tisdag 10 januari 2017

På väg mot ett auktoritärt samhälle


För knappt två veckor sedan publicerade ÖT en relativt uppmärksammad ledare av Kenneth Myntti med rubriken "På väg mot en auktoritär stat". I ledaren utgår Myntti från den illfamösa "prygelvideon" som Sannfinländarnas ungdomsorganisation publicerade på Facebook och som avsågs vara ett ställningstagande mot den obligatoriska språkundervisningen i de finländska skolorna. Myntti jämför sedan vår situation i Finland idag med situationen i Tyskland på 30-talet och hävdar att vi idag är på väg i en liknande riktning och ifall "vederbörande myndigheter och aktörer på finskt håll inte reagerar kan vi förvänta oss att ­attackerna på den finlandssvenska befolkningen bara trappas upp. Förföljelsen av judarna i Nazi-Tyskland inleddes med att de märktes med davidsstjärnor."

Myntti ser också andra tecken på att vårt samhälle idag utvecklas i en auktoritär riktning. "Utöver språkrasismen har vi en påtagligt slarvig lagberedning och illavarslande tecken på en massmedial censur."

Jag har redan tidigare konstaterat att jag har svårt att förstå att en chefredaktör för en seriös tidning kan uttrycka sig på detta sätt och på detta sätt dra paralleller till judarnas situation i Nazi-Tyskland. Vi har de facto ingen "språkrasism" i Finland idag. Jag vågar tvärt om hävda att allt tal om språkrasism enbart är propaganda som har som mål att få igång en språkstrid och som i sin tur ska få alla oss vilseledda finlandssvenskar som har röstat på andra partier än SPF att återvända till modershuset. Jag har också hävdat att alla kommer att stå som förlorare ifall media och SFP-politikerna på detta sätt lyckas tvinga fram en språkstrid. Det står jag fast vid.

Vad sedan gäller den slarviga lagberedningen och den massmedial censuren måste jag väl ändå trots allt  erkänna att Myntti har rätt. Vad gäller lagberedningen så har justitiekanslern talat, och honom är det inte gott att försöka näpsa. När Myntti talar om den massmediala censuren avser han givetvis hela härvan med statsminister Sipilä, Yle och de nattliga e-postmeddelandena, och det var graverande, visst. Men inte så mycket med avseende på en massmedial censur, utan snarast då gällande Sipiläs omdöme. Givetvis har media i vårt land all orsak att vakta på politikera, men som jag ser det finns det i dagens läge inga risker för att politikerna skulle komma åt att börja styra vad media får skriva och inte får skriva. Yle kan kanske, i detta enda fall, ha handlat omdömeslöst, men reaktionen från andra aktörer blev både snabb och hård. Vakthundsuppdraget fullgjordes således med bravur också denna gång, och således kan man inte tala om några "illavarslande tecken på massmedial censur". Den censuren, om det alls var fråga om någon censur, kvävdes i sin linda, och säkert gott så.

Men likväl finns det gott om illvarslande tecken på massmedial censur i vårt land. Men inte på det sätt som Myntti avser, utan på helt annat håll och med helt andra aktörer och förtecken. Jag har flera gånger påtalat hur vår media - med Mynttis tidning inte alls långt från täten - har gått in för att tysta ner vissa åsikter och befordra en snedvridning i sin nyhetsrapportering på flera områden. Speciellt när det gäller hbt-frågor och frågor som rör Israel. Detta har gått så långt att vi, med fog vill jag hävda, verkligen kan tala om en utveckling mot en auktoritär stat. Eller kanske inte stat, utan snarare samhälle. Den dagen bokbålen igen kommer att flamma i Europa och människor tvingas bära någon form av tecken på vart de hör är det inte vi svenskspråkiga finländare som råkar illa ut. Knappast heller invandrarna, även om de är mycket mera utsatta. Nej, den grupp som idag är mest utsatt för massmedial censur och därmed följande hot och trakasserier är alla de som vill hålla fast vid de värderingar som har byggt denna kontinent.

Den dag vi igen har ett auktoritärt samhälle i Europa är det inte något politiskt parti som håller i facklorna och bilan, utan det är ett värderingskluster. Det värderingskluster som huvudparten av mainstream-media redan idag tjänar och gör sig till tolk för. Det är den politiskt korrekta värdeliberalismen, eller kanske snarare värdenihilismen, som är det stora hotet mot de olika friheterna och Friheten i Europa idag. Sanna mina ord: När diktaturens tunga slöja igen faller över Europa kommer det inte att vara fråga om en politisk diktatur, utan om en värderingarnas diktatur. En diktatur som reglerar vad man får säga, tycka och tänka - och vad man inte får. Den som har ögon ser att vi faktiskt är ganska långt på väg mot detta redan idag.

