torsdag 23 mars 2023

Valrelaterad vandalism och medias tystnad

Det är snart riksdagsval, och knappast någon har kunnat missa de många valplakat som satts upp på var och varannan lyktstolpe. Media har också rapporterat om en del vandalism mot dessa plakat, dock inte mer än förr. Åtminstone inte så som jag bedömer det. Att vandalisera ett valplakat är ett brott, och även om det kanske görs i ungdomligt oförstånd är det olagligt. 

Trots att dylik vandalism är otrevlig, och olaglig, finns det betydligt värre exempel på valrelaterad vandalism. Sådant som kanske inte har setts under de senaste årens valkampanjer. I Åbo har t.ex. en bil med valreklam i bakfönstret vandaliserats genom att alla fönsterrutor slogs sönder på den. Anmärkningsvärt nog är det endast Sannfinländarnas egen nättidning som rapporterar om detta brott.

Jag undrar i mitt stilla sinne om ett dylikt brott skulle ha tillåtits passera utan den minsta kommentar i mainstreammedia ifall det skulle ha varit fråga om t.ex. en bil med De grönas valreklam i bakfönstret? Eller något annat vänsterparti. Ser du, narrativet som ska hållas fram och försvaras är att det är (extrem)högern som är våldsam och brottsbenägen. Inte vänstern. 

Det här är kanske ingen stor sak, men jag noterar att medias tystnad passar väl in i den stora bilden.  

12 kommentarer:

  1. Det goda hatet.

    SvaraRadera
  2. Visst har valplakat alltid vandaliserats. Konstigt att det nästan alltid är kandidater för sannf som råkat ut för detta nuförtiden. Men "main stream media" tiger förstås som muren om denna sak. Är kanske nöjd att situationen är sådan som den är, was weiss ich?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:23. Här i våra trakter har media rapporterat om två SFP-kandidater vars valplakat vandaliserats. Men oavsett vilket parti det gäller är det olagligt och alla borde förstå att så gör man inte.

      Radera
  3. Sluta skräpa ner omgivningen med plakat

    SvaraRadera
  4. Och vad värre är, Ben Z blev attackerad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det säkert var ett vanligt osäkert historielöst berusat kreatur till nazisvin som rusade på B Z antagligen med den berusade finländarens vanligaste ord: " mää tapan sut" ( jag skall döda dig(( fritt översatt)) så blev det som sagt först då det liv i mainstreammedia som Kristian efterlyste när det gällde sabotaget på en av sannfinländarnas bilar. Kristian har då Rätt eller är det först när man angriper NATOMänniskan som media på allvar reagerar?
      Men jag har i demokratins tid Reagerat på att vi befinner oss på ett sluttande plan in mot nato och därmed garanterat kärnvapenfördärv sedan man i folkomröstningen om eu-medlemskapet inte heller följde grundlagsordningen till punkt och pricka. Nu var det så att Ben Zyskowitz hörde till den politiska elit som drev in landet så snabbt i eu att vi miste vår alliansfrihet och neutralitetspolitik. Om man som president Sauli Niinistö säger att man med sådant beteende som skedde mot fd satsminister sipilä och ben zyskowitzbryter och träder upp mot " folkets makt" när sådana brott som skedde i frustration mot missbruk av tidigare folkets övernskomna MAKT; Grundlagen; SOM FOLKET TIDIGARE I SIN GRUNDLAG SKRIVIT IN så ser man TYDLIGT DUBBELMORALEN I POLITIKENS VÄRLD OCH DÅ SKALL POLITIKERNA SE TILL ATT HA STARKA MÄN OCH KVINNOR MED SIG NÄR DE GÅR PÅ GATOR OCH TORG..
      När jag själv var i yngre tonåren njöt jag oerhört över söndrade valplakat och fast jag inte medvetet kom ihåg det mera så njöt jag mest när plakatet på den man i vilkens husgårdstoalettPÅ EKOVÄGEN jag vid ca fyra års ålder föll för en frestestelse bestående av en naken fullmogen kvinnokropp i närmare fyrtiårsålder och en finsk en marksslant och blev så lockkad så lockad att jag förfördes skändades och sedan fick stryk ute på gården med en hammare när jag enligt Lagen konstaterat att nu skall jag gå och berätta för pappa att viskall förlova oss... Torsten Nils Ulrik som fick en multitabbstor tablett mot Huvudvärk av lillebror ( sic)sedan jag släpat mig hem fråm misshandeln. VEM GAV HONOM TVÅRINGEN TABLETTEN OCH ORDERN ATT GE DEN ÅT MIG!!! JO FARLIGA GRANNAR OCH BARNASKÄNDARE I AKTION PÅ EKOVÄGEN OCH RADIOVÄGEN I " JEPPIS" ; iJAKOBSTAD AV ALLA STÄDERPillret han gav den dagen som gav en vIt sömn var misstänkt lika den sömn som kom av deOrsanilpiller som man gav mig som ung vuxen när jag sökt samtalsterapi på mentalvården för att reda ut hur jag kände mig så ensam sedan jag nästan supit bort en god utbildningsmöjlighet i en av statens läroanstalter. Torsten Nils Ulrik Fagerholm

