

      Radera
    5. Kristian Nyman saknar det mesta i fråga om folkvett. En seriös bloggare raderar
      kommentarer som innehåller rasistiska och negativa kommentarer om människor.
      Skriver ngn. om homosexuella så samtycker Nyman. Hänvisande till äktenskapsbryterskan - var hon ensam?

      Radera
    6. Jan. Censur är samhällsdödande. Visst. Det finns mycket i kommentarfältet här som är av sådan art att det inte borde ha skrivits. Men om man börjar censurera åsikter går man in på en väg som slutar ... ja, var?

      Radera
    7. Anonym 18:52. Nej, det var hon inte. Många gånger är det kvinnan som får stå där med följderna när två syndar. Men när man ser på hur det hela slutade - vem av de två hade det bättre när kvällen kom? Kvinnan som var förlåten eller mannen som stod kvar med sin synd inför Gud?

      Radera
    8. Kristian, att du inte hjälper till att sprida rasism är inte censur, det är folkvett. Rasism, i motsats till svordomar, riktas mot människor. Kom ihåg att älska din nästa!

      Vi har redan censur i samhället. Typexemplet är att vi inte får ropa "Det brinner!" i en fullsatt biosalong. Vi får inte heller sprida information som kränker någon annans privatliv. Det oberoende av om informationen är sann eller inte.

      Radera
  3. Tror inte på någon större/lysande framtid för denna värld. Högst ett par generationer och människosläktet faller på sin egen egoism, sin galenskap och sin perversitet.

    -Jfr med hur det går med en samling råttor som stängts in i bur. De förökar sig mer än samhället klarar av. En del blir apatiska, endel neurotiska, de dödar varandra.
    Vad är vårt risksamhälle med genteknologi, kärnvapen och atomkraftverk annat än det man kan iaktta i ett överbefolkat råttsamhälle?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown projicerar igen...

      Radera
  4. Djävulen har många ansikten och manifestationer (t.ex. bland demokraterna i USA och HBTQI-lobbyn i Finland
    De önskar t.ex. godkännande av homopars (kyrkliga!!!) vigning, men tiger när det är fråga om att skicka ofödda foster till slakthuset (abort pga. sociala skäl).

    Dessa inställsamma slickare (även inom kyrkorna) av homosamhällsagendan) för att vara säkra på att inte själv bli mobbade och riskera få kniven i ryggen (som Päivi Räsänen).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown. Jag tror kanske inte att man behöver säga allt man tänker, även om det skulle råka vara sant. Som kristna har vi råd att uttrycka oss vänligt och kärleksfullt. Ja, kanske inte bara råd...

      Radera
  5. Min frälsare leve i alla fall i motsats till ateisternas och homofilernas/lesbonas Satan!

    Du är störst av alla --> JESUS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown

      Din kommentar finns kvar: Satan ! skriver du.

      Nyman brukar radera svordomar.

      Radera
    2. Anonym 18.46. I detta fall handlar det om ett egennamn. Men jag övervägde en bra stund vad jag skulle göra.

      Radera
    3. Nyman

      Du skulle ha raderat skitsnacket.
      Att hänvisa till Satan - och sedan till JESUS. Sådant trams borde raderas.

      Radera
    4. Anonym 20:46. Du borde kolla upp ordet "hänvisa". Här har nämligen ingen "hänvisat till Satan". Skulle någon göra det skulle jag omedelbart radera kommentaren.

      Radera
    5. Min frälsare leve i alla fall i motsats till de "högerförvridna" kristnas Satan!

      Du är störst av alla --> JESUS.

      (Få se vad Kristian tycker nu då...)

      Radera
    6. Anonym 08:28. Kristian tycker synd om dig.

      Radera
    7. Kristian

      Jag förstår att du inte tillhör de mest intelligenta, men det var faktiskt Unknown som använde de där orden först. Du valde att hylla Unknown för hatet mot de du hatar, men när samma ord riktas mot sådana som du, så klingar orden inte längre lika vackert. Eller hur?

      Radera
    8. Anonym 10:48. Det klingar eventuellt lite ihåligt att ifrågasätta intelligensen hos den man diskuterar med samtidigt som man så tydligt visar att man själv inte begriper vad diskussionen handlar om...

      Det är inte orden i sig som gör att jag tycker synd om dig. Det är vad sättet du använder dem på säger om dig som är orsaken till mitt medlidande.

      Radera
    9. Jag tycker också synd om dig Kristian. Så mycket förakt du har att bära...

      Radera
    10. Anonym 11:47. Jovars, visst är det lite tråkigt att bära förakt från människor som inte förstår bättre. Men bra mycket värre skulle förstås vara att ha fel... Om jag måste välja mellan å ena sidan att bära förakt från vilseledda människor och ha rätt och å andra sidan att hyllas av samma vilseledda människor och ha fel är valet lätt!

      Radera
  6. Hur kan Kristian tillåta dylika kommentarer av Unknown? Din blogg har ju blivit en hatblogg och något man skrattar åt. Inte seriöst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:10. Om du skulle ha följt med denna blogg skulle du veta att jag inte ägnar mig åt censur. Skulle jag göra det skulle det finnas mycket som skulle ha råkat ut för den röda pennan. Speciellt de senaste veckorna när vissa anonyma kommentatorer har låtit hatet mot klassisk kristendom flöda...

      Radera
  7. Det finns 10 kommentarer 18.40 på din blogg ang. detta tema.
    Unknown/ Ulrik Fagerholm har 6 st. kommentarer.
    De kommentarerna är av sådan karaktär att de borde strykas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18.43. Som sagt censurerar jag inte åsikter. Det är förstås svårt att säga, men jag tror inte unknown är Ulrik denna gång. Stilen är en annan. Dessutom brukar Ulrik skriva ut sitt namn.

      Radera
    2. Unknown må nu vara vem som helst, men de inlägg hen har är inte korrekta.

      Radera
    3. Anonym 20:17. Vad som är eller inte är korrekt beror långt på den som läser. Jag t.ex. anser att användandet av ordet "hen" inte är korrekt, men det får stå för dig.

      Radera
    4. varför är inte hen korrekt.
      Det är godkänt av SAOl och används dagligen av media.

      Men du har egna regler - negerkung och lebb och bög accepterar du, men inte hen. På finska går det bra att skriva HÄN.

      Radera
    5. Anonym 14:24. Nu blandar du ihop saker. Jag accepterar de tre ord du nämner i en kommentar, ja, men jag anser inte att de är korrekta. På samma sätt med "hen". Jag accepterar ordet i en kommentar men jag anser inte att det är korrekt. Poängen är att vad som anses korrekt eller inte är upp till den som läser.

      Radera
    6. Nyman

      Att argumentera med dig är som att hälla vatten på en gås.
      Du har dina egna regler - du kan inte acceptera ordet hen.

      Det kan jag förstå.
      Dina kommentarer är för det mesta " du förstår inte, du blandar ihop saker, skall jag skriva det på din näsa". Du slingar dig och kan inte svara.

      F.ö var Simon Gripenbergs insändare korrekt.

      Räsänen med sitt hånleende och bibeln i hand. Där kan man nog ifrågasätta hennes omdöme.

      Radera
    7. Anonym 17:48. "Du har dina egna regler - du kan inte acceptera ordet hen."

      Ordet är ideologiskt belastat.

      "Dina kommentarer är för det mesta "du förstår inte, du blandar ihop saker"

      Och vad annars skulle jag skriva när det är precis det som görs?

      "F.ö var Simon Gripenbergs insändare korrekt."

      Det påstår du. Jag påstår att den inte var det - och belägger detta. Vem tycker du är mer seriös av oss två?

      Radera
    8. Svar på din fråga: Simon Gripenberg

      Radera
  8. Det utbryter alltid "storkrig" i debatterna om de homosexuella. Men det är viktigt att vi som debatterar och kallar oss kristna klart håller isär person och sak.
    Bibeln säger klart att Gud älskar syndaren, men han hatar synden. Och det är synden (ex.vis i detta fall homofilin/lesbianismen) som skiljer en människa från Gud. Det är också Bibelns klara budskap.

    SvaraRadera
  9. Unknown 9 april 2022 19:24

    Vad är synd? är det bara bögarna som är syndare?

    Vad ska vi göra med dom som arbetar på söndagarna, äter skaldjur och bär olika tyger? dom skall ju även dödas!

    Ska vi ge samma straff åt dom alla enligt bibeln regler?

    Var ska vi döda dem? är torget i Jeppis bra ställe att samla alla syndare och stena dom till döds?

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Nej det är inte bara bögarna som är syndare. Det är tillåtet att göra det som är gott på söndagen och kreaturen får man vårda. Människosonen är herre över sabbaten att umgås med predikan och Guds ord är det viktigaste på söndagen.
      Dethär med att ha två slags material i klädnaden är ett praktiskt råd för att undvika att de sliter ut varandra; andligt betyder det att man inte kan sammanföra god och ond lära i samma paket. Och t ex man kan inte älska både gud och mamon samtidigt. Här kommer vi sedan in på det cenrala med maten. Jesus förklarade all mat ren. Hur många ggr måste vi säga det eflop?
      Vi skall inte alls döda någon. Vi skall förmana och varna och predika syndernas förlåtelse så att de inte stenas för evigt i den eviga elden. Gud är Herren över liv och död. Hälsar Torsten Nils Ulrik

      Radera
    2. Ulrik. Tack för din kommentar! På frågan hur många gånger vi måste säga det finns det givetvis bara ett svar eftersom "Eflop" inte bryr sig i sanningen. Det var visst något om vatten och en gås...