3 kommentarer:

  1. Enligt Bibeln kommer det också att vara en fråga om vem som får sälja och köpa; prångla morallös vara eller prångla bibelvara; Vara med i understödjandet av tankegången i Gudsfientlighetsklustret moraliska dekadens eller Industriklustrets ännu kontrollerade produktvansinne som på sikt ändå fördärvar jorden.... min hjärtejord blev tidigt smittad av båda, måste ju leva och arbeta, va.
    Trots allt så är sedan Omvändelsen Ordet och Anden och De Heliga handlingarn Dopet och Nattvarden främsta insegel på att vi är friköpta. Så jobba på bara men akta hur snaran lägges, ständig större produktion ständigt nya ting större krav från nybabelssnaran och Gud vet att jag gärna skulle ha gjort vanligt arbet och fått behålla tron och hederligheten,ständigt beredd på uppbrott ändå. men nu som då...
    Credo!+¤!
    Mitt norra öga anar att Kristus själv som sett nybabyloniernas teknik och handel bli oss ett spindelnät som fångat och låtit dem som är väldigt benägna att skilja åt stat och religion så att man kan ha "svin-intressena" så skiljda från det religiösa och moraliska förehavandena och Gudsförhållandet som möjligt som Frank Mangs uttryckte det när han predikade mot girigheten och slapp moral i arbete och handel och nämnde att svinaherdarna blev utan arbete och ägarna utan vinst när vid Jesu Maktbud; en människa till godo, de onda andarna som drevs in svinen fick dem att störta sig i Sjön och drunkna.
    Jo ni den onda anden och mitt gamla jag har nog fått mig att sindla av liderlighetens dypöls skenbilder och att bli skärrad som en krigsskadad av bullret och gnyet och fasorna ibland men jag arbetade så länge man tog emot mig på arbetsmarknaden sedan tog medicintrötthet ut mig och då arbetslösheten nerverna. hälsar Torsten Nils Ulrik som av Nåd Prisar Gud som Är oss Troende en Väldig borg.
    Skulle du Västvärld ha trott så skulle du inte ha gjort kohandel med den Legala Staten Israels fiender gång på gång på på gång, så skulle jag den "lugne ödmjuke saten" inte ha skrikit i högan sky när jag fick höra det som jag skämdes över redan i Ryssland, handel mitt under predikan, och nu om kommersiella intressen i riktiga dödsfiendestater till Israel. T N U

    SvaraRadera
    Svar
    1. Således vetande att ämnar man vara hjälte visar det sig hur feg man är så därför tar jag Jesu Ord och säger: Gören eder icke bekymmer för morgondagen; Var dag har nog av sin egen plåga. (KB1917) Samma sak gällande vittnesbörd och den jordiska utkomsten; så som sagt jag har ibland så här gjorde han med mig och att jag sitter här och skriver ännu är också ett arbete. På sjukhuset fick jag arbeta också, jag älskar att städa men måttligt som Kronblom vilken av de mest lagiska kunna kallas avgud. Skämt Åsido. Tack alla Kristna för impulserna till trons liv och Bibelstudium. Att studera på medicin var ett jätteskojligt arbete. Nu är hjärnan trött. Borde sova sött för nu har jag mera pensionsanpassad dos. Och var jag sitter och var jag står så är jag Glad att Kristus inte straffat mig svårare för de sår han en gång bar, nu tror jag att Frälsningen är Klar. Går det då som när Jesus sade. Nu tror ni? Sannerligen i denna natt skall ni alla överge mig.... Jesus segrade i Getsemane och i döden. Herrens Nåd är och Var och Skall vill Gud vara min Tröst och Salighet säger Ulrik

      Radera
  2. Det blir också en ekonomisk diktatur vilket det redan är. Här i Norden måste nästan alla skuldsätta sig för att kunna "leva ett normalt liv".
    Och när Samhället och folken på grund av Gudsfrånvändheten drabbas av arbetslöshet och dålig ekonomi men allt ändå kostar pengar så har endel "marginaliserats" vilket förresten är en ful eufemism medan andra korrumperar sig andligt mer och mer utan att arbeta mot orättvisorna och skäller på och demoniserar t ex vänstern fast alla är lika onda kålsupare i undergångens tid; vänstern och sund miljörörelse har trots allt också varit med om att Korrigera sådana missförhållanden som fanns tidigare och som nu kommer igen.
    Då du Kristian vet hur snabbt företagare "måste" permittera och avskeda idag; hur är det möjligt att man i vissa av församlingarna frös ut sådana som då när det var aktuellt strejkade mot uppenbar orättvisa medan man inte i någon högre grad tvekar att berömma dem som "gör vinst".
    Församlingen skall vara en frälsningsanstalt och eftersom allt Liv på Jorden har sitt ursprung i Gud så borde vi inte (som jag nu) ändå låta Tron politiseras då att man av dina texter får den uppfattningen att allt som har sitt ursprung i arbetarrörelsen och miljörörelsen är demoniskt medan ni ger bifall åt det stora sammalunda stolta och högmodiga högerliberala gudsförnekande monstret Hälsar Ulrik Torsten Nils....

    SvaraRadera