lördag 5 september 2020

Hyckleri på vänsterkanten

Vänsteretablissemangets hyckleri i rasfrågan i USA får mera groteska drag för varje dag som går. Idag får vi läsa om att facebook avlägsnat påstådda högerextrema Patriot Prayers-organisationens sidor, detta samtidigt som de verkliga skurkarna Antifa fortsättningsvis får verka på plattformen. Liksom BLM. Detta är en skandal utan like, men vår media säger givetvis inget om detta. Orsaken är uppenbar: varför skulle de slå mot sina egna på vänsterkanten? Den som vill få del av en annan sida av  saken – och som behärskar engelska – kan kolla upp vad som hände i Portland i början av augusti när Antifa attackerade en fredlig, och av myndigheterna tillåten, demonstration organiserad av just Patriot Prayer. Det var för övrigt en Patriot Prayer-medlem som blev avrättad av, troligtvis, Antifa på öppen gata i just Portland för några dagar sedan.

Det fruktansvärda hat som idag blomstrar, på båda sidorna men framför allt på vänsterkanten, förskräcker. Lögnerna och hyckleriet likaså. Mainstream-vänstermedias attacker på Trump blir bara värre och värre – igår spreds en nyhet om nedvärderande uttalanden som Trump skulle ha fällt angående militärveteraner och soldater som fallit i olika krig. Dessa uttalanden har förnekats å det kraftigaste från Trumps och hans stabs sida, men det är förstås omöjligt att veta vad som är sanning i denna fråga. Trump är ju inte precis känd för att vara försiktig i hur han uttalar sig. Men det chockerande är att denna nyhet, som kommer lägligt så här inför valet, baseras på helt anonyma källor. Så arbetar ju inte ansvarsfull och seriös media. Propagandainstitut gör det däremot.

USA är oerhört splittrat idag, och vänstern tycks vara villiga att göra precis allt för att få bort Trump från presidentposten. Snedvriden medierapportering är gammal skåpmat, men vänsterpressen tog detta till en helt ny nivå under nomineringsprocessen för Brett Kavanaugh för två år sedan när de var beredda att – på basen av lögn – fullständigt förstöra livet för en respektabel domare för att undvika att Roe vs Wade skulle riskeras, och denna linje fortsätter. Och Trump är förstås en mycket mera tacksam måltavla än t.ex. Kavanaugh någonsin var.

Som jag tidigare har skrivit handlar mycket, men förstås inte allt, i USA-politiken om abortfrågan. (Roe vs Wade) Det var därför media och den politiska vänstern var beredda att gå så långt i kampanjen mot Kavanaugh. Vänsterns hat mot livet, det ofödda, tycks vara närmast gränslöst. Det oerhört ironiska i sammanhanget är att detta hat drabbar framför allt färgade barn, detta i en tid när "Black Lives Matter"-sloganen är på alla vänstermänniskors läppar. Faktum är nämligen att färgade barn är oerhört överrepresenterade när det gäller abortoffer. 13,4 procent av USA:s befolkning är svarta, men hela 40 procent av alla abortoffer är svarta. Svarta liv är värdefulla, men det gäller förstås inte alla svarta liv.

Hatet mot livet, och speciellt mot svarta liv - och mot sådana som försvarar livet - är oerhört starkt bland vänstern i USA. Och det finns helt tydligt ingen gräns för hur långt man är beredd att gå för att detta hat ska få fortleva och fortsätta att skörda framför allt svarta liv.

 

50 kommentarer:

  1. ” Men det chockerande är att denna nyhet, som kommer lägligt så här inför valet, baseras på helt anonyma källor.”
    Det kallas källskydd.

    En skillnad i retoriken mellan vänstern och högern i USA är att vänstern verkar fokuserade på att få bort en person, Trump, medan högern, på samma sätt som du, helt och hållet, utan urskiljning, fördömer den andra sidan.

    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Den andra sidans åsikter, ska du skriva. Och det på mycket goda grunder.

      Radera
    2. Lär sej läsa. Jag skrev medvetet ”andra sidan” eftersom jag avsåg alla västeranhängare. Du gör alltså igen skillnad i ditt fördömande, om man röstar demokratiskt så hatar man automatiskt allt liv?

