söndag 14 juli 2013

Familjeläger

Vi är just, som familj, hemkomna från årets familjeläger på Klippan. Mellan 300 och 400 personer var samlade mellan torsdag och söndag till bibelstudium och god andlig gemenskap. Jag för min del missade tre av fyra bibelstudier, men de är beställda på cd och ska intagas vid första bästa tillfälle. Enligt uppgift var undervisningen synnerligen god, och jag ser fram emot att få "idissla" den. Mycket hann också avhandlas i de många samtalen som försiggick under hela helgen, både under bar himmel, vid matbordet och annars bara där det kom sig. Klippan är ett bra ställe för ett dylikt läger, alldeles speciellt som vädret var så bra som det var.

Åtminstone jag blir ofta missmodig när jag ser omkring mig i kyrka och samhälle och ser hur den kristna rösten tystnar/tystas allt mera och hur de flesta goda värderingar trampas under fötterna. Då är det gott att få vara med på ett läger som detta och se hur så här många (unga) människor vill offra en dryg halv vecka av sin semester för att få fördjupa sig i Guds ord och umgås med bröder och systrar i Herren. Speciellt glädjande är det att se de många barnen som får ta del av god, och åldersanpassad, bibelundervisning i tal och sång. Som förälder är det tryggt att kunna lämna sina barn på barnens program när man vet att det de serveras är solid och biblisk undervisning om Jesus, barnens vän!

Ett stort tack, också från mig och på denna plats, till alla som har jobbat hårt för att planera och verkställa detta familjeläger! T.o.m. en sådan som jag, som sannerligen inte är någon lägermänniska, förmådde njuta av den avslappnade atmosfär som rådde på lägret och framför allt av att veta att det som sades i tal och sång var grundat på det eviga Gudsordet! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar