lördag 28 april 2018

Manifestation

Jag var idag på min första demonstration/manifestation/marsch någonsin. Under mina snart 46 år har jag inte funnit någon sak så angelägen att jag har ansett att jag har behövt låna mig själv till denna sak på det sättet. Men idag var jag, tillika med hela familjen, på en manifestation på Jakobstads torg till stöd för kristna konvertiter som Migri inte har begripit är i livsfara ifall de sänds tillbaka till de länder de har kommit ifrån. Detta är, menar jag, en så angelägen sak att man gott kan demonstrera för det. Och vi var inte ensamma som tyckte det.

Tillika känner jag mig lite smålurad. Dels har de som skrivit ihop det upprop som vi som var närvarande antogs stöda inte heller de (tillika med Migri) förstått att man inte kan bygga på och falla tillbaka på en så subjektiv sak som "genuin/äkta tro". En sådan sak kan de facto fejkas, och det är här Migri ser sin chans att ställa till problem för dessa nykristna. Som jag tidigare har hävdat är det inte heller detta som är frågan den dag dessa tvingas tillbaka till Pakistan, Irak eller Afghanistan. När de ställs inför mullorna är inte frågan: "Menade du allvar med din kristna tro?" Nej, frågan kommer utan vidare att lyda: "Tog du det kristna dopet?" Är svaret på den frågan ja så är saken avgjord utan att det behöver grävas i några nyanser eller kunskapsnivåer i deras nya tro.

Tyvärr tycks det vara så att det också finns många kristna i vårt land som inte begriper hur enormt stor sak det kristna dopet är. Dopet är porten till det kristna livet. Det är där Kristus med alla hans gåvor skänks oss. Det är dopet i vatten och den helige Ande (ja, det är samma dop!) som frälser oss och som sätter oss in i barnaskapet hos Gud. Det är i detta dop vi går från mörkret in i Guds eviga ljus. Det är där det eviga livet börjar. Helt tydligt finns det således många kristna som inte har förstått hur oerhört stor sak detta dop är. Men om du frågar en muslimsk mulla eller Imam så har de faktiskt bättre koll. Hur konstigt det än låter.

Jag förstår, om än jag inte accepterar det, att det finns dålig kunskap om dopet hos Migri. Men kristna som skriver ihop ett dylikt upprop borde veta bättre. Så jag känner mig som sagt lite smålurad. Dessutom inleddes uppropet med orden att vi "genom denna gemensamma manifestation yrkar på verkställighetsförbud för alla flyktingdeportationer tills efter nästa riksdagsval".

Detta kan jag inte stöda. De som har grund för sin asylsökan ska få stanna. Absolut. Hit hör sådana som flytt av religiösa skäl och sådana som tagit det kristna dopet i Finland. Oberoende av hur allvarlig deras omvändelse är eller hur mycket kunskap om den kristna tron de har. Men också sådana som t.ex. tvingats fly på grund av sin sexuella läggning och som på den grunden riskerar förföljelse och en dödsdom i sina hemländer. För att nu ta ett kontroversiellt exempel. Men det finns även sådana som saknar grund för att beviljas asyl. I dessa fall kan jag inte se att det behövs något verkställighetsförbud.

Jag var alltså på min första demonstration idag. Orsaken till att jag inte har varit på något sådant tidigare är också att jag varit rädd att min närvaro, hur ringa betydelse den har, kunde tolkas som stöd för något annat än det jag trodde mig närvara för att stöda. Så skedde faktiskt nu också. Men den sak jag/vi var där för att stöda är ändå så viktig att jag inte ångrar att jag var med. Men som sagt så känner jag mig nog lite smålurad. Tyvärr.    


2 kommentarer:

  1. NU, om inte förr, borde alla som kritiserat Kristian för homofobi och annat läsa ! ( och läsa om igen ! ) tills det verkligen "går hem" ! Tänker då på citat: "Men också sådana som t.ex. tvingats fly på grund av sin sexuella läggning och som på den grunden riskerar förföljelse och en dödsdom i sina hemländer." Vad är detta om inte omsorg även över dem som lever i synd ( som vi för övrigt alla gör ! ) ???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra iakttagelse anonym. Man kan faktiskt tvättas från den synden också om man ångrar och söker frihet. Tänk när det glada budskapet gick ut i den grekromerska hedendomens deprivation och det för alla oss som blev genom Guds Förbund klart vad som är Synd och Styggelse och Hur Guds Nåd Kan Förlåta. Det finns hopp för ångrande längtande syndare men för dem som redan i avgrunden fast mitt ibland oss skriver om Lagen och Andemeningen och förför sin samtid utdelas nu Sista Varningens Varliga Verklighet hälsar Ulrik Torsten Nils morgonskrivare

      Radera