måndag 6 mars 2023

Om självcensur och krypande för Islam

Islam är en svärdets religion. Det fick vi lära oss redan i högstadiet på 80-talet. Jag vet inte om dagens skolelever får lära sig detta, men det skulle inte förvåna om också detta är något som vår självcensur har dragit fram med rödpennan över. Men även om så skulle vara fallet förändrar det givetvis inte det faktum att Islam ÄR en svärdets religion. 

Det som har förändrats sedan 80-talet är att många muslimer har lämnat den muslimska världen och invandrat till väst. Detta har på många sätt förändrat vårt förhållningssätt till Islam - inte minst när det gäller självcensur och även när det gäller hur rättsväsendet behandlar islam. 

Jag skrev för en tid sedan om den österrikiska kvinnan som höll två föreläsningar om Islam i vilka hon kallade en man som har sex med en nioårig flicka för vad han är. Hon använde alltså på p-ordet. Detta borde hon inte ha gjort eftersom det som gäller för alla andra män uppenbarligen inte gäller för Muhammed. Och det som gäller för alla andra religioner idag inte längre gäller för Islam. Kvinnan dömdes för detta, och hennes överklaganden, ända upp i Europadomstolen för mänskliga rättigheter, förkastades. I motiveringarna till förkastandet sades bl.a. de ytterst avslöjande orden att domen "served the legitimate aim of preserving religious peace in Austria." Avsikten med domen var alltså att "bevara den religiösa freden i Österrike" - och detta vara enligt människorättsdomstolen helt legitimt. Alltså att döma en kvinna för förtal när hon sade sanningen, och det endast för att säkerställa att Österrikes muslimer inte skulle ställa till med upplopp.   

Det anses alltså idag rätt att inskränka våra mänskliga rättigheter (yttrandefriheten) för att "bevara den religiösa freden". I klartext handlar alltså detta om att vi lägger oss platt inför hotet om muslimskt våld. Tyvärr är detta inte det enda exemplet på denna undfallenhet och detta krypande för islam. I Sverige är det lagligt att bränna religiösa skrifter. Detta har den senaste tiden skapat feta rubriker och ett Svenskt utrikespolitiskt problem i.o.m. att den danske uppviglaren Rasmus Paludan passade på att bränna Koranen offentligt utanför Turkiets ambassad. Detta var förstås extremt ovist, men alltså fullt lagligt. Nu har dock den svenska polisen bestämt att det är förbjudet att bränna Koranen. Men endast Koranen - t.ex. Bibeln får fortfarande brännas. Orsaken till denna fullständigt ologiska hållning är förstås uppenbar: Hotet om muslimskt våld. 

För några dagar sedan nådde nyheten om att en nederländsk muslimsk man stämmer Rasmus Paludan på 44 miljoner euro för att han har "orsakat ett otryggt samhällsklimat för allmänheten" över nyhetströskeln. Denna stämning är givetvis fullständigt galen eftersom det INTE är Paludan som har orsakat det otrygga samhällsklimatet utan detta har orsakats av de muslimer som reagerar med våld och hot om våld på Koranbränningen, men det ska bli intressant att se om det svenska rättsväsendet vågar (och överhuvudtaget klarar av att) se verkligheten för vad den är. Det skulle inte alls förvåna om domstolen väljer att (igen) krypa för Islam. 

Förvisso kan det kosta att göra det som är rätt. Men det är något som hör till om man vill värna om ett fritt och öppet samhälle. Det var visst Benjamin Franklin som konstaterade att ett samhälle som ger upp lite frihet för att vinna lite säkerhet förtjänar varkendera och kommer att förlora bägge. 

Frågan är om vi inte redan är där.


36 kommentarer:

  1. Hade för en tid sedan skrivit en insändare till HSSmedia där jag
    påtalade islams
    vilja till dominans och vart detta ledde och hade lett.
    En mycket moderat och även sanningsenlig kritik men detta refuserades
    föregivandes att det var "islamofobi"
    och även
    kunde tolkas som hets mot folkgrupp.
    - Vi är alltså redan där.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om vi skall rädda vårt land och undgå Sveriges väg, är det viktigt att vi inte låter oss tystas, för vansinnet tenderar att aldrig ta slut ..

      Radera
    2. Anonym1. Det skulle vara intressant att se din insändare. Du får gärna sända den åt mig per e-post om du kan göra det på ett sätt som bevarar din anonymitet. Det har ju visat sig förr också, vilket jag nämner i texten ovan, att även om man skriver/säger sådant som är sant kan man bli censurerad/t.o.m. dömd.

      Radera
    3. Anonym 11:46. Jag har svårt att se att ens det skulle räcka. Tyvärr är jag rädd att det enda som kan väcka/rädda detta folk/land idag är en ny Nebukadnessar...

