tisdag 20 augusti 2019

Svar till Sofie Stara, del 2

Detta är andra delen av mitt svar på Sofie Staras svar på min insändare angående hennes ledare i ÖT/Vbl den 13/8. Läs gärna del ett innan du tar dig an denna text!

Stara hävdar också att vi "sysslar med skuldbeläggande" när vi menar att de homosexuella lever i en onaturlig lögn. Så kan man förstås se saken om man väljer att göra det, men det är nog så att när vi går emot naturen och bryter mot den lag som är nerlagd i skapelsen kommer nog känslan av skuld att finnas där oberoende av om någon påpekar saken eller inte. Så mycket förstånd får vi nog utgå ifrån att alla människor har – oberoende av om de medger det eller inte – att de inser vad som är onaturligt och vad som inte är det på sexualitetens område. Den som lever i en onaturlig relation inser nog detta utan att någon påpekar det. Men om vi gör allt vi kan för att (åtminstone officiellt) förneka att ett problem existerar omöjliggör vi fungerande lösningar på detta problem, något som alltså idag är allmänt på sexualitetens område överlag och när det gäller homosexualiteten i synnerhet.

Vidare hävdar Stara att denna skuldbeläggning sker utifrån en tro, inte utifrån en sanning. Hon återkommer ännu en gång till detta i sitt svar när hon menar att vi borde "lyfta blicken från den tro [i vilken vi söker vår sanning]". Detta är, sett till det jag skrev i den förra texten, givetvis ett gravt feltänk och det kanske mest fundamentala problemet i hennes svar på min insändare. Sanningen är nämligen vad den är, oberoende av vår tro. Eller med andra ord: Vi utgår här INTE från tron, utan från biologiska fakta som är nerlagda i skapelsen. Att sedan vår tros grunddokument, Bibeln, bekräftar denna sanning, är en annan sak. Att göra som Stara försöker göra här, alltså att reducera detta till en fråga om [subjektiv] tro, är att göra det allt för enkelt för sig. "Ni tror fel. Skärp er!" Nej. Sanningen är vad den är, och det är sanningen vi har att förhålla oss till. Att av ideologiska (observera: Inte vetenskapliga) skäl förneka denna sanning är kontraproduktivt i längden. Inte bara för den egna trovärdigheten utan framför allt för de människor som förvägras hopp om en förändring och en lättnad i det lidande och den smärta de upplever.

Sedan hittade jag faktiskt ytterligare en annan sak i Staras svar som jag kan hålla med om. Förutsatt att jag förstått vad de inledande orden i följande citat betyder. "Det är svårt att förlika utgångspunkterna så länge det råder olika uppfattningar om vad som är sanning och fakta." Här håller jag alltså med Stara. Och då är vi tillbaka vid det jag inledde min insändare med: Vi lever idag i en värld där sanning, förnuft och fakta inte längre är det som leder och styr samhällsutvecklingen. Idag regerar i stället lögnen.

Det finns många offer när det går så här. Och när situationen blir värre, vilket den sannolikt kommer att bli, blir offren flera. Just i denna fråga är det framför allt de homosexuella som är offer när sanningen undertrycks och lögnen tillåts regera. Som jag skrev i den förra texten: När sanningen får ge vika för lögnen dömer vi de homosexuella till en tillvaro utan hopp om förändring. En tillvaro i illamående. Och inte bara det: vi har dömt dem till detta, låst in dem i denna verklighet och kastat bort nyckeln.

Detta är bara så oerhört tragiskt.

62 kommentarer:

  1. Håller med Kristian. Detta är bara så oerhört tragiskt. Att de bokstavstroende inte har förmågan att se verklighetens alla färgnyanser. De är som färgblinda som inte kan se färgen grönt och därför anser att färgen grönt är emot naturen och alla som kan se färgen grönt borde tystas ner eller botas. Att erkänna sina egna begränsningar godkänner dom inte som en lösning, eftersom de av egen åsikt inte har något fel, eftersom dom inte kan se färgen grön. Det är alla andra som kan se färgen grön som har fel. Det är nämligen färgen grönt som är av ondo!

