måndag 6 maj 2024

Åsiktsregistrering i Sverige anno 2024?

 Jag lade för en tid sedan sista handen vid första versionen av min nya bok (som jag inte vet om eller i så fall när den kommer ut), och således blir det så småningom dags att börja sikta framåt mot nästa. Planen är att den ska bli en dystopi/roman om de yttersta tiderna, men den är som sagt bara i planeringsstadiet ännu. Hur som helst är det inte svårt att hitta spår man kan styra in på när det gäller ett sådant tema. Det är bara att läsa nyheterna.

Det senaste spåret, som verkligen luktar både dystopi och de yttersta tiderna, är den oerhörda överreaktion de svenska politikerna på den i sig fullständigt förkastliga attacken på det vänsterextrema/antifascistiska politiska tillfället i Gubbängen för en dryg vecka sedan. 

Visst. Det låter bra att säga att "elever som riskerar att högerradikaliseras ska fångas upp och få stöd", men när man läser vidare i artikeln måste flera varningsklockor börja ringa. Det är förstås helt rätt att gripa in där det förekommer våld och hot om våld, men här går man mycket, mycket längre än så. Detta initiativ förutsätter nämligen inget mindre än regelrätt åsiktsregistrering. Och något sådant ägnar sig inte en demokrati åt. Eller rättare: Något sådant har inte någon demokrati ägnat sig åt tidigare. 

När man läser vad de ansvariga säger om detta projekt ser man att de talar om värderingar och om "delar av samhället där dessa värderingar inte når fram", och om inte förr så senast då bara måste varningsklockorna börja ringa. 

I en fungerande demokrati är det helt legitimt att människor drivs av och marknadsför olika värderingar. Likriktning på värderingarnas område är inget som kan eller ens får tillämpas i en demokrati. Det är gott och väl när man talar om demokrati som en "värdering" (vilket det i och för sig inte är, demokrati är ett sätt att ordna styrelsen av samhället), men när man bara talar om "värderingar" och, ännu värre, om "västerländska värderingar" är man ute på mycket hal och tunn is. 

Vad är det nämligen som säger att gränsen dras vid demokratin? (Och igen: Demokrati är inte en värdering.) Du som läser detta vet säkert vad som idag räknas in i "västerländska värderingar", och man behöver inte alls ha mycket fantasi för att inse hur galet detta kan bli. 

Som sagt: Om man letar material/spår att styra in på för en dystopisk roman om de yttersta tiderna behöver man bara läsa nyheterna idag. Det är egentligen ganska skrämmande. 

14 kommentarer:

  1. Stolpar för din kommande bok:-Ondska:tvångsjudar av khazaarerna.Penningens makt:-Rotschild.System:Illuminati 1776 (Rotschild,Weisshaupt,Vatikanen).Dystopin som vi de facto lever i redan idag,och accelererar,bygger på dessa hörnstenar.

    SvaraRadera
  2. Ministrarna kan säga vad de förmår hitta på men hur man än ser på människor idag från min begränsade kunskapsnivå i maskinnorden så är de flesta på grund av fjärde industriella tidens antikristendom, mig själv inräknad, fast jag är döpt väckt och förlåten att vandra i bättring och syndernernas förlåtelse I Jesu Namn och blod, lika full av girighet och feghet som allmänneliga högerfascistiska vänstersvin. Åtminstone om man inte ser efter Kärlek enligt Kristi Ord I Skriften. TY Herren Herren Jesus Kristus Gud och Fadern regerar och låter Sin Helige Ande verka fritt så att vi skall förstå att söka bättring även utan de senaste dystopiska filmer och böcker som cementerar söndringen i världen. Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  3. Dessutom är åsiktsregistrering inget nytt. Så fort man inte ens vet att man är döpt räknas man som kristen och om man varit ogudaktiga förrän man vet att få trons liv igång så ångrar man och tror och ställer sig i bekännarnas led o Kristi Allmakt och härsmakt på jorden och vet att de motståndarna och fega då vill ha så perfekta livshistorierhos sig själva för att tala om nya åsikter hos dem som är nyväckta för att alla som skadade andras samveten genom öppen lösaktighet skall ha det svårareän de som ljuger mitt i trons liv och skadar kristendomen genom lögnens lösaktighet och ändå skalla alla kristna på något sätt bli skall bli som paulus. Han höll bekännelsen till Faderns Son Jesus Kristus Messias och han led så mycket att han tyckte att han uppfyllde Kristi lidande för församlingarna skull. Därför vill de ogudaktiga inte höra om Gud zjesus bibel och församlingar eller om ordet genom enskilda kristna eftersom de tror att de inte kan bestå i att ens ångra och tro och lugnt ta det AV LEVANDE GUD GIVNA NÅDDESSTRAFFET som gör att världen är så desperat att jag hellre skulle säga : äääääähhhhh jag gitter inte ens jobba med detta skrivande säger ulrik

