tisdag 7 december 2021

Om coronahanteringen

Bekämpningen av Corona-pandemin får allt mer absurda inslag. För några dagar sedan kom EU-kommissionen och dess ordförande van der Leyen ut med det synnerligen kontroversiella utspelet att EU bör överväga att införa obligatorisk vaccinering. Detta samtidigt som t.ex. Österrike nationellt har gått in för det samma och Tyskland också tycks komma att gå in för det. Enligt uppgift ska det österrikiska vaccintvånget ackompanjeras av saftiga böter och även fängelse för den som inte kan eller vill betala sina böter. 

Lyckligtvis ser det ut som om Finland skulle kunna vara berett att stoppa detta förslag - som av allt att döma i sig är grundlagsvidrigt och dessutom går långt utanför det område som EU har befogenhet att besluta om. EU-kommissionen har de senaste åren haft en klar strävan att ge sig själv ständigt mer makt på medlemsländernas bekostnad och detta är givetvis något som borde ringa i alla varningsklockor och även leda till allvarliga protester från medlemsländernas sida. Även media borde här agera i sin (numera väldigt slumrande) roll som demokratins vakthund. Men tyvärr tycks det som om denna utveckling, som alltså inte är demokratiskt förankrad i EU:s medlemsländer, är något som många (speciellt till vänster) ser som något önskvärt, varför protesterna är synnerligen lama. 

Allt fler länder inför också det så kallade Corona-passet, alltså ett dokument som ska visa att innehavaren är fullvaccinerad eller har ett färskt negativt cornatest. Målet med detta pass är att hålla samhället så öppet som möjligt genom att förhindra icke-vaccinerade från att delta i samhällsfunktioner och därmed från att sprida eventuell coronasmitta. Jag har tidigare kritiserat detta pass här på bloggen, och med den nya omikron-varianten som nu sprids allt snabbare kommer corona-passet av allt att döma att ha spelat ut sin roll helt och hållet. Likväl fortsätter satsningarna på detta pass, något jag finner vara fullständigt obegripligt. Om vaccinerade kan smittas och sprida smittan vidare, vad finns det då för nytta med detta pass? 


21 kommentarer:

  1. Heja President Niinistö. Hans åsikt var klar. Han förespråkar inte tvångsvaccinering. Däremot hade han inget emot att man uppmanar till vaccinering. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Det låter ju bra! Jag har inte sett den artikel du hänvisar till. Vad såg du detta uttalande?

      Radera
    2. På intervjun på det tomma slottet i självständighetsdagsprogrammet.

      Radera
    3. Ulrik. Tack. Jag missade den eftersom jag knappt ser på TV numera. Skulle det ha varit en "riktig" bal kanske vi skulle ha sett delar av den, men ett tomt slott är ju inte så alldeles intressant... ;)

      Radera
  2. Alla borde vaccineras, 2 sprutor ger inte 100 % skydd, men om du får covid så klarar du dig bättre än en ovaccinerad. En som fått 2 sprutor sprider inget vidare, men en ovaccinerad sprider covid. En ovaccinerad skall få vägra att ta vaccin, men möjlighet att få ta en plats på intensiven är förstås självklart för de ovaccinerade när lungorna slås ut och personen inte kan andas och andra patienter i behov av annan vård kan bli utan vård. Vi har ju valfrihet i Finland och rätt till vård. Intensivvårdsplatserna i Finland är väl ca.60 st. Fint att man får välja om man vill ta vaccin eller i värsta fall avlida. Välj själv. Samhället är ju till för alla slags vägrare och uppviglare. Kanske man borde be en bön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19.42@
      ”En som fått 2 sprutor sprider inget vidare” varifrån fick du det.
      Roligt med alla självutnämnda covid experter . Jag kan förstå att rädslan får folk att blanda ihop alla källor till en soppa men trovärdigt är det inte. Också efter 3 sprutor har men burit hem smittan till sim fru .

      Radera
    2. Anonym 19:42. Ett litet tillägg: En ovaccinerad får vanligen, men inte alltid, ordentliga symptom. Vid ordentliga symptom torde de flesta förstå att hålla sig borta från andra människor. En vaccinerad kan vara asymptomatisk och ändå sprida viruset. Troligtvis dock inte i samma utsträckning eller under lika lång tid, men ändå. Så det är inte så alldeles enkelt och entydigt detta...

