måndag 23 december 2013

Julförberedelser med förhinder

Mina julförberedelser blev en aning uppskjutna idag när jag blev uppringd och tillfrågad om jag kunde tänka mig att medverka i TV-nytt med anledning av den nyligen avslutade skinnauktionen i Vanda. Eftersom vi låg gott och väl enligt tidtabellen med både städande och kalkontillagning tyckte jag att jag inte kunde säga nej. Så här blev resultatet. 

Frågeställningen var huruvida den dåliga auktionen (sjunkande priser och dålig försäljningsprocent) är orsak till oro. Jag menar att det inte är det. Det som ännu kunde tilläggas till det jag sade i intervjun är att det är lätt att sälja när priserna stiger - då får köparna lov att betala vad som krävs. När priserna ska ner, vilket nu tycks vara fallet, blir det genast svårare. I en auktionssituation vill givetvis inte säljaren sälja för billigt, och köparen inte betala för mycket. Därför kommer det att ta ett tag innan den nya prisnivån kan etableras och en balans mellan tillgång-efterfrågan och pris är uppnådd. Under denna tid kommer försäljningsprocenten att vara dålig, men senast i mars borde den nya nivån ha klarnat och marknaden ha nått en ny balans.

Nå, nu får vi återgå till julstöket. Bastun är på uppvärmning, så snart blir det dags för årets bastubad. (Jag gillar INTE att bada bastu, men en gång i året faller jag till föga...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar