torsdag 30 april 2015

Bruce Jenner


Jag hade faktiskt inte tänkt skriva något om detta. Verkligen inte. Jag har inte läst artiklarna (bara rubrikerna och ingresserna) som har översvämmat kvällspressen den senaste tiden, och jag har inte sett intervjun som just nu är på tapeten. Och jag tänker inte se den, och inte hade jag, som sagt, heller tänkt skriva något om detta. Men situationen förändrades.

Jag vill börja med att säga att jag tycker oerhört synd om Bruce Jenner. Han har det svårt, och han har haft det svårt länge - vad jag har förstått. Mannen mår illa, och jag kan på inga villkor förstå varför media inte kan låta stackaren vara ifred! Men likväl ska han dras genom alla mediekvarnar morgon, middag och kväll. Och ja, givetvis förstår jag att handlar det om opinionsbildning. Om att ge detta ett ansikte som alla kan tycka synd om och sympatisera med. För att göra detta så tydligt som jag bara kan: Det gör jag också. Så mycket att jag anser att han borde få vara ifred. Men icke. Här gäller det större saker. Här gäller det att bilda opinion. Att förvirra så många som möjligt. Att man sen tvingas hänga ut och offra en stackars förvirrad människa på detta sätt tycks vara en bisak. Allt för saken!

Jag skrev ovan att situationen förändrades. Denna förändring inträdde när SVT skulle sända intervjun med Jenner och de programansvariga satte en varning på programmet som sade att innehållet var olämpligt för barn. Så långt allt gott och väl, men det som sedan hände är så fruktansvärt att någon bara måste reagera. Aftonbladet skriver att denna varning ledde till en "storm av kritik på sociala medier". Det sägs inte om det är 14 personer som har ropat högt, eller om det är 14 000 som har reagerat, men en storm blev det alltså. Av människor som alltså anser att det är rätt att även barn ska förvirras genom att se detta. Och varför inte? Varför bara låta vuxna se? Och bli förvirrade. Om man en gång har som mål att förvirra ett helt folk, så givetvis är det bäst att förvirra barnen också på samma gång! Då går det hela ju så oerhört mycket snabbare. "Vänj den unge vid den väg han bör vandra så viker han inte från den när han blir vuxen." Detta visste kung Salomo redan för 3000 år sedan.

Barn ska inte se sånt här. Inte vuxna heller, för den delen, men vad en vuxen människa gör av egen fri vilja anser jag inte att någon annan har något med att göra. Men skydda åtminstone barnen! Men, ja, jag förstår som sagt vad det handlar om. Men jag accepterar det inte. På inga villkor! Om detta är vad som väntar oss - alltså socialmediala stormar när vi vill skydda våra barn från sådant som är skadligt för dem och som kan förvirra dem, ja, då har vi mycket strider och mycket elände framför oss. Sanna mina ord!

Till saken hör, givetvis, att det inte var själva saken (alltså den stackars förvirrade mannen och den förvirring intervjun kommer att ge upphov till) som SVT ville skydda barnen från, utan en del våldsamma bilder som ingick i programmet. Men sådant anser alltså stormarna att barnen nog kan se, huvudsaken är att de får se intervjun och får bli förvirrade.

Nå, när jag nu är inne på ämnet så kan jag givetvis inte låta bli att säga något om själva saken också. Det här är egentligen hur enkelt som helst. En man som har blivit far till sex barn ÄR en man. Om hans huvud säger något annat och huvudet på så vis kommer i konflikt med fysiken är det givetvis inte fysiken som ska behandlas, utan huvudet. Men det är det förstås inte politiskt korrekt att säga idag. Snart blir det dessutom brottsligt, får man förmoda. Även om orsaken till att man säger det, som i detta fall, inte är någon form av hat utan omsorg. Det har nämligen ingen betydelse varför man säger något idag. Det enda som betyder något är vad man säger, och om man säger något som inte går i linje med det som gäller som politiskt korrekt idag så hatar man och gör sig skyldig till "hatprat". Dagens heliga dogmer måste med alla medel beskyddas. I synnerhet från sanningen. För om så inte sker kan ju den förvirring man eftersträvar gå om intet.

14 kommentarer:

  1. Utan att ta ställning i det aktuella fallet, som jag inte känner till mer än att jag såg en rubrik och tänkte att det här nog kommer att dyka upp på din blogg... :)

    Tänk, bara tänk tanken, om det är du som är förvirrad och inte ser sanningen? Det finns barn som fötts i pojkkropp och från det att de lär sig prata säger att de är en flicka. Tänk om det är så?! Ingen nyck som går över utan år efter år samma sak, om jag måste leva som pojke då jag vet att jag är flicka så vill jag inte leva, bara dö. Vad skulle du säga om det var ditt gråtande barn? "Hördu, nu är det så att du har snopp så nu är du en pojke och så var det med den saken!" Är det viktiga att du och andra som inte berörs av frågan får känna er oförvirrade, eller är det dessa människors liv vi talar om?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:47. Jag hade, som sagt, faktiskt tänkt hålla mig så långt borta från detta ämne som möjligt. Men situationen förändrades alltså.

