lördag 16 november 2019

Mörkröd kommunism i klimatlarmistisk förpackning

"Inte omöjligt att nå Finlands klimatmål, men det kräver omfattande åtgärder inom alla sektorer."

Så rubricerar Svenska Yle en artikel som berättar att det har skett en enorm felräkning när det gäller Finlands kolsänkor. I stället för att år 2035 binda 35 miljoner ton koldioxidekvivalenter kommer våra skogar att bara binda 17,9 miljoner ton CO2 om 16 år. Enligt VTT (den statliga forskningscentralen) behöver alla sektorer ta till "omfattande åtgärder" samt kolsänkorna bibehållas för att de oerhört ambitiösa klimatmålen ska kunna uppnås. Skrämselsiffrorna angående skogarna beror, enligt artikeln, på att det har avverkats mycket mera skog än vad man räknat med under de senaste åren.

I slutet av denna artikel (som, igen en gång, syftar till att skapa klimatpanik – något som Svenska Yle tycks ha gjort till sin stora uppgift idag) sägs något som borde vara verkligt skrämmande för alla som orkar läsa artikeln till slut. Men redan före det får VTT komma med förslag som skulle orsaka en samhällelig katastrof om de genomfördes: Vi borde "i allt högre grad övergå till elbilar" och "minska mjölk och köttkonsumtionen med 30-50%".

Igen framstår behovet av omfattande konsekvensutredningar som väldigt nödvändigt. Frågor som borde ställas, och besvaras!, innan tjänstemän tillåts gå ut med dylika påståenden är t.ex.: Hur kommer en sådan sak att påverka det finländska jordbruket och vår självförsörjningsgrad? Finns det kapacitet att övergå till eldriven trafik i stället för fossildriven sådan? Både när det gäller elproduktionen/-försörjningen samt stamnätets och de mindre nätens kapacitet? Vad kommer den förstoring av kapacitetens som krävs att kosta? Vem ska stå för kostnaderna för detta? Och framför allt: Hur kommer dessa oerhört ambitiösa klimatmål att inverka på landets konkurrenskraft? Det viktigaste i alla de beslut som tas måste vara hållbarhet. Och då talar jag om ekonomiskt hållbara lösningar. Det är nämligen ingen idé att skapa ett klimatneutralt Finland som ingen har råd att bo i och där alla arbetsplatser har försvunnit!   

Men vad var det som sades i slutet av artikeln som borde vara så väldigt skrämmande? Jo, där påstås att det inte finns någon lag som säger att markägarna äger kolsänkorna. De grönas Satu Hassi får, helt oemotsagd, presentera en helt ny idé som andas mörkröd kommunism lång väg. Hassi påstår att ifall markägarna skulle äga kolsänkorna skulle vi behöva en helt ny lagstiftning som uttryckligen säger att det är markägarna som äger kolsänkorna. Detta eftersom det är den finländska staten "som svarar inför EU och FN:s klimatkovention att vi tar vara på våra kolsänkor". Nej, nej, nej, nej! NEJ! Detta är ren och skär lögn! Givetvis är det markägarna som äger kolsänkorna. Kolsänkorna är nämligen de träd som växer på marken och den vall som växer på åkrarna. Att påstå något sådant som Hassi, och Svenska Yles journalist, gör här är fullständigt horribelt. Det som föreslås (eller rättare sagt: hävdas) är ett oerhört stort ingrepp i den grundläggande äganderätten, något som är fullständigt otänkbart i en västerländsk rättsstat. Men samtidigt är detta så oerhört avslöjande. Klimathysterin är långt gammalt kommunistiskt tankegods (och kommunistiska mål) i ny förpackning. Jag säger bara en sak till dessa rödgröna klimathysteriker: Bort med tassarna!

9 kommentarer:

  1. Jag säger två saker: orsaken till hysterin är befogad och enda lösningen är att personligen be om nåd till omvändelse så att Gud får ta bort vår del i världens synder i Tron i Anden i Ordet i Sakramenten. Du har rätt i att det är kommunism och rätt i att vaka över äganderätten men du har fel i att det är en hysteri över ett sådant som inte är. Världsläget och miljön och klimatet är i gungning och det har med kulturen att göra; masskultur en tredjedel av biosfären och det levande kommer att vara döda. Gällande naturen är det redan sånt för oss människor kommer det snart att skattas till döden en tredjedel. Uppenbarelseboken vittnar ju detta och du täcks säga att empirikerna som iakttagit detta har falskt vittnesbörd. Väl är de materialister andligt men nog mäter de rätt. Jag tror inte du behöver vara rädd att mörkröd kommunism hinner med några tokerier förrän vi ser vad som finns efter kriget. Jag förstår att vi inte ser det som farligt i vårt land när vi hittills undkommit vredesdomarna men om man på Bibelns språk läser om nyckeln till avgrundens brunn och den rök som därur steg upp så nog är den bokstavliga tolkningen fossila bränslen. Men allt detta skall leda till att de sista skulle omvända sig före den tid då ingen mera omvänder sig. Ett varningens ord: om världen fick övertygad en del av kyrkan att äktenskapsbrott och styggelse är ok. Hur kan du då tro att ditt bort med tassarna skulle hjälpa mot materialismen; nej bered dig på att säga: ni gör orätt, och håll sedan kristi bekännelse men detta kanske inte blir aktuellt förrän kriget rasatroch då tror jag att vi eldar med ved. Så mycket godhet vi fått njuta och så mycket otacksamhet: vi är inte värda att få ha ens livet. Men idag är tid till FRÄLSNING I JESUS OCH BIBLISK TRO

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Jag ifrågasätter inte mätningarna, men väl tolkningarna av resultaten och framför allt framtidsvisionerna - och de krav på fullständigt horribla åtgärder som drivs utan konsekvenstänk.

      Radera
  2. OBSERVERA. DET KAN VARA SÅ MED KOLSÄNKAN UPPGIFTER SOM DÅ CENTERPARTIETS MAN HADE MÄKTIGA SIFFROR DÅ VINDEN VAR MOT KÄRNKRAFT OCH SEDAN NÄR POLITIKEN SVÄNGDE PRESENETRADE MANNEN MÄKTIGA UTRÄKNINGAR FÖR KÄRNKRAFT🤔

    SvaraRadera
  3. Vi kanske inte skall ta ställning för och emot ngt i tiden utom för Uppenbarelseboken och Profeterna och övriga Bibeln. I annat fall är vi plötsligt i samma ställning som de falska kristna i natsitidenstyskland där deras kärlek till det inomvärldsliga bedrog dem. Gud hjälpe min själ och ande att undkomma genom frälsningens tro. Jag är inte stark fast jag säger ett och annat

    SvaraRadera
  4. Det är en materialistisk illusion att lägga upp ' klimatmål' då frågan är: Jesus kommer. Är du redo? Och åtgärderna man tänker sig visar mer än tydligt att det är en antikristlig tradition. Man aktar inte äktenskapens helgd. Man förbjuder mat och barnafödande och gör sig själv till Gud och vi ser redan att man inte kommer att få stopp på tidskulturens vanor så kommer mera och mera resursdyra tekniska lösningar och mot jord och skog och där faller Kristian klagan rätt. Alla som älskar Kristus borde önska att tiden sku förkortas även om vi går på som förr att vi inte slutar leva måttligt till döden tar oss. Måttlig eller inte måttlig avgöre Livet Vägen och Sanningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Om någon någonsin funderat på om det är Djävulen i denna klimathysteri så blir det fullständigt klart när man ser hur barnen ratas. Djävulen har alltid hatat barn, och här ser han nu sin chans att minska på dem rejält. Och vi stackare låter oss luras.

      Radera
  5. Redan har man ju knallgul antikristlig kontrollapp på boskapen. Det verkar nog vara så att om vi låter europa och Amerika råda och de får ha sina strukturer att vår och en som vill vara med om strömmande måste ta ett rfid- chips. Det är inte bättre i andra världsdelar. Se vår bankerna och köpmännen har makten. Lukten

    SvaraRadera
  6. Det blir kanske inte mörkröd kommunism - fast det är nog inget ont med sådan heller - om man betraktar kolsänkorna i fråga som processer som kan bli föremål för handel i stil med utsläppsrätterna. Ska kolsänkorna som processer bli handelsvara för enskilda skogsägare? Då hamnar vi i en kapitalismens skräckcirkus utan like.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där är vi i blandstadiet. Det verkar som man inte vill göra nåt idag; utan bara räkna ( pengar) pengar och så ser vi bort från lidandet. Men att göra åt en sådan sak som klimatet är egentligen bara dårskap. Det ska vara ett tidens tecken att ångra och tro på bibeln och Gud.

      Radera