lördag 25 april 2015

Kejsarens nyaste kläder


Jag satt med dottern igår kväll när hon tittade på ett program som kom på SVT:s Barnkanalen. Programidén var att någon (pseudo)kändis skulle vikariera som barnvakt och bedömas av en jury bestående av några barn. Under programmets gång kom det fram att den vikarierande barnvakten ”blev kär i tjejer när jag var yngre, men sedan blev jag kär i killar”. Detta framställdes, givetvis, som något alldeles naturligt.

Jag har varit inne på detta många gånger tidigare, och jag kommer garanterat att tvingas komma in på det många gånger ännu, men jag kan på inga villkor förlika mig med detta faktum att vi håller på att pervertera det uppväxande släktets syn på vad som är naturligt och vad som inte är det på sexualitetens område. Det här kommer ur alla kanaler idag. TV, radio (i den mån någon ännu lyssnar på radio), tidningar, ja t.o.m. i skolan predikas idag detta samma (i varierande grad, dock). Hur ska våra barn och ungdomar, som tvingas växa upp i detta massiva propagandaflöde, överhuvudtaget kunna behållas vid en sund syn i detta? Dessutom vet vi att det inte kommer att bli lättare framöver, utan att utvecklingen kommer att accelerera och att det jag nu kommer att säga knappast så länge till ens kommer att vara lagligt att ge uttryck för.

Men oberoende av om 99 % av alla som uttalar sig i detta skulle hävda att homosexualiteten är naturlig så är den inte det. Homosexualiteten är och kommer alltid att förbli onaturlig och ett brott mot det som Skaparen har tänkt. Detta måste vi hålla fram – och det särskilt idag när alla blir itutade lögnen om Kejsarens nyaste kläder och hur oerhört fina de är. Faktum är att kejsaren ÄR naken, och detta faktum kan ingen propaganda i världen ändra på.

Men givetvis blir det svårare och svårare att nå ut med detta budskap – och framför allt att få människorna att förstå att detta INTE innebär att vi som säger sanningen om kejsarens garderob också menar att de homosexuella på något sätt skulle vara sämre människor eller mindre värda. Propagandan är nämligen väldigt smart. Om du inte har märkt det så har det idag blivit till det att den som vågar ropa att kejsaren de facto är naken kallas för homofob och anses hata de homosexuella. Så blir det nämligen när man kopplar ihop t.ex. frågan om rätten att ingå äktenskap med frågan om allas lika värde. Tyvärr inser inte den stora majoriteten att man då blandar ihop äpplen och päron. Vad människan är och vad människan gör. Därför får vi inte heller vara tysta på detta område: Människan och hennes värde konstitueras inte av vad människan gör, hur hon lever eller av något annat inomvärldsligt. Inte ens av samhällets godkännande. Människans värde kommer av det att hon är människa. Av Gud skapad, älskad och dyrbart återlöst. Och detta gäller ALLA människor – oberoende av hudfärg, nationalitet, kön, politiska åsikter osv. Ja, till och med oberoende av sexuell läggning.

Det är skillnad på vad människan är och vad människan gör. Också fastän vi skriver år 2015. Och oberoende av hur propagandan, år 2015 mera och intensivare än någonsin, än försöker tuta i oss hur vackra kejsarens nya kläder är så ÄR kejsaren naken. Homosexualiteten ÄR onaturlig, och det kan som sagt ingen propaganda, inga slagord och inga färggranna och glada demonstrationståg ändra på. Ja, inte ens det faktum att media försöker tiga ihjäl sanningen och på samma gång de människor som ser denna sanning och i stället dränker oss i lögnaktig propaganda.

Men det ändrar inte på det att jag är orolig för våra barn och våra ungdomar som ska växa upp mitt i detta flöde.  

11 kommentarer:

  1. Avfälligheten tilltar!!!!
    Vi växte upp i ett "normalare" snuskflöde. Det höll på att gå dåligt.
    Tack Jesus för kallelsen till Tro och rening!!!!
    Tur att jag stannat kvar att lyssna till Predikan och Guds Ord. Det har nog funnits orsak till bättring och att sörja förrän världens styggelser och skändanden blev på modet. säger torsten nils ulrik

    SvaraRadera
  2. Tänk vad trevligt det skulle vara att dom på Barnkanalen skulle visa hur man stenar homosexuella precis som det står i Bibeln eller hur..

    Hela kyrkan och kristendomen genomsyras av homosexualitet. Jesus och de 12 lärljungarna var i bästa fertila ålder och sov och levde tillsammans, så man behöver ju inte fantisera så mycket om deras sexuella läggning.

    "Petrus vände sig om och fick se att den lärjunge som Jesus älskade följde efter, han som under måltiden hade lutat sig bakåt mot Jesu bröst och frågat vem som skulle förråda honom"
    Joh 21:20

    En av dem, den som Jesus älskade, låg intill honom.
    Joh 13:23

    När Jesus såg sin mor och bredvid henne den lärjunge som han älskade sade han till sin mor: ”Kvinna, där är din son.”
    Joh 19:26

    Även den påhittade figuren i bibeln Kung David var ju själv homosexuell. ”Din kärlek var mig mera värd än kvinnors” sjöng han när han sörjde sin bögvän Jonathan.

