torsdag 2 maj 2024

Förnuftet segrar kanske ändå?

Storbritanniens offentliga hälsovårdssystem (NHS) går, enligt en nyhet på Iltalehti, in för att igen definiera kön i enlighet med biologiska fakta i stället för i enlighet med vad en människa upplever/påstår sig vara för kön. Detta enligt ett förslag som nu ska på utlåtanderunda innan det definitiva beslutet tas. 

Jag har väntat på att något likt detta ska ske. Speciellt inom sjukvården blir ju situationen fullständigt ohållbar om det är det upplevda könet som ska gälla när t.ex. patienter tilldelas läkare och sorteras in i sjukhusrum. En grupp som kämpat för detta, "Sex matters" ( på svenska: könet har betydelse) konstaterar att detta innebär "en återgång till sunt förnuft och är samtidigt ett senkommet erkännande att kvinnors välmående och säkerhet har betydelse". 

Som sagt har jag väntat på detta. Förhoppningsvis är det här nu bara ett litet första steg på väg mot att låta det sunda förnuftet segra över en förvirrad och lögnaktig ideologisk styrning av sättet att tänka kring kön. Tyvärr har jag ändå inga större förhoppningar att så ska ske på bredare front, men man vet ju aldrig. Det är helt klart att detta förslag kommer att möta massiv kritik från hbtq-lobbyn, speciellt från den gren som verkar inom (läs: styr) media idag. Men vi får hoppas att det sunda förnuftet skulle segra. En första, liten, seger som detta skulle kunna bana väg för en återgång till ett mer rationellt och sunt tänkesätt i dessa frågor. Åtminstone i teorin.

18 kommentarer:

  1. Undrar vad förslaget föreslår om intersex personer. Dvs en kvinna med xy kromosomer. Ska hon få dela rum med kvinnor eller placeras hon i rum med män.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har hon vagina vare hon bland kvinnor och om hon har kuk bland männen och bevare Herren Herren Herren alla människor från alla slag av övergrepp förförelse med eller utan våld och må Han röja i svinagörares hopar efter Sin egen Vishet Allsmäktighet och Råd. Beder Torsten Nils Ulrik i Faderns jah Sonens och den Helge Andes Namn.!!!++×!×

      Radera
    2. Igen! Hur typiskt är det inte att det ska dragas fram en liten, liten minoritet för att kunna framhärda i dårskapen. Men lugn, bara, anonym! De har nog säkert funderat på dem också!

      Radera
    3. KN: ok, ska vänta o se. Om det är genetiken som avgör eller innehavet av vagina. Men jag undrar vad det "rätta" är för dessa personer. Ska de följa sina gener eller följa vad de har mellan benen. Du har kanske nåt bra råd att ge där...

      Radera
    4. -> Anonym 2 maj 2024 kl. 23:22, naturligtvis ska de följa vad de "har mellan benen" !

      Radera
    5. Anonym 23:22. Vi kan nog vara lugna därvid. Smartare hjärnor än din och min har säkert tänkt på det. Åtminstone tycks de ha insett att man inte kan låta en liten minoritet förändra alla spelregler för den stora majoriteten. Och det är en mycket bra början.

      Radera
  2. Läser man bara rubriken, så går det ju att skriva lite hur man vill. Men på riktigt är det enda nya ett klargörande som enbart gäller sjukhusavdelningen. Om det i sjukhusrummet finns kvinnor, kan inte en som trans som bytt till kvinna vistas i samma rum. På samma sätt kommer det att vara en kvinnlig läkare för en som bytt från kvinna till exempelvis man. Men utöver dessa regler på sjukhusavdelningen ändras inget annat. Ingen ny general definition av kön, med andra ord.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej förvirringslobbyn 2 maj 2024 kl. 23:47, du har kanske också lagt märke till den försvunna kommentaren efter ditt inlägg 22 april 2024 kl. 07:32 ?

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Det är bekymmersamt om du inte orkar läsa annat än rubriken, men i så fall: Varför ens kommentera och göra bort dig som du allt som oftast gör? I brödtexten sägs klart och tydligt: "Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä NHS linjaa, että sukupuolessa on kysymys biologiasta eikä sukupuoli-identiteetistä. "

      Radera
    3. Det är en av oss två som bara brukar läsa rubriker, och den personen är inte jag. Du citerar ingressen, och verkar inte se att artikeln fortsätter efter reklamen. Ska vi gå vidare till källan, till Telegrapgh?

      "The clarification means that the right to a single-sex ward means patients would “not have to share sleeping accommodation with patients of the opposite biological sex”."

      "Klargörandet innebär att rätten till enkönad avdelningsrum gör att du inte behöver sova i samma rum som en annan patient med motsatt biologiskt kön."

      Annars är allt precis som förr, det harmar ju dig förstås, rätten till sexuell läggning ändras ingenstans. När ska du börja läsa artiklar, helt och hållet, grundligt, och översättningar utan dina sex-glasögon?

      Anonym, har inte varit och läst sedan jag kommenterade.

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. Nu var det ju du som inte hade läst annat än rubriken, så jag förstår inte vad du bjäbbar om. Förstås förstår jag att du inte klarar av att acceptera att hbtqip-agendan fått ett litet bakslag, men man behöver inte förvränga nyheterna och det jag har skrivit för det.

      Radera
    5. Om jag inte hade läst annat än rubriken, hur kommer det sig att jag hittat källan?? I samma svep kan du också berätta hur du menar att jag förvrängt Telegrapghs nyheter. Kristian, lögn på lögn på lögn. Alla kan se sörjan du rör ihop.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Om det faktiskt är så att du har läst mer än rubriken så märks det inte. Och lögnerna, de står du för här. Let´s get that straight.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Ditt hat tycks förblindad dig fullständigt. Ta nu och läs artikeln i Iltalehti en gång till, kanske det skulle hjälpa.

      Radera
    8. Hat? Jag citerar källor, som säger annat än vad du påstår. Ska du försöka hålla dig till sak nu, och kommentera varför dessa förstahandskällor begränsar sig till sjukhusavdelningarna? Klarar du av att se förbi din agenda?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Jag läser vad som står i artikeln i Iltalehti. Jag förstår som sagt att det är svårt för dig att svälja detta, men det du håller på med här är bara löjligt.

      Radera
    10. Förutom att läsa, behöver man också förstå det lästa, i sin helhet. Om det nu vore som du påstår, att man i Storbritannien återgår till att enbart beakta biologiska kön, varför står det då fortfarande på NHS (nationella hälsotjänsten) att man inte ska ta fel på biologiska könet och könsidentiteten, det jag tidigare citerade?
      Jag förstår att du vill ha din lögn till sanning, men så fungerar det inte.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn. Där har du helt rätt! Man behöver förstå det man läser. I min text skriver jag: "Detta enligt ett förslag som nu ska på utlåtanderunda innan det definitiva beslutet tas."

      Detta är alltså ännu inget beslut, varför det ännu inte påverkar vad som står i NHS riktlinjer. Men det läste du inte, eller så förstod du inte det. Kanske du vill avslöja vilket det var?

      Radera