      Radera
    2. Eftersom jag i vilket fall som helst inte renderat mig annat än adelstiteln paranoijd schizofren med allt lidande som världen och jag själv åsamkat mig genom tiden så märker jag att min telefon är hackad eller dubbelhackad så att de kan avläsa på en spiondator vad jag skriver redan förrän jag tryckt på " publiceraknappen" det märker jag på menande hostningar i trappuppgången när jag framhärdar att skriva om brotten och mordförsöken i en larsmo och jakobstadskomplott mot mig och många andra en gång kristna och lyckliga barn och jag anar samma försök av en hes och fötvivlad mansstämma i våningen ovanför... men kanske det bara är skizofrenin som säger så. Ulrik

      Radera
    3. I mitt bästa hälsotillstånd kan jag lycklig kväda: Ulrik, dog på M******s gårdsplan på ekovägen 1968 men lever ännu levande i Herren Herren Jesus av nåd som alla som några ggr ljugit och syndat sedan djävulen velat rycka ifrån mig saligheten. Min skökolön från 1968 fick jag inte behålla men en femmarkssedel som jag hittat i en skarv mellan korkmattorna därhemma ljög jag till mig så skickligt att jag kunde bekänna det för pappa ( och då bara i skrift) först 1988. Ulrik

      Radera
    4. 25.3. kl 17:52
      Men märk väl, Beni är en s.k. jutku och vad värre är, en miltarist och därmed Nato-anhängare!!
      Han torde nog ett par ggr tidigare ha fått på käften?

      Radera
    5. Anonym 20:12. På vilket sätt har det att Zyskowicz är jude att göra med någonting alls?

      Radera
  5. Mina små vittnesbörd i datavärlden är bara små brottstycken i tiden nerskrivna bland annat genom det sköra materialet kisel. Men en gång skall Guds vittnesbörd om var och en avgöra om vi får komma till Himmelen dit varje kallad och döpt människa har rätt att rikta sina böner och t o m genom Papperspåven som vissa syndare brukar kalla Bibeln ; den Heliga Skrift när de blivit överbevisade av någon Bibelkunnig eller annars i den Absoluta Sanninhen varande människa.
    Lyckligast är vi som är övertygade av Både Guds Sanning och Kärlek och därmed slutat att ljuga med vett och vilje för att inte på gamla dar gömma sig i demensen ;den falska eller den riktiga Alzheimern som ibland kan vara åsamkad medvetet av människor läs läkare som kan manipulera människor genom gifter och annan påverkan. Nu går jag inte närmare in på vad latenta hjärnskador som många fått av smällar mot huvudet under vägen och vandringen kann inverka. ulrik

    SvaraRadera