    Vi kan nog alla se att det inte längre handlar om debatt eller dialog, utan om en monolog där Kristian säger hur saker och ting ska vara och att alla vi andra ska, för vårt eget bästa, anpassa oss efter hans åsikt.

    Kristian anser sig sedan veta att alla homosexuella mår dåligt. Han har skrattretande FEL! Alla homosexuella som jag känner, mår inte sämre än någon annan människa i samhället. Jag tror till och med att de flesta homosexuella mår bättre än majoriteten!


    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt vad det ser ut så mår nog varenda homosexuella jag känner väldigt mycket bättre och är mycket mera du med sig själv än vad Kristian är.

      Alltså, då det inte räcker med en insändare, ett svar 1 och ett svar 2, så är det nog någon som borde tagga ner och begrunda sig i spegeln.

      Eller så är det faktiskt så att Guds och Jesus existens hänger på homosexualitetets vara eller icke vara. Och nu råkar det ju vara det förra som gäller :D


      d

      Radera
    2. Beklämmande läsning av kommentarerna ovan.Har tydligen inget att säja om det allvarliga ämnet som föranletts av Sofia Staras ledare i ÖT och Vasabladet,och bemötts bl.a av Kristian.
      Ämnet borde kunna diskuteras på ett sakligt sätt,men verkar vara svårt för en del anonyma kommentatorer här på denna blogg.Vore bättre att avstå från att kommentera om man inte har något annat att säja än personliga påhopp och förlöjligande med dylika korkade kommentarer.Berättar mera om kommentatorn,men under anonymitetens täckmantel går allt för sej...tydligen!

      Radera
    3. Ole har rätt i att det borde debatteras sakligt och den debatten pågår hela tiden av sakliga människor, både i media och inom kyrkan, inte på trollbloggar av självutnämnda frälsare.

      Jag vet, att Kristian vet, att han redan förlorat debatten. Vi homosexuella finns överallt i samhället, jorden runt. Vår synlighet och våra rättigheter kommer och det finns inget han kan göra för att förhindra det! 100% av världens homosexuella bryr sig inte det minsta lilla pip om de "sanningar" som beskrivs av Kristian här, eftersom han har FEL om ALLT! Han kan bara inte förstå det själv.

      Radera
    4. Anonym 10:00. Här handlar det inte om att "anse" något. Du skriver som om detta skulle handla om åsikter. Det gör det inte. Som jag skrev så handlar detta om biologiska fakta som kommit i konflikt med dagens ideologiska stämningar. Likaså har ingen ansett, eller gett uttryck för, att någon borde tystas ner. Det är din egen, felaktiga, tolkning.

      Sedan är det förstås bra om det är som du skriver att alla de homosexuella du känner mår bra. Det gläder mig! Men problemet är att statistiken inte håller med, och därmed misstänker jag att du har fel angående också detta. Men om inte, så gott så!

      Radera
    5. d. Skenet kan bedra, och det tyder statistiken faktiskt på att det gör här. Vad gäller mitt behov av att "tagga ner", som du skriver så gör du en grov feltolkning. Ser du, det är så att Staras ledare och hennes svar på min insändare innehöll så många fel och feltolkningar att det krävde så här många ord. Ännu mera kunde ha sagts, men det fick räcka så här.

      Ditt sista stycke vittnar om hur lögnen som regerar idag på i princip alla områden har bedragit dig också när det gäller detta. Jag beklagar.

      Radera
    6. Anonym 18:01. I en sak har du faktiskt rätt. Jag vet att vi har förlorat. Men det inledde jag ju faktiskt min insändare med, så det du "upptäckt" är faktiskt ingen nyhet. Men saken är den att lögnen regerar idag. Sanningen och fakta duger inte, och då blir det så här.

      Du skriver att jag har fel om allt. Nu må jag säga att det inte är särskilt imponerande att en anonym kommentator bemöter mitt resonemang, som jag försökt leda i bevis, med att ropa: Du har fel! OM det är så att du menar att jag har fel kunde du i stället, om du vill försöka verka trovärdig, säga varför jag har fel och gärna försöka leda detta i bevis. Men det går ju förstås inte. Av en mycket enkel orsak.

