tisdag 14 december 2021

Om energikrisens (och den kommande livsmedelskrisens) verkliga orsaker

Ett av de största hoten mot samhällsfreden och välfärdssamhällets fortbestånd idag är det faktum att ideologi tränger ut det sunda förnuftet. Detta ser vi framför allt i klimatfrågan och i kraven på att samhället ska bli koldioxidneutralt – och i de följder detta får. Vår media gör långt vad de kan för att hindra oss att se vad som är på gång, men förr eller senare kommer verkligheten att hinna ifatt oss och vi kommer att bli medvetna om vad som håller på att ske.

Den energikris vi som bäst upplever är ett första steg på denna väg. När detta års energikris under nästa år med stor sannolikhet förvandlas till en livsmedelskris kommer förhoppningsvis ögonen att öppnas på de flesta. Men den som vill se vad som håller på att ske, och som klarar av att se bakom de utlagda rökridåerna, kan redan nu utan större problem se vad som håller på att ske.

Det heter, när vi tar del av medias rapportering, att de höga elpriserna (läs: energikrisen) beror på att gaslagren i Europa är på rekordlåga nivåer och att speciellt Tysklands energibrist därmed driver upp elpriserna även här hos oss. Detta är förvisso sant, men det är bara en liten del av sanningen. Frågan vi borde ställa oss är inte den som media trugar på oss (alltså: varför gaslagren är så små, orsak: Putin och Ryssland) utan den verkliga frågan är varför Tyskland är så beroende av rysk gas. Den rävsax Tyskland, och därmed Europa, sitter i nu är nämligen inte Rysslands fel utan den är helt och hållet självförvållad.

Det verkliga problemet, och den djupaste orsaken till dagens energikris (och nästa års livsmedelskris) är, att vi fasat/fasar ut fossila bränslen (och gjort dem omöjlig att använda genom ideologiskt motiverade skattebeslut) och (i Tysklands fall) kärnkraften innan vi har något seriöst alternativ till dessa. Vindkraften ses allmänt som den stora räddaren i nöden, men trots att vindkraften fungerar bra som ett komplement till annan, mer stabil, energiproduktion kan den inte, åtminstone inte innan vi hittat ett bra sätt att lagra el, bli en ersättning till annan elproduktion.

Detta är det stora misstaget Tyskland, och därmed Europa, har gjort. Och därmed har Europas elmarknad blivit beroende av rysk gas. Detta eftersom det är det enda återstående, fungerande, alternativet. Här har en närmast brottslig naivitet också spelat in. Alla som har ens lite historisk insikt vet att ett land ALLTID måste se till att ha en någorlunda god självförsörjningsgrad och inte låta sig vara beroende av import av varken energi eller livsmedel. Detta eftersom det alltid kommer att uppstå politiska (och även militära) kriser i vilka framför allt livsmedel, men även energi, redan i ett första skede kommer att användas som påtryckningsmedel mot länder som varit dumma nog att strunta i sin självförsörjning och låta sig bli beroende av import.

Det är i denna rävsax vi nu sitter. Och Putin sitter garanterat och skrattar åt oss och den situation vi i vår ideologiskt motiverade blindhet, och naivitet, själva har försatt oss. Och värre kommer det alltså att bli. Bristen på energi (i media: bristen på gas) har lett till att det kommer att bli en stor brist på konstgödsel i Europa inför nästa odlingssäsong. Och den konstgödsel som finns tillgänglig kommer att vara så dyr att många jordbrukare helt enkelt inte har råd att köpa den och därmed i stället väljer att låta bli att odla sin jord. Den som har en någorlunda fungerande hjärna begriper att detta kommer att leda till livsmedelsbrist.

Knappast kommer vi européer ändå att tvingas svälta. Imperialismens grundidé är nämligen att låta andra betala för den egna girigheten och, i detta fall, dumheten. Vår kommande livsmedelsbrist kan kureras med ökad import från fattigare länder och därmed göra så att vi undviker svälten. Att människorna i de länder vi importerar livsmedel från kan riskera svält (p.g.a. av vår dumhet) är sedan en annan sak.

