torsdag 15 augusti 2019

Svenska värderingar?

Jag skrev för en tid sedan här på bloggen om Världen Idags rapportering om Pride-aktiva som dömts för sexuella övergrepp på barn. Jag länkade också till artiklarna i fråga. Att länka till dylika artiklar är tydligen ett så gravt brott i Sverige idag att den som gör det kan mista sitt arbete. Världen Idag skriver nu om prästen och läraren Franciskus Urban Sylvan som jobbade som lärare i filosofi på en folkhögskola i Karlskrona. Efter att han hade länkat till artiklarna på sin privata facebook-sida blev han inkallad till rektorn och avskedad från sin tjänst. Rektorn berättar för Blekinge Läns Tidning att det inte har funnits några anmärkningar mot Sylvan före detta, men att skolan inte känt till hans värderingar innan han delade artiklarna i fråga på facebook.

Läraren blev alltså avskedad på grund av sina värderingar. Vilka värderingar, kan vi fråga oss - och omvänt: vilka värderingar ska man ha i Pk-Sverige idag föl att få behålla sitt jobb? Sett till det skedda tycks den avskedade lärarens värderingar alltså vara innefattat att inte blunda för och hjälpa till att gömma undan sexualbrott som begåtts mot barn. Sådana värderingar blir man alltså avskedad för i Sverige. Alltså om brotten i fråga har begåtts av hbtq-aktiva människor. Och omvänt: Vill man behålla sitt jobb i Pk-Sverige ska man tydligen vara beredd att gömma undan och blunda för sexbrott mot barn begångna av hbtq-aktiva. Nu kan vi fråga oss: Om brotten skulle ha begåtts t.ex. i Svenska Kyrkan, eller i den katolska kyrkan, skulle samma sak ha gällt också då? Säkert inte. Men det nya frälset får inte solkas ner. Det tycks vara det viktigaste idag.

27 kommentarer:

 1. Fascinerande nog är de där pedofilerna också kristna! Svenska Kyrkan och även katolska kyrkan är experter på att gömma undan sexualbrotslingar. Det har vi många gånger fått se i media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förödande styggelser i ' fårakläder'????!!!

   Radera
  2. Rättare sagt: det är kristna, troende, frälsta, som inte klarat av att stå emot pedofilin. Ingen gud har hjälpt varken pedofilen eller offret. Efter lite bön, bekännelse och syndaförlåtelse har de bara fortsatt. Finns nog mycket att städa upp i egna hörnen innan man börjar bege sig ut i större cirklar och leka moraltant.

   Radera
  3. Som offer som kunde Jesu Kristi namn fick jag hjälp och 'såg en levande Guds verksamhet. Problemet för minnet är att de skickade en annan liten gosse med ett ' orsanilstort' piller till mig när jag släpat mig hem. Då blev det en vit sömn och minnet var rensuddat då far och mor kom hem. Gud har nog hjälpt flera offer än mig men skadan är förödande stor. Själv sjukpensionär.. De är nog inte riktiga kristna dem du talar om. Redan om man får homofrestelse är det ett tecken att någon annan synd finns i livet som för bort från riktigt kristet liv alternativ är att Gud låter frestelsen komma för att ' testa' våra livsreflexer; alltså om vi söker hjälp i Ande och Sanning vilket alltid är rätta vägen. Eftersom pedofiler fått en notorisk styggelse och brottet mot mänskligheten är så grymt bord man ge livstid direkt när bevis finns så kan de inte undkomma ' efter lite bön,bekännelse och syndaförlåtelse'.
   Vad menar du med sista meningen konkret? Samma som i det första inlägget???

   Radera
  4. Otro är den största synden...

   Radera
  5. Men ojdå, "inte riktiga kristna"? Och vad får dig att tro att du är en riktig kristen? I samma stund som du börjar dela upp i riktiga och mindre riktiga kristna så fattar alla att det inte finns riktiga kristna. Och skulle det finnas, vad talar för att det vore just du? Kanske för att vissa kommentarer du skriver är totalt sanslösa? Knappast så heller.