    Katolska präster och andra religiösa rörelsers galjonsfigurer har alltid sexuellt utnyttjat människor, särkilt gossebarn. Det här känner vi ju tyvärr bra till i våra trakter också.

    Det tyder på att vissa människor, även homosexuella och som barn blivit indoktrinerade i religiösa fantasier söker sig till högre tjänster inom kyrkan, får auktoritet och kan där utleva sin sexualitet med att hota med helvetet och andra fantasier för att skrämma de utnyttjade barnen.

    De som ropar högst mot homosexualitet har nog själv problem med att erkänna homosexualiteten i sig själv. Själv är jag trygg i min egen sexualitet och behöver inte nedvärdera personer med annan läggning.

    Hade det funnits en gud så varför skapade han människor som är födda som homosexuella, och hatar dom på samma gång?

    Som jag sagt tidigare. Glöm fantasivännen bland molnen. Han finns inte, och sluta nedvärdera människor med stöd av en gammal sagobok från bronsåldern.

    Ta ert förnuft till fånga och tänk själva. Alla historier om gudar är bara fantasier.

    Ha en skön lördagskväll, Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop, jag svarar dig.+
      Vilken som helst synd som kan nämnas finns som ett frö i "arvsyndanaturen" hos människan och kan med rätt påverkan, väckning(förförelse) och indoktrinering fås igång och i funktion; hos en del så att de värre gärningarna aldrig görs i någon högre grad. speciellt om man har Trons Nåd...
      I Tron och i Dopet blir något Rent och helt annat oss givet; en ren och ödmjuk och tuktig frimodig Ande som tvättar vår själ och sätter oss att vara Guds Ords (Jesu små Lampor i världen...)
      Jesus sade: Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer och så vidare i texterna genom hela Bibeln.
      Gud lovar dock att återställa ett rent hjärta och en ren själ och en Jesu Lampas Ande åt alla dem som omvänder sig och ber om Syndernas Förlåtelse i Jesu Namn.
      Dina köttsliga tolkningar av den Heliga Skrift är för dem som är rotade i Tron löjeväckande men den förförelse och vilsefarande människogeneration som de ger uttryck för visar att Ve-ropen som endel ropar inte skallar förgäves: Inför Gud som vakar över sitt Ord har vårt donande här på jorden ingen annan effekt än att Han med allt högre röst varnar att livet är kort och kallar till Omvändelse;Ja; Bättring enligt Skriften ;;just name it som slapp-usa säger.... hälsn torsten nils ulrik
      P.S. syndig Lustar och begärelser väcks nog av sig själva i något skede i alla om vi frestas och då är det gott att hålla sig till Nådens Ord och Jesu Namns Tro som du föraktar;dumme dåraktige eflopp

      Radera
    2. Eflop. Jag ids inte desto mera kommentera dina utsöndringar, utan jag nöjer mig med att konstatera att redan det du inleder med visar att du kanske inte inte har läst texten du kommenterar så riktigt noggrant...

      Radera
  3. Romarbrevets första kapitel säger ganska klart att Gud överlåter folk i homosexualitet och andra syndens tillstånd och gärningar som en följd av att Han var genom det skapade Uppenbar för människorna och Hans vilja(Han) var uppenbarad och kunde förstås av människorna men de prisade hellre sig själva och sina händers verk och "tillbad" det skapade.(Utan att medge att de borde Ha Ärat Honom och bett om hjälp då ju ingen kan uppfylla Lagen utan måste vara beroende av Hans barmhärtighet).
    Så må vi då inte När vi syndar ljuga i strid mot Sanningen och undertrycka den som många gjorde efter som man inte ville medge sina reella synder och syndighet.
    Men det finns en slags nitälskan mot synden som river upp och skapar otrygghet i och gör endel svaga och odugliga till t. ex Tukt, eller Trons Liv och detta drabbar sådana som utsatts för anfäktelse av djävulen, och nedbrytning genom tölpar till människor som projicerar sin ångest(jo jag är själv bilvit sån) på de som ingen tilläggs- skuld skulle ha behövt för att bli ett gehennavärldens barn lika dem själva....
    Jo, från hjärtat utgår Synden, men i Jesus och i Frihetens Lag Tar tar oss synden inte tillfånga utan blir uppenbarad och förlåten.
    I min själ bor Trons människa(tror jag) och i ssyndanaturen ett vilddjur(saliga skizofreni) men det jag bestämde mig för att inte göra det gör jag och ber Gud om Nåd och säger ; Ja, Herre ditt Ord Är Sanning och jag framhärdar i att framhålla min syndiga galenskap offentligt därtill är statens fyllepiller riktigt bra och då kan jag bara gå ensam med dig för att inte på grund av släktskap eller vänskap "tvinga" församlingsordningen du stadgat att bli vanvördad.
    Satan fick som Han ville, jag tvekade och gjorde avstegfrån ren betraktelse men den Tro Du gett Jesus och Ditt Ord Sanning är evigt Sann; den Insikt som gör mig fri att säga Du vet Allt.
    Herre skynda till de svagas hjälp, Sanerligedet har Du gjort o Jesus, förbarma dig. urlk torten nils