      Ja, det finns oerhört mycket förvirrring på detta område idag, vilket du i ditt (fiktiva) exempel också belyser. Lösningen är inte att skapa MERA förvirring, utan att försöka hjälpa de som redan har blivit förvirrade och förhindra att förvirringen ökar. Något vi alltså¨inte gör idag. Resultatet kommer att bli ännu mera lidande och elände.

      Radera
    2. Jag menar alltså att det inte är de som föds i fel kön som är förvirrade utan i det här fallet du och alla andra som inte kan ta in fakta. Är det alltså er vi ska hjälpa enligt din kommentar? (Mitt fiktiva exempel grundar sig på en sann historia.)

      Radera
    3. Anonym 14:46. Fakta? Vad känner du till som vi andra inte känner till?

      Radera
    4. När en människa säger att hon alltid vetat att hon är en flicka så är jag inte den som frågar vad som finns i kalsongerna. Det är fakta för den människan och då räcker det som fakta för mig. Så jag känner kanske inte till något unikt som inte vem som helst kan veta, det var därför jag skrev "ta in fakta". Det är så enkelt. Bara att ta in.

      Radera
    5. Anonym 22:20. Fakta är fakta och snömos är snömos. Den förvirring som idag tydligen är eftersträvansvärd - och som dylikt snömos bara förvärrar - kommer att skapa oerhört mycket lidande för många människor. Tyvärr.

      Radera
    6. Intressant att " mina " känslor blivit fakta . Med såna argument kan man omkullkasta nästan allt , kanske t.o.m allt

      Radera
    7. Berätta gärna då hur du, Kristian, skulle hjälpa människan i exemplet. Förutom att påpeka att hen känner fel och har blandat fakta med snömos. Can't wait...

      Radera
    8. Anonym 05:59. Jag tror nog att du vet bättre än att be en okänd människa om en diagnos i ett enskilt fall. Jag diskuterar denna sak på principiell nivå - utgående från det som är framme i media och framför allt utifrån vad som håller på att hända i stort. Men principen är väl nog den att om fysiken säger ett och en människas huvud något annat är det inte fysiken som ska behandlas utan huvudet. Speciellt i den tid vi idag lever där förvirringen på detta område är så här stor - och tilltar.

      Radera
    9. Jag tycker du verkar ha väldigt mycket åsikter om folk du inte känner. Varför backa nu?

      Radera
  2. Bibeln i Romarbrevet är ganska klar: Onaturliga begär och naturliga identitets- tillstånd är(oftast) följden av långt gången Synd och Otro och motsträvighet mot Guds Ord och Ordningar.
    Jag kan anta som mänskligt psykiskt kunnig att dålig behandling av varandra som människor sinsemellan utövar kan ha betydelse för att identitetsbilden skall vackla. Därför skall vi be att den kristna själavården i Jesu Namn och enligt Skriften begåvas med allt större förståelse, insikt,vishet och Nådesmått. Amen!
    Vi skall låta Otrons Identitet falla och vända om till Jesus Kristus och Tron varje dag säger torsten nils ulrik
    Hur länge skall ni stå emot och hindra dem som ångrar och söker Herrens Ord den frihet ni själva predikar ni fallna folkväldestillbedjare i världen??? Hur länge, frågar oss Herren.
    Ser ni inte varningarna?? Kan ni unga män som föraktar äktenskapet inte läsa innantill??? Eller har ni på grund av att faddrarna och föräldrarna svek doplöftet glömt att lära er lydnad och Guds Ord och gått ur ur Kyrkan.
    Håller ni er månne till den falska underhållnings ch loosy-poosy-förståelseokyrskan som förkastar Sanningen och Nådens konsekvenser. Fråga oss Herren Herren? lrik

    SvaraRadera
  3. onaturliga identitetstillstånd skall dt stå i första raden.

    SvaraRadera
  4. o? o? vem stal min bostav+?
    I Herrens hämnd lämnar jag dig människa eller maskin+ hälsn ullrik trons barn

    SvaraRadera
  5. Man skall ju ändå inte älska äktenskapet så mycket att man ofta(sic;inga skämt detta) byter make eller maka!
    För dem som har brutit finns eventuellt förlåtelse+
    Behovet av att gå i Gudstjänst står inte högt i kurs mera fast så många uppenbart behöver styrkas i ordningsgivande tro på syndernas förlåtelse säger en ullrik som tror att syndernas förlåtelse fått slå rot i honom genom att Han fruktande tillägnade sig Evangelium; det glada budskapet om Jesu försoning(sOrd) genom att gå till Gudstjänst tvärt emot all Lagens skrämmande hot och djävulens listiga anfäktelser. Och vad fann jag där; Jo Ordet om Guds Nåd och Frälsning(Jesus) som varit med mig från mina första dagar...Enligt doplöftet skrivet av ullrik f

    SvaraRadera