      Radera
    3. L. Nej, det skrev jag inte. Det finns en stor rörelse inom det demokratiska partiet som heter "Democrats for Life", men frågan är om de i längden ryms i det demokratiska partiet så som det utvecklas, och har utvecklats under de senaste åren.

      Orden jag sade att du borde skriva (för att fånga verkligheten) handlar om det sista du skriver "medan högern, på samma sätt som du, helt och hållet, utan urskiljning, fördömer den andra sidan".

      Radera
    4. Du skrev ” Vänsterns hat mot livet, det ofödda, tycks vara närmast gränslöst”. Vad avser du här med ”vänstern”? Det är inte svårt att tolka det som att du avser ”demokraterna”, men vad vet jag?

      ” Hatet mot livet, och speciellt mot svarta liv - och mot sådana som försvarar livet - är oerhört starkt bland vänstern i USA.” Dethär kan du väl ända inte tro på själv?

      Angående vad Trump sade eller inte sade angående militärveteraner kunde du ju titta på vad Fox säger om saken. Att han han förnekar ett uttalande som han gjort ska man nog inte fästa så stor vikt vid. Han har gjort det (uttalat en sak och sen förnekat att han sade det) inom 2 minuter vid en videointervju.

      Radera
    5. L,” Hatet mot livet, och speciellt mot svarta liv - och mot sådana som försvarar livet - är oerhört starkt bland vänstern i USA.” Har du L läst om Planned Parenthood ? https://www.varldenidag.se/nyheter/abortindustrin-har-rasistiska-rotter/repsjj!Qerp6d429eAQmzoUlvpfCQ/

      Radera
    6. L. "Dethär kan du väl ända inte tro på själv?"

      Om man ser på fakta med öppna ögon så ser man att detta är resultatet. Kolla gärna videon där vänsterdemonstranten önskar att abortmotståndaren ska bli våldtagen. Det kallar jag nog väldigt hatiskt mot sådana som försvarar livet.

      Radera
    7. Anonym 21:50. Ja, PP:s rasistiska rötter är välkända. Men många blundar mer än gärna för det.

      Radera
  2. Propaganda är det att man väljer att vinkla åt bara ett håll fast det skulle finnas fakta tillhanda som stöder en objektiv syn. Varför skriver du inte om högern som skjuter med paintball på demonstranter? Är det ok, tycker du?

    Vad tycker du om att högervåldet är det kommande största hotet internationellt?

    Du känner till fakta nu, men som propagandaminister väljer du att skapa din egen lögnaktiga tolkning. Du är emot BLM, du är emot antifa som är emot homofobi, främlingfientlighet och rasism, och vad gör det dig till? Just det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Allt våld bör givetvis fördömas. Oberoende av om det kommer från höger eller från vänster. Politik bedrivs med ord och genom att presentera sina åsikter (och vederlägga andra åsikter). Men saken är den att vår media, som alltså okritiskt kopierar vänstermedia i USA, mycket noggrant presenterar högervåldet - och många gånger också överdriver det. Men vänstervåldet som BLM och Antifa står för bryr man sig inte om att skriva om eftersom vänstermedia i USA inte gärna gör det. Detta leder till att sådana som okritiskt tar till sig vad vår media skriver får för sig att högervåldet är det största hotet internationellt.

      Radera
    2. Du antar att vår media tar till sig okritiskt, men du har inga som helst belägg för det. I motsats till dig är journalister expert inom journalism, deras jobb är att sålla, läsa mellan raderna, försöka plocka ut det som är riktigt. Det som du inte gör. Varför skulle inte det kunna vara sanning som amerikansk vänstermedia skriver, tvärtemot, allt tyder på det.

      Citaten jag listade kommer både från media och forskning, ska du börja påstå att du vet bättre än statistiken, forskningen och rapporter från flera länder och universitet? Ja, klart du ska. Utan belägg dessutom.

      Radera
    3. Lobbyisten, "journalister expert(er) inom journalism", hur det står till med den saken kan man på goda grunder tvivla på ! https://samnytt.se/ny-studie-alltjamt-kraftig-slagsida-at-vanster-hos-svenska-journalister/ bonuslänk,https://samnytt.se/rakt-pa-6-gravande-journalister-vs-djupa-statens-hantlangare/

      Radera
    4. Lobbyisten. "Du antar att vår media tar till sig okritiskt, men du har inga som helst belägg för det."

