onsdag 29 januari 2020

Om åsiktskorridoren och regnbågsfascismen

Om du undrar om det finns en åsiktskorridor och om denna åsiktskorridor förflyttas kan du sluta undra. Aftonbladet rapporterar idag om den australiensiske rugbystjärnan Israel Folau. Denne blev sparkad från sin australiensiska klubb i våras efter att han gjort "homofobiska" uttalanden i en postning på Instagram. Nu har en fransk klubb skrivit kontrakt med honom, vilket – enligt Aftonbladet – har resulterat i "rejäl kritik". Det som alltså sägs är att denne Israel Folau inte längre borde få spela rugby för att han har vissa åsikter. Åsikter som, by the way, var fullt gångbara för bara något år sedan. Ergo: Åsiktskorridoren finns absolut, och den flyttas. Snabbt, dessutom.

Nå, vilka är då dessa åsikter som alltså borde leda till yrkesförbud idag? Israel Folau skrev följande på Instagram: "De som lever i synd kommer att komma till helvetet om de inte omvänder sig. Jesus Kristus älskar dig och ger dig tid att omvända dig från din synd och komma till honom." Efter detta citerade han tre bibelord; Gal. 5:19-21, Apg. 2:38 och Apg. 17:30. Inlägget pryddes dessutom av en bild som citerade 1Kor. 6:9-10.

Och för detta krävs nu alltså att han ska få evigt yrkesförbud. För att han har citerat Bibeln och uppmanat människor att omvända sig från sin synd.

Vi lever sannerligen i märkliga tider! Men det blir så när regnbågsfascismen regerar. Ja, och om du har undrat om det faktiskt är fråga om fascism så är det absolut dags att sluta undra det också. Fascismen fungerar på detta sätt: Likriktning är ett honnörsord, och de som inte fogar sig ska tystas. Och om de inte låter sig tystas ska de bort. Det igen börjar så här, som i fallet Israel Folau, men det slutar inte så.    

19 kommentarer:

  1. Det är inte sanningen som ska tystas. Det är hatet som ska tystas! Kristian har väldigt svårt att förstå skillnaden där, verkar det som...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:37. Mannen citerar Bibeln. Inget annat. Menar du, på fullt allvar, att det Bibeln säger skulle vara "hat"? Det är nog ett oerhört grovt påstående om det faktiskt är vad du säger!

      I själva verket är det precis tvärtom! Det mest kärleksfulla vi kan göra för vår medmänniska är att varna henne om hon är på en väg som kommer att sluta i djup olycka. Det är vd denne Folau gör här. Dessutom väldigt försiktigt, som jag ser det. Men det ska man som sagt inte längre få göra. Världen stänger himladörren och kastar bort nyckeln. Det finns bara en som fröjdas åt något sådant.

      Radera
  2. Hans stora ego citerar bibeln på ett sätt som är emot guds vilja. Han har gjort sitt ego och sina personliga åsikter till något större och viktigare än guds ord. Högmod kallas det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:04. Det här blir bara intressantare! Du menar dig alltså veta vad Guds vilja är - i direkt motsats till vad Bibeln uttryckligen säger och så som Kristi Kyrka alltid har förstått den? Och så talar DU om att andra är högmodiga! Som sagt, det här är nog oerhört intressant!

      Sedan bör du, och vi alla, noggrant notera att Folau inte pekar ut homosexuella speciellt. Han talar om SYNDEN överlag. Men det är givetvis bara de homosexuella som reagerar och tar illa vid sig. Jag kan, i förtroende, berätta för dig att när jag speglar mig i de ord han citerar så träffar orden mig i flera fall. Men det som skiljer en kristen från en icke-kristen är att en kristen, när Guds lag träffar henne, ber om förlåtelse. Den icke-kristne blåser upp sig och går ännu längre i sin revolt mot Gud och Hans vilja. Vilken sida vill du stå på?

      Radera
    2. Du vet vad guds ord och vilja är! Ids inte vara en sådan hycklare!

      Hur många gånger har du kristian erkännt dina fel här på bloggen? Hur många gånger har du bett om förlåtelse? Upp till bevis!

      Radera
    3. Låt oss säga att han citerar bibel emot guds vilja. Svara honom det då och låt bli att ta till jordiska straff. Det är typiskt ateister att bestraffa kristna för att de anser att kristna läser bibeln fel. Kristna å sin sida "skrämmer" bara med bibeln. Dagens ateister som tolkar bibeln är arvtagare till häxbrännarna på medeltiden.