      Radera
    3. Nej, Eflop läser bara det som står i skriften, utan tolkningar och undanflykter.

      Eflop

      Radera
    4. Eflop. Tror du faktiskt själv ens på det där? Du läser synnerligen selektivt (bara sådant som du tror ska fälla en skugga över den kristna tron) och dessutom läser du detta med en vrickad förförståelse. Och då blir det givetvis fel.

      Radera
  10. När de skriftlärda släpade fram den skabrösa kvinnan som begått äktenskapsbrott till Jesus, för att Han skulle uttala sitt straff över henne, säger han:"Den som är utan synd kaste första stenen". Alla försvann! Och Jesus sade till kvinnan:"Inte heller jag dömer dig. Gå, men synda inte härefter!"
    Alltså, sluta med dina äktenskapsbrott! Sluta synda! Detsamma gäller för de homosexuella. Sluta med att utöva era onaturliga sexumgängen! Sluta synda!
    Synd kan begås öppet, men också i skymundan utan insyn. Synd är alltid synd i Guds ögon. Men i Jesu blod finns än idag kraft till befrielse och till rening från homosexualiteten.

    Glad fortsättning på våren !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown sluta kasta sten!

      Radera
    2. @Anonym 9 april 2022 21:16, vilka stenar menar du då ?

      Radera
    3. Lite roligt att hänvisa till en passage som inte återfinns i de äldsta versionerna av johannesevangeliet, utan är tillagt senare. Får man ändra guds ord?

      Radera
    4. Jan. Passusens äkthet ifrågasätts i regel inte, bara dess placering.

      Radera
    5. Vad menar du med "äkthet"? Man vet inte ens om det är skrivet av samma person som skrev johannesevangeliet, vilket man inte heller vet vem det var.

      Radera
    6. Jan. Vem som skrev Johannesevangeliet är nog ganska klart om man ser till de historiska källor vi har. Men tyvärr finns det förstås teologer som vill göra sig ett namn genom att bortse från dessa...

      "Äkta" i detta sammanhang betyder just vad ordet betyder i andra fall. Alltså att det är en redogörelse för något som har hänt. Huruvida det är skrivet av Johannes vet vi kanske inte, därav orden ovan om att det kanske är placerat på fel ställe.

      Radera
    7. Äkta är det "som verkligen är vad det tycks vara" enligt SO. Redogörelsen finns i Johannesevangeliet, men är troligen tillagd senare, alltså inte skriven av den ursprungliga författaren. Ergo, inte äkta.

      Radera
    8. Jan. I detta sammanhang är den stora frågan: Sade Jesus detta eller inte. Det som ifrågasätts är om texten är placerad på rätt plats, inte om den är äkta. Du vrider på ordet här så att du får en text som är äkta att framstå som oäkta. Varför månne?

      Radera
  11. En slutkommentar:

    Jesus säger i Luk. 17:"Såsom det var i Lots dagar....På samma sätt skall det vara den dagen då Människosonen uppenbaras". Det som skedde i Sodom och Gomorra och kringliggande städer har blivit satta till ett varnande exempel. För oss! Där bedrevs otukt och där bedrevs ett annat umgänge än det naturliga (homosexualitet)!! Och dessa människor får lida straff i evig eld. Judas brev 1:7

    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  12. Tänk att vuxna män kan uppföra sig så barnsligt som på den här bloggen...

    SvaraRadera
  13. Vi kan inte vara så andligt döva, blinda och nersövda att vi inte förstår att Jesu ankomst är mycket nära. För detta med kyrklig vigsel av homosexuella par är ett tidstecken bland många andra: Jesus kommer!
    Jesus kommer för att hämta sin blodtvagna, vakande skara, men Han kommer också med dom.

    Fridshälsningar

    Unknown 2

    SvaraRadera
  14. Man borde nog nu tänka mera på den västerländska dekadensens avarter och vansinne (inte minst gay-paraderna med sina Tom of Finland-inslag!)

    unknown 2

    SvaraRadera
  15. Är det verkligen sant? Ja, tyvärr! Vi kan läsa om det i många dagstidningar. Den lutherska kyrkan i gamla Svedala ska säga (har kanske redan sagt) JA till att homosexuella par skall få viga sig i kyrkan.

    Unknown 2

    SvaraRadera
  16. Vill vi vara med omdetta i vår egen folkkyrka??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja varför inte! Hellre kärlek än det skitprat och hat som de högerförvridna kristna pedofilerna sprider. Mer jämlikhet, regnbåge och kärlek i kyrka och samhälle!

      Radera
    2. Anonym 18:20. Vänligen läs din egen kommentar och fundera så på frågan vem som egentligen står för hatet i detta.

      Radera
  17. "Det är viktigt att svenska kyrkan har en tydlig hållning", sade biskop Claes-Bertil Ytterberg i Västerås. Han talade för biskoparna och kyrkostyrelsen. "Det är viktigt att Svenska kyrkan kan vara ekumeniskt viktig genom att ligga ett steg framför och visa vad som är möjliga vägar." Att gå med i könsbuleprideparader, homofilernas strävan efter pederasti, regnbågsankeri o.a. äckligt och onaturligt ??

    Och så tänker jag på allt det ekumeniska arbete som så många olika frikyrkor och samfund bedriver med den lutherska kyrkan. Nu är det nog hög tid att se vart det bär hän! ("Vissi h*vetti ast", som Hietanen uttryckte det i Okänd soldat)
    För vad är det för skillnad på den lutherska kyrkan i Sverige och den lutherska kyrkan i Finland? Samma lärofader, samma bekännelseskrifter, samma tro och lära.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown. "Samma lärofader, samma bekännelseskrifter, samma tro och lära."

      Ja, men notera att avfallet sker TROTS dessa saker. Inte på grund av dem.

      Radera
    2. Om det centrala i "avfallet" nu ska anses vara synen på homosexualitet så menar jag att indignationen är aningen överdriven.

      Människosynen har ändrats genom tiderna. Så också synen på exempelvis sjukdom och hälsa. Inom både islam och judendom förtrycker man allt utom den mest testosteronstinna maskuliniteten, ja, naturligtvis under aktivt förnekande av såväl hormonens i fråga existens och funktion, som ju inte finns beskrivna i några religiösa texter av värde, men dock. Och den som försöker beskriva människans liv utifrån hormoner och annat vetenskapligt går just i den strävan utanför vad som står skrivet och bör därför fördömas, eller hur?

      Det är så enkelt att säga, att "det står skrivet". Ju mer vi lär oss om livet i allmänhet, desto mera komplicerat blir det. Barnets värld är enkel, den vuxnes oerhört komplicerad, inom livets alla dimensioner. Att förenkla är att regrediera, att se det komplexa kan få en att tappa fotfästet ibland.

      Så är det säkert också för kyrkan, som alla sina lärofäder, bekännelseskrifter och läror till trots får finna sig i att inte alltid ha svar på alla livets frågor.

      Arne

      Radera
    3. Arne. Synen på homosexualitet är bara ett symptom. Men just nu är det just det som är mest på tapeten.

      "Det är så enkelt att säga, att "det står skrivet". Ju mer vi lär oss om livet i allmänhet, desto mera komplicerat blir det."

      Speciellt när man låter en människofientlig ideologi styra ens tänkande.

      Radera
    4. Bedömningar av ideologier och huruvida de är människofientliga eller inte baserar sig på just det, ideologier. Det är alltså bara åsikter, ända tills man får objektivt, alltså empiriskt eller annat oemotsägligt stöd för sin ståndpunkt.

      Arne

      Radera
    5. Nyman

      Berätta nu varför de homosexuella är en nagel i ögat på dig.

      Du har ju ditt på det torra och rumlar runt med församlingssekretaren.

      Övriga människor som vill leva annorlunda än vad du gör. Vad skall de åt sin situation. Kanske ringa och fråga Nyman, den allvetande - som vet och tror att han kan allt.

      Varför är det ett bekymmer för dig hur människor lever?

      Svara nu uppriktigt - du håller på och tjatar på din blogg - om en massa oväsentliga saker som inte har ngn. betydelse.

      Radera
    6. Arne. Så sant. Och eftersom sådan empiri finns är det befogat att kalla detta för en människofientlig ideologi.

      Radera
    7. Anonym 18:27. Vänligen lämna min fru utanför detta. Vad gäller hur andra människor lever har jag inget problem med det. Så länge det handlar om två vuxna människor får de, vad mig anbelangar, leva hur de vill. Varifrån har du fått tanken på att jag skulle ha något problem med det? Sedan är det förstås en annan sak att jag anser att lögner bör bemötas med sanning och att sanningen inte får förbjudas i det offentliga samtalet vilket hbt-lobbyn vill göra.

      Radera
    8. Det är förstås enkelt att kräva vad andra ska göra, att de lämnar en helt okänd människa utanför. Men samma sak har man hoppats att du gör mot alla hbtq, varför skulle vi lämna din fru utanför då du inte lämnar alla hbtq utanför? Jag kan väl tänka att hon inte ska behöva blandas in, men med lite tankeförmåga borde du samtidigt Kristian inse, att samma rätt har alla hbtq-de vill inte, lika lite som din fru, bli inblandad i ditt oupphörliga korståg.