      Radera
    4. Nu är det väl ändå något år rentav som den
      insändaren skrevs så jag misstänker
      att den ej finns kvar.
      Hur som helst
      sände jag vidare till Thoralf Alfssons blogg och han kommenterade med att det absolut inte var fråga om hets mot folkgrupp.
      En helt annan bedömning än HSS media alltså.
      Thoralf Alfsson
      är kommunalpolitiker i Kalmar och ofta kritisk
      till islam och dennas utbredning både i Sverige och Kalmar.
      Tidigare riksdagsledamot för sverigedemokraterna men uteslöts ur partiet
      på förbluffande grunder.
      Men vi ser
      väl här klyftan mellan de båda sidorna.
      Anonym1

      Radera
    5. Kristian. På tal om att rädda " vårt land". Redan under andra världskriget var liklukten av de stupade känd i alla städer och byar i finlandoch som gamla testamentet säger: inte ens så har ni gjort någon bättring. Och om det fannss någon början till bättring efter det så har vi nu ett samhälle där man öppet får rekommendera all slags styggelse till och med i statskontrollerade media. Ja, jag vet väl att inte många kristna beviljas spaltutrymme och mediasynlighet annat än när de protesterar mot styggelserna och friheterna och således skall bevisas vara " dåliga människor. Men vi som ännu hör och förstår vad bättring betyder behöver varna för fallen kristenhet likväl som för muslimer. Hur det går för vårt land kanske vi inte vet men enskilda kan ånga och tro och göra bättringen känd. Men nuförtiden har det inte varit populärt att bära sin syndasäng och säga hur man syndat. Det sätter en pant på förlåtelsen som gjorde en fri att inse hur skadlig den minsta lilla oskyldiaga synd kan bli om man inte orkar tro på en nådig Gud. Tänk er en kristen man som på kvällspromenad drabbas av sin lusta och våldtar första bästa unga kvinna han ser och sedan man börjar söka efter honom går han in för att gömma sig i mängden på bönehuset eller kyrka och han blir dessutom ombedd att hålla predikan eller bekänna sin tro som det hette förr. Tror ni att mannen även om det vore ett tänkt fall gör rätt om han ostraffad fortsätter den predikokarriär som aldrig skulle ha börjat om han hade bekänt sitt brott och sin synd och sedan gått och angett sig hos polisen och offrets anhöriga. Ulrik Torsten Nils

      Radera
    6. Ångra och Tro. Det är början och slutet av väckelsepredikan. Och sedan gör man om man hinner de gärningar som hör trons folk och bibeln folk till. Och om staterna gemensamt på jorden besluter något annat så vet de i alla fall att ingen undkommer vad Jesus Kristus i varje enskilt människas liv bestämt.. och då finns det så många förståsigpåare på jorden igen att det började hota sig själva med undergången som de själva hade hotats med men när Allt en dag uppebaras vet att syndens lön är döden och början för oss vanliga kristnamänniskor till Fridens harmoni i himmelen och på jorden. Ulrik

      Radera
  2. Om vi skulle fortsätta och spinna vidare litet på islam/muslimproblemet.
    Muslimska länder har visserligen en tolerans mot ursprungliga kristna, som får hållas. Men konverterar någon från islam till kristendom kan dödsstraff mycket väl bli följden.
    För muslimerna är det största hädelse att tala om treenigheten och berätta om jungfru Maria, som födde Jesus,
    För muslimerna är det den största hädelse att påstå att Jesus är Guds Son.
    I den muslimska världen vill ju många grunda stater med muslimska lagstiftningen "sharia". Förutom Koranen ser man tillbaka på Muhammads handlingssätt och hur vissa personer som vunnit anseende gjorde i det och det fallet i sina domslut. Det här är vägledande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:15. "Men konverterar någon från islam till kristendom kan dödsstraff mycket väl bli följden."

      Det är förstås olika från land till land, men det finns en inte allt för kort lista på länder där detta är en realitet, ja. Dessutom såg jag en undersökning för en tid sedan som sade att upp emot 3/4 av muslimer i vissa länder anser att detta är rätt.

      Radera
  3. Jag har inget minne att vi på 80-talet lärdes att islam var/är svärdets religion. De flesta stora religioner genomgått en evolution och utvecklat både kriger och sekter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:40. Förvisso finns det moderata muslimer, men huvudfåran är sådan att den absolut kan beskrivas som en svärdets religion. På 80-talet och idag.

