torsdag 29 augusti 2019

Skrämmande!

Svenska Yle rapporterar från något som kallas för Europaforum och som hölls i Åbo idag. Den debatt som hölls inom ramen för detta forum hade rubriken "Kan populismen utplåna EU?", och det är synnerligen betäcknande att det var idel vänsterliberaler som satt i panelen. Om man utgår från detta torde "populism" således innebära allt som ligger till höger om den politiska mitten - som idag har glidit ganska långt vänsterut.

Det är skrämmande att se vad de olika debattörerna hade att komma med. Astrid Thors hävdar att populismen inte kommer att utplåna EU eftersom de olika partierna kommer att tvingas enas för att bättre kunna samarbeta kring klimatpolitiken. Problemet här är ju att alla partier inte är överens om att detta med klimatpolitiken bör ha en så framträdande roll. Vad månne Thors menar att vi ska göra med de som inte köper klimatpaniken? Problemet, sett ur EU:s synvinkel, är inte de partier som drabbats av klimatångest (och som kapitaliserar på att väljarna har gjort det samma), utan i just etta sammanhang är "problemet" de partier som inte har gjort det. Thors åsikter visar, som jag ser det, på en synnerligen verklighetsfrämmande inställning.

Men det blir värre. Mycket värre. Ville Niinistö hävdar att det är en farlig väg att gå om vi börjar förändra systemet inifrån eftersom vi då också måste ge rum för "populisternas" åsikter. Han menar i stället att vi inte ska "ge vika för sådana utspel och falska påståenden" samt att felaktiga fakta ska bemötas "direkt och snabbt". Men de etablerade (vänster)partierna ska inte, enligt Niinistö, "ta debatten" med "populisterna" eftersom detta varken gagnar demokratin eller "den parlamentariska processen".

Det här vittnar nog om en sällan skådad självgodhet och en mycket farlig inställning till såväl demokratin som "den parlamentariska processen". Vi som har ögon att se med och öron att höra med har sedan länge insett att det finns minst lika mycket "falska påståenden" och "felaktiga fakta" på vänsterkanten som bland dessa av allt att döma förhatliga "populister". Vi lever idag i ett samhälle som är värdeliberalt och väldigt vänsterorienterat - och samtidigt i ett samhälle där lögnen regerar på många håll och där sanningen ständigt högre utsträckning demoniseras och censureras. De som reagerar på detta undertryckande av sanningen, eller åtminstone på försöken att undertrycka den fria debatten, blir lätt stämplade som just populister. Alltså som sådana som man inte ska ta debatten med och vars påståenden ska bemötas direkt och snabbt. Enligt Ville Niinistö, alltså. Säkerligen genom att tysta ner dem och marginalisera dem.

Jag blir mörkrädd när jag ser och hör vad speciellt Ville Niinistö säger. Hans mål är helt tydligt ett samhälle som knappast kan beskrivas som något annat än ett fascistiskt samhälle där bara en viss typ av åsikter är gångbara. Eller "havliga", som en viss svensk präst ute i marginalen brukar kalla dem. Jag ställer inte upp på att leva i ett sådant samhälle. Gör du?

16 kommentarer:

  1. Det är kallt i skogen. Och om de kommer för tidigt med värmekamera så fångar de oss och för till anstal eller fångläger. Vi försöker alltså vara protestanter enligt Bibel,konfirmationslöfte och krigsmannaeden även om vi skulle ha full rätt att protestera då Guds lära inför vilken vi gav löfte har åsidosätts och t o m med förtrampats. Du behöver ej vara orolig för kommande politik - krig har vi förtjänat och krig får vi i världen. Men vi kan ännu tala för frälsning vartän krigets bölja för oss. Jag ämnar följa Guds Ord: salig är man om man håller sin ed fast man svurit sig till skada. Skadan redan har varit tvåntsläkemedel tvångsvården och Ovilja från myndigheter att ta itu med brottsanmälningar f ör om man har diagnos är det då omöjligt att bli trodd. Och så kan det hända att olika aktörer i olika myndigheter inte tycker om att konfronteras med Bibelns Guds Ord. Kanske det också vill ( omedvetet) skydda folket från en tro som de själv inte har eller lever av.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förra omgången ur kaffeburken gav veckotal av eksem,blodtryckskastningar och klåda. Jag hade inget kaffe el bröd hemma sedan och vips var jag frisk som en Ulrik. Nåja jag köpte en burk och efter en vecka har nu svettningar och trötthet; de hade hittat kaffegömman igår säger med avseende på de rödsvarta raka fem cm hårstrån nära gömman. Nå jag äter och dricker i Jesu Namn. Har inte råd med kaffe ute nu. U

      Radera
    2. Slutligen. Sån här förföljelse och värre har även andra Guds barn och oliktänkare lidit. Därför springer glada hopp i sinnet fram ty det är för Jesu skull och att han håller mig vid liv som jag lider( om iakttagelserna är sanna) och Han har sagt att vi skall fröjdas och glädjas abv sådant och mitt vardagsjag vet att Guds och människors vedergällning kommer i sinom tid så från rättssynpunkt är jag nog arg och vred. Inte lyckas alltid ens perfekta brott. För mordförsök tex i nacken skott eller en vänlig tanke att sådana bör leva länge och liida

      Radera
  3. Skrämmande!
    Det är skrämmande
    synnerligen verklighetsfrämmande
    Men det blir värre. Mycket värre
    det är en farlig väg att gå
    "falska påståenden" och "felaktiga fakta"
    demoniseras och censureras
    en mycket farlig inställning
    Jag blir mörkrädd
    ett fascistiskt samhälle

    ;-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du, Anonym 30 augusti 2019 09:55, ironiserar över saker du inte kan se, dessutom med ett smajl på slutet.... Den som lever får se.... !!! https://www.varldenidag.se/gastledare/ratt-gensvar-pa-globalism-och-nodtid/repsfm!8lRbOeL9qmPjLQKHLJMeg/ Har du några synpunkter på den artikeln ?