      Som vi sett det om och om igen, så har du en helt avvikande syn på termen "sanning", speciellt i Jackson-diskussionen.

      Radera
    9. Lobbyisten. Faktum är nog att det är du och dina gelikar som har en avvikande uppfattning om vad sanning är. Om inte ens könet längre är något absolut utan blir mer eller mindre något vi kan bestämma över har nog sanningens råmärken flyttats väldigt långt.

      Vad sedan gäller vem som blandas in och vem som inte blandas in: När menar du att jag har "blandat in" någon namngiven hbtq-människa som inte själv offentligt har gått ut med en åsikt som behöver vederläggas? Notera mycket noggrant att jag skriver om fenomen, inte om enskilda människor. Men sådana distinktioner kanske inte har någon betydelse för dig?

      Radera
  18. Bibeln, Guds ord, består. Vi är uppmanade att vara trogna Guds ord. Ståndaktiga!
    Men idag tycks det inte mera vara så. De bibliska sanningarna suddas ut och man har gjort egna, nya tolkningar (homo!) som passar denna tidsålders människor. Men det accepterar aldrig Gud. I 2 Kor uppmanar Paulus att skilja oss från de otrogna (LGBTIQ !!) Vi är den levande Gudens tempel där Guds Ande skall ha sin boning Därför: "Gån ut ifrån dem och skiljen eder ifrån dem (sexuella perversioner), säger Herren. Kommen icke vid det som är ORENT (!!). Då skall jag taga emot eder och vara en Fader för er."

    Unknown 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown2. "I 2 Kor uppmanar Paulus att skilja oss från de otrogna (LGBTIQ !!)"

      Som jag skrev i en tidigare kommentar så handlar avfallet om så mycket mer än denna fråga. Den är snarast ett symptom på avfallet. Att begränsa "de otrogna" till "LGBTIQ" är knappast fruktbart, menar jag.

      Radera
    2. Det enda avfall som finns här är Kristians skitprat.

      Radera
    3. Kristendomen och judendomen är väl såtillvida lika
      att man har samma gud. Däremot är ju synen på Jesus helt olika.

      Ur vetenskaplig synvinkel är det väldigt jobbigt att acceptera fundamental kristendom eftersom ideerna strider mot vetenskap och förnuft: ideerna om Jesu gudom
      och uppståndelse. På den tiden var det lättare att tro
      på dylika föreställningar än idag.

      Samtidiht finns där en komplexitet: vad kan vi med säkerhet veta? Den vetenskapliga metoden utgår från
      den observerbara verkligheten. Den borde egentligen
      ej bortse från att det kan finnas en hinsides verklighet tillsvidae onåbar med dagens metoder.

      Kristendomen är ju egentligen ett slags avfall från judendomen enär man väl ej kan acceptera vissa lagar i Toran? Samtidigt är väl judendomen ett slags avfall
      från kristendomen enär Jesus som Gud ej accepteras.

      Så vi har väl att närma oss dessa frågor med en ödmjukhet.

      Anonym1

      Radera
    4. Anonym1. Det centrala i kristen tro är väl Kristi uppståndelse från de döda och det därmed sammanhängande hoppet även för den som tror.

      Evangeliernas vittnesbörd om uppståndelsen är onåbar med vetenskapliga metoder och kristen tro är i egentlig mening omöjlig för den som har en materialistisk livssyn.

      Ändå finns det ateister för vilka det omöjliga blivit möjligt, så som t.ex. C.S. Lewis beskriver i sin bok "Av glädje överfallen".

      Det finns även andra sätt att närma sig det oförklarliga, typ den österbottniska läkaren Peter Strang https://arenan.yle.fi/audio/1-61821141

      Här är det av allt att döma inte fråga om fromma föreställningar utan skarpa iakttagelser av någonting som förblir bortom vetenskaplig prövning.

      Ändå talas i det i Bibeln i termer av demoniskt inflytande när vi med dagens kunskap skulle tala om sjukdomsförlopp för vilket det finns medicinering. Bara för att ta ett exempel.

      Att beskriva människans innersta väsen utifrån Bibeln, såsom kvinnans underlägsenhet under mannen som samhällelig norm eller människans innersta längtan efter jämbördig kärlek som en entydigt viljebaserad etisk fråga som vilken oinitierad person som helst har rätt att döma över, det är att inbilla sig att man själv och omvärlden likaså skulle förpassas till mörkaste medeltid eller till antiken.

      Allting var inte bättre förr. Allting är inte bra nu heller, men nu har vi ändå både större kunskap och förståelse som borde kunna bidra till lite mera nyanserade åsikter om det man faktiskt kan ha en viss kunskap om.

      Arne

      Radera
    5. Arne. "Evangeliernas vittnesbörd om uppståndelsen är onåbar med vetenskapliga metoder"

      Det här stämmer inte alls. Historievetenskapen har att ta ställning till även uppståndelsen med samma metoder som den tar ställning till t.ex. de källor som talar om hur Caesar mördades.

      "Att beskriva människans innersta väsen utifrån Bibeln, såsom kvinnans underlägsenhet under mannen som samhällelig norm eller människans innersta längtan efter jämbördig kärlek som en entydigt viljebaserad etisk fråga som vilken oinitierad person som helst har rätt att döma över, det är att inbilla sig att man själv och omvärlden likaså skulle förpassas till mörkaste medeltid eller till antiken."

      Ursäkta, men vad i hela friden dillar du om här? Kvinnans underlägsenhet? Varifrån får du det?

      Radera
    6. Det att X påstås ha inträffat betyder inte att X faktiskt har inträffat.

      i vissa varianter av kristen tro finns en mycket patriarkal syn på församlingen och i förlängningen samhället i allmänhet och familjen i all synnerhet. Men det här är en sidofråga som beskriver huvudfrågan, så det är ingen idé att älta den igen.

      Arne

      Radera
    7. Arne. En patriarkal syn på familjen betyder inte automatiskt att kvinnan är "underlägsen".

      "Det att X påstås ha inträffat betyder inte att X faktiskt har inträffat."

      Sant. Men om vi menar oss kunna veta något överhuvudtaget om vad som har hänt i historien behöver vi lita på den historiska metoden och på de som av denna metod klassas vara tillförlitliga källor.

      Radera
    8. Kristian. Antingen använder du inte hela din tankekapacitet eller så förskönar du verkligheten. Begreppet patriarkal står uttryckligen för manlig överordning och kvinnlig subordination.

      Arne

      Radera
    9. Arne. "Begreppet patriarkal står uttryckligen för manlig överordning och kvinnlig subordination."

      Jag utgick från hur ordet används idag. Men ok, låt oss enas om en sådan definition. Men i så fall används ordet idag på många ställen där det inte borde användas. Men det är ju å andra sidan helt i linje med hur t.ex. Räsänens utsagor behandlas och förstås idag: Kristendomskritikerna väljer att smäda och svartmåla sådant som är gott och nyttigt.

      Radera
    10. Kristian. Orden förlorar sin innebörd när kulturen faller sönder och vill det sig illa är det snart lättare att tala förbi varandra än med varandra. Men jag vet inte om någon annan innebörd för patriarkat än fädernesvälde, eller karlavälde. Men du har säkert rätt i din iakttagelse.

      Med begrepp som "gott" och "nyttigt" förhåller det sig likadant. På den här bloggen ser man det med all önskvärd tydlighet. Vi har alla olika åsikter om vad som är rätt, gott och nyttigt och vad som inte är det, och somliga älskar att högljutt tillrättavisa andra. Och det ser man också: som man ropar i skogen får man svar.

      Arne

      Radera
    11. Arne. Att "orden förlorar sin innebörd" har vi redan sett ganska tydligt. Det finns idag många ord som används fel i debatten. "Homofobi" är ett av de vanligaste. "Patriarkalism" är ett annat. Och ja, när så sker är risken absolut stor att man talar förbi varandra.

      Radera
    12. Ja, peka finger åt andra, du. Men förklara du för ros skull hur du själv uppfattar innebörden i ordet patriarkalism!

      Arne

      Radera
    13. Arne. Som jag sade så används ordet på många ställen där det inte borde användas idag. Ordet är djupt pejorativt, och därför är det tacksamt att använda för sådana som vill svartmåla t.ex. den kristna synen på manligt och kvinnligt och familjen.

      Radera
    14. Nu gällde ju inte mitt inlägg hur ordet används, utan vad det betyder i din föreställningsvärld.

      Arne

      Radera
    15. Arne. Så talar vi alltså om varandra här.

      Radera
    16. Inget svar, med andra ord?

      Radera
  19. Det var någon kommentatör här som undrade var i Bibeln Jesus fördömer homosexualitet.
    'Hen' (får jag skriva detta ord här?) ansåg att Jesus inte kom för att döma utan från att frälsa oss från det som är synd.

    Men i Matt 19:4- står det:"Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna?" Och: "Därför skall en man lämna sin far och mor för att leva med sin hustru (INTE man!!), och de tu skola bliva ett. De är inte längre två utan ett. Vad Gud har fogat samman får människan alltså inte skilja åt."