      " Vi homosexuella finns överallt i samhället, jorden runt. Vår synlighet och våra rättigheter kommer och det finns inget han kan göra för att förhindra det!"

      Det är det jag är rädd för. Och sedan kommer nästa steg, och nästa steg. Ser du, detta slutar inte med att homosexuella får gifta sig. Om vi kastar sanning och fakta över bord slutar detta aldrig. Könsneutralitet följs av mängneutralitet. Och av artneutralitet. Och av åldersneutralitet. Och av jag vet inte vad. Men det hela började med att spärrarna brast när vi kastade logik, sanning och fakta över bord. Stackars oss!

      Radera
    7. Skenet kan bedra, säger du, men du varken känner illamående homosexuella eller kan lägga fram undersökningar som skulle styrka din åsikt.

      Jag har däremot många homosexuella vänner, och jag har nog fått veta vad de avskyr mest, vad som får dem att må illa. Det är såna som du, Kristian.

      Det är onödigt du hävdar om statistik eller fakta, inte så länge du kan lägga fram nånting annat än Världen idag vars trovärdighet är i klass med noveller.

      d

      Radera
    8. d. Försök, åtminstone försök, hålla dig till sanningen åtminstone om vad som har skrivits här. Det är lättare att diskutera då. Om det är vad vi gör. Jag är inte så säker. Jag har inte hänvisat till Världen Idag här. Alla torde vara överens om att självmorden bland homosexuella är mångdubbelt fler än bland befolkningen övrigt. Detta torde det inte vara svårt att hitta statistik på. Om detta inte vittnar om illamående så vet jag inte vad som gör det. Sedan har du nog en felaktig bild av VI. Men om det gör dig på bättre humör, så varför inte... Men vänligen bespara oss andra dina fantasier på det området

      Radera
    9. Haha, "torde inte vara svårt", det du säger i klartext med den frasen är att du inte har en blekblå aning om nån statistik. Eftersom sådan statistik inte finns. Ska det vara så svårt för dig att förstå att man vid dödsfall INTE kryssar i en spalt huruvida man var homosexuell, frikyrkopredikant eller annars bara intresserad av homosexualitet, än mindre för offentlig statistik över det.

      Men raring, håll dig gärna då till sanningen och visa var du hittar all den "sanning" du hänvisar till.

      d

      Radera
    10. d. Jag googlade "suicide among homosexuals" och hittade flera studier. Det tog några sekunder. Så det var inte alls svårt.

      Radera
    11. Kristian Nyman21 augusti 2019 14:06

      Jo, vi hbt människor brukar alltid kryssa i en ruta för statistiken innan vi begår suicide. Bara för att människor som förnekar vetenskaplig fakta ska hitta saklig information. :-D

      Radera
    12. Anonym 14:27. Jag misstänker att du borde ta en snabbkurs i epistemologi. Som det nu är blir din ironi bara pinsam, faktiskt.

      Radera
    13. Googla kan du, men resultaten kommer man inte åt att läsa. Så du Kristian baserar dina kunskaper på två tre första meningar av vetenskapliga rapporter (om du ens läst så mycket). Det kan man ju kalla för grundliga kunskaper. :D

      d

      Radera
    14. Till Anonym 20 augusti 2019 18:01, Du efterlyser en saklig debatt, om vi ska debattera måste vi kanske först vara ense om att vi debatterar utifrån att Bibeln är den högsta auktoriteten som innehar den absoluta SANNINGEN om oss människor ! Utan denna övertygelse är det onödigt att ens inleda en debatt ! Till övriga kommentatorer vill jag säga att det finns statistik på att "familjevåldet" är värst inom parförhållanden av samma kön, vad kan det bero på ?
      E

      Radera
    15. Bara för att du E och Kristian underkastar er bibeln betyder inte överhuvudtaget att den skulle bli nån auktoritet för nån annan.