      Kom igen nu! Jag presenterar belägg för detta i alla texter jag skriver om detta ämne.

      " I motsats till dig är journalister expert inom journalism, deras jobb är att sålla, läsa mellan raderna, försöka plocka ut det som är riktigt."

      Helt riktigt. Då borde man kunna förvänta sig att de faktiskt skulle göra detta också och inte fungera som megafoner för vänsterpropagandan i USA.

      "Det som du inte gör."

      :)

      "Varför skulle inte det kunna vara sanning som amerikansk vänstermedia skriver, tvärtemot, allt tyder på det."

      Så där blind är inte ens du.

      "Citaten jag listade kommer både från media och forskning, ska du börja påstå att du vet bättre än statistiken, forskningen och rapporter från flera länder och universitet?"

      Vilka citat?

      Radera
    5. Det enda du har presenterat är dina inbillningar som du inte kan stöda med nånting. Det är inte förbjudet, men i motsats till journalism inte värt nånting.

      "Vilka citat?"

      Antingen är det ett barnsligt skämt som ingen fattar, eller så vet du inte vilka kommentarer du läst under detta inlägg.

      Det är de citat du gnällde att du inte hittade källorna till, och som du inte googlade. De är de citat som forskare konstaterat att högervåld är ett växande stort problem i hela världen. Den forskning, den statistik, de rapporter som du i snedvriden, propagandaaktig manér låtsas inte finns.

      Radera
    6. Lobbyisten ser i syne. Här finns ingen kommentar med några citat. Men han har ju ljugit förr för att bråka så det är inget nytt.

      Radera
    7. Lobbyisten, "journalister expert(er) inom journalism", hur det står till med den saken kan man på goda grunder tvivla på ! https://samnytt.se/ny-studie-alltjamt-kraftig-slagsida-at-vanster-hos-svenska-journalister/ bonuslänk,https://samnytt.se/rakt-pa-6-gravande-journalister-vs-djupa-statens-hantlangare/

      Radera
    8. Lobbyisten. Faktiskt. Här finns inga citat. Dina kommentarer blir, tycker jag, mera och mera konstiga.

      Radera
    9. Ja, hade fel flik, citaten i det andra inlägget. Men det spelar ju ingen roll då du undviker dem likväl.

      Radera
    10. Lobbyisten. Om jag inte kommenterar någonting beror det oftast på att jag inte anser det vara värt att kommentera. Artikeln du länkar till tar endast upp "right wing terrorism". Maken till enögdhet får man leta efter!

      Radera
    11. Det var inte en artikel, de var alla från olika källor. Alla dock samstämminga: högervåldet är ett växande, allvarligt och världsomspännande problem.


      https://www.csis.org/analysis/escalating-terrorism-problem-united-states

      CSIS nämner tre trender, och högervingen delaktiga alla tre:
      "First, right-wing attacks and plots accounted for the majority of all terrorist incidents in the United States since 1994. In particular, they made up a large percentage of incidents in the 1990s and 2010s. Second, the total number of right-wing attacks and plots has grown substantially during the past six years. In 2019, for example, right-wing extremists perpetrated nearly two-thirds of the terrorist attacks and plots in the United States, and they committed over 90 percent of the attacks and plots between January 1 and May 8, 2020. Third, although religious extremists were responsible for the most fatalities because of the 9/11 attacks, right-wing perpetrators were responsible for more than half of all annual fatalities in 14 of the 21 years during which fatal attacks occurred."

      https://www.businessinsider.com/right-wing-extremists-kill-329-since-1994-antifa-killed-none-2020-7?r=US&IR=T

      Du sa tidigare att man inte kan basera nånting på ett enskilt exempel, men här finns 329 mord uträttade av höger. "President Donald Trump has accused far-left groups of inciting riots and violence, but in the last 25 years, no murders in the US have been linked to anti-fascists, while 329 murders have been linked to the far-right, according to new research." Reinoehl verkar vara den första, men det är lång väg till att komma ifatt våldet inom högern.

      https://www.dw.com/en/germany-right-wing-extremists/a-54105110

      I Tyskland finns bokfört över 32000 högerextremister, av vilka 13000 konstaterats tillgripa våld. "Among far-right extremists there exists a "competition" as to which attack can result in the highest number of victims, Haldenwang said."

      https://lawandcrime.com/high-profile/right-wing-domestic-terrorism-has-increased-by-more-than-300-since-trump-took-office-report/

      Högerving-terrorism har ökat 300% sedan Trump kom till makten.