    Unknown2

    SvaraRadera
  20. "The show must go on" (som rockgruppen Queen sjöng i tiderna).

    Den stora frågan är alltså, vem gäller äktenskapet? Då lyfter de fram det dubbla kärleksbudet "Älska Herren din Gud...och din nästa som dig själv".. - men en konsekvens av att älska Herren din Gud måste också bli att man älskar Hans ord.
    Vem är ordet utifrån Skriften? Jo, Jesus är ordet som blev kött och bodde mitt ibland oss!

    unknown2

    SvaraRadera
  21. Guds ord är kraftigt, det tränger igenom ,tills det åtskiljer skäl och ande, märg och ben. Det rannsakar våra hjärtan.. avslöjar oss,inget undgår Guds ord som är ett tveeggat svärd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket trams...

      Radera
    2. Verkligheten motsäger nog den där uppfattningen.

      Radera
    3. anonym 12.4 16.33
      "Guds ord är kraftigt det tränger igenom tills det åtskiljer skäl och ande"

      Inget undgår Guds ord som är ett tveeggat svärd så skriver du - vilket trams - märks att du var elev i söndagsskolan och fick lära dig att Gud ser allt - hotelser åt barn?
      Skicka inga barn till söndagsskolan!

      Skäl och ande - vad menar du?

      Radera
    4. Usch! Sådana högervridna religiösa borde inte få ha barn. Det är farligt att tvinga barn tro på sådana sjuka sagor.

      Radera
    5. Anonym 16:33. Så är det. Kommentarerna under din kommentar är väldigt avslöjande. Hatet mot Guds ord frodas idag. Det är beklämmande.

      Radera
    6. Kristian, du ser hatet överallt... Så blir det när man lever med en osund religion och fyller sig själv med mörker och hat. Till slut börjar man se faror och hat överallt.

      Från min sida finns bara kärlek och omtanke. Inget hat alls!

      Det finns psykologisk hjälp att få om ni högervridna kristna känner att er osunda religion är en börda.

      Radera
    7. Nyman

      Det är väl inget hat mot Guds ord, utan det är att vara realistisk. Jag känner inte en enda person som skulle uppge att de hatar Gud. Däremot de troende/religiösa har problem med att godkännna att äktenskapslagen har ändrat för 5 år sedan - du tycker att det är Ok att tala om lögnen. Vilken lögn avser du?

      Radera
    8. Anonym 14:15. Du lyfter fram ett bra exempel på lögnen, alltså det att två män eller två kvinnor kan gifta sig. Det är en lögn. Äktenskapet är för en man och en kvinna. Att samhället sedan upphöjt lögnen till lag ändrar givetvis inte på detta.

      Radera
    9. Instämmer med anonym, och själv har jag väldigt många troende som är verkligt goda människor, men det är bara ett litet fåtal som skiljer sig ur mängden, som citerar och tolkar bibeln enligt den egna agendan.

      Kristian försvarar sig med att det är av "omtanke" som han ständigt agerar domare och bödel, men samma sak gör ju Putin också: han är i Ukraina av "omtanke" för de ryssar som ska räddas för nazisterna där. Det är inte omtanke att ständigt påminna en annan om att "du är kort", "du är tjock", "du är mörkhyad", "du är bög". Det är bara enfald, elakhet och envishet i samma paket.

      Radera
    10. Lobbyisten. När har jag agerat "domare och bödel"? Dina lögner håller på att bli nästan väl absurda.

      Radera
    11. Texten är ur Hebreerbrevet kap4 vers 12

      Radera
  22. Queen-sångaren Freddie Mercury var homosexuell, drabbades av hiv vilket ledde till hans död i AIDS (kallad "gaypesten").

    Nu är det verkligen en sista luttringstid. "Ur elden kommer allenast bly fram; allt luttrande är förgäves, slagget bliver ändå icke frånskilt." Jer.6

    Må vi verkligen vakna och lägga oss på Guds altare för att Han må få luttra oss så att allt slagg försvinner och bara det äkta blir bestående. Detta gayrörelsen till varnagel!

    Pris ske Gud

    Unknown 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown.

      Vad säger bibeln om alkoholmissbruk?

      Radera
    2. Freddie dog den 24 november 1991, över 30 år sen. Lite fel att tala om "nu" i den bemärkelsen. :-)

      Anonym, din kropp är en altare, du ska ta god vara på den. Du får ju tolka precis hur vitt och brett du vill. Samma gäller ju hbtq-tolkningen, den är mycket vag, och hade också korresponderat om varför den tyska och italienska tolkningen är annorlunda, där skriver man inte om man som ligger med man. Men då tolkningen är vag, då får vem som helst hitta på egna lösningar för att hålla sin egen skock samlad. Homofobin är limmet för Kristians hjord.

      Radera
  23. Vad vi alla -statskyrka, väckelserörelser och enskilda- behöver idag, är en Ordets och Andens väckelse (mtp. på t.ex. LGBTIQ-agendans och PRIDEparadernas framfart !!) Ett varnings-, förmanings- och väckelserop. Tillbaka till Guds oförfalskade Ord! Bort med alla "välmenande mänskomeningars ord".

    Vi lever nu i en tid som direkt för tankarna till Judafolkens landsförvisningstid. Orsaken då, som alltid, var OHÖRSAMHET: -Bibelotro!

    Finlands folk kan leva tryggt och hissa sin korsmärkta fana, endast om Guds Ord (INTE Nato!) får vara norm och rättesnöre. Varom inte, seglar vi under "falsk flagg"! Vår destination är då - undergång!

    "Utrannsaka mig Gud...se till om jag är stadd på en olycksväg (homosexualiteten, Pridetågen, Nato, spritbruket etc. etc.), och led mig på den Eviga Vägen."

    Unknown2

    SvaraRadera
  24. Unknown2. Du rör ihop de andliga och världsliga regementena som en värsta svärmeande, men är kanske ingen lutheran...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:49. Det är lätt hänt att röra ihop de olika regementena. Men om man skulle uttrycka sig så att vi som land och folk har all orsak att omvända oss och be om Guds beskydd i denna situation - det är ett bättre skydd än NATO någonsin kan ge oss. Sedan kan man kritisera ett eventuellt NATO-medlemskap på andra grunder.

      Radera
    2. Vad har Sverige för skydd egentligen från Nato när
      landet i själva verket sedan länge varit i krig med Gud, frågar sig Världen i dag (31.3.).

      Så kan man ju se det ur en kristet-religiös synvinkel.
      Samma gäller väl Finland.

      Om dagens rätt galna samhälle ytterst emanerar från folks flykt från en nödvändig högre makt (enda garanten för en högre etik?) är ju detta synnerligen alarmerande.

      Och vilket slags samhälle ska då Nato försvara?

      Anonym1

      Radera
    3. Anonym1. "Och vilket slags samhälle ska då Nato försvara?"

      Mycket bra fråga, och en jag själv har ställt mig många, många gånger. 1939 var det självklart att försvara landet mot det kommunistiskt-ateistiska Sovjetunionens olagliga aggression. Då försvarade våra soldater ett fritt land mot en stat som ville bannlysa denna frihet. Landets ledning visste dessutom var vi skulle söka vårt yttersta försvar. Idag har vi en genomkorrumperad (om än inte ateistikt-kommunistisk) stat på andra sidan gränsen som även denna vill ta ifrån människorna deras frihet. (Läs gärna Sanna Ukkolas nya kolumn i Iltalehti!) (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/82c82640-69ba-487a-a59d-74960af74990) Problemet är bara det att vårt land idag inte längre är ens en skugga av vad det var för 75 år sedan. Våra friheter naggas också här i kanten och samhällets lagstiftning börjar till vissa delar vara direkt antikristlig och människofientlig. Så ja, vilket slags samhälle ska vi/NATO försvara?

      Radera
    4. Kristian, du skriver: "be om Guds beskydd i denna situation - det är ett bättre skydd än NATO någonsin kan ge oss."

      Här rör du nog ihop regementena en gång till. Det går inte att med bibehållen intellektuell integritet sätta Gud och NATO i en och samma sats.

      Gud skyddar inte mot fysisk ondska. Om han gjorde det skulle din sats vara berättigad. Men i Ukraina tror man på Gud mer än hos oss, och där dör folk som flugor i ryssarnas angrepp. I Moskva tror folk på Gud, men där uppmanar den religiösa ledningen folket att följa P ut i kriget mot de otrogna ukrainarna...

      Arne

      Radera
    5. Arne. Rör jag ihop regementena? Ingalunda! Det att be om Guds beskydd och att inrätta samhället så att Gud kan välsigna det man håller på med är en självklarhet för den kristne. Och att ifrågasätta en mänsklig institutions förmåga är inte heller det okristligt på något sätt. Och givetvis då inte heller att ställa dessa två former av beskydd bredvid varandra.

      Men det du gör när du skriver att "Gud beskyddar inte från fysisk ondska" är att förminska Gud. Det är sant att han inte alltid gör det, men det betyder förstås inte att han aldrig gör det. Fråga vilken kristen som helst som levt en längre tid med Herren och de kan nog berätta för dig om Guds beskydd från också fysisk ondska.

      Radera
    6. Kristian. Det har skrivits mycket goja i profetiska ordalag i uleåborgsprofetissans stil om vikten av att Finlands folk omvänder sig, med hot om att landet eller världen i övrigt i annat fall i en snar framtid kommer att gå under. Det är ett cyniskt, känslokallt och brutalt sätt att tvinga på människor ett ansvar som de inte har för en utveckling de inte kan kontrollera.