    SvaraRadera
  4. Rätta mig om jag har fel, men ordet "homosexualitet" förekommer inte bibeln, väl? Det som beskrivs är kärlek mellan män. Vilka ord används i originaltexterna? Finns det alternativa tolkningar av de orden? Varför omnämns inte kärlek mellan två kvinnor?

    Kan någon upplysa en ovetande?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan titta på nätet vad olika svenska översättningar skriver i Romarbrevet eftersom du tydligen ibland är uppkopplad. Jag antar eftersom du lyckats in din fråga här så Kan du också t. ex via sökordet Folkbibeln hitta Romarbrevets första kapitel och läsa utantill eller innantill.
      Eftersom det också där klart talas om att bedriva skamliga och onaturliga eller otuktiga gärningar man med man och kvinna med kvinna och dessutom i Kyrkobibeln 1917 står `"skändade sina kroppar" inbördes´ vilket man ju också gör vid sex utanför äktenskapet vars viktighet för Jordens Ordning har hög preferens hos Herren och vilket ju också varit praxis i hednakulturer trots regionala deviationer och variationer(=avvikelser).
      Dessutom har syndig beteende alltid präglat människosläktet så att människor överträtt Guds Bud eller syndat mot samfundslagar. Lagen står dock Fast och skall drivatill Nåden och Lydnaden i Krist-tron
      Vad beträffar ordet kärlek så finns i nya testamentets grekiska åtminstone två ord för kärlek, "filia"= broderskärlek,vänskap,
      "agape" =(Guds) självutgivande kärlek,
      Och det som vi kallar Homosexualitet översätts med "onaturligt begär" i stort sett.
      Andra kunnigare teologer eller lekmän får nu ta vid , jag saftar kanske på för mycket där Kristian och mera strukturerade och kunniga lekmän och teologer kunde skriva säger ulrik.

      Radera
  5. Vad jag vet finns det inget dödstraff för lesbiska i bibeln. Det enda som kan tolkas som ett lesbiskt omnämnande i bibeln är det som Paulus nämner i sitt brev till romarna.

    "Fördenskull gav Gud dem till pris åt skamliga lustar: deras kvinnor utbytte det naturliga umgänget mot ett onaturligt; sammalunda övergåvo ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrevo styggelse, man med man. Så fingo de på sig själva uppbära sin villas tillbörliga lön."

    Moseboken är dock tydlig med straffet för homosexuella män.

    "Du skall icke ligga hos en man såsom man ligger hos en kvinna; det är en styggelse.
    Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem"

    Men enligt det nya förbundet kan vi ju skippa alla mose regler, och tur är ju det för annars borde vi stena alla som jobbar på söndagar och äter skaldjur mm..

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det svårt eflopp att förstå att Gud inte är ute för att straffa i första hand utan för att Förlåta??? För att vi skall förstå så uppenbarar Han vad som är Synd.
      Det är vårt onda samvete uppeggat av satan(den onde åklagaren) som kräver straff hit och dit.
      Jesus tog allt straff på sig och försonade oss med Gud i sitt blod så att vi glatt sku lyda och omvända oss. Men folk har alltid avfallit från tron....
      Lyssna till Kristian, Lessarna Lutherstiftelsen och andra väckelser och se att de låter Guds Ord uppenbara synden men också låter man Guds Ord förkunna budet om Frid som är att Hans Nåd varar evinnerligen; men om man förkastar Guds Ord då kommer så småningom timliga och eviga straff och man blir boostsänd bort från Guds gemenskap.
      När det gäller brott mot jordens ordning som blivit igen sinnessjukt liberal etiskt och ändå petnoga i världsliga saker så avgörs det från fall till fall här på jorden i rättegång eller motsvarande rättskipning. Ibland blir man benådad oberoende om man är Kristi bekännare och bekännare av sitt brott samt ångerfylld. T. o m hårt förhärdade har benådats.
      Men om man har "snutnoja" eller "förtalsnoja" eller tror sig anklagad bakom ryggen utan att veta varför ochutan att det finns något konkret hos en själv att beivra så då har man gått sönder och skall söka både psykvård och församlingsvård.
      Det gjorde jag och jag klenkar ibland som en slutkörd man och hastar ibland som duvan Hem till sitt förlovade Land... torsten lissl ulrik

      Radera
  6. Men alltså...Eflop är ju faktiskt inne på någonting väsentligt här. Var i Bibeln står det något om att lesbiska ej ska få pilla på varandra?

    SvaraRadera