51 kommentarer:

  1. Blir det krig kommer vi nog alla att i någon grad kanske frysa och svälta och gå och cyckla istället för bilåkning.
    Det är inte europeisk dumhet; det är europeisk GIRIGHET; europa är en hora som rider ett tiohövdat vilddjur som river åt sig med girig hand och förser horan och förtrampar vad som blir kvar. MÅ NATIONERNA SE TILL SITT EGET OCH GÖRA UPPROR skyddade av Gud SÅ ATT DE KAN ÄTA EGEN MAT.
    Vi igen är så bedövade av elektricitetsberoende lagring och låsteknik att vi kanske får sitta utan mat eller så bevakas den av legostyrkor från europa om vår riksdag och regering inte slutar med sitt landsförräderi. Många som sålt ut sina firmor är också landsförrädare för ofta har på utförsäljning följt permitteringar och uppsägningar.
    Som Jesu lärjungar och Guds barn har vi haft det så överdådigt bra att vi nu igen får bereda oss på knapphet; så bli sorglösheten,kättjan och synden kanske dämpad. Själv inte bättre än någon önskar jag alla människor del i Jesu förlåtelse och Gudstron som Bibeln lär så klarar vi också svåra tider utan att mörda på vägen. Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
  2. Nyss hävdade du att det var utfasningen av torven och ökningen av vindkraften som var orsaken till priserna. Då jag och specatator nämnde den ryska gasen, så dög inte den förklaringen alls, men nu presenterar du den som din genomtänkta förklaring. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Det fungerar inte så att jag kan hållas ansvarig för dina lässvårigheter. Eller snarare för din ovilja att förstå.

      Radera
    2. Den 10 december skriver du Kristian så här:

      "När det är kallt ökar efterfrågan, och ju mer vi satsar på vindkraft ju lägre blir tillgången just när det är kallt (och vindstilla) och vi behöver mest el. Och ju högre blir elpriserna."

      Kan vi vara överens om att du anser att vindkraften är skulden till höga elpriser?

      14 december har du vänt på kappan:

      "Den stora orsaken till dagens energikris är emellertid att Tyskland håller på att köra ner sin kärnkraft och sina kolkraftverk ersätter dessa med, just det, vindkraft."

      Och samma dag hävdar du att det är naturgasen.


      10 december 2021 22:39 skrev jag att det var naturgasen som var orsaken, men då var det vindkraften du hävdade att var osaken.

      11 december 2021 13:44 skrev jag att en annan orsak var bråket mellan Sverige och Norge, vilket man kunde även läsa i Peter Lunds artikel dagen efter. Jag nämnde också isfrysningen, som Lund också nämnde. Då svarar du: "Du yrar och blandar friskt. Och inget du skriver håller ihop."

      Nu har jag ju tagit allt från olika källor, jag är intresserad av att veta vilka källorna är som omkullkastar de källor jag använt? Hur ser du tex att SvD har totalt missförstått läget?

      Radera
    3. Lobbyisten. Inga av dessa citat som du klippt ur sitt sammanhang är oförenliga. Förutom då i din bubbla. Hur orkar du hålla på så här?

      Radera
    4. Hur jag orkar? Tja, det är inte speciellt jobbigt. Det är lärorikt att googla upp det du påstår, eftersom man vet att det inte stämmer och man hittar riktig fakta.

      Jag håller väl på så länge du inte förstår bättre än att du skämmer ut dig med din okunskap. Man kan också fråga sig varför du inte lär dig att du blir debunkad gång på gång.

      Radera
    5. Kristian debunkad av dig? Du ÄR verkligen rolig!

      Radera
    6. Anonym 22:40. Ja, denne lobbyist är nog en stor humorist! :)

      Radera
    7. Skulle du veta att du är säker på din sak, Kristian, så skulle du skulle debunka mina kommentarer. Men av nån orsak har det inte skett en enda gång. Varför, Kristian? Du bara kör ad hominem eftersom du inte kan debunka. Varför kan du inte debunka mina inlägg? Jag utmanar dig att försöka!

      Klart att mina inlägg måste väcka otroligt med irritation, men eftersom jag citerar tex Svenska Dagbladet, så kan det knappast vara jag som inte fattar nånting, utan skribenterna på SvD, eller hur? Det är ju dem du ska antasta för att "inte förstå läst text". Ifall du kan förstå den lästa texten i SvD, och du blir förbannad över vad som står där, kan det inte heller vara fel på min läsförmåga? I så fall finns det ett lika stort fel i din egen läsförmåga.

