onsdag 2 september 2020

Börjar det inte vara nog snart?

Det händer mycket i Portland, Oregon, just nu. De våldsamma BLM-revolterna har pågått i över tre månader, och flera människor har fått sätta livet till. 

För ett par dagar sedan dog en Trump-anhängare i samband med dessa revolter. Vår media (jag läser Svenska Yle) skriver att Trump-anhängarna anföll BLM-demonstranterna med pepparspray och att de sköt hagel mot dem. Om BLM-demonstranterna sägs det att de "blockerat vägarna i försök att förhindra Trump-anhängarna att ta sig in i staden". Inget om några skjutvapen här inte, utan bilden man får är att det handlade om en lugn och fredlig demonstration. Men likväl blir alltså en Trump-anhängare dödad. Videor från händelsen visar dessutom att det torde ha varit fråga om en ren avrättning. Men när man läser Svenska Yle får man inget veta om detta. Bilden som förmedlas är att det var Trump-anhängarna, och endast de, som var våldsamma. (Uppmärksamma läsare ser nog bristen på konsekvens i artikeln, men om man redan är tillräckligt mycket hjärntvättad går det säkert igenom.)

Min fråga är: Börjar det inte snart vara nog med denna fruktansvärt ensidiga och rent av lögnaktiga rapportering från händelserna i USA? Min uppmaning till Svenska Yle är: Sluta kopiera vad vänstermedia i USA skriver och gör för en gångs skull jobbet som journalister! Som det nu är det fruktansvärt pinsamt att läsa det som skrivs. Ja, pinsamt är ett alldeles för milt ord.

26 kommentarer:

  1. Angående Yle, medborgarinitiativ att skriva under -https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/6806 Det händer ett & annat på närmare håll också...( Om att ta till svärd...) https://www.nationalisten.se/2020/05/tommie-lindh-gammelmedia-och-sanningen/

    SvaraRadera
  2. Var det inte Kenosha Trump besökte?

    SvaraRadera
  3. Varför skulle Yle kopiera högermedia? Eller borde de hitta på en nyhet utifrån en video med ohörbar röst, utan att se nån kropp, inte se demonstranter och definitivt ingen koppling till BLM? Det du efterlyser här i ditt inlägg är propaganda.

    Det man istället borde adressera är det ökande våldet från höger, som experten i radikalisering, Annelies Pauwels påstår här:
    http://visionofhumanity.org/extremism/rising-right-wing-violence-and-its-impact-on-the-fight-against-terrorism/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Just nu är det vänstervåldet som är problemet i USA. På vissa stället börjar kravallerna påminna om inbördeskrig.

      Och varför kopierar de vänstermedia?

      Radera
    2. Det är högervåldet som är problemet, de står för 60% av ALL våld, inräknat terrorism, hatvåld etc. Vänstervåld är en liten del av 40%.

      Ja, varför månne hela världen föredrar att kopiera vänstermedia? Kanske orsaken är att vänstermedia är kritisk. Här ska du få en rolig, eller tragikomisk, artikel om hur Trump ville backa upp sin propaganda med hur stor hjälp Trumps styrkor hade mot demonstranterna, då en affärsfastighet brann ner. Den riktiga ägaren till fotobutiken vägrade ställa upp på propagandan, så då lät Trump söka upp den förra ägaren, som sålde verksamheten för åtta år sedan, för att spela med i propagandan.

      Tycker du att sån högermedia-smörja är vad Yle ska ljuga med?


      https://www.theguardian.com/us-news/2020/sep/02/kenosha-camera-shop-owner-trump-political-gain

      Radera
    3. Lobbyisten. Det finns förljugenhet både på vänster- och högerkanten, så att dra fram ett exempel bevisar ingenting. Och att "vänstermedia är kritisk" stämmer nog. När det gäller Trump. Men objektiva är de INTE.

      Sedan skulle det vara intressant att veta varifrån du fått siffrorna du slänger fram. Hur kan man mäta en sådan sak, var har mätningen gjorts och vem har gjort den?

      Radera
    4. "så att dra fram ett exempel bevisar ingenting"
      Precis vad du gjorde med en suspekt video som säger ingenting. Men som vanligt gäller regler du sätter upp inte dig själv.

      "var har mätningen gjorts och vem har gjort den?"

      Jag ska bete mig som du har gjort, jag säger inte. Sök själv, öppna ögonen, läs ordentligt, se verkligheten runt omkring dig. Märker du hur idiotiskt och barnsligt det låter det du brukar kommentera?