      Om ni fortsätter tjata om statistik, ta nu fram den då så behöver ni inte framstå som enfaldiga med ert mantra. Man skulle ju kunna tro att det inte behövs statistik om nu bibeln är en så stark auktoritet som ni försöker hävda :D

      d

      Radera
    16. d. Kom du inte åt dem? Märkligt. Jag läste nog flera sidor text. Nåväl. Statistiken finns där för den som bryr sig om att leta. Och det tar som sagt inte länge att hitta den. Om du vill kan du t.o.m. ty dig till wikipedia. De har samma statistik där också. Men tydligen vill du inte hitta den. Nå, det är ditt val.

      Radera
    17. Bra, du har alltså tagit del av statistiken och förlitar dig på den. Då ska vi räkna.

      Vi har ca 550 000 ungdomar i Finland, 15-25 år. I USA ligger självmordsfrekvensen bland unga på 0,014%, i Finland mycket högre. Man vet att 100-150 unga i Finland tar sitt liv årligen, 0,022%.

      Sen till det svåra: hur stor procent av befolkningen räknar sig som homosexuella? Eftersom man inte har rätt att fråga och föra bok, finns det bara uppskattningar. Enligt en stor gallup i USA finns det 4,5% av befolkningen. Andra källor säger allt mellan 3 till 30%.

      Då kan vi räkna att det i Finland kunde finnas ca 15 000 homosexuella ungdomar. Vore det icke-homosexuella så kunde man förvänta sig 3,5 självmord bland denna grupp. Olika källor säger att självmord bland homosexuella är 2-7 gånger vanligare, inte särdeles exakt procent eftersom man inte, som tidigare sagts, kan veta. Det finns alltså inget annat att tillgå än gissningar. Zhao, Montoro, Igartua, & Thombs, 2010, säger att det inte finns nån skillnad i självmordsfrekvens mellan hetero och homo.

      Men säg att vi tar mittemellan, 17 självmord. 17 självmord är mycket, 150 (bland icke-homosexuella) är sjukt mycket. Men frekvensen kunde lika bra ligga på samma nivå som övriga populationen, dvs 3,5 för homosexuella per år.

      Enligt detta finns det då 14983 homosexuella ungdomar som inte tagit sina liv. Den mängden skulle öka ju färre det finns idioter som ger dem anledning av överväga självmord.

      Sen kommer vi till det riktigt intressanta.

      Depression bland unga är vanligt, upp till 8% lider av det.
      Det skulle innebära att 44 000 unga i Finland lider av depression. Det sägs även att depression är i 60% orsaken till självmord. Bland finska unga skulle det innebära depression ligger bakom 75 självmord. Det är långt mera än den uppskattade mängden bland homosexuella.

      Nu är det ju så, Kristian, att homosexualitet är inte en orsak till självmord, det är en grund för gruppering av en population. Hat och mobbning i all form leder till dåligt självförtroende och låg självkänsla, vilket i sin tur kan leda till depression, vilket kan leda i ett antal fall till självmord. Du och dina gelikar ser till att försämra självkänslan, vilket har följder. Du kommer att ha svårt att förstå detta, men det förändrar ju inget.

      Vidare, det är ju inte så att homosexuella inte kan lida av depression av samma orsaker som heterosexuella unga, så pass vanligt är depression. Jag antar att du inte går omkring bland heterosexuella unga som lider av depression och försämrar deras självbild? För det gör du gentemot homosexuella unga som tex läser din insändare och tar del av ditt idoga hat mot homosexualitet, som antingen får dem att tippa över mot depression eller inte.

      Det är helt logiskt att vi ser en stor mängd unga som kommer att begå självmord pga depression, av vilken en liten del (3%) råkar vara homosexuell.

      Nu har jag använt de källor du bekräftade ovan att du har tagit till dig. Känner man dig så tar du givetvis inte till dig nånting av detta, men det finns förhoppningsvis människor med större sinne som får sig en tankeställare.

      d

      Radera
    18. d. Din kommentar är svävande, osammanhängande och synnerligen spekulativ. Dessutom hoppar du mitt i allt in på ett annat, ännu mera spekulativt, ämne. Man kan inte behandla statistik så som du gör här. Gör man det kan man få vilka skruvade resultat av sina laborationer som helst.

      Sedan, och detta är viktigt, här finns inget hat, vilket du påstår. Jag har bett sådana som påstått det tidigare att komma med konkreta exempel, men jag har aldrig fått några sådana. Kanske du skulle vilja vara så vänlig att försöka?