      Eller frågan gällande Alholmens kraftverk, som inte stänger ner fast vi fasar ut torven. Det kan inte vara mitt fel att Alholmen kommer att fortsätta bränna biobränsle trots att torven begravs.

      Visst får anonym också försöka debunka, men era kommentarer ovan är inte debunkning, det är bara nedlåtande och omoget beteende.

      Radera
    8. Lobbyisten. "Skulle du veta att du är säker på din sak, Kristian, så skulle du skulle debunka mina kommentarer. Men av nån orsak har det inte skett en enda gång."

      Oj, du är nog rolig du! Men en liten fråga: Hur kan du så totalt missa det faktum att jag gång på gång rivit sönder det du skrivit? Finns det någon annan förklaring än att du helt enkelt inte läser det jag har skrivit?

      Radera
    9. Att "riva sönder" kan ha många betydelser, i sakfrågor har du inte debunkat mig en enda gång.

      Du kanske inte vet vad debunka är, men kan ge ett exempel:

      A säger Finland blir utan el då torven fasas ut och kraftverken stängs
      B säger att kraftverken stängs inte alls eftersom de bara bränner mer av alla andra bränsletyper.

      Här blir A debunkad av B.

      Eftersom B använder sig att källmaterial kan hen inte debunkas, ifall inte källmaterialet visar sig vara falsarium. I så fall kan A bara debunka källmaterialet.

      Det du skrev 07:40 har ingenting att göra med debunka, eller riva sönder. Det bara understryker att du, i brist på debunkning, oavsiktligt avslöjar att du hade fel.

      Radera
    10. Lobbyisten. Vem har påstått att "Finland blir utan el då torven fasas ut och kraftverken stängs"?

      Att påvisa att någon ljuger om vad en annan person har sagt är nog, just det, att riva sönder det som har påståtts.

      Radera
    11. Bullseye! Kan det bli tydligare än så vad denne lobbyist håller på med?

      Radera
    12. Ja, jag hänvisade inte till någon speciell person då jag använde A och B, men eftersom skogen svarade på ropet och du nu frågar, så ska du få svar:

      "Kristian Nyman14 december 2021 09:32

      Problemet är att vi har kapat bort fossil energiproduktion och ERSATT denna med vindkraft. Vi har gått flera ronder om torven, om du klarar av att minnas det?"

      Du får ju givetvis påstå att jag ljuger, men inte en gång har du kunnat påvisa det. Om du menar att jag ljuger, så borde du hitta diskrepanser i det jag klistrat in och det som de facto står i källorna jag använder. Men det har du inte ens försökt dig på, eftersom okvädesord är allt du har i din argumentationsarsenal.

      Anonym: borde väl framgå från pseudonymet, varför tar du inte tillfället i akt och avslöjar mina "felaktigheter" och sätter mig på pottan i tex elproduktionsfrågor? Bara att försöka, jag utmanade Kristian men han förmådde inte.

      Eftersom du inte ens kan uttala vad "jag håller på med" så faller det lite pladask. Menar, om du skulle lyckas uttala vad det är "jag håller på med", så borde du ju kunna stå för det, och det vet du att du inte kan. Men du kan ju alltid föreslå ett ämne inom elproduktion, så diskuterar vi det? Vad vill du diskutera om, där du får in mig i ett hörn? Vågar du?

      Radera
    13. Som vi alla både gissade innan och ser nu, så blev det plötsligt VÄLDIGT glest bland dem som vill diskutera energi på ett seriöst plan. Finns det faktiskt INGEN som kan gå in i en diskussion om el, och bara diskutera el, artiklar om el och låta bli tangera personer?

      Växthusodlingen slukar enormt med energi, inte jämt fördelat över hela året utan mest då tillgång till el är som minst. Utöver elen (belysningen) ska växthusen värmas upp också. Närpes stad förbrukade år 2020 hela 630 GWh och då hälften av all produktion kommer från Närpes, får man räkna med att ca 1 TWh används för alla finska tomater och gurkor. Helsingfors stad förbrukar ca 4 TWh, all industri i Finland 37 TWh.