   Narcissister saknar empati, de lägger sin inbillade egna superpersonlighet framom allt och alla, och där lever de i bubblan med sin inbillning och sina "bevis" och "prövningar". Narcissister lever på att få beundra den förvrängda idealbild de gjort av sig själv, utan den blir de frustrerade och hamnar i ett läge de inte kommer ur. Den här bloggen är som ett terrarium, som jag betraktar utifrån. Ibland blir det riktigt underhållande ;-)

   Min första kommentar var 20:20, meningen jag skrev är verkligen inte kryptisk men roligt att se försvarsmekanismer kicka in. Börja med att se till att de egna grupperna, egna församlingarna, de närmaste, är frälsta från syndiga tankar och gärningar innan ni börjar diktera moral för människor ni varken känner eller vill lära er känna (dvs hbqt).

   Men nej, man är ju inte egentligen intresserad av offren eller brotten, utan bara av självbilden av hur högmoralisk man tror man är.

   Radera
  6. En riktig kristen konfirmerar bibelns tro och lära och förkunnar efter det oberoende av synder tankar och frestelser som t o m kan vara många för en riktig Kristen är renad i Ordet och Anden; Jesu Kristi Namn jah Kristi blod. Om en riktig Kristen skulle falla i barnaskändande så skulle hen göra bekännelse både till brottsvårdsmyndigheter och offrets vårdnadshavare och ta det straff som ju nu är allt för lindriga om hen också om möjligt skulle vilja ha Guds Förlåtelse och självmant ställa sitt liv så att det inte sker igen. Förförandet av barn är så nära smädelse mot den helige Ande på grund av den djupa satanism som döljer sig i det att jag tror att en och annan pedofil som fallit apropå kan få Nåd och förlåtelse men medvetet hänsynslöst förförande är mot Anden medvetet och kan ej förlåtas hur mycket man än ropar nåd åt dem.
   Vi är nog Inga narcisister utan Som Bibeln förkunnar Lag och Nåd så gör vi det utgående från Bibeln både mot för äktenskapligt sex, mot äktenskapsbrott, mot homosexuell synd, mot elakhet ,mot ondska och girighet, mot mord, mot dråp , mot lögn, mot motsträvighet ifråga om Bibelns fakta, mot stöld, mot tillbedjandet av mänsklighetens verk o s v. Det är Bibeln som talar både mot all äktenskapsbrott och all hbqt och all synd på det att vi i Rätt Tro och Gudstjänst skall låta oss försonas med Gud genom ånger och tro på ordet som predikas och delas ut. Jag tar itu med dina andra antydningar kanske senare men jag frågar: Varför ville man få ' kyrkans etik att förändras? Kunde hbqt inte nöjt sig med att vara stolt utanför Kyrkan vars Heliga Skrift är klippstark fakta hur mycket vi människor än tror och lär fel. Fakta är att det som var synd förr är synd ännu.

   Radera
  7. Ulrik ! Du är säkert bekant med Hoseas bok i gamla testamentet, hörde en förunderlig predikan tidigare ikväll ,något jag aldrig hört förut och som talade till mig... Hosea blev uppmanad att ta sig en hustru bland de otrogna som senare skulle visa sig vara otrogen. Det oaktat uppmanas Hosea av Herren vid ett senare tillfälle att ta henne tillbaka trots hennes otrogenhet ! Känner igen mig själv i Hosea och känner ett kall att handla likt honom trots att jag äktade en frånskild kvinna som senare legat med andra män... Goda råd emottages med tacksamhet !

   Radera
 2. Ganska desperat försök av Kristian och övriga konservativa att flytta fokus från problemen i egna leden och försöka hitta pedofiler bland hbtq aktiva och andra grupper.

  Allt religiöst, präster och religiösa auktoriteter förknippas med pedofili i dessa dagar. Inte konstigt med alla uppdagade och pågående skandaler både globalt i världen och i våra trakter.

  Det skrivs om den här Fransiscus endast i Nazi och konservativ kvasimedia.
  Gubben borde spärras in för han är en typisk religiös barnmisshandlare, följer bibelns påbud om att misshandla barnen.

  Han har utsatt hela sin familj för psykisk ock fysisk misshandel i många år, bl.a borstat munhålan på sina ungar tills det blöder och utdelat knytnävsslag.

  Nedan länkar till barnet som skriver om sadisten Fransiscus

  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...3d&oe=5DDC538B
  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...ec&oe=5DE8C05A
  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...be&oe=5DD215C1
  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...a7&oe=5E148079

  Eflop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eflop har läst Flashback ser jag... Tyvärr går dina länkar inte att öppna i ny flik... Kanske du också läste http://kyrkligsamling.se/2019/08/04/sovjetfasoner-i-karlskrona/ ? Har inte mycket till övers för Svenska kyrkan men i artikeln kom det då inte fram ngt alarmerande skulle jag säga...