      Radera
    19. Haha, "kan inte behandla statistik som du gör", du kan ju inte själv ens veta vad du menar med det :D

      Tänk vad rätt jag hade, först omfattar du nog statistiken du inte kan visa men nog pratar om, sedan då man lägger det på ett fat så blev du plötsligt specialist över statistik du inte alls känner till, och kan inte längre stå bakom det. Du kan inte ens påpeka var jag tänkt fel :D

      Argumentation är, Kristian, din allra svagaste sida! Jag har bara lagt fram enkel, simpel fakta, använt statistiska uppgifter på det enda möjliga sättet.

      d

      Radera
    20. d. Jag tror, efter din sifferexercis ovan, att du nog är en av de sista som ska bedöma någons argumenterande. :)

      Radera
    21. Men rätta till då, du som verkar vara experten. Du kan inte ens svara var det skulle ha galet, din kompetens har tagit slut långt innan :)

      Det är ju inget fel på mina beräkningar, det vara bara det att det handlade om en mycket mycket mindre andel än vad ditt frustande har låtit förstå. Och det harmar dig att du inte klarade av att räkna ut det själv :D :D

      Ja, jag kanske kan inte bedöma dina argument eftersom dessa saknas. Du motiverar ingenting, bara hävdar baserat på ingenting, så där har du faktiskt en poäng. Äntligen.


      d

      Radera
    22. d. Läs din svamlande sifferexercis ovan. Ser du inte problemen? Om inte vet jag faktiskt inte om jag kan hjälpa dig. Sedan ser jag inte några exempel.

      Radera
    23. Tomma slag i luften, tänk, du kunde briljera inför dina egna med att sätta mig på plats men det går inte. Du kan inte, eftersom jag har rätt.

      Ska du göra som du brukar, avsluta diskussionen eftersom ”det inte tjänar nåt till”?

      Radera
    24. Det var då bara grundlösa påståenden om statistik, eller hur Kristian? Du kan inte presentera ett rätt sätt att använda statistiken ovan?

      I så fall vore det bra att sluta hänvisa till statistik i dina kommande inlägg om du inte kan använda dig av den.


      d

      Radera
    25. d. Läs igenom din sifferexercis en gång till. Du antar en massa saker utifrån de siffror du presenterar. Du kan inte behandla statistik på det där sättet, det är helt enkelt inte seriöst.

      Radera
    26. Klart det är seriöst, berätta nu var du tycker felet ligger, hur skulle du då tolka statistik som du alltid vill hänvisa till. Är du seriös så presenterar du en annan version på den statistik du hittar. Tack.

      d

      Radera
    27. d. Vad då, "annan version"? Jag behöver inte vränga siffrorna för att få dem att säga det jag vill att de ska säga. Jag har redan flera gånger konstaterat vad siffrorna säger, och det får räcka.

      Radera
    28. Du bara slingrar dig, ovan säger du att jag inte använder statistiken rätt, så berätta då hur den rätta versionen ser ut, tack. Eller var karl nog att medge att du pratar strunt.

      d

      Radera
    29. d. Alla är överens om detta. Förutom du. Varför ska jag sätta tid på en fullständigt onödig diskussion som denna?

      Radera
    30. Vad jag ser är INGEN överens om detta. Fortsättningsvis väntar jag på din redogörelse över vad du ser som fel i hur jag använder statistik.

      Jag tycker inte diskussionen är alls onödig, du har utsatt min trovärdighet på prövning och nu är din trovärdighet på spel. Så Kristian, försök nu!

      d

      Radera
    31. d. Om du inte ser det är det mera illa ställt med dig än jag trodde. T.o.m. de siffror du presenterade sade samma sak: Homosexuella mår sämre och begår mera frekvent självmord än icke-homosexuella. Detta är alltså alla överens om. Utom du.

      Radera
    32. Men nu får du nog läsa rätt, har jag påstått någonting annat? Nej, jag har ju utgått från procenten, som dock är bara uppskattade, och gjort en uppskattning vad procenten är uträknade från. Alltså antalen, mängden, stycken.

