måndag 20 januari 2020

Allt för att blidka hbt-lobbyn!

Om det är någon som någonsin har tvivlat på om den s.k. hbt-lobbyn har haft som mål att påverka den kristna kyrkans lära så är det nu dags att sluta tvivla. Givetvis är det målet! För en tid sedan nåddes vi av nyheten att en (kvinnlig) präst i Svenska kyrkan, Luleå stift, avkragats eftersom hon på ett konfirmandläger redogjort för den kristna kyrkans tro att trasigheten kom in i världen i och med syndafallet. Och med denna trasighet självfallet också homosexualiteten.

Tio föräldrar anmälde prästen till domkapitlet, och domkapitlets enhälliga (!) utslag blev att frånta prästen vigningsrätten. Motiveringen: "Genom att enbart framföra sina egna åsikter och inte redogöra för svenska kyrkans hållning i dessa frågor har prästen brustit i sin lojalitet till svenska kyrkan."

Skulle detta inte vara en så allvarlig sak skulle jag skratta högt. "Sina egna åsikter"?!? Höjden av arrogans och självtillräcklighet får man faktiskt leta efter! Det Luleå stifts biskop Åsa Nyström säger här är att Svenska kyrkan inte längre tillhör den världsvida kristna kyrkan. För hur kan det annars tolkas? Att reducera Kyrkans (med stort k) grundläggande lära om synden och syndafallet (och ja, detta är en grundläggande lära) till något som kallas en prästs egna åsikter - i motsats till Svenska kyrkans linje i dessa frågor, det är att klart och tydligt ta avstånd från inte bara den kristna läran utan också från den världsvida kristna kyrkan.

Och allt detta för att blidka tidsandan och hbt-lobbyn. Hur långt är det alls möjligt att gå i avfall för att göra detta? Luleå stift, av alla, tycks tydligen vilja testa detta. Och spåren förskräcker.  

2 kommentarer:

  1. Att säga en sån sak till ungdomar som av fri vilja sökt sig till kyrkan är nog fel sätt att börja på. I dagens värld sjunker antalet konfirmander o inga ungdomar i mina barns klasser tänker det ens som alternativ. Många vet idag om kompisar som är homosexuella o att då få höra en sån sak av en präst är total katastrof. Siffrorna in till kyrkan lär sjuka än mer. Är det så man vill ha det? Få ungdomarna avigt inställda till kyrkan direkt?
    En åsikt dessutom (tack o lov) de flesta tar avstånd emot, men den finns ju uppenbarligen kvar. (Ja jag vet var du står i frågan)
    Allt gott!
    Mvh
    Pia E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pia. Om det kommer en ärlig fråga bör nog konfirmandläraren svara lika ärligt. Sedan har det här (förstås) slagits upp stort eftersom det är vad man ska göra. Men jag vill nog hävda att du tänker fel. Att skylta med något annat än Kyrkan lär för att lura till sig folk är ju inte ärligt. Nej, bättre då att säga som det är - i kärlek - och sedan får folk ta ett initierat beslut om ska höra till kyrkan/gå i skriftskolan eller inte.

      Radera