      Nå, jag ska avslöja. Det står i länken jag delade som du inte brydde dig om att öppna. Inte överraskad, du är ju faktaresistent.

      Radera
    5. Lobbyisten. När man följer din länk hittar man inget om någon sådan undersökning. Det var därför jag frågade.

      Sedan handlar denna text inte om videon i fråga, den handlar om Svenska Yles rapportering. Men du gillar att svänga fokus, så varför blir jag inte förvånad?

      Radera
    6. "White supremacists and other far-right extremists have killed far more people since Sept. 11, 2001, than any other category of domestic extremist. The Anti-Defamation League’s Center on Extremism has reported that 71 percent of the extremist-related fatalities in the United States between 2008 and 2017 were committed by members of the far right or white-supremacist movements. Islamic extremists were responsible for just 26 percent."

      "Most attacks in 2017 were thought to be motivated by right-leaning ideologies, a Quartz analysis of data from the Global Terrorism Database shows. Out of 65 incidents, 37 were tied to racist, anti-Muslim, homophobic, anti-Semitic, fascist, anti-government, or xenophobic motivations."

      "When the label was broadened from anti-fascists to left-wing violence, it found 21 victims had been killed since 2010, compared to 117 in right-wing violence in the same time period."

      "In a report released last week, the Escalating Terrorism Problem in the United States, CSIS analyzes 25 years of domestic terrorism incidents and finds that the majority of attacks and plots have come from the far right.

      The report says “the majority of all terrorist incidents in the United States since 1994, and the total number of rightwing attacks and plots has grown significantly during the past six years”, with the far right launching two-thirds of attacks and plots in 2019, and 90% of those in 2020."

      "Right-wing extremism poses the biggest threat to security in Germany, the country's interior minister said Thursday at the presentation of the 2019 report by Germany's domestic intelligence agency. "

      "Right-wing terrorism and violence were on the agenda in many Western countries in 2019. For example, the annual report from the Munich Security Conference, the world’s largest gathering of international security policy makers and analysts, presented ‘right-wing extremism’ as a key issue alongside ‘space security’, ‘climate security’ and ‘the technology race’. In many countries, the security services (e.g., The Netherlands and Norway) pointed to the growing threat of right-wing extremism."

      Mera? Ett tips: googla med "right wing violence", kolla den otroliga mängden texter och artiklar, byt sedan till "left wing violence", och jämför skillnaden. Men, du var ju faktaresistent, so it won't happen....

      Radera
    7. Lobbyisten. Igen "glömmer" du att berätta varifrån denna text är hämtad. Och här blir jag beskylld för att inte ange källor...

      Problemet med en sådan googling du föreslår är att definitionen på "right wing" och "left wing" inte alls är så solklar och inte heller vattentät. Men det är självklart att högerextremister har gjort sig skyldiga till mycket elände genom tiderna. Men det jag talar om är situationen just nu när vänsterextremisterna inom BLM har vänt upp och ner på flera städer i USA.

      Radera
    8. Kristian anser ju själv att alla nyhetskällor som är vänster om Breitbart hör till vänstern, och är därmed fake news. Verkligheten är dock något annat, men Kristian har ju gång på gång visat att han inte lever i samma verklighet som oss andra.

      Radera
    9. Anonym 07:56. Svenska Yle och det mesta av vårt mediefält är väldigt vänster, ja. Detta är ingen nyhet och inget som endast jag anser. Men utsagan om Breitbart (som jag i princip aldrig läser eftersom jag misstror dem) är väldigt överdriven.

      Radera
    10. Istället för att kommentera hur fel du har om våldet med höger och vänster, så vänder du än en gång diskussionen till nånting annat: att fråga efter källor som du inte själv förser oss med. Din video är verkligen ingen källa för att det är nån vänsterextremist inom BLM som skjuter nån eller nånting. Det kunde lika bra vara Trump som skjuter den där prostituerade som han haft samröre med.

      Men Kristian, om det nu är så svårt att definiera höger och vänster, då faller hela ditt inlägg pladask. Du har "givetvis" inga källor för hur du fått reda på att det är just "vänsterextremister", det är igen dina egna fantasier om hur det står till på andra sidan Atlanten.

      Källorna är jättelätta att få tag på, gå bara igenom det jag sa att du skulle googla, eller välj en mening per citat (alla de jag listade kommer från olika källor) och googla. Lätt som en plätt.