      Jag förstår att du är annat än nöjd, du hade ju önskat att det är ett stort antal homosexuella som begått självmord, men i den riktiga verkligheten är de inte så många. Precis som med medeltal och annan statistik, kan man om man vill, brodera sanningen enligt egen agenda.

      Eftersom du är den stora experten, bevisa nu varför inte homosexuella kunde lida av depression av samma orsaker som alla andra som lider av depression. Eller att homosexualitet är en dödsorsak :D

      Och du får vända och vrida precis hur mycket du vill, men mängden som begått självmord och lider av depression, är mångfalt större än vad som UPPSKATTAS vara självmordsfrekvensen bland homosexuella.

      Men Kristian, varför kunde du inte själv göra en beräkning över hur många homosexuella som begått självmord per år? Jag lovar att komma med konstruktiv kritik beträffande din matematik.

      d

      Radera
    33. d. Så där är vi alltså överens när det gäller detta. Då kvarstår frågan: VAD ÄR DITT PROBLEM? Jag börjar tro att du bara är ute efter att obstruera här.

      Radera
    34. Man behöver nog inte vara någon krutuppfinnare för att förstå att jag är här för att sätta käppar i hjulet för ditt korståg mot homosexualitet, och vars grund består i förvanskade argument.

      Du har fortfarande inte försökt ens bemöta mina sakargument om statistiska metoder eller unga och depression, utan du kör med halmdockan-du riktar all uppmärksamhet mot bara mig.

      Man kan fråga sig syften till ditt korståg-vilket är ditt problem då du behöver få sagt att självmord är mycket vanligare bland homosexuella, det är knappast för att få dem att må bättre, eller? Du säger ju inte att självmord bland unga med depression utgör den största orsaken, och kanske för att du där verkar fatta att det gör nog inte så gott att säga sånt.

      Källkritik är intressant, och då du ideligen upprepade samma mantra utan hänvisningar, så blev jag givetvis nyfiken och ville veta vad det egentligen betydde. Man behöver inte vara nån stor matematiker för att räkna ut att du med ditt skrivande vill ändra på kanske ett dussin självmord, antingen till det bättre eller det sämre.

      Mitt problem är alltså att du väljer att inte bespara denna grupp på mera illamående, utan aktivt och innerligt går in för det med hela ditt hjärta (det är långt vad din blogg handlar om). Så länge du gör det, kommer jag att sticka hål på dina tomma argument, och jag uppmanar alla göra likadant, inte bara de nuvarande kommentatorer, utan alla som både ser förnöjelse och förargelse över denna blogg.

      d

      Radera
    35. d. Alla är överens om det vi diskuterar här, men du tycks inte inse det. T.o.m. de uppgifter du presenterade säger samma sak! Men likväl försöker du obstruera. Det är du som förvanskar fakta och argumenten. Men det klarar du inte av att se. Det är synnerligen tragiskt. Sedan är ditt påstående att jag på något sätt skulle önska att ett stort antal homosexuella skulle begå självmord synnerligen sårande. Varifrån får du överhuvudtaget något sådant? Du tycks leva i en fantasivärld där dina uppskattningar av sakernas natur och av mina bevekelsegrunder är det enda som har någon betydelse. (Du medgav själv att det du presenterade handlar om uppskattningar - observera nu ännu en gång: Så kan man inte behandla statistik och sedan göra halsbrytande antaganden utifrån detta missbruk av statistiken!) Nej, vakna upp och öppna ögonen! Och sluta obstruera. Det du gör här är synnerligen ofint.

      Radera
    36. Fortsättningsvis kör du med halmdockan.

      Är det för att du insett att din styrka ligger inte i dessa sakfrågor?

      d

      Radera
    37. Måste citera dig:

      "Så kan man inte behandla statistik och sedan göra halsbrytande antaganden utifrån detta missbruk av statistiken!"

      Är vi nu då överens om att varken du eller jag ska överhuvutaget nämna statistik? Klarar du av det? Ska du inte också sluta att göra antaganden på uppskattningar?

