torsdag 9 mars 2023

Om valet och klimathysterin

För en knapp vecka sedan publicerade Aftonbladet en mycket belysande artikel om energiproduktionen i Kina. Under fjolåret godkändes i landet en utbyggnad av koleldad energikapacitet med 106 gigawatt. Detta innebär, om all denna kapacitet verkligen skulle byggas ut, att Kina under 2023 kommer att bygga motsvarande två nya kolkraftverk i veckan. Ja, du läste rätt. Två kolkraftverk i veckan! 

Meanwhile in Finland: Partierna strider inför valet om hur vi ska kunna späka oss själva och vår ekonomi ytterligare för att få till ännu bättre siffror när det gäller våra koldioxidutsläpp. Iltalehti har t.ex. idag publicerat en artikel gällande partiernas syn på trafikutsläppen och bränslepriserna. Läs den gärna! (Den är på finska, tyvärr.) Speciellt på vänsterkanten (de gröna) seglar man högt i det blå utan någon som helst markkontakt. Det blir fullständigt klart att ifall vi fortsätter med en sådan regering vi har idag kommer vår konkurrenskraft att ytterligare sänkas och den vanlige finländarens börs att tömmas ännu grundligare. Allt för att blidka klimathysterikerna. 

Detta samtidigt som beslutsfattarna i Kina garanterat sitter och småler när de ser hur vi skjuter oss själva i foten.

25 kommentarer:

  1. Vad har det för betydelse fast våra börsar töms när Herren Jesus kommer imoron?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir allt färre människor som vågar ingå äktenskap och vågar låta barn födas då alla tror att man måste ha allt som mönsterfamiljen med två barn,två bilar lägenhet,sommar- och vinterhus bil och båt( segelbåt) man tror att man måste ha allt detta och alla andra saker som de har. Dessutom skall man inte så ge upp hoppet att man bara talar om " börsen" som ju är ett bedrägeri om det inte finns matvaror att köpa, varor som är naturliga av jordbruket djurhållningen och fångsten av fisk och fågel och vilda djur. Och biosfären som redan är till en tredjedel utarmad skulle nog föda mänskligheten ännu men man bygger nästan i många länder tusentals kvadratkilometer industrianläggningar som med alla risker som finns och de olyckor som kommer gör att naturligt någorlunda normalt kretslopp för hälsosamt liv inte kan ske. Industrialiseringen på gott och ont tar nog priset i hur vi låter nyttiga handlag gå oss ur händerna medan mycket fortfarande blir slit och släng. Men vi skall ändå tänka på att det fanns otaliga människor redan före antiken stora kulturer som blomstrade gav frukt ruttnade i sedeslöshet och grymhet och förgicks. Låt inte lura dig att tro att du måste ge bort alla dina pengar. Gud kan ge livsmod och har du mycket pengar kan du dela med andra än dina egna. Man skall leva och tro att det är rätt att följa Jesu ord om att sälja vad man har och ge allmosor, det gör ju många oxå genom skatteväsendet. I all fall anonym jag förstår din point men man skall inte så låta sig bringas ur fattningen att man släpper ifrån sig arbetslön och lön och låter sig ändå registreras som ' levande vilddjur' i det antikristiska riket som råder på jorden. Fast Herren Är ännu Gud Fadern Allsmäktig Jesus Kristus Guds Son och den helige Ande. Hälsn Ulrik

      Radera
  2. Då inlägget handlar om valet måste jag bara berätta om en väldigt alarmerande sak jag för en stund sedan såg på Iltalehti, https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6b5c4e27-61fa-450d-9405-c27ce1f398d4 .
    Den som har några funderingar att rösta på SFP ska nog tänka sig för både en och två gånger/ ett antal gånger ! Hela 72,5% av SFP's kandidater tror att det finns fler än två kön !!! Risken är överhängande att sådana kandidater röstar galet i många andra sammanhang !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 9 mars 2023 kl. 17:46, konstigt att inga SFP-anhängare har reagerat på din kommentar ?

      Radera
  3. 9 mars 2023 kl. 17:46
    Vet du vad jag vet att många tror? att ormar och åsnor kan prata och att det finns en Gud bara för att det är skrivet i en sagobok hahahaha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 9 mars 2023 kl. 19:05, Hädar du din skapare ?

      Radera
    2. Anonym9 mars 2023 kl. 20:20
      Vem har sagt att din Gud är min skapare? Min skapare är mina föräldrar och som tur har din hysteriska och homofobiska massmördare till Gud inget med det att göra. Fråga fast av ormen eller åsnan.

      Radera
    3. Anonym 9 mars 2023 kl. 20:32, Du hädar helt klart ! I Bibeln berättas helt klart att Gud är alltings Skapare ! Gud hade/har en plan för ditt liv långt innan du blev till i din moders liv ! "har din hysteriska och homofobiska massmördare till Gud inget med det att göra." -Så talar bara en ynklig mänska vars liv när som helst kan utsläckas av Herren över liv och död !

      Radera
    4. Anonym 9 mars 2023 kl. 20:32, "Högmod går före fall", det gäller dig också ! Nu vet jag inte vem du är men jag känner "nöd" för dig vem du än är ! Måhända kan du få tröst av https://www.youtube.com/watch?v=Xf29xh9mTyk ,innan vår Herre släcker ditt liv och låter ditt hjärta sluta slå ?

