tisdag 24 januari 2017

Bra start!


Det var många som befarade att Donald Trump redan under sina några första dagar på presidentposten skulle ställa till med mycket elände. Nu har han suttit några dagar som president, och så mycket elände har vi inte sett till. (Om vi bortser från det elände som följt i de vänsterliberala protestmarchernas spår...) En hel del märkliga uttalanden (från honom själv och hans pressekreterare), men inget elände. Tvärtom har han satt tvivlarna på plats genom att göra en del mycket bra saker. Igår skrev han t.ex. under en lag som tar bort statlig finansiering från organisationer som utför aborter och eller ger råd som går ut på att aborter används i familjeplanering. Den här lagen har förstås kritiserats från värdeliberalt håll och inte heller våra medier har dragit sig för att stämma in i den lögnaktiga propagandakören.

Aftonbladet skriver i svarta rubriker om att "Kvinnor kommer att dö", och Iltalehti går ut med den braskande nyheten att "Här inskränker sju män kvinnornas rättigheter över hela världen". Iltalehti fortsätter sedan med att hävda att t.ex. en organisation som verkar i Nepal, med amerikansk finansiering, nu tvingas avsluta sin verksamhet som har gått ut på att erbjuda gratis läkartjänster åt fattiga nepaleser samt stöda utbildningen inom vården i landet.

Visst. Jag förstår nog att om de kostnadsfria, lagliga, aborterna försvåras eller görs oåtkomliga kommer många kvinnor att ty sig till olagliga och farligare aborter. Men det är inte det som detta handlar om. Abortstatistiken, som på många håll är fruktansvärd läsning, kommer inte att förbättras så länge abort ses som ett preventivmedel. Och så kommer det att vara så länge som organisationer som Planned Parenthood får verka på det sätt som de hittills har gjort, med statligt stöd. Och vem talar om och för de oföddas rättigheter? Ingen! Åtminstone inte Aftonbladet och Iltalehti. Att, som de, göra detta till en fråga om kvinnans rättigheter är att spotta på alla de barn som aldrig får en chans att födas. Barn som kallblodigt mördas i sin mammas livmoder. Och innan någon börjar skriva en arg kommentar angående detta: Observera att det här handlar enbart om rörelser som använder abort som preventivmedel/medel för familjeplanering. Detta handlar inte om våldtäktsoffer och mödrar vars liv är i fara.

Ja, och vad är det som hindrar t.ex. den nepalesiska organisationen från att fortsätta med sin läkarverksamhet och bara skippa abortdelen av den? Och så fortsätta att få statlig finansiering. Ja, vad är det som hindrar? Det som hindrar är att den ifrågavarande organisationen är en del av den amerikanska Planned Parenthood-rörelsen. Denna organisation kommer aldrig att sluta mörda små barn. Den finns nämligen till för just detta ändamål.

Så oavsett vad vår media anser, och hur högt de och diverse liberala feministrörelser ropar, så har Trump fått en god start. Fortsätt så!  

22 kommentarer:

  1. Så fast du är väldigt oroad över s.k. bubbeljournalistik så är det ingen stor sak att både Trump och hans pressekreterare ljuger oss alla rakt upp i ögonen (för att få det att se ut som att media förvränger sanningen!)? Och då de ställs mot väggen angående lögnerna var svaret att det bara är "alternativa fakta".... Man blir ju mörkrädd för mindre.

    Fint om du tycker att sånt inger förtroende. Själv tycker jag det betyder att vi inget sett ännu av allt elände som komma skall. Vad som helst är möjligt då fakta och lögn plötsligt är lika mycket värda. Finns inget ämne som går att debattera sakligt om argumenten ska vara på den nivån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Jag skrev faktiskt att vi sett en del märkliga uttalanden av Trump själv och hans pressekreterare. Men det kanske du missade? För faktum är att det som vår media har fokuserat hårt på de senaste dagarna ju är en fullständig bagatell. Har det någon betydelse om det var 250 000 eller 1 500 000? (Eller vilka siffror som man nu har rört sig med.) Men visst. Det är nog lite märkligt. Men mera än så är det inte. Vad sedan gäller "alternativa fakta" så får vi se vad sådant vi ännu får se. Märkligt kan ju bli till något annat om han börjar röra sig med dylika uttryck också i frågor som verkligen har någon betydelse.