      "From 2013 through 2016, “right-wing” terrorists in the United States killed some 46 people.

      Conversely, Neiwert notes, only 17 people have died due to domestic Islamic terrorism over the past three years. Left-wing domestic terrorism barely registered during the time span; only four such deaths occurred in the past three years."

      Ju mera man läser, desto tydligare framstår högerlägret som ett våldsamt hot som inte ska tas lätt.

      Eftersom du anklagar mig för att vara enögd, ska jag bevisa att du har fel och nämna att det enda undantaget är Schweiz, där vänstervåld är mer utbredd än höger:

      https://lenews.ch/2020/06/26/left-wing-extremists-engage-in-more-violence-than-right-wing-extremists-in-switzerland/

      Radera
    12. Lobbyisten. Du slår nog in öppna dörrar nu. Högerextrem terror ÄR ett problem, det vet alla. Men när vi ser på våldsamheterna, och de odemokratiska metoderna, i USA idag är det faktiskt vänstern som är det verkligt stora problemet. Och då inte bara, som på högerkanten, i form av en liten klick utan här kommer eländet på bred front. Och media blundar fullständigt för det.

      Radera
    13. Då var det igen bara du som ser det "enorma" problemet, som ingen skriver om, vars "magnitud" du inte kan förklara eller hänvisa till, och trots att alla "blundar för det" är det igen en gång bara du som ser det.

      Alla är ense om att högervåldet är det verkliga, stora, världsomfattande problemet, inte vänster. Alla som säger så kan motivera det, med statistik, med vad som hänt, med hur allt utvecklas till det sämre.

      Ditt (enda?) problem med vänstern är väl då bara ditt eviga tjafs om samkönade äktenskap? Högerns 329 mord/dråp verkar inte väga så tungt, eller?

      Radera
    14. Lobbyisten. Läste du alls vad jag skrev i min kommentar 19:14? Jag kan ta det igen: Högerextrem terror ÄR ett problem.

      Sedan är det förstås inte konstigt att varken du eller vänstermedia ser problemet med vänsterns demokratiförakt, cancelkultur, hot mot oliktänkare, censur, normnedbrytning, anarkisträvan och ja, våldsbenägenhet. Man ser inte det man själv står mitt uppe i.

      Radera
  3. Och, problemet är?

    Vi får ju hoppas att även andra forum och bloggar börjar plocka bort de högerextremas rasism, homofobi och kvinnohat.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Problemet är, som jag skriver, att det hycklas. Varför tar inte Fb bort också vänsterextremisterna som Antifa?

      Radera
    2. Kristian. Så, det handlar om avundsjuka?

      Q

      Radera
    3. Q. När du beter dig så här får du diskutera med dig själv, jag låter bli att göra det.

      Radera
  4. Statistik från januari 1984 till maj 2020 i USA:

    ”right-wing terrorist attacks caused 335 deaths, left-wing attacks caused 22 deaths, and ethnonationalist terrorists caused 5 deaths.”

    Störst var förstås religiös terrorism i och med 11.9.2001.

    Källa: https://www.csis.org/analysis/escalating-terrorism-problem-united-states

    SvaraRadera
    Svar
    1. -->Jan, oberonde av vad vi finner på nätet.., Herre välsigne du oss och bevare du oss,Herre låte ditt ditt ansikte lysa över oss och vare oss nådig ! Herre vänd ditt ansikte mot oss och give oss frid i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn ! Amen !

      Radera
    2. Jan. JAg vill inte på något sätt förringa högerextremist-hotet. Det finns galningar där som kan göra i princip vad som helst. Timothy McVeigh som ett exempel (han står ensam för nästan hälften av de 335).

      Men nu talar jag om dagens situation och det hot som BLM och Antifa står för. Det som gör detta så oerhört farligt är att detta har ett stort stöd bland vissa beslutsfattare och framför allt inom media. I princip alla inser hur farliga extremhögeridioter är, men det samma gäller inte för dessa vänsterrörelser som vill montera ner det ordnade samhället i USA idag.