      Nä, tänkte väl det.

      d

      Radera
    38. Ngn som vet var man kan hitta ytterligare uppgifter om denna studie ? https://www.friatider.se/storstudie-sl-r-fast-det-finns-ingen-s-rskild-homosexgen Bläddrar ibland genom rubrikerna på Fria Tider och kan någon gång läsa en enskild artikel men detta råkar ju vara en plusartikel....
      Uppenbarligen har Fria Tider en källa för sin artikel... Jag är medveten om att detta inte alls hör hemma i denna tråd mellan "d" & Kristian men kanske "d" kunde få ngt att fundera över...

      Radera
    39. Hör ju inte alls i denna tråd, men för mig spelar det ingen roll om det är genetiskt eller inte, berätta gärna varför du tror att jag borde få något att fundera över.

      Mitt intresse här gäller bara Kristians anklagelse mot mig som han inte kan verifiera, alltså att jag inte kan använda statistik.


      Radera
    40. Det var ju det jag sade ! Från min sida var det bara ett antagande att du gått på myten om att homosexualitet skulle vara genetiskt betingad eller att vissa är så skapade av vår Herre ! Angående statistik, https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6gn,_f%C3%B6rbannad_l%C3%B6gn_och_statistik !!!

      Radera
    41. d. Du visar själv med all önskvärd tydlighet att du INTE kan använda statistik. Nu får detta pajkastande räcka för min del.

      Radera
    42. Så länge du Kristian inte förmår visa var det fel och kan ge en korrigerad version, visar du med tydlighet att du inte kan statistik själv och kan därmed inte avgöra andras förmåga.

      Inte berättar du helst vad som stör dig i de siffror jag tog fram, utan ger dig ideligen på halmdockan.

      Radera
    43. Anonym, med statistik finns det möjlighet att understryka eller förvränga, att stöda sin agenda som saknar argument, tex där Kristian försökte påstå att homosexuella begår självmord dubbelt oftare (=statistik). Utan att ha en aning om varifrån mängden kommer. Det hade jag och kunde visa hur stor mängd hans påstådda procent gäller.

      Men du har då insett att det är Skaparen, inte genetiken, som har skapat homosexualiteten?

      Radera
    44. Symptomatiskt, då man försöker diskutera sak så tystnar det i leden. :D


      d

      Radera
    45. d. Fortsätt du bara! Du har fullt sjå, tycker jag, att diskutera med dig själv. Du talar ju emot de uppgifter du presenterade, så jag ser inte att du behöver någon annan att diskutera med.

      Radera
    46. Fem gånger skrev du "du" i kommentaren, då vet man du inte har substans att komma med. Nästa gång du drar fram halmdockan i någon kommentar ska jag nog påminna dig om vem som är halmdockemästaren...

      :D

      d

      Radera
    47. d. Ge dig nu! Du klarar av allt att döma inte av att läsa skriven text, eller att föra en initierad diskussion. Och så skyfflar du över skulden för detta på mig! Men jag ska ge det en chans till. Det jag hävdade var att det sker mycket mera självmord bland homosexuella än bland icke-homosexuella. Detta indikerar en högre grad av illamående. I din kommentar, som hela detta meningsutbyte (?) baserar sig på säger du själv att "Olika källor säger att självmord bland homosexuella är 2-7 gånger vanligare". Så vad är problemet här? Vi är överens om detta. Eller är vi inte? Du tycks ha oerhört svårt att komma överens med dig själv om vi är överens eller inte.

      Sedan, och det är en helt annan sak, börjar du dilla om orsaker till depression. Det har jag överhuvudtaget inte tagit fram här. Du tycks anse att orsaken till depression bland homosexuella är att det finns sådana som påtalar att homosexualitet är onaturligt. Observera nu mycket noggrant att detta är ETT ANTAGANDE som inte baseras på några siffror överhuvudtaget. Men det är ett antagande som det är oerhört bekvämt att gömma sig bakom.

      Blev detta nu lite klarare? Eller vägrar du fortfarande att se var problemet sitter?

      Radera
    48. Jag vet inte varför du blev upprörd och började anklaga mig för att misshandla statistik, det har du inte ännu förklarat.