      Kristian nämnde att den sista procenten dyraste, men ska den dyraste procenten betalas av vanliga konsumenter, industrin, växthusodlare, eller borde politiker begränsa användningen för att garantera ett konkurrenskraftigt pris, och hur i så fall?


      Vad säger expertrådet, hur ska växthusnäringen överleva dessa priser?


      https://yle.fi/uutiset/3-12228832
      https://energia.fi/tilastot/sahkotilastot

      Radera
    14. Lobbyisten. Försök nu förstå att problemet inte är att ingen vill diskutera el. Problemet är att de flesta numera insett att det inte är någon idé att försöka diskutera med just dig. Din fråga i det tredje stycket, som i och för sig är helt relevant, visar tydligt vad det handlar om. Du LÄSER INTE (alternativt förstår inte) de artiklar du säger dig vilja diskutera. Skulle du ha läst artikeln i fråga skulle du inte ställa denna fråga eftersom det i artikeln sägs att ALLA tvingas betala enligt den sista procenten. Eller kilowattimmen som det sades i artikeln.

      Radera
    15. Vad ska man säga, till och med då jag bara konstaterar det som sagts, så kan du inte ens då hålla dig från att hacka på person...

      Ingen svarade på hur växthusnäringen ska överleva dessa elpriser, men det var väntat. Det går bra att förmedla propaganda och lögner som nätet är fullt av, men då det gäller att tänka till lite själv, där tog förmågan slut...

      Radera
    16. Lobbyisten. Att konstatera att det inte är någon idé att diskutera med någon (som gömmer sig bakom en psuedonym) och som inte läser det som skrivs är inte att "hacka på person".

      Hur växthusnäringen ska överleva torde vara ganska självklart utifrån det jag har skrivit. Men du bryr dig förstås inte om att försöka förstå det heller. Nåväl, det är förstås ditt val.

      Radera
  3. Faktalobby 18.27. Än sen då? Inte sade Kristian ngt speciellt om ryska gasen då kanske. Men som halvtroll stör ni så mytji på bloggen och byter fokus för minsta orsaks skull. Och om Kristian i ljuset av andra fakta märkt detta nu så är han inte någon dålig karl när han kan ändra sig. När det gäller Gudsförnekare är de roko kara om di int vill ändra sig. Hej. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessutom skrev Kristian visst i en kommentar att gaslagren är små i Europa nu. U

      Radera
    2. Vi byter inte alls focus, det är bara vad Kristian påstår då vi stannar kvar vid de osanna påståenden han hävt ur sig. Det är ju förstås tråkigt för honom, men han borde ju ha lärt sig vid det här laget att det vore bäst för honom själv att faktiskt läsa.

      Ja, nu menar du att "roko kara kan int ender se", samtidigt som Kristian hade ändrat sig och skrivit nästan rätt om gasen, så fortsätter han i det tidigare inlägget att bjäbba emot mig, att torven fortfarande är orsaken till de höga priserna.

      Men annars, menar du att troll är dåliga då de korrigerar? Eller vore det bättre att det finns läsare som leds att tro på osanningar? Nu har ni litat blint på vad han säger om torv, och så känner ni inte ens till hur det lokala kraftverket fungerar.

      Men, ok, "än sen då", om ni tycker det är ok leva i en fantasivärld om elproduktion och bli betraktade som mindre vetande så läs då aldrig kommentarer här.

      Radera
    3. Ulrik. Det spelar ingen roll vad jag skriver, eller inte skriver. För denne lobbyist är allt ändå fel. Så det är ingen som helst idé att ödsla tid på att försöka diskutera med honom. Tyvärr.

      Radera
    4. Är det inte alltid så i propagandasammanhang? Den som är av annan åsikt har alltid fel, fakta mig hit och fakta mig dit.

      Trötter

      Radera
    5. Jag gör inget annat än diskuterar sak, till skillnad från er andra. Fortfarande skiljer jag åt åsikter, det är ingen åsikt att Alholmen bränner bara 10% torv, resten annat, och slutar man med torv, så ökar man bara på med nånting annat. Den som anser att det är en åsikt, får gärna påvisa att Alholmens hemsidor har fel fakta.

      Men Kristian, ska du försöka diskutera då? Alltså, inte mig, utan tex Alholmen? Eller varför Myntti inte verkar hålla med Peter Lund, experten vars artikel du delade?

