onsdag 29 december 2021

Fokus på fel saker?

Låt mig först säga att jag har inget behov att försvara Runar Sögaard. Jag känner inte till annat om honom än det jag läst i skvallerpressen, och det innebär att jag egentligen inte vet något alls om honom. Men en nyhet i Aftonbladet för några dagar sedan väckte ändå min uppmärksamhet. Sögaard tycks för närvarande avtjäna ett fängelsestraff för någon form av ekonomisk brottslighet, och han gör detta i en så kallad "öppen anstalt", alltså en anstalt med inte så strikta säkerhetsarrangemang avsedd för fångar som inte bedöms vara farliga. 

Nu riskerar Sögaard emellertid, om vi får tro artikeln i Aftonbladet, att flyttas till ett fängelse med högre säkerhetsklass. Orsak: Nej, inte att han varit våldsam eller hotat någon medfånge eller "vårdare" (som det heter i Sverige), utan att han kallat en muslim för, just det, muslim - och låtit förstå att det att denne är muslim har påverkat sättet Sögaard har behandlats. 

Detta är tydligen en så allvarlig sak i dagens Sverige att en intagen riskerar att flyttas från en öppen anstalt till ett fängelse med strängare säkerhetsarrangemang. Läs: Ett riktigt fängelse.

På något sätt får jag nog bilden av att man i Sverige idag fokuserar på lite fel saker. Men det kanske bara är jag.  

19 kommentarer:

  1. Det är väl ingen hemlighet att islamiseringen i Sverige fortsätter.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Jag tror ju snarare att detta handlar om den politiskt korrekta rötan som orsakar saker som detta. Och som samtidigt gör att man inte vill/vågar ta itu med de verkliga problemen.

      Radera
  2. Sögaard har nog i tiden varit pingstpredikant, men har sedermera kommit på villovägar, blivit avfälling som man plägar säga. Han var inte typ den otäcke (pingst-?) predikanten, homosexuelle Patte Tiainen som härjade i Kokkola för några år sedan. Runar fick ett namn om sig som den coola kristna typen som var med i nattklubbssvängen (vet ej om eller hur mycket han sist och slutligen "smaka").

    Carola är av typ 'kristen light', är gärna med i den världsliga svängen, men sjunger också gospel. Haft samröre med Livets Ord i Uppsala tidigare, numera kanske mer lovsångssång (Hillsong Church). Såg henne för ett 20-tal år sedan i Vasa på en förmiddagsgudstjänst. Visst väckte hon en del uppmärksamhet men inte blev det mer med det.

    Runar har haft något fiffel för sig och är säkert förtjänt av sitt straff. Men det var inte klokt av honom att säga något kritiskt om muslimerna. Inte i Sverige där man överlag är muslimslickare (med undantag av Jimmie Åkesson som man inte riktigt vågar sig på.) Pris ske Gud att man bor i Finland!! Yttrandefriheten är tillsvidare säkrad (förutom för Päivi Räsänen som vågat "tvåla till" homofilerna och deras förvridna psykosexuella läggning).

    Muhammed var en förvirrad pedofil, hans Aisha var bara 9 år vid giftermålet. Ännu idag är det på sina håll tillåtet med 4 (fyra!) kärringar inom den muslimska världen.
    Och de muslimska mödrarna inom den första generationen i väst är ofta analfabeter och vet ingenting om det samhälle som de måste finna sig tillrätta i. Helst skall de vara inomhus och vid utegång måste en trasa vara virad runt huvudet, annars skulle håret synas - hemska tanke - och våldtäkten ligga nära.
    För många muslimer får sexualmoralen inom islam än mer långtgående konsekvenser. En hel del kvinnor kan inte yttra det hat de känner mot sin man direkt till honom, utan riktar det mot sina barn i stället.
    Det råder stor spänning mellan de krav som islam ställer på de troende och vad som människor kan uppfylla. I Koranen står värden som tillit, sanning och kunskap anskrivna, men ovan ser vi ett brottstycke av hur det förhåller sig med tillit och sanning i vardagslivet. Situationen är minst sagt bedrövlig. Misstron är allmänt utbredd och lögnen regerar.

    Man kan kritisera och håna kristna hur mycket som helst i "folkhemmet" Sverige. Men gå inte och säg något snett om islam och mussarna för då kan det bli "i stjitit sluut". Muslimisterna måste behandlas med silkeshandskar i gamla Svedala!

    SvaraRadera
  3. Otäcke... Tu talar va du haar föstånd till ditt pöllhuvu. Pannlobsdemens???

    SvaraRadera
  4. Vafy ja roåka ti sii Carola po in fymeddasgusstjänst i Vasa fy övä tjuugo oår saan biråor poå att hon kvälldi fyri hadd hadd in konsert i Vasa.

