måndag 29 juli 2019

Så oerhört skruvat!

Jag har läst många fullständigt skruvade texter, men det finns ändå texter som så att säga står ut. Idag läste jag en sådan. Fredrik Westblom skriver om den franska antropologen och spelforskaren Axelle Cazeneuve som skrivit ett rollspel, ett så kallat "Lajv", om abort. Orsaken till att hon skrev spelet var att hon anser att "abortdebatten tagit en felaktig riktning". Med detta menar hon att debatten inte borde handla om barnets eventuella framtid, utan om modern och hennes rättigheter. Givetvis förekommer även i hennes resonemang den fullständigt galna tanken om "kvinnans rätt till sin egen kropp".

Igen en gång: Kvinnan HAR rätt till sin egen kropp. Det är fullständigt självklart. MEN. Om en kvinna väljer att ha sex så kan detta få den följden att ett nytt liv blir till. Då, när kvinnan har gjort sitt val att ha sex och ett barn blivit till, HANDLAR DET INTE LÄNGRE BARA OM HENNES LIV OCH HENNES KROPP UTAN OM TVÅ LIV OCH TVÅ KROPPAR. Hur kan det här vara så oerhört svårt att förstå? Nu ska jag ge ett litet råd: Varje gång du ser eller hör denna tanke så kan du, åtminstone för dig själv, demaskera den och avslöja vad den som talar om "kvinnas rätt till sin egen kropp" egentligen avser. Det personen i fråga egentligen säger är att "sex utan några som helst följder är en [mänsklig] rättighet". Nåväl, det är det givetvis inte.

Om jag ska beskriva Cazeneuves hållning i abortfrågan med ett ord så är det självklara valet SJÄLVISKHET. Hon berättar om ett annat "lajv" hon sett som heter "Point of no return" där en abort ses som något som det inte finns någon återvändo från. "Det är helt fel", säger Cazeneue. "En abort förhindrar ju inte dina möjligheter att bli gravid igen, om du vill det. Tvärtom skulle jag säga att stunden du föder ett barn, då har du verkligen nått "the point of no return".

Hur självcentrerad kan en människa egentligen bli? Det här citatet är nog i all sin bedrövlighet det kanske mest själviska jag någonsin läst eller hört. När jag läste det första gången kunde jag inte ens tro mina ögon. Men ett antal omläsningar ändrade inte på texten. Det är faktiskt så här det står i artikeln.

Det är nästan så att man kunde gråta.  

Skäms! Fredrik Westblom och ÖT som skriver, publicerar och sprider det här eländet! Varför, frågar jag mig. Det finns idioter överallt i den här världen, men varför släppa fram dem på detta sätt och låta dem torgföra dylika dumheter?

6 kommentarer:

  1. Råkade se på tvnyheternat om rollspel och figurer i dataåldern; det är precis som i Romarbrev 1 och i Uppenbarelseboken och i Aposteln Johannes brev; vi må taga oss i akt för avgudarna; både av människor formade och vår girighet och själviskhet och stora tankar om oss själva i vår tid. För dem som eventuellt av Gud väcks till ånger och tro från det själviska livet,aborter otukt världslighet och avgudadyrkan så är ju allt förlåtet även om det har följder för det fortsatta livet, kanske fängelse eller annat. Men det är sant att sådant hon skrev är liksom en tavla som speciellt västerländska män men också kvinnorna vill se tills Gud genom lidande förhoppningsvis i tid får dem/oss att inse sin skuld och ropa om tro och förbarmande till frälsning och Kristi lydnad i kraft av nåd. Men man tystar på många nivåer ner varför unga vuxna mår dåligt och de tröstande och fostrande Troende röster som förr förklarade saker i sanning hördes oftare över samhället hindras som du konstaterat merendels spalt och medieutrymme. När någon börjar höras stoppas de snabbt av ensaksfrågor som förr tex: har du inte tv, älskar du inte idrott. Och barnen av dessa första abortörer går samma väg men Kristi rike är en surdeg som blandas genom världens stoft tre ggr tills alla som är kallade och utvalda kommit in i Riket; vars Gud gav oss åttio år av självständighet där vi finnar och andra fick ta emot och söka Herren ty det var Han som gav soldaterna och henfronten kraft och uthållighet och ändå steg stanken av de stupade på alla orter upp i näsan på folket och o o o ve ve hur få som har gjort omvändelse trots varningarna då. Och nu är avfälligheten så fullbordad så man börjar bäva och tro att skall Herren mera hjälpa. Efter tredje vörldskriget finns ingen omvändelse så nu borde det bråttom. Men Herren har gjort de osynliga redo att hjälpa med frälsningens predikan i de kommande fasorna intill den punkt då den ängeln klädd I Gud regbåge förkunnar; ingen tid skall mera ges till frälsning. Därför; kristenhet- vaka arbeta be som förr ty förrän vi vet är intagna genom himmelen dörr.