      Men du vill ju få bort focus från ditt eget blunder.

      Radera
    11. Lobbyisten. Den här texten handlar om hur Svenska Yle, och vår media överlag, inte ger en riktig rapportering av vad som händer. DET är vad diskussionen borde handla om. Det är inte jag, utan du, som försöker vrida diskussionen till något annat.

      Radera
    12. Igen tror du att du Kristian "vet" vad som egentligen hänt, men vi kan ju kolla vad finska Yle skriver. De säger att högerextremisterna skjutit på fredliga BLM-demonstranter med paintball-vapen, som svarat med att kasta stenar.

      Det är förståeligt att du, som ytterhöger, inte gillar det rykte din falang får, men det är bara sanning. Reinoehl, som sköt Trump-anhängaren, gjorde det, enligt egen utsago, i självförsvar eftersom han var själv rädd att bli skjuten av Trump-anhängare, som använde paintball-vapen. Reinoehl stöder antifa-rörelsen, dvs är emot auktoritarism, homofobi, rasism och främlingsfientlighet, dvs det som du Kristian flaggar för. Och det gör du propaganda för, hur mycket lögn den än fordrar.


      Då du märker att du talar emot dig själv, låter du bli att svara:

      '"right wing" och "left wing" inte alls är så solklar och inte heller vattentät'

      men varför låter du då i dina EGNA inlägg förstå att det är så otroligt självklart?

      Slutligen: kunde du själv Kristian börja kopiera RIKTIG fakta om våldsamheter inom högervingen? Det finns rikligt med statistik, vetenskap och rapporter som explicit stöder det. Din blogg kunde vara ett praktexempel på uppvigling inom högerflanken, så jag förstår att du aldrig kommer att skriva om just denna sanning.

      Radera
    13. Lobbyisten. Det att vad som är left wing och vad som är right wing - och speciellt när man lägger till ordet "extremism" - är verkligen inte solklart. Det som är vanlig höger kallas ofta i vänster media för högerextremism medan det som är vänsterextremism ofta inte får extremismstämpeln. Det var vad jag menade.

      Jag brukar vanligen låta bli att svara när du och dina gelikar väljer att missförstå det jag skriver och tillvitar mig sådant jag inte har skrivit.

      Radera
    14. Lobbyisten. Fortsättning. Vad Rainoehl säger får man nog lämna åt sitt eget värde. Vittnen beskriver det som skedde som en ren avrättning. Inget självförsvar där, om man får tro dem. Denne Reinoehl blev sedan själv skjuten till döds när han riktade vapen mot de poliser som skulle arrestera honom, så det handlar nog verkligen inte om någon duvunge här precis...

      Radera
    15. Hela ditt blogginlägg bygger på att vänsterwing är så hemska och högerwing var bara fredliga demonstranter, vilket inte stämmer. Du själv förlitar dig på den tvära indelningen, förutom nu då nån annan gör det. Just saying.

      Radera
    16. Lobbyisten. Högerextremister är inget att leka med. Men jag är inte alls så säker på att Patriot Prayer alls är några extremister, trots att de utmålas som sådana.

      Radera
  4. Har nu suttit en god stund och läst alla kommentarer bakåt till ungefär 22-23 augusti och här har försvunnit kommentarer ! Undviker att nämna vilka eller innehåll för att inte även denna kommentar ska försvinna... Detta har säkert inte skett av bloggaren själv ! Någon annan som upptäckt samma sak ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:48. På tråden om att Candelin blir biskop tog en anonym skribent bort några av sina kommentarer, och då tog jag bort min respons på dessa. Kanske är det detta du avser?

      Radera
    2. @Anonym 3 september 2020 21:48

      Inom senaste månaden skrev jag en lång kommentar med fina källor som motargument till Kristians konspirationsteorier om median och Trump. Märkligt nog kan jag inte hitta inlägget längre.

      Radera
    3. Anonym 21:48. Det låter märkligt. Jag censurerar inga inlägg, men jag har förstått att det ibland kan vara problem när man kommenterar anonymt. Mitt tips är att skapa en profil på blogger och använda den när man kommenterar. Då borde det inte vara något problem.

      Radera
    4. Gäller inte tråden om Candelin, de syns nog som borttagna av skribenterna ! ( själva kommentarerna syns inte längre )

      Radera
    5. Anonym 08:35. Mycket märkligt! Men rådet ovan (08:33) kunde eventuellt reda upp problemet.

      Radera