      Radera
    2. Jag minns knappt vad vi lärde oss om islam vid Åbo Akademi. Från högstadiet och gymnasiet minns jag inte ens att vi skulle ha behandlat islam. Det var liksom inte aktuellt då. Ulrik

      Radera
  4. Precis som det finns fundamentalister i Esse, finns det fundamentalister i alla religioner. Men de är ändå en liten minoritet som försöker göra så mycket ljud om sig som möjligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Det är skillnad på kristna fundamentalister och muslimska dito. Men det kanske du inte bryr dig i? Dessutom: Att det inom islam skulle vara fråga om en "liten minoritet" stämmer inte. Och inte heller att de skulle nöja sig med att "göra så mycket ljud om sig som möjligt". Skulle det vara fråga om bara "ljud" skulle det inte finans någon orsak att lägga sig platt som vi i väst gör idag av rädsla för våldsamheter.

      Radera
    2. Kristian, du kunde ju läsa vad du hänvisar till. Kvinnan föreläste inte "om en man", utan om profeten Muhammed. Nu har du ju inte läst rubriken till vad du länkar till:

      "Woman’s conviction in Austria for calling the Prophet Mohammed a paedophile did not breach her right to free speech, European Court of Human Rights rules"

      Skulle du ha en susning om mängden fundamentalister, hade du ju svarat med fakta, men något sådant besitter du inte.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Du borde läsa de texter du kommenterar så skulle du slippa göra bort dig.

      Vad sedan gäller andelen fundamentalister så är en majoritet av muslimerna i en lång rad länder för dödsstraff för apostasi. Det torde räcka.

      Radera
    4. Du skrev: "om Islam i vilka hon kallade en man som har sex med en nioårig flicka"

      då det i själva verket handlade om profeten Muhammed. Igen försöker du bortförklara din egen enfald med att inte vara påläst.

      Dödsstraff för att man lämnar islam är nu kanske inte defintion på fundamentalism, men vill du ha det så, så varför inte. Det är 10 länder av världens 197(?) länder. Ingen majoritet, men du kanske definierar majoriteten på ett annat sätt.

      Den "långa raden länder" är föjande:
      Afghanistan 4 milj
      Brunei 0,5 milj
      Iran 75 milj
      Malaysia 25 milj
      Maldives 0,4 milj
      Mauritania 4 milj
      Qatar 2,7
      Saudi Arabia 38 milj
      United Arab Emirates 9 milj
      Yemen 30 milj

      och sammanlagt bor där 188,6 milj, men det går knappast att generalisera att alla dessa människor är för dödsstraff.

      Kristian, det räcker inte till annat än en försvinnande liten minoritet.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn 8 mars 2023 kl. 17:33, Du är hopplöst ute och seglar igen ! Inse äntligen vad tex. Muslimska Brödraskapet håller på med att göra i vårt västra grannland !

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Det är ingen som helst ide att diskutera med dig innan du lär dig läsa.

      Radera
    7. Nå anonym, berätta då vad Muslimska brödraskapet gör. Sanningen är att ni kristna fundamentalister är inte ett dugg bättre, lögner och halvsanningar föds på löpande band för att göra religionen till ett propagandaverktyg.

      Kristian, vi förstår varför du inte vill diskutera, eftersom du blev fast igen för att inte läsa vad du länkar till. Ska du aldrig lära dig? "Sanningen" om en lång rad länder var också ditt eget påhitt som du lurar dina följare med.

      Radera
    8. Om anonym nu "vet" vad brödraskapet gör, varför berättar du inte om det? Är det för att det bara är ändlösa lögner och påhitt som ni skriver här?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn 12 mars 2023 kl. 11:57, du som är så bra på att googla behöver väl inte fråga ? Nå, här är i alla fall litet om hur de infiltrerar svenska myndigheter och tom. svenska kyrkan , https://samnytt.se/muslimska-brodraskapet-nu-en-del-av-det-svenska-forsvaret/ Alarmerande minst sagt !

      Radera
    10. Förvirringslobbyn , det enda du verkar vara ute efter här på bloggen är ngn slags "vendetta" gentemot Kristian, vad ont har han gjort dig som får dig att åter och återigen spy din galla över Kristian ?

      Radera
    11. Förvirringslobbyn , du fick ett svar, kom igen och visa på ngt gott som muslimska brödraskapet står för !

      Radera
    12. Lika lite som jag läser Fantomen och tror det är sant, litar jag inte på Samnytt.

      Väljer man att läsa det jag skrev, så inledde jag med att det inte är nån stor skillnad på fundamentalister i Esse (eller bibelbältet) och muslimska ditto. Skrev jag att de gjort ngt gott? Så här definieras brödraskapet och det kunde passa in på SLEF eller vilken frikyrka som helst.