   Radera
  2. Skriftskolgången som du är Eflop borde du känna till vad Katekesen säger ! http://katekesen.fi/10buden/4.html men det oaktat talar den Heliga Skrift om hur barnen ska göra uppror mot sina föräldrar och döda dem, även omvänt... https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=barn++mot+f%C3%B6r%C3%A4ldrar&qs_version=SFB15

   Radera
 3. Läs kommentarerna ovan! Det är ytterst intressant hur både den anonyme och Eflop försöker skifta fokus från det som texten handlar om till något som inte är aktuellt alls just här och nu. Detta medan de inte alls kommenterar det som texten handlar om. Är det rätt att göra så här - alltså att vilja begränsa yttrandefriheten med vite om att förlora jobbet? Och i detta fall att sparka en människa som länkat till en bekräftad nyhet som sätter hbtq-rörelsen i synnerligen tvivelaktig dager? Om detta tiger dessa, och deras tystnad är mycket talande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kristian väljer knappast att komma ihåg den diskussionen då han hävdade att han har rätt att anställa vem han vill på basen av arbetssökandes övertygelse. Kristian kommer att hävda att det inte är samma sak att låta bli att anställa eller att få sparken, men det är det eftersom det är yttrandefriheten som ligger som grund.

   Svårt med innantilläsningen, men det är "de anonyma".

   Radera
  2. Kristian Nyman16 augusti 2019 05:53

   De där "hbt-aktiva" pedofilerna representerar inte hbt-rörelsen på något sätt alls och Kristian representerar inte den Ev. luth kyrkan, även om han kallar sig för predikant.

   Förövrigt, skulle Kristian också få avsked om han jobbade för mig, eftersom "värderingar" som inkluderar hat och mobbing inte hör hemma på arbetsplatser eller i skolor.   Radera
  3. Anonym 07:11. Som jag tidigare har önskat: Om du inte vill skriva under med namn, använd åtminstone någon form av signatur så vi som läser vet vilka kommentarer som hör ihop och vilka som inte gör det.

   Vad gäller diskussionen om mitt anställande som du hänvisar till så är det precis som du säger en annan sak. Av flera orsaker, precis som vi konstaterade då när det begav sig också - men som du tydligen har valt att glömma bort. För det första är det en helt annan sak att bli utan jobb än att inte få ett (nytt) jobb. I det förra fallet kan man ha flyttat till en ort och skaffat lägenhet just för att kunna ha detta jobb. Det samma gäller förstås inte i det senare fallet. Sedan handlar det om att en arbetsplats ska fungera. Jag skulle inte klara av att arbeta med en människa som jag inte åtminstone någorlunda delar värderingar med. Inte på en så liten arbetsplats som det handlar om i mitt fall. På en större arbetsplats skulle saken vara annorlunda. Jag vill kunna fungera på min arbetsplats utan att behöva vara rädd för att det ska bli inflammerade diskussioner med min anställda. Därför är det inte bara min rätt, utan också min skyldighet (gentemot aktieägarna) att inte anställa vem som helst.

   Radera
  4. Anonym 05:53. Se där är vi överens! Om jag skulle ha en anställd som skulle ägna sig åt hat och mobbning skulle denne också få sparken. Men som väl är finns här ingen som ägnar sig åt något sådant. Eller är du av annan åsikt? I så fall ber jag dig komma med exempel i stället för att sprida lösa beskyllningar omkring dig! Men tyvärr har jag inte några större förhoppningar om att så ska ske, jag har redan flera gånger begärt att få exempel på det som påstås, men några sådana har inte kunnat uppbringas.

   Radera
  5. Mina kommentarer var på inget sätt ämnade att "skifta fokus" från blogginlägget utan som svar till Eflop och hans svamlande ! Håller helt med om din kritik och frågeställningar i blogginlägget !

   Radera
  6. Anonym 01:22. Min kritik gällde inte alla anonyma. Men för att undvika förväxlingar: Använd gärna en signatur, om du inte vill skriva under eget namn, så blir det lättare för både mig och andra som läser att veta vilka kommentarer som hör ihop!