      Radera
    3. Håller med dig om att allt våld skall fördömas. Men med fakta på hand kan vi konstatera att om man måste välja, räddar det fler om man koncentrerar sig på högerextrema och religiösa grupper.

      Radera
    4. Jan. Det vänsterextremisterna håller på med i USA just nu kommer nog att ställa till med (och har redan ställt till med) mycket elände. Dessutom ska du inte skriva "religiösa grupper" utan "islamistiska grupper".

      Radera
  5. Ytterligare ett belägg för hur vänstern utökar sitt destrukjtiva inflytande.
    Vi ser det hända om och om igen.

    Någon ledarskribent på HSSmedia som uppmärksammar?
    Naturligtvis inte.

    Man kan tycka synd om prenumeranter och läsare som har
    att ta del av dylik opinionsbildning.

    De känslomässiga sympatierna för vänstern hos HSSmedias ledarskribenter förhindrar bättre journalistik samtidigt som
    förtroendet för dem hos en del läsare minskar.

    Samtidigt känns det väl skönt för vänsterfolk att få sin
    opinion bekräftad.

    Vänstern är nu det största hotet mot demokrati och yttrande-
    frihet i väst.

    Anonym 1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. "Vänstern är nu det största hotet mot demokrati och yttrandefrihet i väst."

      Så sant. Det finns flera färska exempel på detta. Som t.ex. dansken som vägrades inresa till Sverige (för att bränna Koranen) för att "skydda yttrandefriheten".

      Radera
  6. Kavanaugh är en typiskt kristen hycklare och våldtäktsman. Såna rötägg ser du upp till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:45. Nu avslöjade du dig och ditt hat mot oss kristna. Men gott så, jag hoppas bara att du inser hur illa det är ställt med dig!

      Radera
  7. Det är häftigt hur konservativa har lyckats politisera abortfrågan.
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8274866/

    Kristna är ofta hårda motståndare mot kvinnans aborträttigheter, men på vad är detta motstånd egentligen baserat? Kristian, som teolog har du säkert mera kunskap än mig om vad bibeln egentligen säger om abort. På vad baseras denna åsikt?

    Jag är själv för kvinnans aborträttigheter, men aborter borde inte missbrukas och borde vara sista utvägen.

    -S

    SvaraRadera
    Svar
    1. S. Jag vill nog påstå att orsaken till att prolife-agendan tagit över inom republikanerna mera än något annat beror på att det kristna inslaget bland väljarna har blivit så stort. Detta är också en del i den polarisering som har drabbat USA - "nons" är i allt högre grad tongivande inom det demokratiska partiet, och därför flyr många kristna det partiet.

      "På vad baseras denna åsikt?"

      På livets helighet, männisovärdets okränkbarhet och på det faktum att Gud älskar alla sina skapade verk. Redan från befruktningens ögonblick, ja i själva verket ännu tidigare. Ett bibelord som kan anföras här är Ps. 139:13-16.

      Radera
    2. ".."nons" är i allt högre grad tongivande inom det demokratiska partiet, och därför flyr många kristna det partiet. "

      Vart far dessa 'kristna'? Till det republikanska partiet med Trump i spetsen? Trump är som känt väldigt kristen av sig, i synnerhet med sin trångsynta retorik.


      De som är pro-life älskar alla ofödda foster, men sedan då det har fötts är det andra pipor. Ett fint exempel på detta är Trumps och republikanernas (=pro-lifers) systematiska nedspelning av COVID-19. Nu har nästan 200 000 människor mist livet av viruset i USA.

      Radera
    3. Anonym 10:50. "Vart far dessa 'kristna'? Till det republikanska partiet med Trump i spetsen? Trump är som känt väldigt kristen av sig, i synnerhet med sin trångsynta retorik."

      När man röstar i ett val röstar man inte på en människas tro. Man röstar på vad personen har lovat göra och vad personen har gjort. Jag har hört om flera kristna amerikaner som i förra valet röstade på Trump och sedan gick ut till bilen för att spy. Men de röstade ändå Trump för att alternativet var ännu sämre. Nu, efter fyra år med Trump, finns det många, många kristna som har konstaterat att det inte alls blev så illa som de trott. Mannen beter sig påd et personliga planet inte alls som en kristen människa skulle vilja bete sig, det är sant, men hans politik har varit bra. I vissa stycken t.o.m. mycket bra.