      2017 begick 107 unga självmord i Finland, enligt Statistikcentralen. Då vetenskapliga undersökningar gjorts har man kunnat ta del av sjukdomshistorik och konstaterat att ca 60% av dessa 107 har behandlats för depression till följd av "...joiden mukaan itsetuhoisuuden taustalla on usein turvattomuus ja pysyvien aikuissuhteidenpuute, hylkäämisen ja nöyryytyksen kokemuksia, koulukiusaamista, kaltoinkohtelua tai seksuaalista hyväksikäyttöä." Man kan inte säga om resterande 40% har lett av samma orsaker, men de har inte fått behandling, det finns ingen sjukdomshistorik.

      Då det kommer till ditt sätt att särbehandla sexuella minoriteter, sägs följande: "Itsetuhokäyttäytymisen riskiryhmään kuuluvat myös ne nuoret, jotka eivät täytä yhteiskunnassa vallitsevia sukupuoli- tai seksuaalinormeja. Perheessään, vertaisryhmässään tai koulussaan torjutuksi tulevat lapset ja nuoret voivat joutua sosiaalisesti eristyksiin, jolloin heiltä puuttuvat esimerkiksi kehitykselle ja kypsymiselle tärkeät esikuvat."

      På ren svenska: till riskgruppen hör de unga bland sexuella minoriteter som blir isolerade, som inte genomgår en normal utveckling. Homosexualitet är inte orsak till självmord, isoleringen är.

      Ju mera man hallåar om hur fel homosexualiteten är, isoleras de som inte vågar komma fram med det, de som inte vågar komma ur skåpet.

      Frågan är inte ens om det är 10, 20, 30 eller inga alls av de homosexuella som begått självmord, utan vad du och jag gör för att inte öka på den mängden. De allra flesta i vårt samhälle har valt att acceptera, att förstå och stöda personerna, individerna – inte att framhäva orsakerna. Såsom du Kristian gjort hundratals gånger.



      d


      (har citerat Tuula Uusitalo, 2007)

      Radera
    49. d. Du är helt ute och seglar här. Men jag förstår att det är förliga vindar i samhället för denna din villfarelse just nu. Jag lyfter fram denna diskussion i en ny text för att visa hur galet du, och andra likt dig, tänker här.

      Radera
  2. https://www.varldenidag.se/ledare/ratt-ska-vara-ratt-om-manskliga-rattigheter/repsfm!RX@9D5SihoKrwNozFpEJOA/

    SvaraRadera
  3. Kristian Nyman21 augusti 2019 06:20

    MINA DAMER OCH HERRAR.

    FÅR JAG BE OM STÖRSTA MÖJLIGA TYSTNAD.

    NU KOMMER KRISTIAN ATT PRESENTERA SIN FANTASTISKA BIOLOGISKA FAKTA!

    LÅT OSS HÅLLA ANDAN OCH HOPPAS ATT DET LYCKAS OCH ATT DET INTE BLIR ETT FORMIDABELT MAGPLASK!

    VAR SÅ GOD KRISTIAN...

    Tystnad...

    SvaraRadera
  4. Anonym 09.00. Missade du när jag gjorde det? Nåväl, det finns ju kvar i skrift. Läs om...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visa då var, eller klipp och klistra igen. Jag är ingen tankeläsare.

      Radera
    2. Anonym 09.43. Bland annat inte, nej. Det finns i den första texten med svar åt Sofie Stara.

      Radera
    3. Vi har en man och en kvinna och de ska avla barn.

      Det är alltså hela din version av Biologisk fakta. Tror du att det räcker till en Akademisk avhandling?

      Radera
    4. Anonym 10.38. Flera. Och i många olika ämnen. I dagens läge är det kanske framför allt den filosofiska avhandlingen som borde skrivas.

      Radera
    5. De där avhandlingarna har nog blivit skrivna redan och jag tycker att du ska ta dig tid att läsa dem. De kommer nog att sticka hål på din bubbla.

      Radera
    6. Anonym 13.16 Jag talar om avhandlingar som utgår från och presenterar sanningen. Inte fake-science avhandlingar som presenterar ideologi.

      Radera
    7. Om de ska utgå från din sanning, lär du nog få skriva dem själv. Lycka till med det!

      Radera