tisdag 16 augusti 2016

OS idag


Missade du nattens höjdpunkter i OS? Ingen panik! Här kommer en snabb genomgång av det viktigaste. Nattens absoluta höjdpunkt var utan vidare vattenpolomatchen mellan Nordkorea och Peru. Den ytterst spännande matchen slutade 14-0 till Nordkorea, och i intervjuerna efteråt påstod någon att de till och med tyckte sig ha sett en av de nordkoreanska spelarna le medan hon berättade att det var tack vare landets store ledare Kim Jung Un som de alla fått så stora fötter. De stora fötterna hjälpte laget att simma snabbare än motståndarna. Två av det sydamerikanska lagets medlemmar saknas fortfarande, och på presskonferensen efteråt berättade lagets tränare att arrangörerna ändå har gott mod om att hitta de två någonstans i bassängen. Det kraftigt gröna vattnet som gör att det är svårt att se till bottnen på bassängen försvårar eftersökningarna. Tränaren konstaterade att eftersom bara en del av lagets medlemmar kan simma får man räkna med ett visst svinn under matcherna. Tränaren medgav också att han inte var helt säker på att de saknade lagmedlemmarna faktiskt hade vågat hoppat ner i bassängen överhuvudtaget. Han menade att detta till en del kunde förklara matchens slutsiffror.

I Simpalatset sågs ännu en av dagens höjdpunkter när herrarnas individuella final i konstsim avgjordes. Kinesen Drag Upp Mej vann tävlingen efter att han avslutat med en av den olympiska historiens mest vågade konststycken. Han genomförde den i konstsimkretsar ökända rörelsekombinationen "Den glada forellen" - och detta dessutom med en 38-graders knävinkel på de avslutande sakta piruetterna. (Svårighetsgrad 3,75) Just denna rörelsesekvens har också kallats för "Den våta fisken" eftersom redan en liten miss i tåvinkeln i ingången till de avslutande piruetterna kan leda till att idrottaren blir våt i håret. Drag Upp Mig vågade sig på denna närmast dödsföraktande rörelsesekvens eftersom han inte löper riktigt samma risk som de andra deltagarna. Han är nämligen flintskallig. Risktagningen lönade sig alltså, och kinesen vann herrarnas konstsim överlägset.

Nattens tävlingar ledde också till en liten skandal. Herrarnas tävling i 125 meter skäggdoppning avgjordes som planerat - segern gick till Tibet med Norge på andra plats - men när damerna skulle inta bassängen visade det sig att tävlingen inte kunde genomföras som planerat. Av de 16 deltagarna hade bara de två deltagarna från de forna sovjetstaterna så långt skägg att de klarade inmätningen.

Mera OS-nyheter i morgon. Kanske.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Gräver någon fram den här rappakaljan om säg 2000 år kanske någon tror att det har något med verkligheten att göra.
    Idag tror ju vissa att folk för 2000 år sedan kunde bli 950 år gamla, bara för att nån klottat ner nåt sånt nån gång.

    SvaraRadera