lördag 4 april 2015

Nytt medborgarinitiativ

Jag var här inne på tanken om att starta upp ett nytt medborgarinitiativ för att ge den nya riksdag som tillträder efter valet en möjlighet att korrigera det misstag som begicks i äktenskapsfrågan i slutet av förra året. Då insåg vi att det kan tänkas finnas juridiska hinder för detta, men nu är av allt att döma dessa hinder avlägsnade och ett nytt, brett, initiativ har dragits igång. (Givetvis utan medias applåder och bifall, ackompanjerat endast av en total tystnad...) Så vi får själva göra reklam för detta när media inte (denna gång) är oss behjälpliga.

Så sprid budskapet! Och skriv givetvis under. Det ska jag göra! Här kommer du fram till sidan där du kan skriva under. Det skulle vara viktigt att så snabbt som möjligt nå de behövda 50 000 underskrifterna!

10 kommentarer:

  1. Har redan skrivit under. Det finns att få utskrivet i pappersformat också. Så kan man sända in de understöd man själv insamlat. Ett tillfälle för alla äldre som inte använder dator. Jag har redan samlat en hop namnteckningar av äldre som gärna stöder detta. Det handlar nu en gång för alla INTE om att vara emot någon utan barnens rätt till EN mor och EN far.
    Hela denna äktenskapsrörelse har stark framgång i Europa. I Frankrike heter rörelsen Le Manif pour Tous och där är även homosexuella medlemmar, eftersom många av dem också anser att barn behöver en far o en mor.
    Du har rätt i att media tiger på svenskt håll.På finskt håll har nog Jukka P Rahkonen ,ordförande f aito avioliitto intervjuats sakligt och bra i TV.
    Nämnas kan att Katolska kyrkan i Finland har detta som sin första sidas nyhet på webben. De uppmanar sina medlemmar att skriva under.
    Det lär nog snabbt bli 50.000 namn. Det som kan bli svårare är om vi får sådana personer invalda i riksdagen som verkligen förstår att följa majoritetens önskan...
    hälsn.Benita

    SvaraRadera
  2. Majoriteten i Finland stöder den nya äktenskapslagen. Oavsett var du står i frågan kan du hålla dig till sanningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktat till Benita alltså.

      Radera
    2. Anonym 17:01. Vi ska alla sträva efter att hålla oss till sanningen. I just denna fråga är sanningen den att varken du, jag eller Benita har ringt runt och frågat alla finländare, varför vi måste förlita oss på gallupar. Problemet här är att det finns gallupar som säger både det ena och det andra om var majoriteten finns...

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Jag ser nu på ÖT:s webbplats att tidningen, som första media på svenskt håll (?), noterat detta medborgarinitiativ. Till och med så att det i artikeln finns en länk till initiativet. Det var positivt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att det kom på webbplatsen, tycker nog annars att det borde komma i tidningen också. Många äldre är ju inga flitiga datoranvändare o läser inte ÖT på nätet. De borde få tillfälle att skriva under på pappersblankett och sända in. Hos den äldre befolkningen har vi de stora anhängrna av den traditionella äktenskapssynen. Det behövs inga forskningar till det. Sådant vet en person som dagligen umås med de äldre i samtal okring livets frågor! Hälsn Benita

      Radera
    2. På sidan aitoavioliitto.fi hittar man nog mera uppgifter och länk till kansalaisaloite nr 1175 ! Går också att få pappersversionen utprintad på svenska men "rubriken" lämnar dock på finska. Lär också ska gå att sända 16ex av pappersversionen i ett stort kuvert för 1.60€
      Här två versioner av rubriköversättning:

      "Medborgarinitsiativ för att bevara äktenskapet som äkta jämnställt, ett förbund mellan man och kvinna samt att på sammagång förkasta den könsneutrala äktenskapslagen. Det könsneutrala äktenskapet skulle förhindra adopterade barn möjligheten av erfarenheter från föräldrar av olika kön, från far och mor. Barnets rätt att vara omhuldad av far och mor kan inte förverkligas i äktenskap av samma kön. Rättigheterna för par av samma kön är redan tillräckligt tillgodosedda i parförhållandelagen."

      "Medborgarinitiativ för att bevara äktenskapet som ett äkta jämlikt förbund mellan en man och en kvinna samt för att upphäva den könsneutrala äktenskapslagen. Det könsneutrala äktenskapet fråntar adoptivbarn möjligheten till en ersättande upplevelse av föräldrar av olika kön istället för de biologiska föräldrarna. Barnets rätt att bli omvårdat av en far och en mor kan inte förverkligas i samkönade äktenskap. Samkönade pars rättigheter har beaktats tillräckligt i partnerskapslagen."

      Radera
  5. Det är gjort för min del nu, säger Ulrik. Det som vi framförallt har att tacka demokratin för är Principiell rätt till psykisk och fysisk okränkbarhet, trosfrihet och många andra saker men jag tycker att det ett vågspel på Gott och Ont När det inte för Världen klart uttalas att Jesus Kristus Gud och Fadern Är Herren med rätt att Bestämma...
    Ändå skrev jag på detta demokratiska försök av tacksamhet för det goda jag rönt i min tid trots en del tvångsvård också den sist och slutligen mera på Gott än ont säger Ulrik.
    Kristi Vård får en kallad eller döpt alltid vända sig till i ånger Tro och (fförsök) till Lydnad.
    Glad Påsk. Gravens kyla viker. Kristus Är Uppstånden och Snart ska vi fira detta. Frid K och Ni Kristna.

    SvaraRadera
  6. Lycka till, om det fortsätter som hittils med runt 331 röster/dag så blir det ca. 55000-60000 vill jag påstå, baserat på dagar som gått om man inte räknar med dom första dagarna. Men ni får nog ligga i så ni inte går under ett medeltal på 250 röster/dag, isåfall blir det väldigt tajt.

    SvaraRadera