fredag 24 december 2021

Jul igen!

Vi har inte sänt några julkort i år - heller. Inte bara för att det har blivit så fruktansvärt dyrt, utan också för att det tar så mycket tid. Men vi är förstås mycket tacksamma för de julhälsningar vi har fått i olika former. Jag vill här och på detta sätt önska alla som läser detta en välsignad vår Frälsares födelsedagsfest! 

Det gör jag genom att länka till ett par Youtube-videor från Lutheran Satire som dels håller fram det härliga julbudskapet, dels gör parodi av de (tyvärr i de flesta fall allvarligt menade) parodier på detta budskap som vår värld är full av i dag. Jag inser att detta innebär en viss risktagning eftersom alla inte gillar satir och alla inte heller klarar av att förstå satir, men jag beslöt mig för att ta den risken så här när det nu är jul.

Först en video där Hans Fiene slår benen under påståenden om att den kristna julen egentligen är ett hopkok av äldre traditioner ur andra religioner under rubriken "Horus Riuns Christmas"

Samme Horus drar sedan vidare för att komma till en "modern" kyrka där han blir mer eller mindre rasande för att han inte hittar någon klassisk kristendom att attackera. Detta i "Hurus Ruins Christmas 2"

Fiene ger sedan den anglikanska julsångstraditionen en släng av sleven i videon "Martin Luther Yells About Inferior Anglican Christmas Hymns". Notera att Luther framställs som tenor, vilket han var!

Till sist en festlig parodi på "Band Aid" där många bekanta figurer förekommer. Notera speciellt C3PO och C.F.W. Walther. Tänk att de två förekommer i samma video ... "Do They Know What Christmas is About". Notera också att här ges ett definitivt svar på den stora frågan huruvida "Die Hard" är en julfilm eller inte.

Som bonus kan jag inte, trots att det inte har något jultema, låta bli att låta Clint Eastwood kommentera dagens moderna lovsånger.

9 kommentarer:

  1. Religioner är tacksamma att göra parodier på, de är så enfaldigt tokiga idéer i dom.

    https://www.youtube.com/watch?v=RB3g6mXLEKk&ab_channel=NonStampCollector

    Ha en bra Yuletid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13.22. Jag tror du missade något väldigt väsentligt här.

      Radera
  2. Genast Nyman publicerar något på sin blogg vaknar opportunisten i Anonym (av mig parodierad som "Tschapperl" alternativt "Struwwelpitter"). Nu täcks han tom. önska god jul så ateist och fikus som han är !!
    Det var f.ö. bra att regeringen drog i handbromsen och därför kan ingen 'biletys' och 'bailaus' ordnas på Stadshotellet i Jeppis. Det är verkligen inte läge nu att samlas i fyllan och villan och frotteras med omikron. Kiuru tycks vara relativt hårdför och får något äntligen gjort i motsats till dendär otäcka människan i stats-
    ledningen (Marin).

    Herr Huhtamäki

    (på Twidder: @alanHuhtamki, Fejsbook: ensio maki)

    SvaraRadera
  3. Faderallan Hihhulimäki, den har satiren är åt dej, du känner säkert igen dej :)

    https://www.youtube.com/watch?v=3fhvmg9oiWU&ab_channel=DarkMatter2525

    SvaraRadera
  4. Anonym-Fikus önskar t.o.m. God Juletajd!! Är det så att han ändå börjar närma sig Jesus-barnet i Betlehemskrubban så smått - så kristofob och homofil han än är??

    Take it easy, Struwwelpeter.

    Fader Allan

    SvaraRadera
  5. samma underliga kommentarer av Ah, Skärp dig. <du är väl inte sååå dum som när dU skriver kommentarer på Nymans blogg. Dina skriverier om satan passar bra i sammanhanget, Kör på med din Satan. Han är ju din vän förutom SM.

    SvaraRadera
  6. Rabble rousern Fikus-Anonymen måste vara en mycket olycklig och bitter person (en "hen"?) när han angriper Bibeln och de kristna.
    Satan=Lucifer tycks ha fått sin boning i hans hjärna. Undrar vilken uppväxt han egentligen har i bagaget?

    Men det er ikke lätt att gå Guds viljas väg, vilket manifesteras i Anonyms fall. Vägen är verkligen smal och porten är trång. Tyvärr är det också sant att "få äro de som finner den".
    Man får alltså räkna med att betala ett pris för att kunna komma från fruktan till frigörelse. Därför försöker en del (Anonym-fikusen!!) bemästra sin fruktan och leva som om de skulle vara nöjda med sin tillvaro, även om hjärtat gråter. Andra står upp och säger:
    - Jag vill följa dig, Herre, varthelst du går.

    SvaraRadera
  7. Allan, vad tror du det blir när en himmelskt alien (en gud som ingen sett och hört) våldtar på nåt sätt ett jordiskt flickebarn? resultatet blir en hybrid. Så ja, det är en hen i såna fall eller vad man nu kan kalla det.

    Hen avbildas ju ofta som en trans i klänning och gillar att leva och sova med testosteron stinna män, så inte var hen hetero i alla fall.

    Eflop, stinn av skinka och med önskan om en fortsatt god YULE tid.

    SvaraRadera
  8. "Trans-hen" Anonymen fortsätter ösa ur sin usla antikristliga fatabur. Svamlar om någon hednisk Yuletide, vinterblot etc.
    Men om undret med Jesse födelse i Betlehemskrubban vill hen inte ta till sig. Inte heller finns någon allmänkunskap om Bibeln, kristendomen, religionshistorien hos hen (eller heter det 'henne'?) Kopplade du bort hjärnan under rellatimmarna i skolan i J:stad??
    Dags att lufta hjärnan Anonymen (om du har någon). Vädrar du aldrig? Gör rätt, gör om!!

    eflop-->allan (?)

    SvaraRadera