    Men tillbaks till vårt favorittema när vi nu en gång har kommit i gång: nämligen mussarna, islam och Koranen.

    Arab Human Development-rapporterna visar att det systematiska kunskapsinhämtandet inte är arabisk-islamiska länders starkaste sida. Enl. Koranen måste rättrogna personer ständigt sträva efter kunskap, men den säger också att Allah vet allt och att just Koranen är källan till all kunskap (vilket ju inte stämmer). Att uppfylla båda kraven samtidigt är omöjligt. För muslimska barn kan biologi och historia vara väldigt förvirrande. Historien sträcker sig ju längre tillbaka i tiden än Koranen, och utvecklingsläran strider mot skapelseberättelsen i Koranen. Muslimer som konfronteras med dessa egendomliga förhållanden och vänder sig till andliga ledare för en förklaring, får ofta höra att det som avses med "strävan efter kunskap" är att muslimer ska fortsätta läsa Koranen tills kunskapens portar ( till följd av den hängivna koranläsningen) öppnas av sig själva !!

    Men visst finns det andra otäcka och råbarkade filurer än de ovan beskrivna muslimerna, t.ex. f.d. pastor Patrick Tiainen, Anonym 2, T. Cederberg, J-O. Nyberg, statsåklagare R. Toiviainen m.fl.

    Be my guest!

    Ske-metze (Chopped Up) hat diesmal wieder einmal gedonnert: Donnerwetter!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var du klädd i grönt och hade mockaskor på dig. Kanske huvudet litet på sned, så näsduken syntes. Då du var på konserten där Carola uppträdde enligt dig för 20 år sedan. Vi andra minns inte detta tillfälle. Du har givetvis en plats bland de råbarkade filurerna du nämner. Men din plats kan inte vara vid huvudändan av bordet kanske litet bakom, litet som bakom flötet

      Radera
    2. Anonym. Nu tycker jag att du ska uppföra dig. Om inte kommer jag att överväga att radera dina kommentarer.

      Radera
    3. @Allan, vad är det som gör att du räknar in mig,Anonym 2, bland de övriga i din lista ???

      Radera
    4. Syftade inte på dig utan på Anonym 1 !!

      Radera
  5. "Människa! Anonymen som är lierad med homos! Här igen - uppenbarligen för att kasta sk*t på K. Nymans blogg!" Knappast trodde jag att du återvänder, men du gör det om och om igen. Aldrig att du skulle ta ställning till islam eller muslimerna. Du vägrar ta ställning till dem.
    Måste jag nu igen försöka få dig ut ur anonymiteten? Vi kan ta t.ex. flickornas omskärelse, denna ruskiga sedvänja som fortfarande lever mycket väl inom islam. Man räknar med att det i världen för närvarande lever ca. 200 milj. flickor i 30 olika länder som utsatts för denna otäcka "operation". Dessutom är ca. 4 milj. flickor årligen i fara att utsättas för detta brutala ingrepp. I Europa lever ca. 1/2 milj. flickor och kvinnor, som utsatts för detta råbarkade ingrepp. De flesta blivit 'omskurna' redan innan de kom till Europa.
    Enl. THL lever i Finland ca. 10000 flickor eller kvinnor som blivit omskurna på detta otäcka sätt och ca. 650-3080 flickor är i fara att utsättas för denna procedur (de sänds då till sina hemländer och får sina könsorgan mutilerade av någon "klok gumma" med sitt smutsiga och rostiga rakblad). Flickorna får många fysiska, psykiska och emotionella följder. Ingreppet kan följas av massiv blodförlust, infektioner, smärta och urineringsbesvär. Kan även leda till döden.

    Men Anonym-"snåte" vågar tydligen inte ta ställning till islam och muslimismen. Är du rädd att kallas islamofob?

    Bullhead (Tjurhuvudet) has spoken

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Allan, jag trodde du skulle svara på min fråga men istället väljer du att fortsätta "skälla under fel träd" !
      Anonym 2

      Radera
    2. @Allan, Jag avslöjar inte dig och du avlöjar inte mig, Ok ? Minns du då jag kom på besök och du bad mig hämta en https://www.alko.fi/tuotteet/101636/Leijona-Viina-muovipullo från Stenhaga ?

      Radera
  6. Minns besöket, Anonym, men någon brännvinsflaska har jag nog inte begärt. Du borde veta att jag är absolutist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta Allan ! Jag har nog tagit fel på vem du kan tänkas vara... Följaktligen kan du inte heller minnas något besök av mig i varje fall !