   Radera
 4. Anonym 20.20 15 augusti.
  Skulle det vara Rätt att gå in i IMFs centraldator och nullifiera all deras mjuk och hårdvara och allt värdepappersvärde? Eller att gå in i en ingenjörshögskola och befalla dem att alltid använda minustecken där de borde använda plustecken. Kalla kriget var att alla synder blev atombomber och missiler. Så skall ock all motsträvighet mot Guds Ord leda till eldsjön.

  SvaraRadera
 5. Källkritiken på Världen idag ligger på samma nivå som Asterix och Mumin, inga länkar eller hänvisningar till brottsutredningar. I brottsutredningar registreras inga sexuella tillhörigheter, och med andra ord kan sådana inte existera. Ändå hävdar Världen idag ett som annat. Inte konstigt att de inte kan hänvisa till källor eftersom det inte skulle finnas noteringar av vad de påstår.

  Plötsligt blir det klart som korvspad-läraren sprider förtal baserat på fabricerade grunder.

  Kristian vägrar förstås tro på fakta, men gå nu för allt i världen in på tex. oikeus.fi och sök efter rättsfall där det officiellt retts ut hur sexuella läggningar och tillhörigheter till organisationer spelat en roll i utfallet.

  Nej, du har inte tid till sånt, fast du har nog tid att skriva och kommentera smörja om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läst denna länk tidigare ? http://www.gluefox.com/kontr/pedokalk.shtm , Här talas om Statistiska Centralbyrån (SCB) och BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) Det skulle inte förvåna mig det minsta om man i efterhand "förskönat" siffror och statistik !

   Radera
  2. Anonym 22:50."I brottsutredningar registreras inga sexuella tillhörigheter, och med andra ord kan sådana inte existera."

   Den meningen saknar helt logik. Dessutom finns det förstås andra sätt att ta reda på om en människa är aktiv inom olika organisationer. Det kan vem som helst göra som har tillgång till rättsprotokoll och diverse handlingar rörande organisationer som det här är fråga om. Så det att sexuell orientering inte nämns i en dom är inget hinder. Sedan finns det ingen tidning som sätter upp,länkar till domar eller medlemsregister. Sådant görs i noter i vetenskapliga avhandlingar, inte i tidningsartiklar.

   Radera
  3. På oikeus.fi finns rättsprotokoll, bara för Kristian att visa mängden av registeringar av tillhörigheter till föreningar, och givetvis "diverse handlingar". Upp till bevis nu, Kristian.

   Gluefox saknar likaså hänvisningar, "Alltså, utgångspunkten är att en tredjedel av alla pedofilbrott begås av homosexuella. Detta är officiell statstik och svårt att förneka."

   Var är hänvisningen? Finns inte. Ingenting är så lätt som att länka, och väljer man att inte göra det, så finns det ALLTID en orsak till att man låter bli. Följande tankefel är att gluefox applicerar en andel från en avbegränsad population till att gälla en hel. Lika bra kunde vi säga att "hälften av alla mördare är ljushåriga. Därför är alla ljushåriga mördare". Alla torde inse tankefelet.

   Radera
  4. Anonym 09:59. Läs om, läs rätt! Jag ska t.o.m. klistra in vad jag skrev så blir det enklare. "Det kan vem som helst göra som har tillgång till rättsprotokoll och diverse handlingar rörande organisationer som det här är fråga om."

   Observera speciellt det lilla ordet "och".

   Radera
  5. Det lilla ordet har ingen betydelse, det finns inga utredda kopplingar mellan officiella brottsutredningsprotokoll och olika organisationer, det kan vem som helst kolla upp. Du får gärna visa upp en sådan officiell brottsutredning på tex oikeus.fi där man ansett att tillhörigheten till en organisation skulle vara en betydelsefull faktor i brottet i fråga. En gång till, upp till bevis, Kristian.

   Eftersom sådant inte finns, betyder det att den som på Världen idag har skrivit artikeln har suttit och hittat på. Man behöver ju inte använda huvudet då man läser allt möjligt på nätet, men det är tillåtet att tänka.

   Tänk om, tänk rätt.

   Radera
  6. Anonym 12:54. Jag beklagar dina problem att (bland annat) förstå skriven text. Men det är inte mitt problem, så denna diskussion får vara slut för min del. Jag har mera angelägna saker att laborera med just nu.

   Radera
  7. Beklagar likaledes att du inte klarar av att diskutera sak, utan slänger in handduken då du ser du har fel och börjar beskylla din opponent.

   Radera