      Beträffande den fysiska ondskan menar jag att den hör den förgängliga världen till. Döden kommer till slut till alla på ett eller annat sätt, via sjukdom, olycka eller fysisk ondska. Det finns berättelser om skydd, helt visst. Men berättelserna om frånvaron av skydd är rätt många, de också, för att uttrycka det försiktigt. Där finns trösten möjligen med i tanken på att det kanske finns en god hand och mening bortom det oförklarliga.

      Arne

      Radera
    7. Arne. Uppmaningar till omvändelse är aldrig "goja".

      Radera
    8. Nej, men det jag skrev om kan karaktäriseras som mental misshandel. Det är alltså ok i Guds namn?

      Nå, jag ser att du inte vill diskutera, så vi kan nog lämna det här ärendet också.

      Arne

      Radera
    9. Arne. Visst kan man, om man vill, klassificera uppmaning till omvändelse som "mental misshandel". En omvändelse är alltid en omskakande sak eftersom man får insikt i hur oerhört hemsk synden är. Men vi behöver komma ihåg att alternativet (att inte omvända sig) är så mycket sämre.

      Radera
    10. Kristian. Antingen kan du inte, eller också vill du inte, läsa och förstå de inlägg du reagerar på. Det var hotet om konsekvenser som var det centrala i mitt inlägg - men det förbigår du med tystnad, beskrivande nog.

      Arne

      Radera
    11. Arne. Ok. Jag tänkte att du avsåg hela processen. Men följderna av en icke-omvändelse är nog sådana att de tål att varnas för, så i princip gäller samma sak också där.

      Radera
    12. Så den sortens mental misshandel jag avsåg är alltså på sin plats? Sadism är bra, bara nån omvänder sig? Tanken hisnar, för att inte tala om förlängningen!

      Arne

      Radera
    13. Arne. Nu beror det förstås på vad du menar med "sadism". Den som inte vänder om från sin egen väg kommer att sluta i helvetet, och det är nog värre än allt vi kan tänka oss. Så att "hota" med det är inte alls fel. Eller hur?

      Radera
    14. Formulerade jag mig oklart?! Innehållet i inlägget om uleåborgsprofetissan kräver ingen doktorsexamen av läsaren...

      Det är sadism, medveten eller omedveten, mentalt våld, att kräva omvändelse av ett folk för att avvärja politisk katastrof eller något annat inomvärldsligt hot. Omvändelse är en privat angelägenhet som visserligen får följder för de personliga relationerna, men därigenom avvärjer man inte förespeglat våld av andra dimensioner.

      Och det är grymt och intellektuellt ohederligt att jämställa ett förespeglat potentiellt helvete med inomvärldsliga politiska skräckscenarier.

      Sånt förekommer bara bland den obildade allmogen där högfärden står i omvänd proportion till insikt och medvetenhet. Jag trodde vi redan kommit ifrån det stadiet på våra breddgrader...

      Arne

      Radera
    15. Nyman

      Essebo som du är kanske du känner till Uleåborgsprofetissan - som lurade till sig egendom av människor bl.a. i pedersörenejden med hotelser och fick människor att sälja allt de hade för att följa Uleåborgsprofetissan.

      Ett annat exempel var Maria Åkerblom - en galen kvinna som lurade till sig egendom i Karlebynejden.

      Så är det med omvändelse - men du var kanske inte född när detta hände. Religionen, fördömande, hotelser - allt i din värld.

      Radera
    16. Anonym 19:38. Nej, jag var inte född då. Men jag är kyrkohistoriker med stort intresse för avvikande religiösa rörelser i våra nejder, så jag är nog väl insatt i dessa rörelser. Men nej, det de höll på med är inte representativt för omvändelseförkunnelse. En sådan är både sund och biblisk. Men dessa två exempel visar ju hur fel det kan bli om man missbrukar religionen.

      Radera
    17. Arne. "Omvändelse är en privat angelägenhet som visserligen får följder för de personliga relationerna, men därigenom avvärjer man inte förespeglat våld av andra dimensioner."

      Intressant påstående! Hur vet du att det är så?

      "Och det är grymt och intellektuellt ohederligt att jämställa ett förespeglat potentiellt helvete med inomvärldsliga politiska skräckscenarier."

      Här förstår jag inte riktigt vad du menar. Var anser du att jag jämställt dessa två storheter?

      Radera
    18. Kristian. Den dag du omvänder dig, och omvändelsen är äkta, får den följder för dina människorelationer. Men din omvändelse stoppar inte andra människor från att begå våldsbrott av olika svårighetsgrad, annat än möjligen - och då uttryckligen möjligen - mot dig, eftersom din attityd blivit försonligare. Men din omvändelse påverkar inte mellanstatliga relationer, i strid mot vad fortfarande aktuell argumentation typ uleåborgsprofetissan gör gällande. Den som hävdar motsatsen här framstår som en förhärdad narcissist.

      Det var det här jag avsåg med min formulering. Sätt in omvändelse och NATO alternativt vilket politiskt skräckscenario som helst i en sats där dessa företeelser korrelerar sinsemellan så åberopar du ett orsakssammanhang som du helt enkelt saknar täckning för. I den politiskt-religiösa föreställningsvärlden är det bara politisk islamism som ägnar sig åt den sortens retorik.

      För övrigt finner jag det ur alla synvinklar sett betänkligt att argumentera för omvändelse med en helvetesföreställning som motivator. En omvändelse som bygger på helvetesskräck skapar en i grunden skräckslagen tro. Frammanad rädsla är en utmärkt metod att manipulera människor och folk, vilket vi då verkligen ser i våra dagar på det politiska planet. Ska rädsla vara drivkraften även för en människas grundläggande livshållning? Jag anmäler min skepsis.

      Arne

      Radera
    19. Arne. "Ska rädsla vara drivkraften även för en människas grundläggande livshållning?"

      Sund rädsla är alltid bra. Jag menar, vi ser oss om både en och två gånger när vi går över en väg. Orsak: Rädsla för att bli överkörda. Det att vi har en rädsla som drivkraft i ett sådant fall ser knappast någon som något fel. Så varför det samma inte skulle gälla också för en betydligt större fara har jag svårt att förstå. Men du har förstås rätt i det att rädsla som grund för en relation (också med Herren) inte fungerar. Men om man sitter fast i det har man nog inte riktigt förstått innebörden varken i människans fallna tillstånd eller i evangeliet.

      "Men din omvändelse påverkar inte mellanstatliga relationer, i strid mot vad fortfarande aktuell argumentation typ uleåborgsprofetissan gör gällande."

      En människas omvändelse. Nej. Men rent mänskligt sett så kan det att, låt oss säga, 100 000 människor omvänder sig få betydelse. Men nu talar vi förstås inte om något som bara har en mänsklig dimension. Med det sagt behöver vi konstatera att vi här rör oss på den fördolde Gudens område, varför vi förstås inte kan säga något säkert. I förlängningen: Hade Heinonen rätt i sin första profetia? Det kan ingen ge ett definitivt svar på. Annat förstås än att satsen "Finland, din räddning är i min sons (Jesu) blod" är sann. Men resten av profetian kommer vi knappast att kunna säga något definitivt om.

      Radera
    20. Sund rädsla är försiktighet, en nödvändighet i ett liv som också inbegriper faror. Till och med i sund, motiverad trygghet, livstrygghet, finns det plats för försiktighet.

      Om det centrala motivet för tron handlar om döds- eller helvetesskräck blir just skräcken det bärande elementet i tron, och för en i grunden skräckslagen människa blir tryggheten bara något skenbart, en tillfällig, otillförlitlig tillflykt. Den som tar till den typens retorik har inte fattat vad kristen tro handlar om.

      Man kan säkert hänvisa till föreställningen om helvetet som biblisk, på samma sätt som tanken på omvändelse. Omvändelsemotivet som fenomen förutsätter att målgruppen för retoriken är införstådd med kulturen som sådan och fattar vad det handlar om, vilket i praktiken kräver en enhetskultur. För den som inte förstår begreppet synd blir talet om omvändelse obegripligt, meningslöst. I en multikulturell miljö är det nödvändigt med ett annat sätt att närma sig de här frågorna.

      Jag opponerar mig inte bara mot Heinonens läror. I mitt första inlägg kring det temat utgjorde hon bara en referens. Det krävs saklighet, nykterhet och omdöme även vid bedömning av profetior, annars förbyts den sunda försiktigheten i en gränslös manipulerbar panik, som skapar sanslös livshållning, oavsett hänvisningar till "den fördolde Guden". Vi förstår inte allt, men vårt omdöme är vårt enda sätt att på ett vuxet sätt axla livets ansvar. En korsning av politik och kristendom (fattad som en bestämd politisk riktning) är precis lika verklighetsfrämmande som politisk islam.

      Arne

      Radera
    21. Arne. "Omvändelsemotivet som fenomen förutsätter att målgruppen för retoriken är införstådd med kulturen som sådan och fattar vad det handlar om, vilket i praktiken kräver en enhetskultur."