      Radera
    3. Roligt att Anonym 20:59 utnämnt sig till experten över andra experter. Kan du kanske ta fram vilken kännetecknande grupp som upptar och fråntar intensivvårdsplatserna, samt ge råd åt alla andra experter världen över som inte kommit på bättre sätt att undvika att män tar hem smittor till sina fruar.

      I verkligheten är det nog inte så att alla fruar står hemma vid sina spisar medan männen är ute på jobb, nattklubbar eller var de nu kan tänkas röra sig.

      Vill du vara trovärdig, så länka då till källor som understryker det du säger. En "källa" är inte nya tider, som citerar en annan "tidning", som citerar en youtubare, som berättar sig ha hört att en pensionerad djurläkare tror sig veta nånting. Det kallas bara för trasiga telefonen, som alla barn lärt sig i skolåldern.

      Radera
    4. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/06f3d443-8086-4627-98bd-d90e516d3527

      Radera
    5. Propagandalobbyn@
      Källan är jag 20.59 som Vaksinerad x 3 smittade min fru.
      Ditt övriga svammel behövs knappast kommenteras, det följer ditt tidigare mönster.

      Radera
    6. Tråkigt att du som är 80 år smittade ner din fru vid spisen.
      Det är ju ganska sällsynt att så sker.
      Men .. hade du munskydd, spritade du händerna etc. som sakkunniga upplyst om att vi skall göra? Höll du avstånd till främmande personer? Var du på krogen? Men frun är väl vaccinerad, så hon klarar väl sig utan det värsta - covid 19 är ju inget att bry sig om trots att mera än 100.000 tals personer avlidit i världen.

      Radera
  3. De som är vaccinerade sprider smitta

    SvaraRadera
  4. Om samhället alternativt skulle informera ut:
    Ta vaccin om ni vill!
    Covid är inte så farligt,dom allra flesta klarar det galant!
    Lev som ni vill så ser vi var vi hamnar!
    Intensiv vårdplatserna börjar ta slut,men va kan man! Harmt att folk råkar ha cancer nu just,eller hamna ut för bilolyckor. Nå! Vi kan int na åt he,tar di slut så tar di slut.
    Känns int som ett ansvarstagande samhälle.
    Så ett tungt ansvar vilar nog på beslutsfattarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. vilken löjlig kommentar.
      Ta inte vaccin, bry dig inte om cancer eller bilolyckor, bränder, katastrofer eller vad som helst som kan inträffa, är vårdplatserna slut är de slut - Nej vi kan int na åt he... Vad skall politiker åt en del som inte behöver inordna sig någonting - lev, lev och bry dig inte om någon annan än din egen näsa.
      Drabbas du av sjukdom, lev lev lev - he finns inte platser vi kan int na åt he. Så skriver du som vet.

      Radera
  5. Läs lite noggrannare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag har läst: Ta vaccin om ni vill. Covid är inte farligt. Lev som ni vill så skriver du.
      Men förklara nu för oss andra varför fortsätter pandemin? Det har inte någon betydelse för dig om ngn. är vaccinerad eller inte.
      Finland borde väl ha gjort som Sverige - struntat i Covid 19 -
      resultatet en massa avlidna, men du skriver att de flesta klarar detta. Jag är ingen läkare, så jag vet inte vad som gäller men du är expert och vet att covid kan man strunta i.

      Radera
  6. Den här smittan är också som pesten ' som vandrar'; den smittar helt självständigt ibland utan några mänskliga smittkedjor. Så beskrivs pesten i Bibeln; det är bara den här människocentrerade tiden som sätter all skuld på människan. Den tar vad den tar och gör vad den gör men av Herren Herren är den ( sänd). Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ovanstående bygger på Psaltaren 91. Den gamla översättningen sade ' vandrar'. I KB 1917 står det ' går fram'. Pest är pest det här covid är mera en ' farsot'. I Psalm 91 finns mycket tröst bara vi inte gör det till framgångsteologi och blir straffade. Dör vi så dör vi i Herren och lever vi så lever vi i Herren, så oberoende tillhör oss löftena om vi ångrat och trott evangelium och inte avfallit eller lämnat sådant orättat som Herren uppmanat att rätta till. Herren är Jesus Kristus Gud och Fadern; tror vi att Han är Messias uppstånden ifrån de döda och Guds Son är vi redan pånyttfödda. Kom ändå ihåg att vägen är smal och porten trång som leder till Livet i himmelens sal.

