torsdag 28 april 2022

Hur dåliga argument kan man använda?

Så gick det alltså som man kunde befara: Vasa svenska församling böjde sig för tidsandan och godkände, tvärt emot kyrkans på Guds ord baserade linje, vigsel av samkönade par i sina kyrkor. Som jag skrev i en kommentar under en annan text borde församlingsrådet förstå att avgå efter att på detta sätt ha trampat Guds ord under sina fötter och så gruvligt svikit och bedragit de homosexuella. Ja, du läste rätt. Att låta förstå att Gud välsignar det han inte välsignar är att ljuga, bedra och svika. 

Men detta var alltså något man kunde befara skulle ske. Marschen mot undergången för vår kyrka är redan utstakad och begås med små steg. Detta var nu ännu ett sådant litet steg. Men det jag reagerar mest på i nyhetsrapporteringen kring detta elände är det som Patrik Hagman, kyrkomötesombud och teologutbildare i Åbo, säger. Svenska Yle skriver: "Enligt Hagman hamnar de som motsätter sig samkönade äktenskap i marginalen där man paras ihop med andra som också har alternativa åsikter, som till exempel Trump-anhängare och vaccinmotståndare. `Med min känsla för hur kyrkfolk i allmänhet är så tror jag att den stora majoriteten av dem inte trivs i de extrema lägren`, säger Hagman."

Märker du vad Hagman säger här? Kyrkans folk ändrar åsikt för att inte hamna i "det extrema lägret". Inget om vad Bibeln säger. Inget om några teologiska överväganden. Nej. Utan vi ska följa massan för att inte vara "extrema". 

Sämre argument har jag inte hört på länge.

2 kommentarer:

  1. Jag skrev ut mig ur Evl för en tid sedan. Finns ingen anledning att vara medlem i det mera efter allt som hänt. Mvh/ Tomas Forsblom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tomas! Jag förstår dig helt och fullt. Men jag är bara så oerhört envis... Vi borde annars träffas och prata!

      Radera