    SvaraRadera
  2. Tack Kristian för ett angeläget inlägg, (detsamma fanns i Vasabladet)och Ulrik för en bra kommentar ! En annan rubrik som fångade mitt intresse på Vasabladet var följande, https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/306185 Visst är jehovas vittnen en sekt, men vad händer om man stiftar lagar och börjar tillämpa dem på andra samfund ???

    SvaraRadera
  3. Du skriver " om KVINNAN VÄLJER att ha sex " som om det var så enkelt. Men om kvinnan blir våldtagen eller utsatt för incest? Jag vet att du tycker likadant ändå men viktigt att få tänka ur alla etiska aspekter.
    Med vänlig hälsning, Pia E

    SvaraRadera
  4. Hur gör vi då en kvinna har en problematisk graviditet med tvillingar? Det ena fostret är allvarligt sjukt och kommer inte att klara sig, båda riskeras att dö om inte den sjuka tas bort. Ska vi be för båda barnen och rabbla bibelverser eller ska vi lita på att läkarna gör den bästa bedömningen? Abortera sjuka barnet som räddar det friska, eller riskera att båda dör?

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pia E och Eflop. Problemet med de två saker ni lyfter fram i detta sammanhang är att detta handlar om undantag. Sällsynta undantag, dessutom. Nu har jag ingen källa till hands, men jag har för mig att jag läst någonstans att våldtäkter anges som orsak till mycket mindre än 1% av alla aborter. (Var det 0,2%?) Rätta mig gärna om jag har fel siffror. Men hur som helst handlar det om en mycket liten andel. Eflops exempel är ännu mycket mera sällsynt. Och nu till poängen: Vi kan inte skapa policy utgående från undantagen! Policy skapar man utifrån majoriteten av fall, och undantagen behandlar man som, just det, undantag. Från fall till fall.

      För att visa vad jag menar ska vi göra ett litet tankeexperiment: Låt oss, här och nu för diskussionens skull, anta att jag skulle acceptera abort när det handlar om våldtäkt och i det exempel Eflop företer. Om jag gör det, skulle ni båda då vara beredda att frångå rätten till abort i alla andra fall - alltså där i huvudsak sociala orsaker anges som skäl?

      Radera
  5. Jag kan tycka att aborter ibland görs för lättvindigt om jag får säga det slarvigt. Så ja jag kan hålla med dej om att aborter bör undvikas in i det längsta MEN det kan inte o bör inte förbjudas. Så många länder som vittnar om hur det går när det blir ett total förbud: aborter göra av illegala oproffsiga människor som vill tjäna pengar på folks elände.. Mammorna dör eller skadas allvarligt för livet. Inget vinner på detta. Men ja, till viss del kan jag hålla med dej i abortfrågan även om vi står några mil ifrån varandra i stort i frågan.
    Mvh
    Pia E

    SvaraRadera