söndag 29 mars 2015

Earth Hour

Igår kväll firades/hölls/uppmärksammades (välj själv!) evenemanget Earth Hour, denna gång i hela 172 länder. Idag får vi höra att evenemanget inte syntes i elkonsumtionen. Åtminstone inte i Finland.

Nå, nu kanske någon tänker att jag ska kritisera detta projekt. Det ska jag inte. Jag går själv varje dag flera gånger här i huset och stänger av lampor som lyser i rum där ingen befinner sig, och varje gång försöker jag lära mina barn att de ska SLÄCKA lamporna efter sig. Men det är inte så enkelt. Så jag får fortsätta. Poängen är den att jag anser att vi ska spara på elektriciteten. Dels för att den kostar, dels för att produktionen av den är miljöförstörande. Observera ordvalet. Miljö. Inte klimat.

Nu tycker jag ju att det är lite småmysigt med den här "Earth Hour", så därför kan de som vill också gärna få hålla på med den. Inte jag, dock. Helt enkelt för att jag inte vill delta i något som på något sätt skulle tyda på att jag accepterar och erkänner något som helst klimathot. Men den som vill får givetvis gärna släcka. Det här evenemanget är ju ändå relativt oförargligt och harmlöst. Därför kritiserar jag det inte heller. Kritikens plats kommer när politiker (och wanna be-politiker) börjar tala för fördyrande och försvårande åtgärder som, enligt deras förmenande, ska hjälpa till att rädda jorden från ett påstått klimathot. Åtgärder som vanligen drabbar företag, företagare och den fria konkurrensen. (Hoppsan, det var ett oväntat svårstavat ord så här på kvällskvisten...)

Sådant gillar  jag inte. Nå, nu blir det inte mera för denna gång. Jag tror jag ska släcka resten av lamporna också. Den här årstiden tenderar veckan att innehålla sju långa arbetsdagar, och då varken hinner eller orkar jag blogga som jag skulle vilja. Även om det förvisso skulle finnas mycket att skriva om. Som till exempel denna eländiga sommartid. Den gillar jag inte heller. Men nu var det alltså lamporna som skulle släckas...

7 kommentarer:

  1. Hört förr i tiden i Jeppis: "Han kallades lampan emedan han inte var något ljus" min religiösa variant av detta är enligt evangelierna:
    "Han var den brinnande skinande lampan och ni ville fröjdas en tid i Hans ljus (=Johannes döparen) ;;; "Men inte var han Ljuset men han var sänd att vittna om LJUSET som nu skulle komma i världen... (=Jesus).
    Bön: Fader, lamporna håller på att slockna och tvingas att släcka så att man inte får gå till Bords i Jesu Namn i LJUSET;det som upplyste samhället och gav stadga och trygghet när jag var barn. Du får göra Herre Allsmäktige vad du vill, du vet ju att vi alla är blott odugliga tjänare men Dina domar Är rättfärdiga fast de svider i Köttet som är en av våra fiender. Köttet har sin mörkerlampsolja av saatana perkele som vet att hans tid är kort... Tack att DINA ord Herre Jesus går i fullbordan säger torsten nils ulrik Amen i Jesu Namn

    SvaraRadera
  2. Tack Ulrik och amen till din fyndiga anknytning till Earth Hour!
    Vill instämma och be bönen!

    SvaraRadera
  3. Earth hour är ju ett helt fantastiskt koncept. Satt ensam hemma med frugan. Barnen var ute hos sina kompisar. Jag sa åt frugan att nog borde vi delta i Earth Hour, så hon släckte alla lampor, vi stängde alla datorer, tabbar och telefoner och tände ljus i mörkret. Hmm...vad skulle man hitta på nu då ;) alla kan ju fantisera vad som kan hända.. Vi kom överens med frugan att vi skall fira Earth Hour oftare :)

    Eflop

    SvaraRadera
  4. Kan du utveckla det där med att du inte erkänner att människans aktivitet påverkar klimatet, jag antar att det är det du menar när du skriver "klimathot"?

    Utan att försöka låta lustig så har du ju alltid trumfen på hand,ifall du en dag faktiskt skulle hålla med om att människans aktivitet här på jorden idag orsakar kilmatförändringar så kan du alltid säga att domedagen är nära och det är Guds straff.