      Nu kan jag inte alls hålla med. Du förväxlar begrepp med företeelse. Alla som kör bil, eller cykel eller varför inte promenerar, är införstådda med företeelsen vända om om man är på fel väg och kan säkerligen förstå detta utan att för den skulle behöva förstå eller vara införstådda med teologin bakom det kristna omvändelsebegreppet.

      "För den som inte förstår begreppet synd"

      Igen vill jag hävda att man inte behöver vara införstådd med begreppet för att kunna förstå saken. Alla som har ett samvete förstår vad det är att göra fel.

      " I en multikulturell miljö är det nödvändigt med ett annat sätt att närma sig de här frågorna."

      Och således kan jag inte hålla med dig här heller. Man behöver ha klart för sig att alla inte är införstådda med begreppen vi använder, ja, men sakerna i sig är nog inte främmande för någon.

      "En korsning av politik och kristendom (fattad som en bestämd politisk riktning) är precis lika verklighetsfrämmande som politisk islam."

      Men ser man på, här är vi av samma åsikt! Men med den brasklappen att politiker kan vara kristna och drivas av kristna värderingar utan att detta för den skulle innebär att man blandar ihop regementena.

      Radera
    22. Du skojar.

      Omvändelse hör ihop med individens rättskänsla, men den senare är knuten till inlärda värderingar, det vi i vanliga fall avser med begreppet samvete (=sam-vetande). Riktar du dig med ett omvändelseupprop till folk som inte förstår eller erkänner din värdegrund alternativt rättskänsla, på mer eller mindre goda grunder, blir talet om omvändelse i bästa fall förvirrande.

      Och så är du gåtfull. Vad menar du med din brasklapp, egentligen? Det verkar som om du å ena sidan vill skilja mellan regementena men å andra sidan blanda ihop dem, med tro, etik och politik i en salig röra.

      Arne

      Radera
    23. Arne. "Omvändelse hör ihop med individens rättskänsla"

      Nej, nej. Omvändelse handlar om ett byte på tronen i det egna livet när kung JAG abdikerar till förmån för kung Jesus - om vi använder ord från den sfären.

      "Det verkar som om du å ena sidan vill skilja mellan regementena men å andra sidan blanda ihop dem, med tro, etik och politik i en salig röra."

      Nej igen. Politik handlar alltid om värderingar. Att en kristen människa som engagerar sig i politiken drivs av kristna värderingar är inte att blanda ihop regementena. Om målet skulle vara en teokrati, så då, ja, men inte annars.

      Radera
    24. Nå men visst!

      Omvändelsen som fenomen är inte en uteslutande religiös företeelse. Omvändelsen gäller alltid värderingar, politiska, ekonomiska, sociala, miljöorienterade, njutningar - vad som helst. För det mesta föregås omvändelsen av en kris och praktiskt taget alltid finns det en signifikant människa som påverkar personen i fråga med sina idéer och värderingar. Allt som behövs är förtroende. En religiös omvändelse kräver också i regel en signifikant människa som övertygar och inspirerar.

      Menar du att det finns en kristen syn på Finlands samhällsskick, rättsväsende, sjukvård, skolsystem försvar och, för att ta till ett aktuellt ämne, NATO? Om svaret är jakande, menar du då att KD har den enda kristna synen på dessa? I så fall rör du ihop regementena, vilket har betydelse endast mot bakgrund av den värdegrund du uppger dig företräda.

      Arne

      Radera
    25. Arne. "Menar du att det finns en kristen syn på Finlands samhällsskick, rättsväsende, sjukvård, skolsystem försvar och, för att ta till ett aktuellt ämne, NATO?"

      Nej, det menar jag inte och det har jag inte heller påstått. Det jag sade var att politik alltid handlar om värderingar. En kristen människa har med sig kristna värderingar i politiken vilka sedan påverkar hur hon förhåller sig till olika frågor. I många frågor, t.ex. när det gäller Nato, kan kristna vara av olika uppfattning.

      Radera
  25. Har kyrkan nu plötsligt kommit på att man missat något (jfr. HBT-agendan)? Det gamla är förgånget, något nytt (Pride?) har kommit.
    Kyrkpressen skriver positivt om denna sexuellt avvikande företeelse. Jag har fått det intrycket att många blaskor (Vbl/ÖT, Sydin, Hbl, HS ...) hejar på i samma stil och inte så gärna kritiserar och i många fall inte ger spaltutrymme för kristnas kritik av samhället (lika effektivt som den kung Herodes utövade för att tysta Johannes Döparens samhällskritik).

    Glad Påsk!

    Unknown 2:an

    SvaraRadera
  26. En 'loppukaneetti":

    Vi vet alla att kyrkobesökarna minskat och att församlingarna gör nästan vad som helst för att snygga upp besöks- och kollektstatistiken. Då blir det lättsmälta konserter, klatschiga predikanter, Ecce Homo-utställningar och Prideparadsdeltagande för kyrkan (jfr. t.ex. biskop Irja Askolas regnbågsflaggviftande i ett tåg i H:fors).
    Dessa ledare har glömt att deras viktigaste uppgift inte är att ha kyrkans bänkrader fyllda av åskådare utan av sådana som söker eller redan funnit vägen till frälsning (t.ex homosexuella, pedofiler o.a. med dragning till dylika perversioner).

    Kyrkans män och kvinnor är nog i grunden motståndare till hbt-fascismen som någon uttryckte det ( var det någon av anonymerna, Ulrik Fagerholm eller Huhtamäki??) Men varför denna tystnad? Det kan göra en besviken, mycket besviken. Det är en fråga om livet självt. Den frågan borde beröra oss alla.

    Vad skulle Jesus ha sagt om han vandrat "på denna bullrande jord" (citat: Nils Ferlin)? Vad skulle han ha svarat kyrkans män och kvinnor -och oss alla- om vi frågat honom: Mästare, vad skall vi ha för åsikt om homosexualiteten, eutanasin, aborterna, Nato?
    Så här skulle han svara:"Varför frågar ni mig? Min Fader har givit er förstånd, känslor, sinnen för att ni ska förstå livets hemligheter, vad som är NORMALT. Så fråga er själva. Inuti er har ni svaret".

    Glad Påsk!
    Fridshälsningar

    U2

    SvaraRadera
  27. Slutkommentar inför påsken:

    Det är väl inget fel på kyrkan och dess lära per se - det är fel på folket. Det är bara så att vi vill gå den lättaste vägen, bli roade hela tiden, livet skall bli en dans på rosor från vaggan till graven. Allt blir då så enkelt, vi behöver inte vara rädd för att dö, vi kan få dödshjälp (eutanasi!) på slutet, vi bare passerar genom en tunnel mot ett ljussken om vi så är ateist, kristen, buddist eller baptist, den onde och hans heta hemvist har prästerna snart avskrivit så dem behöver man inte rädas och omvi har tur kommer vi i retur i ny skepnad och med större insikt (vem har i predikan på sistone hört talas om synd och helvete? Knappast någon, dessa begrepp har avskaffats liksom frälsningen).

    Många säger att kyrkan skall ut i samhället, men det är ju samhället som vill in i kyrkan. Många säger att den sekulariserade världen förstör vår kyrka. Jag tror inte det om kyrkan är stark - men det är den inte. Saken är den att kyrkan förstörs INIFRÅN! Kyrkans ansvariga lockas av det halvätna äpplet från Edens dagar.

    Unknown2

    SvaraRadera
  28. Många hävdar att kyrkan kommer att förlora anhängare pga. Päivi. Och ja, det kan stämma.
    Men kyrkan förlorar folk hursomhelst. Det finns i regel två typer av kristna: de troende och de kulturkristna. De verkligt troende är dessa som anammat den kristna läran medan de kulturkristna är där bara utav tradition. (En annan sak är sedan till vilken kategori t.ex. smyghomofilen och fd. pingstpastorn Tiainen hör/hörde!!)
    Vem vill kyrkan hellre tillfredsställa?
    Medgörlighet eller tystnad stoppar inte de krafter, som vill trycka ner kristenheten. Mobbare blir knappast mera medgörliga av att de kristna ger efter.
    Viljan att trycka ner troende kristna: Är det pga. tjusningen i att få skapa distraktion, och glömma sina egna sår för ett ögonblick? Att få göra uppror mot den kristendom gentemot man kanske bär på besvikelser och/eller en hemlig hatkärlek? Och i sista hand: att bli sedd/hörd bara för en stund?

    Unknown 2

    SvaraRadera
  29. President Putin må nu ha vilken syn som helst, men Kirill vill i alla fall motarbeta västvärldens andliga och moraliska förfall i form av bl.a. homonas Prideparader, den allmänt utbredda sekulariseringen, globaliseringen, multikulturalismen, Oscar- och Grammyprisutdelningarna, Eurovisionen ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. 13.16

      Här ett inlägg av en som är bakom flötet.

      President Putin .... men Kirill vill motarbeta....

      Den som idag sympatiserar med Putin och Kirill, är nog inte riktigt påläst.

      Kanske personen ifråga inte har följt med världsläget då hen skriver på detta sätt.

      Hjälp nu befolkningen i Ukraina istället för att haka upp dig på ngt. Pride evenemang. Du behöver inte delta eller bry dig om det. Sälj din Tv om du nu störs av de program som sänds.

      Du är inte ensam i världen - det finns andra som har annan åsikt. Dina åsikter är rena rama smörjan - har du tagit reda på om Kirill har en plats åt dig?