      Radera
    6. Faktalobby, jag tror dig så gärna vad faktafokusering beträffar. Däremot är jag mera tveksam till valet av metod. Övertygelsen, både den livsåskådningsmässiga och den politiska, innehåller ett betydande inslag av faktarelativism, faktaskepticism och rentav faktaresistens, och då kan man hamra på tangentbrädet tills man får blåsor på fingrarna och valkar på händerna - utan att det leder någon vart. Men jag hoppas att du tror på mirakel.

      Trötter

      Radera
    7. Lobbysiten skriver: "Jag gör inget annat än diskuterar sak, till skillnad från er andra."

      Det var dagens roligaste skämt hittills. Tack för det!

      Radera
    8. Det enda jag skrivit är om el och energi. Vad skriver du i kommentarerna? Ingenting om el.

      Radera
  4. Här förklaras också Tysklands problem bl.a.. https://www.youtube.com/watch?v=_BJJmj8bNzg&ab_channel=Riks

    SvaraRadera
  5. Den grönvänsterliberalistiska politiken dödar de finländska hushållen: man avstår från torv och stenkol, förorsakar att elpriset stiger mångdubbelt, bränsleprisen stiger kontinuerligt, leken med elbilarna höjer på elpriset, vindkraftselektriciteten osäker, solpanelerna +-0.
    Jag säger det nu klart ut: Statsministern och regeringen har INTE mitt förtroende. Kan de inte ens skämmas? Kan riksdagen lita på den nuvarande 'statsministern' (=Samariini)? Jeg tror ikke det. Bäst att hon fortsätter "bilettää" Finland på världskartan!
    Jag tror inte på politikerna mera. Och jag tror inte ens på det som basuneras ut i nyheterna (spec. PC-medierna).
    Annars: Saga Cavallin i Dagens Nyheter tyckte "Samarin" är en "pinsam klicktorsk"!! Hon syftade på Samarins festnatt. Hon tycks gilla att rumla om berusad i barer och nattklubbar och omge sig med kändisar. UTAN telefon. Poserar dessutom gärna i soc. medier (Insta) och internationell skandalpress (Vogue). På morgonen i crapula efter en festnatt, hur känner denna festprisse sig då? Enligt red. Veitolas besök hos henne tycks hon vara anorektiker. Har igen börjat springa som besatt, städar och dammsuger mitt i natten och äter väl inte mer än någon kex ibland vilket passar bra in på hennes nuvarande magra habitus.

    Rumbling Thunder (Mullrande Åskan) hat wieder einmal gesprochen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mullrande åskan har snackat: Hans favoritämne att spy galla över statsministern. Vad vet du om statsministern, annat än dina underliga sagor? Vem skulle tro på dig och dina hatiska formuleringar. Värm en skvätt mjölk, så kanske du blir bättre till mods.

      Radera
    2. @Anonym 15 december 2021 19:01, En statsminister blott 36år gammal... Totalt i avsaknad av livserfarenheter... Annat var det då Finland styrdes av MÄN likt Kyösti Kallio, Risto Ryti och Mannerheim !

      Radera
    3. @Anonym 15 december 2021 19:01, https://www.youtube.com/watch?v=Q_RcAkgV52k Bävar för den dag då vår "Sankta Marin" ska axla det ansvar som anstår en statsledare !

      Radera
    4. Du tror ikke det bästa Huhtamäki. Det vet ju du bäst som arbetat inom energi -sektorn.
      Fint att du vet.
      Sedan viker du av från ditt favoritämne om energi - till ngt helt annat - du vet inte vad statsministern heter - har egna namn på henne. Det tycker jag att är ganska svagt, Ingen frågar dig Huhtamäki - om ngt. i Finlands riksdag - det är du själv som vill ha uppmärksamhet och skriva en massa skit. Kanske ngn. borde be för dig - men det hjälper inte - Har du ringt till Jehovas Vittnen - där får du hjälp

      Radera
    5. "Har du ringt till Jehovas Vittnen - där får du hjälp", tror du själv på detta "Anonym 18 december 2021 18:34" ???
      Jehovas Vittnen är en sekt av hin onde själv !

      Radera
    6. God kommentar angående jehoviterna.
      Tror ej någon skulle bli 'hulpen' där. De tror ikke ens på Julbocken!!

