torsdag 30 april 2015

Vart är vi på väg?


Det könsneutrala äktenskapet, som också vi alltså är på väg mot, har redan varit i kraft i vissa länder i ungefär tio år. Till exempel i Canada. Där kan man redan börja se vilka följder denna extrema nyordning får på olika områden, och spåren förskräcker. Minst sagt. Jag har vid ett flertal tillfällen, till exempel här, här, och här varnat för dessa följder, men vanligen för döva öron. Ett av argumenten för ett införande av det könsneutrala äktenskapet var, och är, att "det att någon får något till innebär inte att något tas ifrån alla andra". För att citera artikeln jag länkar till här: Detta är en lögn. ("Over and over, we are told that “permitting same-sex couples access to the designation of marriage will not deprive anyone of any rights.” That is a lie.")

Tio års erfarenhet har visat att det könsneutrala äktenskapet FÅR följder. Synnerligen negativa sådana, dessutom. Först och främst för barnen, men också (direkt) för samhället i stort. Som vi redan många gånger har konstaterat är yttrandefriheten det första offret. I Canada har detta gått så långt idag att den som yttrar något negativt om homosexualitet eller det könsneutrala äktenskapet kan bli åtalad, du kan mista ditt jobb eller bli förföljd av staten. Vidare har religionsfriheten inskränkts, liksom (givetvis) också pressfriheten.

Så som också här har lyfts fram som en av de (kommande) största negativa följderna har det könsneutrala äktenskapet fått stora följder för skolan och undervisningen, men inte bara i skolan. Statens tentakler når idag innanför hemmets väggar, och föräldrarätten är idag ifrågasatt på allvar. Även när det gäller vad föräldrarna lär sina barn i hemmet. Lärare i Canada kan idag inte längre engagera sig på t.ex. sociala medier i dessa frågor utan att riskera att mista sitt jobb. Det mest störande och oroväckande i artikeln är ändå detta med "Tribunalerna". För att motverka "hatprat" (som ju givetvis inkluderar allt som har att göra med homosexualitet och att ens på något sätt framhålla dess negativa sidor) har "Tribunaler" inrättats. Vem som helst kan anmäla någon som man anser har "hatpratat", och den som blir anmäld tvingas försvara sig i rätten - med dyra rättegångskostnader som följd. Kostnader som, även om den åtalade skulle vinna, inte ersätts. Den som gör anmälan får emellertid alltid sina kostnader ersatta. Detta är, utan tvekan, regelrätt åsiktsförföljelse. Sanktionerad och genomförd av staten.

Erfarenheterna från Canada visar med all önskvärd tydlighet att alla farhågor om vad denna nyordning kommer att föra med sig i termer av inskränkningar i vår frihet är mera än befogade. De är verklighet. Idag i Canada. Här om tio år. Eller ännu mindre.   

6 kommentarer:

  1. Jag skulle gärna se någon källa som är mer objektiv gällande "följderna i Canada" än en artikel som kommer från Witherspoon Institute, den är inte direkt opartisk.

    The Witherspoon Institute opposes abortion, same-sex marriage and deals with embryonic stem cell research, constitutional law, and globalization.

    Här kan man läsa mer om deras forskning, goda källor där nere.

    http://en.wikipedia.org/wiki/New_Family_Structures_Study

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Jag tror faktiskt inte att det finns några "opartiska" källor i denna fråga mera. Så cynisk har jag blivit... I denna oerhört polariserade situation kan det faktiskt mycket väl vara så att det är just institut som detta som för fram sanningen. Vågar du tänka den tanken?

      Radera
  2. Jag vågar tänka tanken men tanken har knappast någon förankring i verkligheten så jag låter bli.

    Om vi vänder på steken, har du själv tänkt tanken, men motsatt då?

    Grejen är ju ändå den att utifrån din livsåskådning så önskar du ju att detta är sant eftersom om det ej vore sant så vore din tro ett falsarium, inte sant?

    Iom. att kristendomen är en apokalyptisk religion så "måste" det ju vara såhär att vi är nära slutet då allt går enligt dig "åt helvete" rent bokstavligt sagt.

    Men vi får ju en konservativ regering så allt kan ju inte vara så dåligt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. "Jag vågar tänka tanken men tanken har knappast någon förankring i verkligheten så jag låter bli."

      Om du öppnar ögonen och ser dig omkring vad som håller på att hända - också här i vårt land, men i ännu högre grad i Sverige, idag så ser du att förankringen till verkligheten nog finns där! Vi är bara i början av denna väg ännu, men redan tas det, små men dock synnerligen målmedvetna, steg i denna riktning också här.

      Faktiskt så hoppas jag att det inte skulle vara på detta sätt, men verkligheten och önskningarna möts inte alltid... :)

      Radera
  3. Kristian säger att det könsneutrala äktenskapet får följder, ja det får det. Vi blir allmänt mer toleranta och kan acceptera olika människor, i stället för att vara trångsynta och hatiska.

    Varför vill Kristian fortsätta med att prata negativt och nedvärderande om en (minimal 5%) minoritet som i alla tider fått lida för sin läggning?

    På 1500 -1600 talet band vi fast kvinnor och brände dom på bål för löjliga religiösa fantasier. Skall samma religiösa fantasier få påverka oss människor ännu i dessa dagar vad gäller homosexualitet? Nej du Kristian, samhället utvecklas och vi har aldrig haft så bra som vi har det nu i de nordiska sekulariserade länderna. Vi går mot bättre tider hela tiden, och ju mer religion vi kan utrota dess bättre samhällen får vi. Det har jag ju rent statistiskt redan bevisat.

    Eflop

    "Meddela om ni ser häxor som rider på kvastar, så vi kan bränna dom på bål ;) som förr i tiden när vi var mer religiösa och vidskepliga".

    Läs mera här om vappen och häxjakten nedan

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Valborgsm%C3%A4ssoafton

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop, den yttre Kyrkan har kommit på glid och fallrep för länge sedan...

      Inte var det bara sexuella synder som man måste skämmas för ångra över och upphöra med förr om man lyssnadetill trodde och läste en Rätt Predikan.
      Men eftersom majoriteten tänkte och handlade hedniskt trots att "de var kristna" så skedde ju de skamliga saker att männen och de som hade makt i samhället vanligen undkom förmaning, Bann och straff och de "riktiga fattiga syndiga som längtade efter Frälsningen i Nådens Ord inte fick höra det.
      De stora anglosachsiska protestantiska väckelserna som också fanns och utgick härifrån Norden rådde bot på den saken och för dem som lät sig frälsas genom tro och bekännelse till Jesu Namn och Skriften stundade de frihetens tider på gott och ont de tider och ordningar som demokratin och ateismen och materialismen nu håller på att förinta det sista av+
      I Tro på Jesus och den Heliga Skrift: skrivaet av Ulrik Fagrholm

      Radera