      Radera
    2. Unknown. Ska du komma med till homobar imorgon? Jag kan hämt dig.

      Radera
    3. Oj, jag glömd... Kristian får nog komma med också!

      Radera
    4. anonym 15.07

      Boka en buss. så ryms flera med Unknovn, Nightstakern, Ola, Kristian mfl.

      Bussen blir full av R/R sympatisörer. Låt dessa åka via R:s hem och vidare till Kirills residens.

      R/R= Räsänen/Ryssland.

      Radera
    5. unknown 13.16

      President Putin må nu ha vilken syn som helst.

      Hur vet du vad Putin har för syn? Är du optiker? Hur vet du vad han ser?

      Putin är inget annat än ett monster - som attackerar ett grannland utan orsak. KGB-man med svart bälte. Hur kan någon sympatisera med honom?

      Hålls du skribent långt från civilisationen - stäng din radio och tv.

      Radera
    6. Cynisk fatalist.

      "Stilla dig häftiga själ!"

      Radera
    7. läs på, så kanske du har annan åsikt.

      Radera
  30. Kirill är en hedersknyffel.
    Han föraktar och hatar västländernas förfall med homoparaderna och LGBITQ-propagandan samt abortindustrin och aktiv eutanasi = en "dödens kultur", vilket ju är sant.
    En del radikalare biskopar i Sovjet/Ryssland anser Ukraina, EU, USA
    och Nato vara = Antikrist !!

    Z -> Zelenskij + Zapad

    Med respekt, U2

    SvaraRadera
    Svar
    1. 19.46

      Vet du ens vad ZAPAD betyder?

      Ta reda på det - kanske du hinner innan du skall till bönehuset och få syndernas förlåtelse - så är allt glömt. Skärp dig>!

      Radera
  31. U2
    Kirill är en hedersknyffel.

    Jamen visst är han det - då han försvarar kriget i Ukraina.

    Är du läskunnig? Har du ngn, tidning.

    Knappast - men dumma åsikter har du.

    SvaraRadera
  32. Kirill är en homofil-, Pride-, regnbågsfascism- och "hen"-hatande hedersman. Han torde ej önska dessa sjuka och perversa företeelser till Ukraina. Vladimir Vladimirovitj må ha andra bevekelsegrunder.

    Vi måste tyvärr inse att de s.k. västländernas liv och moral gått sönder. Dessa är fulla av misstag som sexuella övergrepp, prostitution, homofili, våld i hem, krig, ja allt från smågnabb till satanism.

    Gud tar det onda och svåra i sin hand och svänger det slutligen till något gott. Vi kan därför trotsigt mot allt det onda säga: Det kan bli en mening i det som sker.

    Z som i Zelenski!

    U 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. 20.12

      Kirill har en bakgrund som KGB man, därav det goda förhållandet till Putin.

      F.ö. Läs dagens HBL.

      Radera
  33. u2 20.12

    Så du menar att i Ryssland är det fint. Där finns ingen prostitution, inga sexuella övergrepp, våld i hem, inga homosexuella personer, ingen satanism etc.

    Där är häärligt att leva.

    Men hur förhåller du dig till missbruket som verkligen är utbrett?
    Livslängden för en ryss ligger 10 år under en från väst. Alla dessa småbrottslingar under broarna t.ex. i St. Petersburg. Glinen som exporterats till Finland - med allehanda åkommor.

    Kirill är god som sympatiserar med kriget i Ukraina. Ryssland har inga problem - den som tror det må flytta dit.

    SvaraRadera
  34. Unknown 20.12

    Z som i Zelenski


    Ukrainas president är Zelenskij.

    ZAPAD är en rysk militärövning. Vad har det att göra med Ukrainas president? Svar så får vi veta hur påläst du är.

    SvaraRadera
  35. Unknown.

    Visst ska det bli roligt när du får komma på homobar imorgon? Ska ja hämta dig kl 20? Ta med dina regnbågskalsingar och gott humör! ;)

    SvaraRadera
  36. 23.01
    Fin kommentar av en intellektuell person.

    Mina kallingar är gröna - jag gillar energifrågor - sol och vind.

    Dina är väl randiga? Du har din homobar i bönehuset? Så predikanten kan komma dit. Kanske du har ett stort Z på din mössa för att markera att du är en rysslandsvän och Kirill i synnerhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:51

      Vi vet alla att Unknown är en smygbög liksom Kristian! Varför skulle dom annars debattera homosexualitet hela tiden...

      Radera
  37. Familjen är en byggkloss i samhället. Därför kan vi inte tillåta homsexuella äktenskap, varken i kyrkan eller någon annanstans. Skriften talar emot homosexualitet och liknande perversioner, den säger att det är onaturligt. Och utifrån ett samhällsperspektiv är det inte heller bra.

    Slava Kirill !! (som förkastar pridetågen)
    Z som iZelenski

    Watchdog

    SvaraRadera
  38. På vilket sätt kommer Ukrainas president ZELENSKIJ in i dina tankar?

    Han har väl inget att göra med att familjen är en byggkloss.
    Äktenskapslagen ändrade 2017. Du och dina gelikar må tycka vad ni vill, men så är lagen. Glöm era underliga funderingar och dra på er röda kallingar.

    SvaraRadera
  39. Vi klarar oss helt enkelt inte utan högre makter i dagens Finland längre (jfr. överskuldsättningen, Nato-hotet, fattigdomen med sina brödköer, drygt 8000 aborter per år, drivet mot Päivi och de kristna i den timade skandalösa rättegången, utslagningen av folk, kyrkoledarnas avfall osv.)

    Det är ett känt faktum att folk i alla tider har börjat söka sig till Gud i svåra tider (Ukraina!) Under krigstiden var fulla kyrkor en vanlig syn. Nu går vi vare sig vi vill eller inte igen mot svårare tider i detta så kallade trygga Finland, "världens lyckligaste land."

    Landets styrande, "flickregeringen" diskuterar ivrigt hur man ska få slut på lidandet i dagens Finland, få de unga att må bättre samt få 'välfärdssamhället' att leva upp till sitt namn även på det själsliga området. Man gör undersökningar, skapar nya lagar och insätter fler tjänster (sote!) i samhället. Allt detta kunde vara bra, men frågan är om man verkligen går till roten av problemen. Varken psykologer eller nya lagar och regler kan fylla hålet i människors hjärtan.

    Z som i Zelenski

    Påskhälsningar (från KAJ-kommunen Vööro)

    Watchdog

    SvaraRadera
    Svar
    1. vöråbon 16.4. 10.00

      Här igen en massa smörja.
      Flickregeringen - vad menar du med det?
      När har vi fått läsa om pojkregeringen, då en massa gubba suttit och styrt. Pojkregeringen.
      Sätt på dig en kjol!
      Du kanske kan fylla hålet, du snackar om.

      Radera
  40. Slava Hungary (Orbán/Fidesz)
    Slava Poland (Kaczynski/PiS)

    Watchdog

    SvaraRadera
  41. Btw, Rasmus Paludan (Stram kurs) har varit framme igen, bränt Koranen insvept i bacon (!!) Muslimerna blev arga, brände polisbilar...
    Idag planerar Rasmus en liknande performance i Landskrona

    SvaraRadera
    Svar
    1. Planerar att slänga bibeln på påskbrasan.

      Radera
    2. Anonym 10:24. Det kan du göra, vi lever i ett fritt land. Så länge det är din egen Bibel. Men notera att det inte kommer att leda till några upplopp eller några arga reaktioner. Den enda som du skadar med ett sådant tilltag är dig själv.

      Radera
    3. Äntligen något vettigt från Kristian. Jepp, det är min egen bibel. Och nej, det kommer inte att skada mig, ifall jag inte bränner mig när jag slänger den i elden. Och nej, jag förväntar mig ingen reaktion från kristna. Det var bara ett enkelt påstående.

      Radera
    4. Anonym 17:38. Givetvis kommer det att skada dig, men du är kanske redan så förhärdad att det inte gör någon skillnad. Men Bibeln är Guds ord, och den som beter sig så som du föreslår kan i värsta fall bli så förhärdad av den gärningen att det inte längre finns någon möjlighet att omvända sig även om man skulle vilja.

      Radera
    5. Kristian. I din fantasiverklighet är det säkert så. Men, det är ditt problem.

      Radera
    6. att slänga bibeln i brasan, det betyder ingenting. Liksom att spara gamla psalmböcker, 0 värde. Bränn skiten.

      Radera
    7. Att bränna en urkund för en religös eller politisk ideologi kan försvaras enär grundlagen tillåter detta.

      Min opnion är att det bör ske i samband med en politisk manifestation där talaren uttryckligen beskriver hur destruktiv denna iceologi är för samhällets välmående
      och fortbestånd. Dessutom bör exemplaret vara privat.

      På slutet bränner talaren upp urkunden/boken och manifesterar därigenom sitt avståndstagande. Inget för mig!

      Det intressanta är ju att muslimerna ställer till upplopp med skadegörelse på polisbilar och även stenkastning mot poliser.

      De visar ju därmed att de ej accepterar svensk grundlag och demokrati.

      I bästa fall är det det Paludan vill visa på: att man verkligen har en trojansk häst i den demokratiska "örtagråden".