      Radera
    2. Ja, det fick en halv mening i inlägget under rubriken "Bra start!"...

      Det verkar ha stor betydelse eftersom Trump tycker det är värt en direkt lögn, eller hur? Vänta bara då det börjar komma upp frågor som på riktigt är stora!

      Radera
    3. Anonym 17:27. Ja, med tanke på sakens dignitet var det väl värt ungefär en halv mening... Men en lögn var det, och Trumpen får nog lov att skärpa till sig. För du har nog en poäng i det du skriver till sist i din kommentar.

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om vi nu ser på Usa och aborter, när första Bush blev president 1989 så kom lagen (samma som Trump nu skrev under igen),Clinton tog bort den 1993, andra Bush tog ibruk den igen 2001 och Obama tog bort den igen 2009 och Trump tog ibruk den igen 2017, men ser vi på abort statistik i Usa under denna tid så ser vi att toppen på mängder aborter var 1990 1,429,247 st. och sedan har det konstant gått ner fram till 2013 (hittar inte snabbt statistik för senaste åren)då aborterna har mer än halverats från toppen 1990 till 664435, så då kan vi fråga oss rent generellt att har lagen någon betyedle i Usa? Antagligen inte eftersom det är andra faktorer, viktigare faktorer som påverkar antalet aborter. Men du verkar höra till samma falang som Trump, man för fram det budskap man vill, sk. "alternativ fakta" som egentligen inte har med verkligheten att göra, det viktigaste är att det låter bra för den egna agendans skull.

      Radera
  3. Trump gör rätt här . Staten skall inte finansiera abort. Att kvinnor har rätt till abort är inte synonymt med att staten skall stå för uppgiften, ej heller att de skall finansiera den. Men här har liberalerna lyckats missförstå hela grejen. Om staten skulle avsäga sig uppdraget att utföra aborter så skulle vi bli kvitt eländet med att tröskeln för att få jobba isjukvården är att man är redo att utföra abort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad staten skall och inte skall finansiera beror nog på vilken falang man gör till, allt från kommunism som tycker staten skall stå för allt till Laissez-faire var staten inte skall göra annat än skydda individens rätt till frihet. Det är fortfarande så lustigt (eller tragiskt) att detta med abortmotstånd tycks vara störst bland medelålders/äldre män, precis som motståndet mot både kvinnopräster och homosexuella....

      Radera
    2. Precis, Markus! Och om man på riktigt vill få ner antalet aborter så borde man kanske satsa pengar på skola/utbildning, sexualupplysning och fri hälsovård för alla. Inte raka motsatsen.

      Radera
    3. Det tragiska är argumentationen för abortlagstiftningen som den ser ut i dag. Markus har alltså problem med att gruppen medelålder män är överrepresenterade i en uppfattning. Jag skulle också kunna se det som ett problem, att övriga grupper är underrepresenterade. Men dylika argumet är av noll värde och visar endast på mobbingtendenser.

      Det är också tragiskt att all kritik buntas ihop och bemöts med plumpa påhopp. Saklighet lyser med sin frånvaro.

      Anonym ger prov på typisk enfald. Ingenstans i mitt inlägg antyder jag att min uppfattning bygger på en önskan om färre aborter. Men anonym får det till, på något outgrundligtsätt, att sexualupplysning och fri hälsovård är svaret på mitt inlägg?

      Man inser att det är förståndshandikappade mänskor man pratar med.

      Radera
    4. Det är roligt med folk som projicerar sina egna problem på andra, Patrik. För större mobbningstendenser än att kalla folk för förståndshandikappade får man leta efter.

      Ingenstans i mitt inlägg antyder jag att det ska ses som ett svar på ditt. Mitt var en kommentar till Markus. Namnet t.o.m står där, för den som orkar läsa tre meningar.