    SvaraRadera
  4. Nyfiken på om din bok följer pre- eller post-tribulation koncept? Är det en utveckling i samklang med att uppenbarelseboken utspelar sig idag och har kejsare Nero "666" återvänt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:57. Du ställer intressanta frågor. Så mycket kan jag väl säga att jag tror att Upp. ganska långt beskriver händelserna under de sista sju åren (enligt "kartan" som dras upp i Danielsboken). Men även om jag finner Darbysimen (pretribulation) intressant, ser jag inte hur det skulle kunna fås att gå ihop med Bibelns samlade vittnesbörd om de yttersta tiderna. Det finns dock bibelord som talar för någon form av "midtribulation" ("tiden ska förkortas"), men jag tror nog att jag själv lutar åt "posttribulation-konceptet". Men jag brukar säga: Den som lever i Herren får se!" Därför kommer jag knappast att säga något definitivt i denna fråga i min bok - om jag kommer så långt att jag får den skriven, vill säga.

      Radera
  5. Det var visst visst
    centern och vänsterpartiet som arrangerade detta möte.
    Inbjuden var även en representant för AFA som många uppfattar som en terrororganisation.
    AFA skyr ej våld och vill omkullkasta det demkratiska samhällsskicket.
    Efter attacken fördömde t.om.
    ledande högerpolitiker som Åkesson ligisterna.
    Både vänsterpartiet och centern har tydligen undgått kritik trots att man kan säga att dessa riksdagspartier legitimerade en potentiell terrororganisation.
    Är solidariteten mellan partierna så här stark eller finns det en tyst överenskommelse om att högerextremism alltid bör anses som värre än vänsterextremism
    i Sverige?
    -Åsiktsregistreringen påminner i viss mån om kommunisternas omskolningsläger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:03. Det finns helt klart en tyst överenskommelse. Hela samhället har glidit så starkt vänsterut (vad gäller värderingarna) att det som förr sågs som vänsterextremt numera är vanlig vänster eller t.o.m. mainstream. Samt att det som förr var höger nu långt betraktas som högerextremt - och det är där faran sitter om man öppnar pandoras låda och börjar registrera åsikter.

      Det du skriver om Afa och de två partierna torde vara helt korrekt.

      Radera
    2. Ni två kloka konservativa är trots all modern information om hybridkrigföring alltså inte beredda att antyda att vänstersvinen själva arrangerat ett litet martyrium med för stunden betalda gängmedlemmar lagda att bete sig som högerterrorister. P.S. Ulrik

      Radera
    3. Ulrik. Inget kan förstås uteslutas innan förövarna fångats in och avslöjat vem och vad de är.

      Radera
    4. Ibland ljuger förövare i obstinat ovilja mot allt och alla som vill ha dem att tala sanning. Ibland ljuger de för att de får så bra betalt. Ibland vet de inte ens att de ljuger o s v

      Radera
  6. "Är solidariteten mellan partierna så här stark eller finns det en tyst överenskommelse om att högerextremism alltid bör anses som värre än vänsterextremism i Sverige?"Ja den är det.Den är så stark att alla partier kunde slås samman till ett parti vad ideologin beträffar,sp,.Eftersom alla partier kör vänsterextrema intressen så är högerextremism fienden.Följaktligen blir politik från riksdag uppåt bara ett spel för gallerierna för att ge sken av demokrati som väljarna räknar med att få.Politikerna "kontrolleras" från många håll icke minst från msm som även de styrs av det "osynliga".Lägg därtill alla offentliga instanser styrda av vänsterextrema småpåvar så har du dystopin som ordentligt tagit fart fr.o.m.2/2020.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:16. "Eftersom alla partier kör vänsterextrema intressen så är högerextremism fienden."

      Korrekt. Men du kunde stryka "extremism" i ordet "högerextremism".

      Radera
    2. Jepp kan ändras till höger

      Radera
    3. Ännu 2007 kände
      90% av svenska
      skolungdomar i åldern 15-20 år ej till Gulagarkipelagens arbets- och dödsläger (Demoskop).
      Förhoppningsvis
      förhållandet nu är ett annat.
      Möjligen behandlas numera i skolorna
      även kommunismens brott i Sveriges skolor.
      Hur det nu har varit och är i Finlands skolor?
      Förhoppningsvis bättre.

      Radera