      Radera
  6. anonym 15 dec 2021 19:01
    Mullrande Åskan svarar: Har ett nytt namn för ateisthomotorsken Anonym: Tschapperl! Ett sydtyskt/österrikiskt dialektalt ord för 'kyckling'. Adi Hitler kallade sin Eva (Braun) så.
    Annars håller Saint Marin på att tappa greppet. Sänder fram Krista Kiuru i stället för att reda upp i coronadebaclet. Samarins understöd dalat med 10% och det beror inte bara på hennes boomerprat utan i synnerhet på 'bilettäminen'. Fy, vilken socialistisk förebild. Gå på bar och nattklubb och "smaka". Brukar "it föli na braa baket he"!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. mullrande åskan fortsätter med sina konstiga ?? teorier. Ateisthomotorsk? Var hittar du det i SAOL? din egen konstruktion?
      Vem är Saint Marin? är det ngn. du känner? Berätta nu för oss andra vem du avser. Språkbruket du använder är också under all kritik. Bemöda dig nu om det och skriv så att folk förstår - undvik nu dina egna språkgrodor. Men du är ju uppenbarligen i samma fålla som en del magsura gubbar från Seiska. All reklam är bra, kanske även sådan som du inte gillar. Ang. Cavallin så är det bara skitsnack. Kanske en skvätt conjac piggar upp dig.

      Radera
    2. Läser inte Seiska. Får räcka med Alibi, Hymy och Plejboy.
      Tschapperl till kännedom!

      Radera
  7. Rumbling Thunder kommenterar "Tschapperl"=Anonym (16.12.21):

    Ledarskribent V. Dahl kommenterar Saga Cavallin. Saga har ju kallat marinskans agerande som av en "pinsam klicktorsk" dvs. Marin är k*t på att få positiva Instagramklick. Men precis, det är ju det det hela handlar om. Man skulle kalla detta litet grövre som "r*vslickande".
    Cavallin skrev också: "S*it i cocainet och det tjugo år gamla heil'andet (syftar på ett gammalt foto av civilminister Ida Karkainen). Att tvunget vara poppis hos dumma töntar (kretsen som rör sig runt Marin men även andra i internetvärlden) är det mest komprometterande beteendet (hos Samarin) av dem alla". - Så sant sagt som amen i kyrkan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. den sämsta kommentar man läst på länge.
      Allan Huhtamäkis kommentarer är de sämsta man ngn sin kommer att läsa. Hoppas mannen kan få hjälp.

      Radera
    2. Anonym 18 december 2021 18:47, hoppas du själv får hjälp ! Du kunde med fördel ta del av följande "by" HJ, https://www.youtube.com/watch?v=n2yxNZYuZf4

      Radera
    3. @Allan Huhtamäki, hoppas du lagt av med att använda "Fakebook" ! Läs följande med kommentarer, https://samnytt.se/facebook-erkanner-faktakontroll-i-verkligheten-asiktscensur/

      Radera
  8. kommentar till mullrande åskan. Du vill inte svara på frågor som ställs utan fortsätter med ditt skitsnack och dina kommentarer är under all kritik. Vem är du Mullrande åskan som mår så dåligt. Finns det ngn. som kan hjälpa dig. det står ju inte rätt till om du måste vara aggressiv och möta alla kommentarer med hatiska inlägg. det är ju enkelt för dig att spy galla om objektet är en ung kvinna och inte ngn. gammal uppstoppad varelse som skall styra landet typ Kekkonen, Mannerheim, Ryti, listan kan göras lång. Men de kan inte göra ngt. mera. Tiden står inte stilla och även du Bästa Huhtamäki blir gammal och kan ojas och vojas över att unga personer besluter om ett och annat, som du inte kan påverka på annat sätt än att påpeka om ålder och vad de unga gör på sin lediga tid. Statministern har också rätt till eget privatliv och vad hon gör då angår verkligen inte mig eller Huhtamäki(aprilskämtet) vad hon Bl.a att de inte har telefonen med så att gamylen Huhtamäki ( översatt till Aprilskämt) av kommentarerna kan man dra slutsatsen att Sitting Bull, Vandrande åskan, Aprilskämtet är en äldre man. kanske det ännu borde översättas till sydtyska? kan ringa och fråga vann e du? E do å smaka? Bedrövlig kommentar om en ung person som på sin lediga tid vill umgås med sina vänner. Den unga statsministern är vald, trots att Sitting Bull hade annan åsikt. Applåd. Temat som diskuterades va energi ä Men Mullrande Åskan som också sitter inne med massor av energi fick en stöt av blixten och skrev som Sitting Bull gjorde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att Kekkonen satt som landets president så länge han satt var naturligtvis fel men genom historien har det alltid varit så att man förlitat sig på de äldres "vishet & erfarenhet" ! Att i val av riksdagsledamöter eller andra val hänvisa till att en yngre kandidat bättre förstår sina yngre väljare är bullshit ! Alla har vi varit unga men den som inte är dement vågar nog erkänna sina "ungdomssynder" och handla därefter... Samma sak då det påstås att vi skulle behöva fler kvinnor, än i det ena än i det andra.., en god husfar känner sin familj/sitt hem och vet vilka behov som finns och agerar därefter, till det behövs inga kvinnor som blandar sig i politik och agerar utifrån känslor !