      Radera

    5. Anonym9 mars 2023 kl. 20:56
      Bibeln är full av falska och motstridiga påståenden som inte har nåt med sanningen att göra. Allt liv utsläcks och det har inte din fantasifigur heller nåt att göra med. Det är du som är en ynklig liten figur som inte kan tänka själv utan sväljer religiöst skräp som nån har tutat i dej.

      Radera
    6. Anonym 9 mars 2023 kl. 21:18, Säg detsamma till din Skapare då Han kommer för att utkräva ditt liv !

      Radera
    7. Anonym 9 mars 2023 kl. 21:25 Härlig skapare du har som måste "utkräva" mitt liv, känns det bra för dej nu?
      Tror du verkligen att du kommer att vandra på guldgator och få höra harpa i evighet med andra "kristna" pedofilpastorer och likasinnade. När du dör dör du och är lika medveten om det som före din födsel.

      Radera
    8. Anonym 9 mars 2023 kl. 21:33, NEJ ! Det känns inte bra för mig att du så öppet tar avstånd från ett evigt liv hemma hos vår Fader ! "Himlen är vårt rätta hem" ! Har du glömt det ?

      Radera

    9. Anonym9 mars 2023 kl. 21:44 Varför vill nån ha "evigt" liv? vi får ett liv och de ska vi leva nu och på bästa sätt. När vi dör är vi döda och inget annat.

      Enligt din "fader" så måste vi tillbe och vara slav under honom annars åker vi hissen ner till helvetet. Vad är det för en hemsk utpressare du tillber?
      Ta av dej de religiösa bojorna och lev ditt liv nu fri från fantasier. Det blir inga fler liv för dej heller..

      Radera
    10. Anonym. Ditt skratt kommer nog att fastna i halsen på dig. Att du kallar Bibeln för en "sagobok" visar att du inte alls vet vad du talar om. Läs på och kom igen! (Och då menar jag inte att du ska läsa på märkliga internet-sidor vars skribenter är lika dåligt pålästa som du är.)

      Radera
    11. Bibeln är inget unik i sej, liknande fantasier som i Koranen och Torah och andra religiösa skrifter. Alla har uppsnappade historier som lånats av varandra och äldre skrifter så som syndafloder och uppståndelser. Inget av de stämmer med verkligheten.
      Du är påläst om Bibeln tack vare att du blivit hjärntvättad och indoktrinerad.

      Radera
    12. Anonym 10 mars 2023 kl. 08:57, "Du är påläst om Bibeln tack vare att du blivit hjärntvättad och indoktrinerad." Har du någon gång läst i Bibeln hur Jesus fäller ett omdöme att "Detta har blivit för dig uppenbarat av min Fader" ? Vad tror du att det betyder ?

      Radera
    13. Anonym 08:57. Du fortsätter att göra bort dig. Att jämföra Bibeln och Koranen låter sig inte göras. Likväl drar du till med just det. Läs på och kom igen!

      Radera
    14. De som verkligen gjort bort sig är dom som gett sitt liv åt religiösa fantasier. Muslimen säger det samma som du men påstår att Bibeln är falsk. Hade du fått din uppväxt i Pakistan vore du en inbiten muslim och byggt upp din falska världsbild i islams kultur. Båda perspektiven och alla andra religiösa världsbilder är falska.

      Radera
    15. Anonym 09:48. Som sagt, läs på och kom igen sedan när du vet vad du talar om!

      Radera
    16. Kristian, Anonym 09:48 har rätt. Tyvärr funkar ingen religion. Människan har prövat tusentals olika religioner och alla falerar.

      Radera
    17. 14:27. Märklig åsikt. Jag är av diametralt motsatt åsikt.

      Radera
    18. 06:36 det har du all rätt att vara men det betyder inte att du har rätt när du tycker att alla religioner funkar.

      Radera
  4. Om man har en traditionell orientalistisk (buddhistisk-hinduistisk & co) världsbild, vilket är rätt sannolikt i Kina, tror man att tiden är rund och att livet därmed omöjligen kan ta slut; snacket om miljökatastrof är hundarna som skäller medan karavanen, ursäkta livet, går vidare.

    Om man är materialistisk kommunist, vilket är rätt sannolikt i Kina, lever man livet här och nu och tar ut vad man kan; framtiden är någon annans bekymmer.

    Om man är egotrippad diktator, och det finns kanske en sådan i Kina, så är inget pris för högt för uppnående av hegemoni.

    Den föreslagna utbyggnaden av kolkraften i Kina är av den storleksklassen att det dröjer en stund från plan till verklighet. Om du begränsar skalan till ett år ägnar du dig åt statistik, här ska termen tolkas som en eufemism. Varför inte dra till med ett dygn i stället, som ger fyra kolkraftverk i timmen? Eller en minut => två i sekunden?

    Drömma kan man alltid, även mardrömmar. För Kinas del handlar det om det förstnämnda som kan förvandlas till det senare. Redan nu lider landet av betänklig ekonomisk hosta, på lite sikt kommer patienten förmodligen att diagnosticeras med japansk lunginflammation eller kanske någonting ännu värre.

    Då är det bättre att meanwhile in Finland se klart och tänka nyktert och kanske rentav klara morgondagens utmaningar.

    Mao

    SvaraRadera
  5. Kineserna är intelligenta (deras medel IQ högre än europeers) men egoistiska.
    Anonym1

    SvaraRadera