tisdag 25 oktober 2022

Om den gröna ideologins huvudlöshet

Den närmaste åren kommer det inom EU att föras en hård kamp om skogen. Denna kamp har redan börjat, och diverse klimathysteriker ropar redan i högan sky, och ett EU-förslag om "återställande" av mark är på tapeten. Om detta förslag blir godkänt kommer EU att stjäla åt sig beslutanderätten om en stor del av den finländska skogsmarken. Enligt Svenska Yle har Sverige redan sagt nej till förslaget, och Finlands hållning är, av allt att döma, ännu under arbete. Denna fråga splittrar regeringen och har i sig en regeringsvältande potential. 

Det har redan en längre tid talats om att den finländska skogen har gått från att vara en kolsänka till nettoutsläpp av koldioxid, något som skapat djup förstämning hos alla klimataktivister. Detta beror på flera faktorer, men den faktor som lyfts fram är den ökade avverkningen. Detta har i sin tur lett till att klimataktivisterna har kommit med krav på minskad skogsavverkning och förändrat skogsbruk. Och inte nog med det. Denna huvudlösa ideologi har dessutom lett till ett förslag om att skogsbiprodukter inte längre skulle betraktas som förnyelsebara och därför inte kunna användas inom energiproduktionen.  

Men det finns många problem med detta. En sak som utmålas som en stor bov i dramat är kalhyggena. Klimataktivisterna tycks tro att kalhyggen är något ont, men så är det förstås inte. En stor orsak till att Finlands skogar binder mindre koldioxid är att man har FRÅNGÅTT kalhyggen till förmån för en typ av skogsbruk där man hugger bara en del (= de största) träden och låter resten vara kvar (= "kontinuerlig beståndsvård"). Denna typ av skogsbruk bidrar dock till den minskade kolbindningen i.o.m. att man tar bort de träd som växer bäst (medan de ännu väser som mest) medan sådana träd som inte växer lika bra lämnas kvar. Alla som klarar av att tänka utan ideologiska bindningar förstår att detta är synnerligen kontraproduktivt ur klimathänseende. 

Finländskt ekonomiskogsbruk är idag ansvarstagande, hållbart och uthålligt i den meningen att ca 1% av skogsbeståndet kalhyggs varje år och kalhyggen alltid måste beskogas på nytt. Denna sorts skogsbruk maximerar tillväxten och därmed också kolbindningen - detta i motsats till den typ av skogsbruk den gröna ideologin vill tvinga på det finländska skogsbruket. Bevarandet och skyddandet av gamla skogar, som är ett av målen i EU:s förfelade kamp för skogarna (och mot en sund skogshushållning) gör dessutom att skogarna slutar växa och därmed ta upp koldioxid, varför skogens förmåga att fungera som kolsänka ytterligare försvagas. 

Men det känns bra att göra det rätta! Därför kämpar de gröna klimataktivisterna för, vad de inbillar sig, skogens och klimatets väl. Problemet är bara det att om man sätter in felaktiga uppgifter i ett korrekt dataprogram blir slutsatsen/resultatet galet. Det är vad som håller på att ske just nu, och följderna för såväl Finlands ekonomi (som till stor del bygger på vårt effektiva och klimatvänliga skogsbruk), sysselsättningen, skogen själv och även för klimatmålen kommer att bli mycket negativa om de "goda" vinner kampen om skogen.

11 kommentarer:

  1. På svenska yles nyhetsquiz uppgavs att Finland redan godkänt återställandet. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ja, jag såg det också. Men det var uppenbarligen fakenews. Eller så har de ändrat sig, för när jag skrev den här texten var det ännu oklart hur Finland ska ställa sig till det hela.

      Radera
  2. Tyst som musen har Förvirringslobbyn hittills hållit sig på denna tråd. Få se om vi kan narra ut honom igen, med sin av hat glödande penna (gäller även dendär ateistiska homofilanonymen som brukar härja här på bloggen).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför skulle man locka fram kroniska motsägare på en blogg som kanske vill framhålla något sant eller sådan fakta om bibeln som inte kan motsägas. Det som jag har märkt att många s k förståsigpåare bara vill föra bort Kristian från ämnet. Själv är jag så okunnig på allt med kilovattimmar och annat så jag är helst tyst. Ulrik

      Radera
  3. Oerhört skenheligt av gröna maffian att säga sig vilja skydda skogen då man samtidigt tillåter att enorma arealer förstörs av sk. "vindkraftsparker"! Mil efter mil med nya vägar, tusentals ton armerad betong mitt i skogen för fundamentet. När möllan väl står där påbörjas en flerårig spridning av i andra sammanhang förhatliga mikroplaster, samtidigt som den tänkta elproduktionen är obefintlig samt ojämn, framförallt med tanke på arealerna som förstörts för all framtid. /J

    SvaraRadera
    Svar
    1. J. Så är det. Men klimathetsarna är dagens jesuiter. Ändamålen helgar medlen. T.o.m. i de fall när ändamålen är bra endast på pappret.

      Radera
  4. Ett tips, se Elsa Widding om SVT, IPPC och stigande havsvattennivåer bl.a 24min https://www.youtube.com/watch?v=BtQw4Z5Ctuo

    SvaraRadera
  5. Måste det bli så. Att (för sent) skall syndarna vakna. De som håller på att ersätta Guds ord med sina egna uppfinningar. Jah , det blir en fasans tid och den är ju redan nu. Skriver Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. UIrik. Ja, få se vad denna vinter för med sig. Vi får be att människorna omvänder sig till Herren när deras falska trygghet raseras, men risken är förstås att de i stället förbannar den Gud de inte tackade när allt gick väl.

      Radera
    2. Ja, vi skall be och väckelse-evangelisera tills det är uppenbart att Nådens tid är slut. Natten då ingen mera kan verka men man kan ändå behålla Tron intill döden i liv och bekännelse. Det står skrivet i Johannes Uppebarelse att de hädade Gud som hade makten över deras plågor det gällde då dem som offentligt tagit vilddjurets märke men alla som i andanom redan har den absoluta förnekelsen av Gud det Heliga Guds Lamm Jesus Kristus och Bibeln och kristen tro; de förbannar redan fast allt går väl. Jag är glad att jag märkt att du Kristian inte vill förbanna hädarna i kommentarsfältet utan att du tålmodigt söker tillrättavisa dem fast det kanske är försent men inte ännu. Även under det kommande Kriget går nådens ord fram till nya människor men efter det är natten kommen. Och snart nog är den sjunde Ängelsns röst hörandes med inseglet av Regnbågen; ' Ingen tid skall mera givas'. ULRIK TORSTEN NILS

      Radera
  6. Fast Gud inte vill den ogudaktiges död som all profetia i Kristus säger så måste var och en bort ur tiden när Herrens vilja är. Saliga de som dö i Herren säger Uppebarelseboken redan på 90-talet efter Kristus. Så det kan vara tid för var och en att inte mera skylla på andra för att undvika falskt vittnesbörd. Saliga är de som hållit profetiornas ord som var dem meddelat men de som velat dra andra med i fördärvet men Gud Har mycken förlåtelse. Så alla som har ljugit mycket kommer att bli förvånade om och när Herren frälser men det finns synd som är till döds som ma inte skall be för och det är hädelse mot anden och då och lögn och då skall man lämna domen åt Herren Herren den Rättfärdige och Rättvise Domaren som Allsmäktig och Allvetande vet allt vad som hänt och händer skriver torsren nils ulrik

    SvaraRadera