      Radera
    5. Det blir ju inte bättre av att Anonym säger sig svara på ett annat inlägg ä mitt. Det är minst lika illa att kommentaren är riktat mot abortmotstånd generellt. Då gör sig Anonym skyldig till det jag kritíserade i mitt förra inlägg, dvs bunta ihop all kritik och bemöta det med allmänna floskler. Anonym bekräftar alltså vad jag skrev.

      Jag anser nog att antiabortmotståndarna är mindre begåvade. Det har jag sett genom alla debatter om samvetfrihet för sjukvårdspersonal. Man har tagit i princip ett helt yrke som gisslan för sin sak så att motsatsen till det yrket går ut på blir en krav för att få utöva det.
      Om aborträtten är så kompakt så borde denna tvångsmekanism inte förekomma. Det måste ju finnas obegränsat med folk som är redo att göra ingreppet. Så varför är det ett krav att alla skall vara redo att göra det?

      Så fort man ifrågasätter abortpolitiken så blir man utsatt för all världens idiotkommentarer. Att kommentera att det är medelålders- och gamla gubbar som stöder en viss linje är inte speciellt kontruktivt heller. Det är en kommentar som endast kan uppskattas och anses relevant av folk med väldigt låg intellektuelll förmåga. Sådana som står i en mobb och skanderat. Så gör man på facebook också, dunkar varandra i ryggen och gillar banala påhopp.

      Nån gång måste man få ta bladet från munnen och säga som det är. Jag projicerar inget alls. Jag beskriver den bisarra verkligheten.

      Radera
    6. Du är rolig du Patrik, eller rättare sagt jag tycker synd om dig, du kan inte ha det så enkelt.

      Radera
    7. Kära Patrik. Det enda Markus skrev var ett allmänt konstaterande om medelålders män. Ingen har här påstått något alls om dig personligen.

      Du däremot lyckas med konststycket att i två kommentarer beskylla oss för: att vara mobbare, plumpa, osakliga, enfaldiga, förståndshandikappade, mindre begåvade, upphov till all världens idiotkommentarer, ha väldigt låg intellektuell förmåga och stå för banala påhopp. Vem tycker du hoppar på vem...? Dra nu efter andan lite och slappna av.

      Radera
    8. Om vi ser på saken så abortfrågan tycks ju vara väldigt viktig inom diverse olika religösa samfund, både inom den katolska falangen likväl som protestantiska. Ser vi först på den romerks-katolska kyrkan så vem leder den, det är Påve Franciskus, en äldre herre man som är vit, vem leder då den Anglikanska delen, jo det är Biskopen av Canterbury, han är en äldre herreman han också samt vit.

      Hur är dem med protestanterna då, sådär generellt om vi kollar upp adventism, babtistm, metodism, laestadianism, lutherksa samfunden, mormonerna (för att inte prata om islam) så leds alla av personer som har något gemensamt, vad kan denna gemensamma nämnare då vara, trumvirvel.....TATAA jo dom är alla mer eller mindre medelålders män som är vita (med några mörkhyade undandtag), nu vill jag ju förstås inte påpeka om att det finns orskak och samband men konstigt nog så är det just dessa rörelser som leds av dessa män som anser att just kvinnans rätt till abort, homosexuellas rättigheter och kvinnopräster är nåt av det viktigaste som finns och det skall kämpas emot dessa med allt kraft, jag kan inte säga orsaken är just att dom är medelålders vita män men det finns korrelation, är inte det ens lite lustigt, det tycker iaf jag men vad vet jag, jag är ju endast en enfaldig mindre begåvad förståndshandikappad mobbare med låg intellektuell förmåga som med osakliga plumpa påhopp, flosker och idiotkommentarer hoppar på Patrik och försöker säga att Patriks verklighet kanske bara består av en "alternativ verklighet".

      Radera
    9. Patrik,
      Bra att du tar "bladet från munnen".Vad det gäller många kommentarer(anonyma) i synnerhet på denna blogg uppfattar jag att beskrivningen är träffande.Man läser utan att förstå texten,styr på person,läser in åsikter som inte säjs,kritiserar och (avsiktligt?)missförstår,i synnerhet när det är ämnen biblisk och klassisk kristen tro som behandlas.Då tappar man all sans och förnuft och triggas igång utan att ha något i sak att säja utan en massa floskler.

