måndag 4 april 2022

Ute i det blå

Dagens största nyhet, efter nyheten om Rysslands grymheter i Ukraina, är att IPCC har publicerat den tredje delen av sin nya klimatrapport. I denna sägs det att vi redan har verktygen för att minska koldioxidutsläppen så mycket som krävs för att begränsa uppvärmningen till 2, eller ännu hellre, 1,5 grader. 

Detta är en lögn. Det finns verktyg, det är sant, men de fungerar inte. Det går nämligen inte att elektrifiera samhället (och därmed drastiskt öka behovet av el) och lita på att vi får den el vi behöver från förnyelsebara källor som vind och sol. Åtminstone inte så länge vi inte har fungerande verktyg för att lagra el. 

IPCC är helt ute i det blå här. Den stora frågan är varför de (medvetet) ljuger för oss? 

3 kommentarer:

  1. De kan inte Bibeln eller så arbetar de medvetet för antikrist. Ulrik

    SvaraRadera
  2. Själv håller jag fast vid Jesus och syndernas förlåtelse och vet att ropet har varit. Ve ve ve över jorden när de tre övriga änglarna stöter i sina basuner. Och ve över de människor genom vilken förförelsen kommer. När små kretsar blir stora så kommer mycket antikristligt in och när stora kretsar blir små; kring vilken lögn har man församlat sig då??? Torsten Nils Ulrik medveten om hur dåren fötvivlat försöker dölja sina brott. Synderna tar de däremot lätt med.

    SvaraRadera
  3. Det går ju åt oerhörda mängder energi medan man byggrr ut förnyelsebara energikällor. Ingen verkar mera tänka på att spara på elen och infrastrukturen blir allt mera komplicerad och kräver ständigt mera energi till underhåll. Och så har vi handeln med datorer och nätverk som inte kan samköras och allt detta kräver ständigt nya investeringar och effektivitet bort från det praktiska arbetet men det är ju då som datavärlden är en branch för sig som ju ger arbete på många sätt. Att man vill likrikta alla åsikter är ju vanligt. När kyrkorna var starka i läramn så tolererades inte sådant som man idag tillåter och t o m vill göra lovligt intill att många kyrkosamfund som vill göra homoäktenskap lovliga jämte andra oseder som kommit in.Att man kan skriva sin tro och sina åsikter fritt är ju viktigt för part som part. Men bibelTron går över allting för den filosoferar inte så mycket utan berättar öppet om synderna förr och synderna nu som är desamma och vilka i de flesta kulturer har utmynnat i en borgerlig ordning där även de länder som kanske kunde räknas som hedniska har en viss likriktning i den traditionella moralen. Hur man i praktiken sköter ett i en sådan här värld där allt skall vara snabbt och effektivt och allt skall likriktas tills man inser att det går inte utan nationalstaternas egen suveränitet fast man ständigt med olika metoder försöker likrikta världen. Ännu på åttiotalet kunde man i god ro gå till banken och lyfta pengar och man hade också tid efter arbetet till det. Det är på gott och ont men beroendet av elektronisk överföring och möjligheten att göra transaktioner snabbt gör att det är livsviktigt att inte sätta sig i skuld sedan man fattat att man också skall betala. Heder och mod åt folk som vågat investera långt in i dessa dagar när världens skuldsättning ändå är så enorm. Mat och dryck och Herrens ord har vi fått njuta nästan orimligt mycket fast vi vet att allt som ordnats i våra nordiska välfärds också lett till fattigdom som förr p g a spel,superi,knarkande och andracolyckliga omständigheter som arbetslöshet som ofta uppstår även i det moderna systemet. Hur folk klarar sig egentligen tänker man bävande på när man förstår hur lite endel har att leva på. Nog minns man som relativt fattig att uppväxten byggde mycket på skolmaten och att man nog ibland ville smaka på de " rikas" läckerheter fast far och mor kunde konsten att hålla oss med mat fast skulderna hela tiden tyngde. Men vi var rätt nöjda trots allt far och mor var där och nog hade vi mat om somrarna också. Ulrik

    SvaraRadera