      "[Muslimska brödraskapet] Bokstavstroende är i opposition till de icke-religions bundna värderingar som råder i [Västvärlden] Österbotten inom bland annat kvinnorättigheter, yttrandefrihet, hbtq-rättigheter och religionsfrihet för alla, samt att brödraskapets spridande av dessa åsikter till [muslimska] kretsar "

      Anonym, Kristians vendetta mot hbtq är orsaken till att jag ifrågasätter de lögner han skriver. Gång på gång avslöjas att det han skriver är smörja, känns det för dig bra att bli lurad? Kristian orkade inte läsa det han länkade till, trodde det handlade om en riktig man fast det handlade om den mest centrala inom islamn, profeten Mohammed. Märkväl, att "spy galla över Kristian" skulle innebära att jag skriver om hurdan person han är, men jag skriver ju bara om vad som är totalt korkat i det han skriver. Helt vitt skilda saker. Tycker du anonym att man borde införa censur mot fakta på denna blogg?

      Radera
  5. Förvirringslobbyn 6 mars 2023 kl. 20:18, Du försöker förringa hotet från islam ! Dags för lite repetition igen, lyssna till Mona Walter ! https://www.youtube.com/watch?v=8o9HPOZTGL8

    SvaraRadera
  6. Muselmanernas enda hopp är att de börjar utöva självkritik och testar de moraliska värderingar som härstammar ur Koranen. Först då kan de bryta sig ur buren som de håller sina kvinnor, och därmed sig själva, fångna i. Västvärldens 15 miljoner muslimer kan ha goda förutsättningar att förverkliga denna förhoppning, men gör de det? Nej !
    Människor i västvärlden åtnjuter medborgerliga fri- och rättigheter, inte minst yttrandefrihet (tillsvidare, men hur länge?) I Europa behöver en muselman som granskar sin religion kritiskt därmed inte vara rädd för att fängslas eller som i arabisk-islamiska länder dömas till döden.

    SvaraRadera
  7. I "liberala" Egypten har tidigare framlagts lagförslag om att egyptiska muslimer som överger sin tro kan bli avrättade och att avfällingar har 30 dagars respit att ångra sig. Om de vägrar att återvända till den sanna tron blir straffet döden.
    Har väl inte blivit kutym där, men är vardag och ett reellt hot i fundamentalistiska islamiska länder som Saudiarabien, Afghanistan, Iran, Somalia.
    anonym 3

    SvaraRadera
  8. Vi måste nog börja ta itu med dethär muslimproblemet även i vårt land och inte vänta på vad de tänker göra i Sverige med detta islam"riesa".
    Redan länge sedan proklemerade muslimer i bl.a. Egypten att "emot alla strömningar som bekämpar varandra har vi muslimer funnit lösningen.
    , och den är enkel. Det är att återvända till vår islamiska revolution, som Profeten förkunnade för 14 århundraden sedan, och läta oss inspireras av dess vetenskapliga, moraliska och andliga bärkraft."
    Vi torde knappast kunna godkänna detta i en sekulär västerländsk kontext. Eller kan vi, Faktalobbyn m.fl.?

    SvaraRadera
  9. Jag upprepar, lyssna till Mona Walter ! https://www.youtube.com/watch?v=8o9HPOZTGL8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har lyssnat. Ulrik. Vi skall nog bäras starkt av Jesu Kärlek alla för att kunna visa något av Jesu kärlek mot de värsta av muslimer hitlerister stalinister (putinister?) för religionen islam är lätt att bevisa som antikristisk enligt bibeln och enskilda fanatiker och deras profet är uppebart onda i gärningen och tyskarna lydde en antikristisk ledare under kriget så även ryssarna sin och asiaterna sina. Nu måste vi alla lyda en demokrati som sedan länge är antikristisk börjande med hur man förhåller sig till första budet andra budet tredje budet och fjärde budet och femte budet och sjätte budet och sjunde,åttonde och niondeochtiondebudet. Torsten Nils Ulrik

      Radera
  10. 7.3. 20:53
    Ja, den var upplysande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 8 mars 2023 kl. 10:54, Tack för att du tog dig tid att titta !

      Radera
  11. En gruppmuslimska kvinnor i Frankrike (Ni Putes Ni Soumises) som revolterar mot gruppvåldtäkter som begås av trosförvanter, använder sig här av sin yttrandefrihet. Gruppens ledare har själv utsatts för en gruppvåldtäkt. Att liknande demonstrationer skulle äga rum i ett muslimskt land är i det närmaste utopiskt.
    En iranska där har publicerat en pamflett (ung. Bort med slöjan!) I sitt hemland skulle den inte ens kunna ges ut.

    SvaraRadera
  12. En person som på mästerligt vis sätter fingret på islams ömmande punkt är en ursprungligen pakistansk filosof (I. Warraq) som har skrivit "Why I am not a Muslim". Det faktum att han skriver under pseudonym visar att han inte känner sig säker ens i västerlandet.

    SvaraRadera
  13. Finska pojkar ojkar utsatta för förnedringsvåld helt
    som väl förekommit i Sverige.
    Finländsk mainstreammedia
    förbigår med tystnad
    ?
    ( Samnytt)
    Anonym1

    ?

    SvaraRadera