      Radera
    10. Markus. En liten korrigering: Om du frågar av alla de ledare du räknade upp vad som är det viktigaste som finns så misstänker jag nog starkt att de tre saker du nämnde inte kommer så alldeles högt upp på listan. Det är bara det att media gillar att fokusera på stridsfrågorna, och här har vi tre frågor där det strids. Om du vill veta vad som är viktigast kan du slå upp t.ex. Joh. 3:16. Där hittar du åtminstone tre av de verkliga höjdarna på listan...

      Radera
    11. Det blir inte bättre Markus att du skriver samma sak en gång till. Det blir inte heller bättre av att fylla på med "bekämpas med all kraft" och "det viktigaste som finns". Du visar bara bara att du har endast ett spår på skivan men den går ju hem bland de dina.

      För mig är det synnerligen viktigt att ingen befattning inom statlig/kommunal sjukvård (den som jag finansierar) har som krav att man skall utföra aborter. Det skulle i så fall vara en speciell tjänst som sysslar med aborter specifikt. Men det skall inte gälla barnmorskor eller andra sjukvårdare.

      Det är mycket rimliga krav jag ställer i egenskap av finansiär. Att kategorisera mig som medelålders- eller äldre man finner jag fortfarande inte vara ett relevant argument. Det är fullständigt ointressant i sakfrågan.

      Radera
    12. Bra Patrik! Just sådär borde det vara! Har också läst om hur föderskor och såna som fått missfall har placerats som "sänggrannar" tillsammans med fosterfördrivare på BB och vilka tankar detta har väckt. Även väntande mödrar som på förhand velat försäkra sig om att just deras barnmorska inte är en sådan som gången förut kanske helt känslokallt dumpat ett sprattlande foster i skräpkorgen. E

      Radera
  4. Käre, kristian!!
    Sluta ge hyllningskyss åt världshärskarna. Nog vet du vem världshärskarnas gud är. Vet du? Vil di inse det? Vet jag? Jag vet kanske ingenting? Jo Guds Ord varnar oss!
    (Hela Skapelsen suckar och våndas under förgängelsen) Tomas av Kempis ger oss rådet att inte blanda oss i de storas värv. Våld och förödelse är på deras vägar, skapelsens ordningar aktas inte.
    Vem har så förblindat er bröder och systrar i tron att ni inte ser vad ande som driver de män som skickligt förmår länka kristi tjänst till förräderi mot Nåden och Sanningen. Hhela världen blir aldrig kristnad mera.
    Snart är koncentrationslägren kanske igång och då sitter också vi kanske där med syndare och mördare av det mera föraktade slaget abortörer och homosyndare. Är du då beredd att bistå dem på väg till avrättsplatsen Kristian som Skriften Lär oss???++!!+¤¤...
    Minns du vad som steg upp ur jorden.. och avgrundens kultur är inte bara abort, det är också fördärvandet av jorden och hjärtejorden...
    Det är bättre att vi med Sanningens och Nådens predikan på gräsrotsnivå t ex får ett par unga otuktiga till bättring; däröver gläds man mera i himmelen än över än 6 miljarder jordefördärvare och mammonstjänare som nogsamt undviker att stå upp mot orätten i övrigt;framförallt när historien i allt visar att spåren av sådana världshärskare som i öst och väst idag förskräcker. Hälsn Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Du har rätt i det att vi inte ska sätta vårt hopp till några världsliga ledare. Den som gör det kommer för eller senare att bli både sviken och besviken. Men med detta sagt så är politiken sådan att den påverkar oss alla. Därför kan det inte vara egalt, också för oss som kristna, vilka ledare vi har och vilken politik dessa bedriver. Det är därför jag (också) skriver om politik.

      Radera
    2. Med totalt förakt för vänsterröd etik och moral i fråga om synd och rättfärdighet säger jag ändå: "smickrade ock Hitler in sig med lutherska kyrkoförbund i början".
      I övrigt så talar vi väl alla så gott vi kan också i politik. Ulrik

      Radera