      Radera
    2. Vad vi skulle behöva är ett upplivande av skyddskårerna och lottarörelsen, de visste, om några, vad det innebär att samarbeta för ett gemensamt mål och inte som idag att "kriga" mot varandra !

      Radera
    3. svar 2103 du som en god husfar känner din familj och vet vilka behov som finns. Fint skrivet - det behövs inga kvinnor som har agerar utifrån känslor. Behöver du ngn, kvinna eller är en man det bästa som du kan få? Vem vet kanske en man ? Jag som man vet att kvinnor sällan behövs livet är bra mycket lättare utan dessa som blandar sig i politik etc, Män tillsammans är mycket starkare,´. Vila kinden mot en man och inte någon kvinns som blandar sig i politik och annat karlagörande som att besluta om lagar. förordningar och barnafödande.

      Radera
  9. Din kommentar är bull shit,

    SvaraRadera
  10. Även Tschapperl-anonymen kan blixtra till - skummande av raseri?
    Marinskans framfart i nattklubbsvärlden är nog helt förkastlig speciellt i dagens värld. Vi lever år 2021 !! Statsminister och medelålders kvinna med litet barn och man hemma är och bailar på baren och "po smakon" utan den nödvändiga 'kännykän'.
    I ett annat land hade hon redan avgått (minns Mona Sahlin-debaklet!) Denna otäcka kvinna borde förstå avgå. Hon täcks inte mer vara coronarapportör utan den rollen har övertagits av Krista Kiuru. Samarin vrider och vänder på språket för att få lögner att låta sanna och ge ett sken av stadga tomma ord. This is beyond madness. "Let's go, Brandon!" skulle man säga som republikanerna i USA åt Biden (skulle lika bra kunna tillämpas i finsk politik i synnerhet vad beträffar Samariinis beteende och bilettäminen).

    Crazy Horse (Galna Hästen) hat gemüllert.

    SvaraRadera
    Svar
    1. gnägget har snackat: märk väl Statsministern heter Sanna Marin och har du ngn. åsikt om henne använd hennes namn - inga omskrivna former som du gillar, skriv på svenska glöm dina formuleringar på tyska, engelska etc. skriv så att folk på landsbygden förstår-du är väl energikunnig och vet allt om alla , men bästa AH skriv nu så att folk förstår - vad hjälper det att din galna häst hat gemüllert. Vem skulle bry sig vad den hingsten mullrar i ditt stall. Ge den litet hö och vatten. Så kanske du sover gott om natten Aprilskämtet - men värm nu litet mjölk -det är väl det som du klarar av med dina skummande raserier som du själv skriver att du lider av. Men du gemüllar väl ännu en stund som du så gärna meddelar. Mülla på du bara.

      Radera
    2. "värm nu lite mjölk", mjölk är rasistiskt ! https://nyadagbladet.se/inrikes/skrev-skamtuppsats-om-rasistisk-mjolk-i-kaffet-hyllades-av-stockholms-universitet/

      Radera
  11. Om nu ngn annan ser detta ? Se gärna tredje delen om vindkraft av samhällsnytt ! https://www.youtube.com/watch?v=woBYX-7-4d4&t=9s

    SvaraRadera