      Radera
  7. Obligatorisk vaccinering med vaccin som kan ses som "vaccin" och är experimentella och nödgodkända låter ej förnuftigt.

    Den som vill vaccineras och tror på deras förträfflighet ska naturligtvis låta vaccinera sig.

    Men vi måste komma ihåg: folk i allmänhet är lagda för massbeteende och bara en minoritet kan tänka
    klart.

    Inte lätt att veta vad som är bluff och vad äkta vara i denna fråga.

    Man vill tro på deras förträfflighet men å andra sidan har väl vi människor en tendens att leva i illusioner.

    Naiv men lycklig, skeptisk men olycklig se där människans lott?

    Anonym1

    SvaraRadera
  8. Klistrar in från Swebbtv, "Hej!


    Detta är första delen I programmet med Lars Bern om finansintressena bakom Covid-19. Lars Bern ger, i ett samtal med Mikael Willgert, sin bild av varför det har blivit så viktigt att alla måste vaccinera sig.
    Sammantaget kan man se pandemin som ett verktyg i händerna på de globala storbolagen som därigenom ökat sin förmögenhet medan medelklassen har förlorat. Vaccinpassen blir ett verktyg för att skapa full kontroll vilket också verkar gillas av våra politiker.
    Klicka här för att komma till programmet
    Klicka här för att komma till Swebbtv.se

    Lars Bern inleder med att beskriva hur dagens process kring godkännande av läkemedel etablerades i början av 1900-talet. Tongivande för utvecklingen var bolag som arbetade med syntetiska läkemedel vilka var möjliga att patentera. Godkännandeprocessen blev så dyr att genomföra att det var helt omöjligt att klara ett godkännande för preparat som inte gick att patentera.
    Detta uteslöt i stort sätt alla typer av gamla naturpreparat. Man fick dock ett problem: Man kunde ju inte förbjuda vitaminerna. Vitaminerna är så billiga det knappt går att tjäna pengar på dem och därmed ointressanta för läkemedelsbolagen. Dessutom gör de ju folk mindre sjukliga. Lars Bern menar att läkemedelsbolagen pratar negativt om vitaminer eftersom de minskar bolagens vinster.
    Lars Bern menar att läkemedelsbolagen knappt gör några nya preparat som botar sjukdomar. Prioritet är att göra preparat som kan ges till alla, även de som är friska. Näst bäst är preparat som man ger livslångt för att lindra symptom.
    Märkligt nog behövde inte mRNA-vaccinerna genomgå den rigorösa testning som föreskrivs av processen utan vaccinerna släpptes igenom trots att testerna inte har genomförts.
    Sen är ju frågan varför det är så viktigt att alla vaccinerar sig eftersom vaccinerna inte fungerar utan tvärtom har stora risker. Lars Berns hypotes är att orsaken är att det inte ska finnas en grupp som är ovaccinerad och som kan fungera som kontrollgrupp.
    När det gäller Omikrom ger vaccinationerna inget skydd som det verkar.
    Lars Bern har tittat på utvecklingen för de allra största fondbolagen såsom BlackRock och Vanguard som har ett enormt kapital och inflytande på världens börser. Genom att samverka kan de manipulera börsen och göra insideraffärer vilket aldrig går att bevisa.
    BlackRock har kunnat utnyttja krisen under pandemin för att mer dubblera sitt värde.
    Sammantaget kan man se pandemin som ett verktyg i händerna på de globala storbolagen som därigenom ökat sin förmögenhet medan medelklassen har förlorat. Vaccinpassen blir ett verktyg för att skapa full kontroll vilket också verkar gillas av våra politiker."

    SvaraRadera
  9. https://samnytt.se/video-stor-demonstration-mot-vaccinpass/

    SvaraRadera