      "De som är pro-life älskar alla ofödda foster, men sedan då det har fötts är det andra pipor. Ett fint exempel på detta är Trumps och republikanernas (=pro-lifers) systematiska nedspelning av COVID-19. Nu har nästan 200 000 människor mist livet av viruset i USA."

      Det finns inget parallellt universum i vilket demokraterna regerar. Därför kan vi inte veta hur de skulle ha skött pandemihanteringen. Men det vi behöver minnas är att USA inte fungerar som Finland. Om samhället stängs ner mister massor av människor sina jobb, och utan det sociala skyddsnätet vi har är detta för många en fullständig katastrof. Det är inte bra att säga vad som blir dyrast (rent ekonomiskt och i antalet människoliv), men det är nog helt klart att vänstermedia har en och endast en agenda när det gäller Trump, och de skyr inga medel för att nå det. Att använda sig av Covid som murbräcka i denna kamp är synnerligen falskt, men det finns som synes många som går på det. Också i det här kommentarfältet.

      Radera
  8. "Mannen beter sig påd et personliga planet inte alls som en kristen människa skulle vilja bete sig, det är sant, men hans politik har varit bra. I vissa stycken t.o.m. mycket bra. "
    Sant, Trumps rasistiska och trångsynta retorik och icke-inkluderande politik går ganska bra ihop med kristna värderingar.


    "Därför kan vi inte veta hur de skulle ha skött pandemihanteringen"
    Vi kan inte veta med säkerhet, men utgående från skillnaderna i virusretoriken och handlingarna mellan demokrater och republikaner så kan det i alla fall inte vara värre än dagens läge.


    "Men det vi behöver minnas är att USA inte fungerar.."
    Håller med!


    "Om samhället stängs ner mister massor av människor sina jobb, och utan det sociala skyddsnätet vi har är detta för många en fullständig katastrof."
    Jag håller också med dig om att USA är i ett behov av lite socialistisk politik.

    Men är det sedan ekonomiska orsaker som fått republikanska partiet att systematiskt spela ner virussituationen, eller rentav förneka att viruset ens existerar? Ifall de verkligen brydde sig om ekonomin skulle de säkert ens förespråka användningen av masker, sociala avstånd, samt varna befolkningen om att viruset existerar. Istället har användningen av masker blivit en politisk fråga, och t.ex. Trump har talat om att viruset är en "Hoax" av demokraterna.

    Detta trots att t.ex. Trump mycket väl kände till farorna med viruset redan i ett tidigt skede. Men enligt hans eget uttal så spelade han ner det hela. Man kan fråga sig varför republikanerna (och andra populistiska konservativa länder) valt att ta denna väg. Kanske beror det på att kapitalism och pengar är större än livet, och att de personligen har råd med högklassig sjukvård.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:29. "Sant, Trumps rasistiska och trångsynta retorik och icke-inkluderande politik går ganska bra ihop med kristna värderingar."

      Det var förstås inte det jag avsåg. Jag talar omd e beslut han fattat ochd e saker han uträttat. T.ex. i abortfrågan, domarutnämningar och gällande freden i världen. För övrigt går ordet "rasist" och "kristen" inte alls ihop eftersom själva tanken på olika raser inte alls är hämtat ur den kristna människosynen.

      "Vi kan inte veta med säkerhet, men utgående från skillnaderna i virusretoriken och handlingarna mellan demokrater och republikaner så kan det i alla fall inte vara värre än dagens läge."

      Åjo, det kunde det absolut vara! Nu är du nog mera än oförlåtligt naiv.

      "Jag håller också med dig om att USA är i ett behov av lite socialistisk politik."

      Det var inte alls vad jag skrev.

      De två sista stycken du skriver ids jag inte ens kommentera. Jag sätter det på det kontot som är rubricerat "okunskap om USA". Annat då än detta med "hoax"-påståendet. Det var en groda som, vad jag förstår, administrationen sedan har dementerat.