      Alltså: en maktfaktor breder alltmer ut sig vilken ej omfattar de demokratiska spelreglerna och det omgivande samhället faller alltmer undan.

      Grundlagen kanske ändras och ytterligare en landvinning har gjorts.

      Steg för steg mot kalifatet?

      Anonym1

      Radera
    8. Anonym 1. Ja, grundlagen tillåter det. Men vilken är nyttan, frågar jag mig. Det enda det leder till är missämja, i bästa fall, och upplopp i värsta fall. Det finns ingen som helst ursäkt för dessa upplopp, men varför hetsa på detta sätt? Jag skulle absolut inte kunna tänka mig att rösta på ett parti som har en partiledare som beter sig på detta sätt. Men det är ju bara jag.

      Radera
    9. Så kan man ju även resonera.

      Frågan är dock om man ej i Sverige länge tagit särskild hänsyn till islamister och vart har då detta lett till?

      Man har undvikit konfrontation och därmed försökt undvika missämja med den påföljden att islam vunnit nya landvinningar

      Så frågan blir om det är möjligt att bevara demokratin
      utan konfrontation.

      Anonym1



      Radera
    10. Anonym 1. "Så frågan blir om det är möjligt att bevara demokratin
      utan konfrontation."

      Det är nog, tyvärr, en relevant fråga, är jag rädd. Men det jag ställer mig frågande till är att om det är vist att driva fram en konfrontation så som Paludan gör.

      Radera
    11. Nu hade polisen ändå gett skriftligt tillstånd till koranbränning.

      Nu ser det ju ut som om man börjat tänka om: Malmöpolisen har anmält Paludan för "hets mot folkgrupp" och vill få prövat i domstol. Frågan är alltså om inte Paludan i viss mån är i samma situation som Päivi Räsänen?

      Man kunde väl ändå tycka att det kunde gå till på ett mindre dramatiskt sätt exempelvis slänga det medhavda egna exemplaret i en pappers- eller skräpkorg i närheten av talarpodiet.

      Vilken skulle då reaktionen bli,förhoppningsvis mindre dramatisk.

      Man måste komma ihåg att i den islamska kulturen lösar man konflikter väldigt fort med våld och detta blir problematiskt i en demokrati.

      Om polisen inte längre klarar av att hålla ordning i samhället har man kapitulerat.

      Anonym1

      Radera
    12. Apropå upplopen: stenkastarna försökte av allt att döma
      döda poliser.
      Svensk polis borde absolut ha skjutit skarpt precis som Ebba Busch säger. Tyvärr är det enda utvägen.

      Mesig svensk polis!

      Anonym1

      Radera
    13. Anonym 1. Det är ett systemfel i hela samhället som går tillbaka på marxistisk maktlära. Muslimer är lågt ner på listan, och därför får man inte ta i med hårdhandskarna mot dem. Skulle det ha varit vita män med efternamn som slutar på -man som stått för upploppen skulle det ha varit en helt annan sak.

      Radera
  42. "Rasse" Paludan har nog varit framme tidigare med sina Koranbränningsseanser.
    Nu blevo muslimgubbarna ilskna, klättrade upp på polismajornas tak, brände tre polisbilar till slut och skadade nio poliser.
    Få se hur det 'gaar' i Landskrona idag?

    Slava Rasmus!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown 10:35. Paludans jippon är bara till för att få uppmärksamhet. Att bränna Koranen bevisar inget och ger inget nytt. Vi vet att det retar muslimerna, så varför göra det? Det är bara till för att skapa motsättningar och hat.

      Radera
    2. "Att bränna koranen bevisar inget" , det bevisar exakt det som Paludan vill visa ! Se vad han själv säger, https://www.youtube.com/watch?v=61ndzjeTLe4&t=768s I sak har han också rätt, muslimerna ska bort från våra länder !

      Radera
    3. Anonym 19:10. Som jag skrev så bevisar det inget och ger inget nytt. Vi vet redan vilka reaktioner detta kommer att få. Så varför då ställa till med denna oreda och dessa oroligheter?

      Radera
    4. För att "väcka" det svenska folket och inse att man behöver sända tillbaka dessa muslimer till deras hemländer ! Det är inte okej att det bildats ett parti som https://www.partietnyans.se/hem/ som inom en nära framtid kommer att dominiera det svenska samhället med allt från sharia-lagar till att halshugga/skära halsen av "otrogna" ! Det behövs nya "korståg" !

      Radera
  43. Måste nog säga att jag här håller med Anonym 16.4. kl 19:10.

    För Koranen är omöjlig. Dess ideal är egentligen ouppnåeliga för människor. Om en pojke eller flicka vill leva upp till kravet på att vara oskuld när de gifter sig så kommer deras hormoner att få dem på andra tankar, och de tankarna är då alltså syndiga. Så fort man tänker att de stränga föreskrifterna i Koranen inte går att efterleva i praktiken så uppstår tvivel.
    Och man får inte tvivla, vare sig på Koranen eller sunna (profeten Muhammeds ord och gärningar). Muhammeds liv var nämligen föredömligt. Den som betvivlar det bestraffas omedelbart, om inte av sin direkta omgivning så i vilket fall som helst av Allah. Men utan tvivel, utan en intellektuell hållning, går det inte att förvärva kunskap.
    På så vis sitter muslimer som tar sin tro på allvar i kläm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Unknown 16 april 2022 20:12, Tack för medhållet ! Nu är ju Bibeln lika ouppnåelig för människor om man enbart håller sig till att på egen hand försöka hålla alla Guds bud ! Skillnaden mellan Koranen och Bibeln är ju att Bibeln har ett svar för hur vi kan bli räddade till skillnad från Koranen !!! Muslimerna har en väldigt svag gud eftersom han inte kan försvara sig själv utan att de själva måste gripa in och försvara honom.... "Hämnden är min säger Herren" ! Låt oss vara förvissade om att så skall ske utan vår medverkan, till skillnad från muslimerna !

      Radera
  44. Fortsatt oroligt i Malmö under påsknatten!

    Islam är nog i en återvändsgränd. Många muslimska kvinnor och män känner sig andligt vilsna. En gemenskap som lever enligt Koranens och Muhammeds föreskrifter blir oundvikligen en patologisk gemenskap. Men det är inte vanligt att muslimer ser till den egna gemenskapen eller t.ex. den egna religionens sexualmoral när de söker orsakerna till sitt elände. Deras elände beror alltid på yttre faktorer. Det är Allah, djävulen eller omständigheterna som ligger bakom allt.

    SvaraRadera
  45. Vill ännu bifoga detta från "Det fria Sverige", hur rätt har de inte ?

    " 1975 beslutades att Sverige skulle bli en mångkultur, och därmed var grunden lagd för ett splittrat samhälle präglat av motsättningar och identitetspolitik. Ju längre den mångkulturella politiken har fått fortsätta, och ju större de ickesvenska grupperna blivit inom Sveriges gränser, desto tydligare växer nu det samhälle fram som snarare påminner om mångetniska stater som Syrien och USA, än det homogena och välfungerande Sverige vi en gång hade.

    Det är helt naturligt att många människor vill bo tillsammans med andra som delar deras etnicitet, ursprung och religion. Därför leder mångkulturella samhällsbyggen, likt Sveriges det senaste halvseklet, obönhörligen till balkanisering och splittring.

    Vi i Det fria Sverige talar inte om Sverige som Sverige längre, utan kallar staten för Sverige AB, eftersom det inte längre är en nationalstat för svenskar, utan ett mångetniskt, mångkulturellt ekonomiskt område som i sin tur är en del av diverse globalistiska, överstatliga nätverk som verkligen inte kan kallas för svenskvänliga.

    Problemet är att många inom Sverige AB fortfarande tror att det är det gamla Sverige de styr över, och att de hundratusentals, om inte miljontals, som kommit till vårt land från främmande delar av världen på något sätt ändå ska kunna inordnas i det Sverige många idag bara läst om i historieböckerna.

    Men invandrarkravallerna de senaste dagarna visar tydligt att det inte är så det fungerar. De människor som deltar i upploppen saknar helt respekt för de västerländska friheter våra förfäder kämpat sig till. De har ingen som helst lojalitet till ”Sverige” (varför skulle de?) och deras bostadsområden kan inte längre kontrolleras av statens påstådda våldsmonopol.

    Det krävs bara en grundläggande förståelse för hur människor fungerar för att förstå att det mångkulturella samhällsbygget är dödsdömt på förhand. Allt fler områden kommer mer likna de länder de boende där egentligen kommer ifrån, allt mer makt över dessa områden kommer läggas i händer på klaner, etniska intresseföreningar och kriminella gäng.

    Ju tidigare du som svensk inser varthän det barkar, desto snabbare förstår du också att du måste organisera dig och vara med och skapa områden som på sikt kontrolleras av och för svenskar. Mångkulturen är här, svenskarna har röstat för den i snart femtio år och de flesta kommer fortsätta rösta för den i höst. Det finns ingen mening för dig som önskar en svensk framtid att sitta och hoppas på att ”politikerna löser detta” – istället är det ditt ansvar att ta saken i egna händer och forma den svenska framtid våra barn och barnbarn förtjänar.

    Välkommen till Det fria Sverige – det svenska folkets intresseförening, för dig som tröttnat på att gnälla och istället vill göra våra områden till en bättre plats för vårt folk."

    SvaraRadera