    SvaraRadera
  5. Jag skall nu inte trampa Kristian i fötterna,Markus, men eftersom jag haft stor glädje av skapelsens natur och all den goda mat occh omsorg som vi fått hittills i vårt dagliga bröd under mitt korta liv och stor sorg över vår tids maskinKultur(=att bruka jorden, av. latinska ordet cultivare) med alla dess sidoeffekter och koncentrationer av farliga saker så hittade jag förutom trösten i Syndernas förlåtelse där Guds Lamm tar bort mina synder och delaktigheten i världens synder och därmed följderna av mitt deltagande i vårt destruktiva system där gott och ont kämpar hårt och vi inte alltid vet vad som är bästa tekniska och naturliga lösningen för målinriktade arbetet för samhällenas fortbestånd och bästa.
    I Min Sorg över Skapelsen som våndas under "träldomen"(Romarbrevet)och under vår och satans rykande, bullrande och vådliga framfart och begär efter mera synd och falsk frihet ja efter onödig tillväxt och ständigt mera saker och ting fann jag förklaringen i Jesaja Bok 24 kapitlet och 25 kapitlet och i andra kapitlet samt Samkörde med Summan av Bibeln i tankekonklusionen min och jag ser att ingen av de ting som där nämnes finns mera i sin dåvarande form ty vår tid är ju en riktig maskinvilddjurstid på gott och ont men fick God förklaring och insikt som gav mig Lycka nog att i Tron försöka härda ut tills man tystar min hjärtas hjärna andliga output som Vittne Att :GUDS ORD ÄR EVIG SANNING och ännu torde predikas bättring och syndernas förlåtelse i Jesu Namn runtom i världen.
    Vi ber Gud själv den Helige Ande att vara med alla ensamma för sanningens skull utstötta och betryckta troende på var dag och oxå då när vår ande lämnar den av djävulen pinade jorden och tiden... Amen i Jesu Namn skriver en svag syndig troende, ångrande Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
    Svar
    1. När det gäller Guds Ord kan man säga: Det har en Andlig betydelse enligt Frälsningens Ljus, Det har också en konkret Bokstavlig betydelse fast var och en bara fattar detta delvis vartefter tiderna lider, Orden och meningarna har också en Symbolisk betydelse och en Historisk betydelse vilken så många förnekar fast det står allt uppenbart för dem som fått öga öron och en förnuftig själ upplyst av Ordet;samt behållit Tron. Det har också Frälsningens innebörd i Oomkullrunkelig Lag och Glatt budskap om Syndenas förlåtelse och bättring. Detta Ord och Namn Jesus har vi fått till Frälsning ochtill fostran i Gudsfruktan och till mottaggandet av HONOM som vår Rättfärdighet som vi kan gå miste om om vi förändrar Ordet efter våra köttsliga begär och andliga högmod (högmos skriver Torsten Nils Ulirk i Sin Frälsares Jesu Kristi Nasareens Namn.

      Radera
  6. Tre kommentarer i dag må ge oss en insikt i en Sorgens Lag: Gud har överöst oss med materiella välgärningar och "välfärd" och en Bekvämlighet och yttre trygghet på gott och ont. Hur många av oss har tackat I Jesu Namn; jämt och ständigt; för detta,
    Hur många har gett Herren Gud och Skaparen Äran Tacket och Lovet för vårt intellekt och själs- och kroppsförmögenheter som frambringade allt detta jordiska goda under vårt arbete.
    Arbetslösheten och den människa som maskinvärlden tycks vilja och måste göra onödig eftersom den(maskinvärlden) är så onaturlig och farligt komplicerad kan ses som en varning att otacksamheten mot Gud och likgiltigheten för Guds Ord straffas, samt oxå Hårdheten och ondskan mot de fattiga och slagna som inte kunde kontrollera sin rikedom och njutningsbegär så elegant som dem som klättrade uppåt och trampade nedåt i rentav naziztiskt förakt för Guds Ord och Naturen och de fattiga.
    Också ser vi här att västvärlden i all sin styggelse och rikedom har haft en fördel av att ge personlig frihet och frihet för kristna. Det har till en del gjort oss kristna till slavar och horor under förmånerna och många gånger strider vi mot Guds ord när vi applåderar underhållningen och nymodigheterna och hellre pysslar med jobbet och hobbin 16/24 istället för att lite relaa i Medeltida andaktstakt.
    Det är det gamla romerska frampiskandet av slavarna som kännetecknar nutidnes värld och Rom (Babylon); båda i andlig mening nämnda har på många håll fått giriga och fallna förkunnare att applådera tillväxten fast en del fakta talar om att det är missväxt med sådant samlande av rikedomar inför Gud.
    Det är ju till Himlen och Gud som vi borde längta;Honom i vilket allting vilar; till Nya Himlar och en Ny Jord där Rättfärdigheten bor i evig fred och harmoni.
    P.S. en horribel episod var när en kristen förklarade att "västlig kärnenergi är säker" medan östlig kärnenergi är dålig.
    Mitt svar är: Vilddjur i väst och vilddjur i öst, men Jesus frälser och ger ännu tröst. säger torsten nils ulrik

    SvaraRadera