      Radera
    2. Anonym 09:55. Du har helt tydligt inte alls förstått vad det är jag skriver om. Det är nämligen inte alls så att Ville Niinistö vet allt. Det han kallar för falska påståenden och felaktiga fakta behöver inte alltid nödvändigtvis vara det han kallar det. Det kan vara tvärtom - och är det också många gånger. Och då, hoppsan!, har vi censurerat sanningen! Det är det som är så oerhört skrämmande med detta. Att politiker (och journalister) som är blinda för sanningen i stället för fram lögnen som vore den sanning.

      Radera
  4. Kristian, varför gnäller du? Ser du inte att det är dina egna ord? Bara smajlet på slutet är mitt. Läs igen och läs rätt, vad ditt undermedvetna har skrivit. ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Anonym 31 augusti 2019 07:31 Har inte kollat om det faktiskt är Kristians ord men jag förmodar att du anonym INTE ser vart vårt samhälle är på väg ? Läs bara denna artikel med kommentarer ! https://samnytt.se/mitt-besok-hos-tommy-robinson-i-hogsakerhetsfangelset/ Hur länge till dröjer det innan Kristian, Joakim Förars och ett antal andra sitter bakom lås och bom för att ha framhållit sanningen ? + ett antal av oss som kommenterar, för när allt kommer omkring är vi nog inte så annonyma som vi tror !

      Radera
    2. Ännu en kommentar med bifogad länk, https://www.tr.news/tommy-robinson-chats-to-muslim-lady-on-campaign-trail/ Jag försökte köpa t-skirts för att stöda dem men det gick inte......Denna kommentar blir väl borttagen för "reklampolicyn" här...

      Radera
    3. Anonym31 augusti 2019 23:32

      Har man en sådan inställning, att man psykiskt eller fysiskt vill skada sina medmänniskor, så är det väl bara rätt att man ska sitta inlåst. Alternativt, håller sina duma åsikter för sig själv.

      När det gäller "Sanningen", så finns det ingen sanning, bara olika synsätt!

      Radera
    4. Förr satt många av dem som levde mot Sanningen inlåsta. Även då var många inlåsta för att man gjort orätt mot dem i strid mot Sanningen. Vi är alla inlåsta i världen på att vi skall söka Frälsning enligt Sanningen. Att framföra moraliska Sanningar enligt Bibeln är inte att vilja psykiskt eller fysiskt skada sina medmänniskor annat än att man vill nedbryta syndens fixa ide'. Det kan kännas svårt för en icke ångrande brottsling att brott är brottsligt. Jag tror inte att du vet vad dina otrossyskon gjort och gör som är juridiskt också brott. På känslomässiga planet bland alla människor är spontan elakhet och fräckhet vanlig. För Bibelns tro behöver man ej be om ursäkt om man inte med vett och vilja missbrukat dem i egen sak. Sexualmoral är en kyrklig och samhällssak. Också föräktenskaplig och utomäktenskaplig sex är synd jämte allt annat Nt nämner. Nt är Nya Testanentets del av Bibeln.

      Radera
    5. Anonym 07:31. Det är just smilet som visar att du inte begripit allvaret i detta.

      Radera
    6. Anonym 12:13. "Har man en sådan inställning, att man psykiskt eller fysiskt vill skada sina medmänniskor, så är det väl bara rätt att man ska sitta inlåst."

      Vem syftar du på här? Vem vill skada någon? Den där kommentaren gick ganska långt över alla gränser.

      Radera
  5. Kristian. I din kommentar 06:51 ger du ett väldigt klart intryck av att veta vad sanningen är. Vad är sanningen?

    L

    SvaraRadera
  6. L! Sanningen är att Gud var i Jesus Kristus och försonade världen med sig själv och sände sin apostel och apostlar att upprätta Trons lydnad bland hednafolken. Den lydnad som t o m officiella kyrkan åsidosatt och låtit förtrampas och låtit sig ledas bort från i lögn. Den övriga Sanningen är att den heliga Skrift är evig sanning och levande Fakta. Man behöver inte vara utan förnuft för att tro som det Är Skrivet. Det är de dåraktiga som hittar på allt möjligt för att göra sig ett namn som förmörkar vardagsteologin inte bara gällande synd och nåd utan också den klara historiska och praktiska bevisföringen vilken om kyrkan varit i Tro på och modigt förkunnat den så hade trons spektrum inte blivit brokig färgsmutsig spyblaffa för de som är sökta av Gud.

    SvaraRadera