      Radera
  7. Angående spriten. Jag hör till den exklusiva minoritet som aldrig inträtt i en Alkoholiliike-butik.
    Det har hänt sig att jag av läkemedelsfirmor (även Pfizer!), patienter fått någon vinflaska som "korruption"/gåva, men innehållet har skoningslöst nog hällts i vasken. Numera får man som korruption nöja sig med en kulspetspenna med läkemedelsfirmans och medicinens namn på eller högst en kopp kaffe med tilltugg.
    Vid middagar hos sk. fine dining-restauranger får man nog numera etylfritt 'sparkling vine', som inte innehåller så mycket etanol (eller någon alkohohol alls) att man skulle bli på sniskan.

    Ännu en liten återknytning till spritens förbannelse. En sommarkväll i min hemby var vi småpojkar och gapade och tittade på "ståorpåjkan" på en parkeringsplats vid ett sommarnöjesställe (numera med epitetet 'Pärlan i havet'). En av dem hade lyckats komma över ett klart eldvatten (Koskis eller Jalluviina?) De bjöd varandra på "shottar" direkt ur flaskan, det skrattades, det pratades skit och stämningen steg. Småningom tog den äldsta av dem på varandra följande djupa klunkar, grinade illa och sa: "Han smakar bra handi skiitin!" Då fann vi det för gott att springa hem.
    Han är numera död (frid över hans minne). Han blev alkoholist, han vägrade rehab. Bör jag ens nämna att han söp ihjäl sig?

    SvaraRadera
  8. fint att du minns besöket. Du som är fullkomlig beställde inte ngt brännvin. Tror du verkligen att ngn skulle skriva på Nymans blogg ngt, om dig som inte stämmer. Eftersom du typ under 5-10 årings ålder kollat in stoorpåjkan som du skriver om och deras upplevelser, sedan pedar du hem. Och tänker på dessa förtappade personer, varav en är död - frid över hans minne - skriver du-
    Men, men den typen som är avliden skulle vi det här laget vara ganska gannal, betydligt äldre än herr Huhtamäki med ett tiotal år eftersom Huhtamäki då var en mycket liten gosse som spionerade på Stora Pojkar i byn.. Fint att Huhtamäki hann hem, så han idag kan fördöma människor, patienter och de flesta han möter. Det finns en fullkomlig: ALLAH HUHTAMÄKI. Leve den odödlige skrävlaren, som har litet uncer hatten ovh gröna kläder. Sedan kan du verkligen ta hjälp proffs angående dina undermäliga texter och ditt dåliga språkbruk. Var gick denna person i skola???
    Du är från landsbygden och skriver som en kratta. Skaffa SAOL `dvs Svenska Akademiens ordlista. Förutom de mutor din vän Ah skriver på din blogg Nyman, där finns en del att ta ställning till.

    SvaraRadera
  9. Lucifer är Satan, Guds motståndare och människans fiende, förklädd till en förförande ljusets ängel (2 Kor 11:14). Kunde detta passa in på de syften Anonym 1 tycks driva på Kristians blogg? Tycks vara på suparnas/spritmissbrukarnas sida.
    Han (Lucifer med sina medhjälpare) vill dra människan med sig i sitt eget fall från Gud och in i sin egen förtappelse (1 Petr 5:8, Luk 10:18, Upp 9:1).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lucifer är Satan-
      Så skriver du Huhtamäki och hänvisar till en del bibelcitat.
      Sök nu hjälp för ditt illamående - hur kan du leva - med alla hatiska kommentarer? Förhoppningsvis blir det bättre när du flyttar närmare Putin, synd att Finland inte är en del av ryssland, det skulle du ju helst ha önskat Munsalabo som du troligtvis är - till åren kommen och på väg bort från det land som gav dig en skolning etc, Stick iväg till Ryssland som inte blev ditt drömland när du växte upp, Putin väntar på dig -med din bibel i näven. Kanske Ni trivs tillsammans. Annars finns ju Polen etc. som du själv skriver. Dina kommentarer är under all kritik, och frågar ngn. svarar du inte utan skriver en massa svammel.

      Radera
  10. Det nuvarande Ryssland är ett på många sätt sundare land än de kapitalistiska västländerna. I en intervju förklarade Putte (=Putin) att hos dem är en man en man och en kvinna en kvinna!! Nästan bibliskt sagt eftersom man i väst däremot säger att det finns många kön.
    Dessutom är han (inkl. Duda i Polen och Ungerns Orban) kritisk mot homosexteorin. Katolikerna i Polen är även mot abort på sociala grunder (utgör 99% av alla fosterfördrivningar).
    Putin hade även en poäng i att man klippte bort ett inslag i en film om Elton John (bög): han sa att Elton kanske gjort en del bra musik, men hans sjuka homosexualitet skall INTE få smitta rysk ungdom. Verkar som om Putte nästan skulle vara (ortodoxt) troende !!

    SvaraRadera