      Radera
    4. Anonym 16:02. Vad då hycklare? Vi har uppenbarelsen, Bibeln, där Gud uppenbarar sin vilja för oss. Så ja, vi kan alla veta vad Guds vilja är. Speciellt i frågan om synd och om frälsningen.

      Och varför skulle jag bekänna mina synder här på bloggen? Bloggen är ingen biktstol. Till det har vi den allmänna syndabekännelsen och avlösningen i gudstjänsten och dito i personlig bikt om det behövs. Samt i den personliga andakten.

      Radera
    5. Patrik. Bra poäng. Igen en gång! :)

      Radera
    6. Hmmm...har inte hört om en enda ateist som bränt häxor eller torterat människor som påstått jorden är rund. Däremot har jag hört om kristna som misshandlar sina barn enligt bibliska påbud.

      Radera
    7. Hur vet du att allt det du skriver är allmängiltigt. De värsta ateistiska och antikristna och 'häxor' vet nog vad andliga heliga sacer är för kristna ty de är ofta avfälliga som använder själisk kunskap för att skada harmonin fast de inte har Helig Ande mera. Annars är det både ock och hela Skapelsens väg mot domedag. Nåd och lag,lag och Nåd i Frälsaren namn och Ande enligt Allsmäktige Gud vilja och ledning av historien

      Radera
    8. Anonym 20:44. Du missade helt poängen. Läs speciellt orden "som tolkar Bibeln". Det kanske hjälper dig att förstå vad det handlar om.

      Radera
  3. Kan ju påminna Kristian om att ca 70% av Finlands befolkning är döpta och konfirmerade, alltså kristna. Även de som lämnat kyrkan men behållit sin tro är kristna. Vem är det då Kristian försöker kalla "icke kristna"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:48. Det där är intressant! Det finns faktiskt flera definitioner, och nu ligger du väldigt nära den sociologiska definitionen. Men jag talade inte om den. En kristen människa lever i sitt dop och i Guds nåd. En icke-kristen gör det inte. Observera nu mycket noggrant att detta INTE är att döma. Detta är bara att klargöra definitionerna.

      Radera
    2. Du Kristian verkar tro att kristendomen är en tävling, där den som tror mest vinner. Inte är det så!

      Radera
    3. Anonym 11:46. Hur i hela friden kan man dra en sådan slutsats av vad jag skrev? Nej, kom igen nu!

      Radera
  4. Kanske din version av Gud flyttat ljusstaken hahahaha

    SvaraRadera
  5. På tal om åsiktskorridoren så blir jag inte klok på vad som håller på att hända i vårt samhälle. I västvärlden har ju åsiktsfriheten fått råda en längre tid, det har varit självklart att folk tycker och får tycka olika i frågor, men nu har skrämmande tendenser uppstått och jag kan inte lägga fingret på hur de kunnat så starkt påverka opinionen idag. Det får mig att tänka på DDR propagandasystem för att hjärntvätta sina medborgare.
    ex.
    Klimatdebatten

    Varför säger ingen att vi kan vara stolta i våra länder som i 10tals år satsat enorma summor för att minska utsläppen, medborgarna tänker på miljön.
    Och släpper väldigt lite föroreni g ut i ex havet. Vi kunde satsa mer på att försöka dela med oss av den know-how vi har i saken till länder som struntar blankt i dessa saker, det skulle gynna miljön mera globalt.

    Nationalism.

    Jag har trott det vara en dygd att alska mitt fosterland, vår kultur tro och historia, till min sorg har jag märkt att nationalism idag har fått en väldigt negativ klang i medierna. Varför?

    Rasism

    Allt negativ publicitet om invandring räknas som Rasism och får inte diskuteras eller skrivas om i media. Varför? Så länge man diskuterar sakligt olika företeelser i samhället borde även invandring kunna diskuteras.

    Regnbågsrörelsen

    Få se när man går så långt att produkter får hbtq sertifikat, dvs. Missgynna företag som inte anammar deras åsikter? Skulle inte förvåna mig om sånt kommer!!


    Detta att man inte tycker politiskt korrekt i vissa frågor idag är väldigt känsligt. Att föra fram avvikande åsikt gör att diskussionen tystnar kring kaffeborden, jobbet kan vara hotat. Åtal osv.

    Var skall detta sluta!


    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:07. Vi kan ju hoppas att det vi ser just nu är den vänstra svängen på en pendelrörelse. Tyvärr tror jag inte att pendeln ännu gått så långt som den kommer att gå. Men den svänger nog. Frågan är bara hur och vilka negativa fenomen det sedan för med sig.

      Radera