      Radera
  9. Idag fick vi ett ypperligt exempel på högervåld: mordförsöket på sannfinnarnas valchef Pekka Kataja gjordes inte av invandrare som dessa högermänniskor så lögnaktigt sa, utan det gjordes av de egna. Högermänniskor försöker döda högermänniskor.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006632827.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Det finns som sagt en liten klick extremhöger som helt tydligt är både våldsamma och rent av farliga för allmänheten. Dessa element bör hållas mycket noga under uppsikt, vilket sannolikt också sker. Det samma gäller vänstern, och där vet jag att polisens medel tyvärr har dragits ner och övervakningen (som var rigorös på 90- och 00-talet) har trappats ner.

      Radera
    2. "Klicken" är ju inte så liten, och i detta fall handlar det om Torsonen som är både fullmäktigeledamot och styrelsemedlem i Jyväskylä, medan den andre är aktiv i flera högerorganisationer, bla som ordnade sommarlägret där unga sköt pilbåge med ministerbilder som måltavlor.

      Så du ska få lite koll om vad detta ämne handlar om så rekommenderar jag en pinfärsk rapport som Statsrådet publicerat. Kort kan man säga att högerflanken består av många organisationer, Solider of Odin, KohtiVapautta, PLV osv medan vänsterflanken består av enskilda där de kan få ihop ett hundratal för att protestera mot extremhögern. Mao skulle inte vänsterprotester finnas om inte högerextremisterna fanns, de enda registreringar som vänsteraktivisterna fått ihop kommer från tre demonstrationer.

      Läs och lär:
      http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162174/SM__2020_08.pdf

      Radera
    3. Lobbyisten. Det är allmän kunskap att extremhöger inte är fråga om några stora skaror. De är både högljudda och synliga. Men få.

      "medan vänsterflanken består av enskilda där de kan få ihop ett hundratal för att protestera mot extremhögern. Mao skulle inte vänsterprotester finnas om inte högerextremisterna fanns,"

      Detta är däremot en ren och skär lögn. >Givetvis baserat på hur man definierar och drar gränser. Det sista är dessutom ytterst skrattretande. Men om du tror på det själv får du väl göra det.

      Radera
    4. Trots att du skulle ha fakta på hand med att bara läsa en rapport, så visar du din faktaresistens med att bjäbba emot. Så det är lögner som kommer från inrikesministeriet? Som har polisens källor som grund?


      "Anarkistinen ja antifasistinen radikaaliliikehdintä näyttäytyy Suomessa ensisijaisesti äärioikeistoa vastustavina mielenosoituksina, joissa yksittäiset henkilöt pyrkivät väkivaltaisiin yhteenottoihin äärioikeiston kanssa." s.21

      "Yksittäiset" är sannerligen mycket färre än hundratalet PLV (som har dömts att splittras) och Soldiers of Odin som verkar på över 30 orter.

      Men du har Kristian förstås källor (som du efterlyser av andra) på det som du menar inte stämmer?

      Enligt Statista har 32000 klassats som högerextremer varav 13000 är beredda att ta till våld i Tyskland. De är få om man jämför med coronasmittade i USA, men oroväckande många om man jämför med polisstyrkan i Tyskland. Nu vet du ju inte hur många vänsterextremister det kan jämföras med, men du kommer ju utan att ta reda på hävda att de är flera. Upp till dig att avslöja din okunskap, the stage is yours!

      Radera
    5. Lobbyisten. Ser du faktiskt inte att vi diskuterar olika saker här? Jag talar om ett hot i mycket bredare mening än du väljer att göra. Förstås ifrågasätter jag inte det rapporten säger, men vänsterhotet är så oerhört mycket bredare än det som den lilla klicken högerextrema står för.

      Radera
    6. Kom du på först nu att du diskuterar andra saker? Efter att du inte kan undvika fakta? Här tidigare fortsatte du nog att diskutera samma sak.

      Men du har förstås källor på det "bredare hotet"? Som du brukar efterlysa? Nåväl, det är ju bara i din homofoba låtsasvärld som du ser det breda hotet, hotet som ingen annan ser som hot, utan som ett samhälle i ständig utveckling.

      Radera
    7. Lobbyisten. Har du alls läst vad jag har skrivit de senaste dagarna? Nej, det har du tydligen inte alls gjort. Nå, du får väl göra som du vill med det, men ursäkta mig att jag inte sänker mig till din nivå...

      Radera